SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SEPULTURA
okej. nie ma problemu. piję twoje zdrowie
- wolff
- rasowy masterfulowicz
-
z tym geniuszem bym bardzo uważał. szczególnie, że oni tylko udawali Slayera i chyba nie do końca to wyszło
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bez jaj, nikogo nie udawali, to tylko w metal hammerze podawali taka durna narracje. Ja tam Slayera w ogole nie slysze, przynajmniej do chaos, dalej to nie wiem
woodpecker from space
-
dobra. co tam kto lubi. dla mnie to jest jedna z najbardziej przecenianych kapel
Równie dobrze można napisać, że udawali Voivod z tym, że akurat Kanadę u nich wyraźnie słychać.
-
voivod to prawie każdy udawał, tylko że nikomu się nie udało
-
kurwa mać, przy okazji, dobrze że mi przypomnieliście. jutro będę słuchał tylko Voivod. bo na chuj jakieś inne kapele w sumie
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Seputura miała swój własny styl, była o wiele bardziej agresywna niż Voivod. Te dwie kapele plus Slayer, Meta, Testament nawet czy ekipa RRyżego były kapelami totalnie rozpoznawalnymi. Takich kapel było sporo.
Jebać żuli.
-
aha, no to zajebiście. czyli tak jak zawsze: co tam kto lubi. ale żeby zaraz kruszyć kopie to raczej nie. przynajmniej jeśli o mnie chodzi
- moonfire
- zahartowany metalizator
Dla mnie liczą się BTR, Arise oraz Chaos A.D., dokładnie w tej kolejności. I nie przeszkadza mi fakt, że zwolnili na tej ostatniej z wymienionej trójcy, ani że poszli w stronę HC. To nadal świetna, pełna emocji muzyka. Natomiast Roots już nie rozumiem, a płyt z Greenem, chociaż wybiórczo toleruję, nie mam w uważaniu. Nie mam też w uważaniu debiutu, a Schizophrenię poznałem na tyle późno, że już wrażenia żadnego nie wywarła.
- WaszJudasz
Dla mnie Sepultura z Maxem to całościowo geniusz i jeden z najlepszych zespołów w historii metalu. Fenomenalna dyskografia i progres: nie ma dwóch takich samych płyt, na jednym końcu mamy Morbid Visions, nad drugim Roots, czyli niby totalne skrajności... a jednak jeśli prześledzimy ich nagrania po kolei, wszystko logicznie się rozwija i z siebie wynika.
Ne znam drugiego takiego przypadku.
Sepultura z Greenem OK, ma momenty, Soulfly z Maxem przeważnie nie OK (najbardziej podoba mi się debiut), koncepcja powrotu Maxa do Sepultury kuriozalna.
Sepultura z Greenem OK, ma momenty, Soulfly z Maxem przeważnie nie OK (najbardziej podoba mi się debiut), koncepcja powrotu Maxa do Sepultury kuriozalna.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Przeżyjmy to jeszcze raz...
WaszJudasz pisze:Dla mnie Voivod z Piggym to całościowo geniusz i jeden z najlepszych zespołów w historii metalu. Fenomenalna dyskografia i progres: nie ma dwóch takich samych płyt, na jednym końcu mamy War And Pain, nad drugim Infini, czyli niby totalne skrajności... a jednak jeśli prześledzimy ich nagrania po kolei, wszystko logicznie się rozwija i z siebie wynika.
- WaszJudasz
:) :) :)
Autoryzuję.
Autoryzuję.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Ciekawe ile jeszcze takich przypadków by się znalazło :)
- Tatuś
- Kontakt:
Wystarczy to zobaczyć i już wszystko jasne:535 pisze:Nie ma się co dąsać. Przecież nie mam do ciebie pretensji. Swoim wpisem chciałem cię naprowadzić na prawdopodobny powód twego do Sepultury podejścia. Nie znam nikogo, kto w tamtych czasach słuchał metalu i przynajmniej nie lubił tej kapeli. Tacy ludzie prawdopodobnie nie istnieli. To jednak było coś innego i w dodatku byli z Brazylii....wiesz Pele, Zico Sokrates, te sprawy, ale przede wszystkim dobrze napierdalali. Stąd fenomen. Zresztą zapytaj starszych kolegów ze Śląska co się działo, gdy w ostatniej chwili odwołali ich koncert.
[youtube][/youtube]
Po prostu rozpierdalali.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Headcrab
- Kontakt:
ursus pisze:Ciekawe gdzie były te fszystkie forumowe pizdeczki jak grali ten koncert
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Gdzie porównywać Sepulturę do Voivod, pierwsi siali na początku swej kariery ogniem a drudzy nagrywali harcerskie przytupańce które nagle stały się wzorcem do naśladowań dla najebanych emo brudów. W Sepulturze nie słychać Voivod, raczej Milesa hahahahahah,pozdro Trocak, w Voivod zaś słychać sporo nudy i taniego pitolenia .
Kapela jednej płyty.
Kapela jednej płyty.
Jebać żuli.
- Medard
Pierwsze płyty Voivod siały ogniem,wolff pisze:Gdzie porównywać Sepulturę do Voivod, pierwsi siali na początku swej kariery ogniem a drudzy nagrywali harcerskie przytupańce które nagle stały się wzorcem do naśladowań dla najebanych emo brudów. W Sepulturze nie słychać Voivod, raczej Milesa hahahahahah,pozdro Trocak, w Voivod zaś słychać sporo nudy i taniego pitolenia .
Kapela jednej płyty.
punkiem, thrashem z coraz większą domieszką połamańców rytmicznych.
Do tej pory jak zagrają voivod na koncertach ludzie dostają odpału.
Ostatnio zmieniony 09-11-2019, 11:13 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- mad
Tak naprawdę to już żadna płyta po Arise mnie nie ruszyła. Nawet Chaos to dla mnie nie ten tego...
A w 1991 piękny koncert w Poznaniu obaczyłem.
EDIT: A może to już był 1992? Ale chyba 91.
A w 1991 piękny koncert w Poznaniu obaczyłem.
EDIT: A może to już był 1992? Ale chyba 91.