PEWEX vol. 2 - NIFELHEIM vs NOCTURNAL BREED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PEWEX vol. 2 - NIFELHEIM vs NOCTURNAL BREED
A ja do tej pory nie poznałem ani jednych, ani drugich. Ten Nocturnal Breed chyba sprawdzę bo ostatnio coś dobrze mi thrash podchodzi: marianowy Deathstorm, nowy Sodom, stary Forbidden ;)
- Lykantrop
Nie za bardzo jeszcze rozumiem czemu akurat zbiorczy temat o tych dwóch kapelach, bo jak na moje skromne obserwacje i ucho to dwie, diametralnie inne szkoły. Z Nocturnal Breed zacznij przygodę od "Fields of Rot". Naprawdę jeden z lepszych thrashowych albumów nagranych w ostatniej dekadzie, który na łeb i szyję bije marianowy Deathstorm i nowy Sodom :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Oki, tak zrobię. Jeżeli twoje slowa się nie sprawdzą będę dochodził rekompensaty za stracony czas :)
Co do Nifelheim to oni zawsze kojarzyli mi się z niezbyt rozgarniętym BM.
Co do Nifelheim to oni zawsze kojarzyli mi się z niezbyt rozgarniętym BM.
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Jak chodzi o Nocturnal Breed, to warto obczaić jeszcze No Retreat, No Surrender. Jest tam zarówno miejsce na zajebistą thrashową jazdę ( ), jak i na takie ciekawiej zaaranżowane utwory ( ).
- Lykantrop
Wracajo, by po raz kolejny udowodnić, że nie są side projectem ludzi z Dimmu Borgir (chociaż już nikt z DB tam nie gra). Cieszę się jak dziecko.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Lykantrop
Coś tak bez echa przeszła tegoroczna płyta Nocturnal Breed. A szkoda, bo jak dla mnie to chyba najlepsza pozycja ze sceny sofixów, pudli i gumek w tym roku. Może nie ma takiego kopa i agresora jak "Fields of Rot", ale trzeba przyznać, że Ci goście wiedzą jak zagrać z jajem black/ thrash metal.
-
- w mackach Zła
Co za nędza. Dookoła bylejakości, (o dziwo) pozytywnych opinii o jakichś gruzjach, absolutnie bez echa przechodzi tegoroczna płyta norweskich zakapiorów z Nocturnal Breed. Nie wiem co na ten temat sądzić. Mentalne zbiedroniowanie sceny postępuje widocznie.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Przypuszczam że Nifelheim obiektywnie lepszy, ale to Nocturnal Breed naprawdę chciało mi się niegdyś słuchać.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Nocturnal Breed lubię praktycznie od początku. Jednak Napalm Nights już nie kupiłem, nawet nie pamiętam czy próbowałem słuchać. Byłem też świadomy, że w 2019 wyszła We Only Came for the Violence i nawet kilka razy miałem w koszyku, ale ostatecznie wylatywała. Dzisiaj w końcu dotarła do mnie. Posłuchałem pierwszy raz i jakże się zdziwiłem. Jakaż to doskonała płyta! Jak ja mogłem ją tak olewać. W weekend otworzę wódeczkę i posłucham wszystkie wcześniejsze płyty, oprócz Napalm Nights, której nie mam. Muszę ją dokupić, tylko w tej egzotycznej wersji z Argentyny.
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Nifelheim, to oczywiste.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl