BOLT THROWER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
Re: BOLT THROWER
Metal Archives podaje że wersja DIGI jak najbardziej istnieje
https://www.metal-archives.com/albums/B ... oyal/93260
posiada nawet bonusowy utwór
https://www.metal-archives.com/albums/B ... oyal/93260
posiada nawet bonusowy utwór
- Najprzewielebniejszy
Istnieje digi, z dodatkowym numerem, mam na stanie.
O

O

WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
ilechceszNajprzewielebniejszy pisze:Istnieje digi, z dodatkowym numerem, mam na stanie.
O
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
-
- mistrz forumowej ceremonii
Po co jakiś tam bonus kiedy po When Cannons Fade ni ma co zbiyrać?
- maciek z klanu
Zawsze jak klikam ten temat myślę że może nowa CD z ukrycia a tu hujnia.... Już tyle lat to robię i nic
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- weteran forumowych bitew
he he to samo mommaciek z klanu pisze:Zawsze jak klikam ten temat myślę że może nowa CD z ukrycia a tu hujnia.... Już tyle lat to robię i nic
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
A ja odpaliłem sobie ostatnio pięć pierwszych i twierdzę, że to wystarczająca liczba płyt, by nazwać zespół spełnionym i legendarnym. Reszta to przypisy (no, może nie licząc nieco lepszego Those Once Loyal). Nowa płyta mogłaby niestety być zjawiskiem typu Neocaesar, Morbid Angel czy jakiegoś Entombed AD. Pierwotny, oryginalny skład czasami nie wystarcza.
-
bardzo lubię ten zespół, ale niepotrzebna mi kolejna, "taka sama" płyta. to co jest wystarczy w zupełności
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Szczytem ich możliwości był War Master, mimo, że potem nagrywali bardzo ciekawe materiały to jednak była to kontynuacja obranej wcześniej drogi . Doskonały band który zasłużył sobie na mocny szacunek. Jedno z lepszych brzmień w całym death metalu.
Jebać żuli.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
+1 co do War Master jako najlepszej płyty, idealne połączenie surowości i wpierdolu dwóch poprzednich płyt z chwytliwym riffowaniem kolejnych, do tego najlepsze wokale w dyskografii. Często to powtarzam i powiem raz jeszcze, że ten zespół niczym żaden inny tworzył riffy bujające jak skurwysyn, a przy tym nie popadające w jakieś chujowe, pretensjonalne melodyjki albo granie na jednej strunie i emanowanie breakdownami rodem z defkora. To sztuka tworzyć coś co podoba się natychmiast od pierwszego odsłuchu, a nie nudzi się po dziesięciu kolejnych - zwykle to co od razu "chwyci" szybko idzie w zapomnienie. Dlatego jest mi ogromnie szkoda, że zespół poszedł do piachu, z drugiej strony zakończyli z idealną płytoteką i faktycznie nie wiem, czy dałoby się jeszcze lepiej niż na "Those..." :)
- Najprzewielebniejszy
Gav & Jo 1985, pre-Bolt Thrower

WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- von Leers
- zaczyna szaleć
Irokez prawie jak Wattie. Natchnięty odświeżonym tematem miałem zapuścić coś z dysko Bolt Thrower (którą nota bene uwielbiam po całości) a wyszło na to, że wyciągnąłem z półki "The massacre" wiadomo kogo.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Fryzura Jo natomiast kojarzy mi się z Robertem Smithem z The Cure.
- von Leers
- zaczyna szaleć
Przez te skojarzenia wyjdzie na to, że zamiast zgodnie z założeniem posłuchać Bolt Thrower skończy mi się popołudniem z The Exploited i The Cure haha.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Podtrzymuję. Nieco przewartościowała mi się zaś Krucjata - nadal uwielbiam, ale jednocześnie rozumiem głosy, że późny BT może kogoś nudzić, bo jak się nie ma dnia, to potrafi toto mulić. Ciężar jak skurwysyn, dywizja pancerna miażdżąca wszystko na swej drodze, ale czasem chciałoby się jakiegoś soczystego blasta. War Master ma idealnie wyważone proporcje, po prostu.Deathhammer66 pisze:+1 co do War Master jako najlepszej płyty, idealne połączenie surowości i wpierdolu dwóch poprzednich płyt z chwytliwym riffowaniem kolejnych, do tego najlepsze wokale w dyskografii. Często to powtarzam i powiem raz jeszcze, że ten zespół niczym żaden inny tworzył riffy bujające jak skurwysyn, a przy tym nie popadające w jakieś chujowe, pretensjonalne melodyjki albo granie na jednej strunie i emanowanie breakdownami rodem z defkora. To sztuka tworzyć coś co podoba się natychmiast od pierwszego odsłuchu, a nie nudzi się po dziesięciu kolejnych - zwykle to co od razu "chwyci" szybko idzie w zapomnienie. Dlatego jest mi ogromnie szkoda, że zespół poszedł do piachu, z drugiej strony zakończyli z idealną płytoteką i faktycznie nie wiem, czy dałoby się jeszcze lepiej niż na "Those..." :)
-
Najlepsza jest "...For Victory".
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- von Leers
- zaczyna szaleć
.Ciężar jak skurwysyn, dywizja pancerna miażdżąca wszystko na swej drodze
Lepiej bym tego nie ujął
- Triceratops
Ja tez za Warmaster z przelomem Realm Of Chaos. potem bylo dostojnie ale troche mniej dziko. Walcuje z kaset z upodobaniem
woodpecker from space
- Deathhammer66
- w mackach Zła
BOLT THROWER - dywizja pancerna miażdżąca wszystko na swojej drodze
Dzisiaj o zespole, który zajmuje szczytne miejsce w panteonie deathmetalowych bogów. Wspaniały BOLT THROWER. Zapraszam do lektury i dyskusji nt. rankingu :D
Dzisiaj o zespole, który zajmuje szczytne miejsce w panteonie deathmetalowych bogów. Wspaniały BOLT THROWER. Zapraszam do lektury i dyskusji nt. rankingu :D
- Lukass
To jak tak tylko nieśmiało podzielę się snem, że ogłosili koncert w gdańskim B90 ;) Nie pierwszy raz mi się to śni (choć ostatnio jednak Progresja była), podświadomość wciąż ma nadzieję, że kiedyś zobaczę ich live.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?