Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale
"Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
11-10-2019, 15:50
Bloodcult pisze:podwaliny ekspansywnego charakteru narodów germańskich
W przeciwieństwie np do zupełnie nieekspansywnych słowian. Ja bym jednak wziął mapę do ręki i sprawdził odległość pomiędzy Władywostokiem a Splitem :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
11-10-2019, 15:51
Bloodcult pisze:Wotanizmy odnajduje w próbach wody i żelaza (to z Wotanizmów przekonanie ze bóg nie opuści sprawiedliwego a w Katolicyzmie wystawianie Boga na próbę jest surowo zabronione), Gott mit uns, nadreprezentacja zakonów rycerskich na tych terenach i ich ekspansywnosc.
kompletnie nie rozumiem co tutaj napisałeś. rozumiem, że chciałeś się popisać i postawić jakiś znak równości, albo co najmniej wykazać, że wotanizm, a nawet pangermanizm bazował na kulturze chrześcijańskiej. niestety nie jestem ci w stanie pomóc. dla osób dla których wszystko sprowadza się do tego, że chrześcijanizm jest nad-kulturą, nad-ideą, moim zdaniem pomóc może tylko specjalista. bardzo wyspecjalizowany specjalista. pomóc mogę w jednym. dla mnie te twoje gusła są niczym innym jak oznaką Twojej małości/ słabości. jak musisz szukać w tej przydługiej i mulącej knidze drogowskazów to bida. wystarczyłoby, żeby rodzice dali kilka wskazówek jak dobrze żyć, jak być dobrym człowiekiem. a tak. trzeba zapewne szukać. nawet w tej Twojej zapalczywości zaczynam Ci współczuć. musi być tam u Ciebie nietęgo, że jako młody człowiek szukasz tego czego nie ma w zupełnie nieodpowiednim miejscu. no cóż. może Ci się odwidzi. tego Ci serdecznie życzę.
Poro
-
bartwa
11-10-2019, 15:53
Hatefire pisze:Bloodcult pisze:podwaliny ekspansywnego charakteru narodów germańskich
W przeciwieństwie np do zupełnie nieekspansywnych słowian. Ja bym jednak wziął mapę do ręki i sprawdził odległość pomiędzy Władywostokiem a Splitem :-D
Wystarczy Władywostok -Smoleńsk, bo raczej bym ekspansywności Ruskich nie przekładał na wszystkich Słowian.
PLASTIK NIE JEST METALEM
-
Bloodcult
11-10-2019, 15:58
Hatefire pisze:Bloodcult pisze:podwaliny ekspansywnego charakteru narodów germańskich
U ruskich nic nie było. Syberia i tyle.
-
Bloodcult
11-10-2019, 16:01
@Ascetic
Widzę że się piąteczek wcześnie zaczął :)
Nic nie pisałem od nadkulturze. Pisałem o szkodliwym wpływie Wotanizmów w chrześcijaństwie.
-
Ascetic
11-10-2019, 16:11
Bloodcult pisze:@Ascetic
Widzę że się piąteczek wcześnie zaczął :)
Nic nie pisałem od nadkulturze. Pisałem o szkodliwym wpływie Wotanizmów w chrześcijaństwie.
nic mi się nie zaczęło a skończyło dwa tygodnie temu. to tak do rzekomego drinkowania, jak mi tutaj próbujesz dopowiedzieć. to raz.
a dwa. zajmij się lepiej szkodliwym wpływem tej twojej śliskiej sekty na choćby Twoje dostatnie życie. jak dla mnie, specjalnie dobrze to z Tobą nie jest. z boku wygląda to tak: wchodzi gość na forum dla brudasów metaluchów i bawi się w kaznodzieję. broni wszystkim co się da jakichś rzekomych wartości. sam przyznasz, że nie jest to specjalnie racjonalne. tak stań z boku i pogłówkuj chwile.
Poro
-
Ascetic
11-10-2019, 16:15
^^ teraz krojąc cebulę wpadłem o co biega.
bycie tutaj wzmacnia Twoją "wiarę". taki syndrom oblężonej twierdzy. spuszczają mele z każdej strony a Ty brniesz z miłością do jezuska i bolcem księdza w .. z uśmiecham na ustach. im mocniejsze razy tym słodziej. takie kato-bdsm albo takie męczennictwo wzmacniające. rozumiem. nie przeszkadzam już.
Poro
-
Bloodcult
11-10-2019, 16:18
Byłem na tym forum zanim ty się tu pojawiłeś i będę póki sam uznam za stosowne :)
-
Medard
11-10-2019, 16:19
Bloodcult pisze:Hatefire pisze:Bloodcult pisze:podwaliny ekspansywnego charakteru narodów germańskich
U ruskich nic nie było. Syberia i tyle.
Byłbym ostrożny. Słowianie to w Splicie nie mieszkali od zarania dziejów, czy nawet początków cesarstwa. A tacy Bułgarzy to wojowniczy bardzo byli i Bizancjum ledwo dawało sobie z nimi radę.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Heretyk
11-10-2019, 16:47
Lord Gorloj pisze:TAK
No, a tak w ogóle to ostatnimi czasy bardzo potrzebowałem jakiegoś leśnego black metalu z lasu i osłuchiwałem różne gówna, aż w końcu pomyślałem, że musi czas wrócić do korzeni i sobie odpaliłem Hvis Lysett Tar Oss.
Głowa upierdolona przy samej dupie.
no tak właśnie jest. lata lecą, a tu się nic nie zmienia. potęga
-
Ascetic
11-10-2019, 16:55
Bloodcult pisze:Byłem na tym forum zanim ty się tu pojawiłeś i będę póki sam uznam za stosowne :)
jasne. tyle, że wówczas nic Ci nie dolegało. widzisz różnicę?
Poro
-
Ascetic
11-10-2019, 17:11
Medard pisze:
Byłbym ostrożny. Słowianie to w Splicie nie mieszkali od zarania dziejów, czy nawet początków cesarstwa. A tacy Bułgarzy to wojowniczy bardzo byli i Bizancjum ledwo dawało sobie z nimi radę.
pasjonujące. tym razem mamy historię miasta Split oraz charakterystykę Bułgarów.
konkretny.
np.
o jakim zaraniu dziejów mówisz? za neandertalczyka może, czy jednak później?
co takiego Bułgarzy podbili? i kiedy może dla uściślenia?
"ledwo sobie dawali radę". czyli sobie dawali, czy nie dawali? i co w ogóle znaczy "dawali radę"
Poro
-
Medard
11-10-2019, 19:20
Ale to nie było do ciebie, tylko info dla Bloodculta, a historię wojen Bizancjum z Bułgarami możesz sobie poczytać, chyba, że wolisz historyjki bułgarek pracujących przy drogach. Pewnie już we wczesnym średniowieczu bałamuciły ascetycznych mnichów.
-
Wacław
- rasowy masterfulowicz
11-10-2019, 19:24
Medard pisze:Ale to nie było do ciebie, tylko info dla Bloodculta, a historię wojen Bizancjum z Bułgarami możesz sobie poczytać, chyba, że wolisz historyjki bułgarek pracujących przy drogach.
nie sap tylko wyłaź z okrągłych nic nie znaczących zdań najczęściej bez związku z omawianym tematem i podaj konkrety. co oznacza „ledwo dawali radę” ? ci bułgarzy. oczywiście o ile za bizancjum był taki naród jak bulgarzy. bo jakiś przekonany to ja nie jestem ...
* co do ascetycznych mnichów> przestań się bawić w sztrasburgera z tymi sucharami. bo „to jest kurwa dramat”, że zacytuje Pana Zbigniewa S.
-
Medard
11-10-2019, 19:53
Masz założony kolejny temat o sobie, więc tam odpisuj zainteresowanym, którzy chcą dyskutować.
Przypomnę tylko, że dwa tygodnie siedziałeś w ukryciu, szykowałeś celne riposty, otwierałeś słoiki z kapustą i ogórkami, zakładałeś zapewne kolejne konta na forum, żeby właśnie dzisiaj wyjść w białych spodniach i przeczepiać się do każdego zamieszczonego postu. Wybacz, że robi się niedobrze nawet tak wytrzymałym i obeznanym że wszelaką patologią użytkownikom jak ja.
Ostatnio zmieniony 11-10-2019, 19:59 przez
Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Wacław
- rasowy masterfulowicz
11-10-2019, 19:56
Medard pisze:Masz założony kolejny temat o sobie, więc tam odpisuj zainteresowanym, którzy chcą dyskutować.
ale się zasadniczy zrobił się ty. dobra. idę.
-
maciek z klanu
15-10-2019, 14:06
Medard ty jesteś srogim zjebem. Zaczynam dostrzegać mentalność gimnazjalisty. Niby chcę być ironiczny, ale nie umiem, niby trochę wsadzam kij w mrowisko ale nie umiem, wszystko takie niby huj wie co. A zapowiadałeś się całkiem dobrze.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo

Jestem Maciek, szukam klanu.
-
Medard
15-10-2019, 15:08
maciek z klanu pisze:Medard ty jesteś srogim zjebem. Zaczynam dostrzegać mentalność gimnazjalisty. Niby chcę być ironiczny, ale nie umiem, niby trochę wsadzam kij w mrowisko ale nie umiem, wszystko takie niby huj wie co. A zapowiadałeś się całkiem dobrze.
Coś Ty taki obrońca uciśnionych?
Przecież Ascetic nawet nie jest z Górnego Śląska. Czy Wy tam lubicie Wrocław?
Bo rozumiem Sosnowiec, to co innego.
-
maciek z klanu
15-10-2019, 17:22
Nikogo nie bronie, tylko jak czytam twoje posty to właśnie taki obraz typowego warszawskiego gimnazjalisty co podpierdala i myśli że jest mądry i śmieszny. Serio.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo

Jestem Maciek, szukam klanu.
-
nicram
15-10-2019, 17:28
Kolega maciek ma rację. Nie wiem o co chodzi Medardowi. Podejrzewam, że on sam nie wie. Być może tylko o nabijanie postów? Prawie 3.8 tysia w dwa lata to nie lada wyczyn. Ich wartość jednak spada na łeb na szyję. Szkoda, dobrze zaczął, ale pewnie źle skończy. Wpisujcie miasta. :-)
all the monsters will break your heart