Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

11-11-2019, 17:12

hcpig pisze:Symulator chodzenia?
Co ty. Klepie się jeszcze x , kółko, kwadrat, trójkąt hehw
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

13-11-2019, 11:53

Wjechala wlasnie moja ulubiona konsola..pierwszy klocek.
Tak wyglada zmiana dysku na wiekszy xD
Obrazek
Ktos kiedys mial?gral?
Awatar użytkownika
hcpig

14-11-2019, 04:48

Mam 2 sztuki - bez kitu najlepsza z konsol stacjonarnych wydanych po premierze PS2.

Multiplatformy masakrują PS2, do tego odpala HL2 i Doom 3 (nie lubię tych gier ale piszę o nich w charakterze tech-demo) o czym konsola Sony mogłaby tylko pomarzyć. Gdyby nie rpgi (w tym 7 części Shin Megami Tensei) postawiłbym nawet nad Playem 2.

Do tego dochodzi rewelacyjna jakość sprzętu, nie nagrzewa się jak gównanie konsole poprzedniej i obecnej generacji, pracuje cicho, jest tania jak barszcz, ma super scenę homebrew z masą pecetowych portów, można wgrać Linuxa, do tego emulacja i tona mało znanych (w tym japońskich) exów - 10/10.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

14-11-2019, 08:21

6 generacja to było moje apogeum jeśli chodzi o zainteresowanie całym tym tematem giercowania i chyba wtedy czułem największy skok w tej całej dziedzinie -gameplay,oprawa AV ukochane tytuły które wchodziły na zupełnie nowy level (gta III niszczyło mi wtedy mózg).
Człowiek troszkę w tym wszystkim już siedział bo giercowałem od czasów c64 ale to własnie czasy ps2,gcn i kochanego xbox-a są mi najbliższe. I to własnie xbox totalnie wygrał moje serduszko z tej wielkiej trójki,ps2 używałem tylko do exow w stylu ffx czy tam mgs3 i inne gow-y.GCN to zelda wind waker i metroidy ...a cała reszta to właśnie klocek.
Świetny pad,homebrew na niespotykana na tamten moment poziomie,emulacja,potężne bebechy - piękne czasy.

Teraz ta konsola tez pięknie daję rady...w mojej sypialni mam starego lcd 32 cale i xbox podpięty kablem component z allegro za 15 zł wygląda zadziwiająco dobrze( 480p a czasami nawet 720p).Fajnie przypomnieć sobie to uczucie okolic 2002 roku.Ja sie jaram!
Awatar użytkownika
hcpig

14-11-2019, 18:31

Ja przestałem się interesować grami ok 2001 roku czyli wtedy, kiedy granie na PC po chwalebnych latach 90'tych padło na mordę. Od tego czasu zazdrościłem posiadaczom konsol PS2/Xbox Mortal i kilku innych gier ale przez długi czas sprzęt ten był bardzo drogi a ja praktycznie całą kasę przepuszczałem wtedy na muzę. Konsole zresztą też zdechły wraz z nastaniem generacji PS3 a takie PS4 to już w ogóle żart. Pozostały już tylko handheldy a większość najlepszych tytułów z ostatnich 10 lat wydano na NDS i 3DS.
Bień pisze:Teraz ta konsola tez pięknie daję rady...w mojej sypialni mam starego lcd 32 cale i xbox podpięty kablem component z allegro za 15 zł wygląda zadziwiająco dobrze( 480p a czasami nawet 720p).Fajnie przypomnieć sobie to uczucie okolic 2002 roku.Ja sie jaram!
Te gry wyglądają dlatego tak dobrze ponieważ pochodzą z ostatniej generacji, gdzie nie spamowano efektami typu lens flare, blur itp. a biorąc pod uwagę moc obliczeniową konsoli - na Xboxie multiplaty są po prostu najładniejsze.

No i wkurza mnie wizerunek Xboxa jako sprzętu dla Januszy grających w Call of Duty, Forza, GTA itp. - gówno prawda.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

14-11-2019, 18:48

https://lowcygier.pl/darmowe/the-messen ... mes-store/" onclick="window.open(this.href);return false;

The Messenger za darmo w Epic Games Store
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
TheDude

15-11-2019, 00:37

Koledzy chwalili, więc dziś sobie zapodałem. Po 3h grania nie ma szaleństwa. To przygodówka akcji, typowy konsolowy styl. Nie spodziewałem się ciosu i na razie go nie ma. Zobaczymy jak będzie dalej.

Obrazek
Awatar użytkownika
hcpig

15-11-2019, 04:35

Bień a Ty wymieniasz dysk konkretnie dla CoinOpsa czy ogólnie?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
maciek z klanu

15-11-2019, 08:47

TheDude pisze:Koledzy chwalili, więc dziś sobie zapodałem. Po 3h grania nie ma szaleństwa. To przygodówka akcji, typowy konsolowy styl. Nie spodziewałem się ciosu i na razie go nie ma. Zobaczymy jak będzie dalej.

Obrazek
Niestety nie będzie zachwytów. To gówno z ckliwa całkiem niezłą jak na gry historia.
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

15-11-2019, 09:14

hcpig pisze:Bień a Ty wymieniasz dysk konkretnie dla CoinOpsa czy ogólnie?
Ogolnie :D mialem fabryczny 10 gb a to zdecydowanie za malo i dorwalem na olx za 15 zl 160 gb xD ale chyba jest jebniety bo zaczyna dziwnie pracowac i niektore gry mega mi sie scinaja(dysk zaczyna mocno pracowac i gra sie caly czas doczytuje,problemy z dzwiekiem itp).
Musze znowu szukac jakiegos dysku na ata :)
Awatar użytkownika
TheDude

18-11-2019, 13:15

A Blizzard ponownie z miłą niespodzianką ;)

https://www.ppe.pl/news/139494/diablo-2 ... dlowy.html
Awatar użytkownika
maciek z klanu

19-11-2019, 06:44

TheDude pisze:A Blizzard ponownie z miłą niespodzianką ;)

To jest niemożliwe jak ta firma z bezbłędnej praktycznie do wydania wowa leci łeb na szyje
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

19-11-2019, 07:46

Prawdziwe znaczenie tego newsa nie jest takie, że uszkodzili kod, tylko : " nie wydamy d2 remaster bo boimy się ,że sprzeda sie lepiej niż d4-gra usługa."
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

19-11-2019, 09:52

Only_True_Believers pisze:

Prawdziwe znaczenie tego newsa nie jest takie, że uszkodzili kod, tylko : " nie wydamy d2 remaster bo boimy się ,że sprzeda sie lepiej niż d4-gra usługa."
Obawiam się, że masz rację. Wielka szkoda. :/ Mam nadzieję, że nie "uszkodzili" kodu do Warcrafta 2 i kiedyś - wzorem W3 - wydadzą remastera (obowiązkowo z oryginalną ścieżką dźwiękową!).
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
TheDude

19-11-2019, 12:15

^ Wiadomo o co chodzi. Takie pierdolenie jak zwykle dla odwrócenia uwagi. Tylko na nowej części im zależy i w dupie mają wydawanie jakichś remasterów. Szkoda, ale jebać ich :)
Ketler
zaczyna szaleć

19-11-2019, 12:16

Zbliżają się święta, prezenty, itd. Czas na prezent dla mnie. Rozglądam sie za konsolą do gry. Wyboru wielkiego nie ma. Fundusz okolo 1200 PLN. XBOX one s, PS4 slim czy Switch. Chodzi zeby fajnie sie pobawić w dwie osoby, nie wydawać po 300 zl za jeden tytul, i moc poogladac filmy na blu ray( cicha praca odtwarzacza wskazana). Do tej pory mialem pegazusa :), xbox 360 przez chwile i ps4 pro z jedna gra i jednym padem na jeszcze krótszą chwile. Jakies przemyslenia?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

19-11-2019, 12:43

Ketler pisze:Zbliżają się święta, prezenty, itd. Czas na prezent dla mnie. Rozglądam sie za konsolą do gry. Wyboru wielkiego nie ma. Fundusz okolo 1200 PLN. XBOX one s, PS4 slim czy Switch. Chodzi zeby fajnie sie pobawić w dwie osoby, nie wydawać po 300 zl za jeden tytul, i moc poogladac filmy na blu ray( cicha praca odtwarzacza wskazana). Do tej pory mialem pegazusa :), xbox 360 przez chwile i ps4 pro z jedna gra i jednym padem na jeszcze krótszą chwile. Jakies przemyslenia?

No na switchu na pewno nie pooglądasz nic poza yt. Switch jest genialny jako konsola przenośna, ale słaby jako stacjonarna. Ma dużo jrpg których nie mają inne konsole. Ja jestem fanem switch ale ostatnio wiecej gram poza domem niż w domu.

xbox one x - najmocniejsza konsola do 4k, ale kosztuje ponad 1200zł. Praktycznie brak exów.

Ps4 slim- około 1200 zł najlepsza konsola jeżeli ma być to główny sprzęt do grania, do dzisiaj oferuje przyzwoitą wydajność i ma wyśmienite tytuły ekskluzywne: god of war, bloodborne, spiderman, uncharted , lost uf us 2, death stranding.
Ketler
zaczyna szaleć

19-11-2019, 13:33

O Switchu wspominałem nie z racji napędu optycznego, ale dlatego że wygląda świetnie (na yt :) ). Nie mialem okazji pograc na nim w cokolwiek.

Awatar użytkownika
maciek z klanu

19-11-2019, 18:37

Ketler pisze:Zbliżają się święta, prezenty, itd. Czas na prezent dla mnie. Rozglądam sie za konsolą do gry. Wyboru wielkiego nie ma. Fundusz okolo 1200 PLN. XBOX one s, PS4 slim czy Switch. Chodzi zeby fajnie sie pobawić w dwie osoby, nie wydawać po 300 zl za jeden tytul, i moc poogladac filmy na blu ray( cicha praca odtwarzacza wskazana). Do tej pory mialem pegazusa :), xbox 360 przez chwile i ps4 pro z jedna gra i jednym padem na jeszcze krótszą chwile. Jakies przemyslenia?

Tylko PS4. Probodradzam, szkoda kasy. Switch fajny jako handheld i ma kilka fajnych tytułów ale mocno pod dzieci. Kupuj PS4, do tego Mortal Kombat 11 i gramy jak popierdoleni.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-11-2019, 18:46

a tym czasem
PS5 w ostatnich dniach rozgrzewa graczy na całym świecie, więc w temacie konsoli postanowił wypowiedzieć się jeden z informatorów. Gracz w swoim czasie potwierdził opóźnienie premiery The Last of Us 2, a teraz zdradza cenę i datę premiery PS5.

Sytuację w pewien sposób postanowił wykorzystać informator o pseudonimie PSErebus, który od kilku dni zapowiadał, że chce podzielić się ze społecznością PlayStation ważną wiadomością. Jego zdaniem: data premiery PS5 to 20 listopada 2020 roku. Brzmi to sensownie? Jak wiadomo Sony ma zapewnić konsolę pod koniec przyszłego roku, a listopad wydaje się naprawdę sensownym momentem dla nowej platformy.

PSErebus jest również przekonany, że cena PS5 to 499 dolarów (około 1935 zł). Jeśli weźmiemy bezpośredni przelicznik 1 dolar = 1 euro, to cena PS5 w Polsce powinna wynieść około 2140 zł. Jeśli dobrze pamiętam, PS4 mogliśmy nabyć za około 1800 zł w dniu premiery.

Nie jest to wygórowana kwota na urządzenie, które ma zapewnić znacznie większą moc od PlayStation 4 i co ważne – PS5 zostanie zbudowane na nowoczesnych podzespołach, więc deweloperzy od dnia debiutu nie powinni narzekać na brak mocy.

PSErebus wspomniał także o konsoli Microsoftu. Jego zdaniem cena Xbox Scarlett również wyniesie 499 dolarów. Sprzęt korporacji z Redmond będzie dostępny także pod koniec przyszłego roku, ale oczywiście na szczegóły musimy wciąż zaczekać.
a ja nadal mam PS3 :P
+ uzależnienie od Fify :( czy to się kwalifikuje na rente 500+ ? ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ