Żeby dojechał, bo byłem kiedyś na jednym ich koncercie, gdzie nie zdążył:DgelO pisze:Natterfrost zapewne się najebie, będzie śmiesznie :)
METALOWA WIGILIA 2019! 21,12 Progresja
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: METALOWA WIGILIA 2019! 21,12 Progresja
'Come the Blessed Madness'
- Stary Metal
- w mackach Zła
Strona dobrze, tylko brzmienie siadło.
Infernal War zajebiście. Wszystko słychać.
Infernal War zajebiście. Wszystko słychać.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
- Antton213
- w mackach Zła
Brzmienie Infernali niestety lipa, na metamnia ty o była śmierć .. CARPATHIAN perfetto.. Leci Forest.. Dankw Shun edit. Miarę zespołu mierzy się miarą loga! Knokkelmann edit2. Masz brzmienie Primordial.. Pozamiatane ;) edit. No kurwa!,to jest pojebane, robią z publiką co chcą..
Ostatnio zmieniony 21-12-2019, 21:29 przez Antton213, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Dajcie Panowie mili znać, jak tam Primordial. Chcę wiedzieć, ile straciłem.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Antton213
- w mackach Zła
Primordial nie bierze jeńców.. To jest masakra!
- Lukass
Kurwa. Tak było na Into the Abyss, więc dlaczego nie tu. Ehh.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Stary Metal
- w mackach Zła
Primordial kurewsko zajebisty. Pierwszy raz widzę ich na żywo. Jebitna masa emocji że sceny. Napierdalają aż łeb sam chodzi a nogi wbijają posadzkę.
Ale brzmienie z tyłu sali dużo lepsze, niż pod sceną.
Ale brzmienie z tyłu sali dużo lepsze, niż pod sceną.
- Lukass
Czyli w normie. Ale ostatnio w Progresji też brzmieli tak, że pod sceną gówno było słychać. A ich koncert trudno oglądać z tyłu sali, przynajmniej ja tak mam.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Antton213
- w mackach Zła
Ja jebie.. Solstafir napierdala bisy
- Self
- rasowy masterfulowicz
My się urwaliśmy po pierwszym czy tam drugim numerze, nudziarstwo jak chuj. :D
- uglak
Co oni teraz grają na koncertach? Dalej Kold?
Guilty of being right
- Drone
Dokładnie wyszliśmy w trakcie trzeciego. Nie dało się tego słuchać.Self pisze:My się urwaliśmy po pierwszym czy tam drugim numerze, nudziarstwo jak chuj. :D
ARKONA świetnie, bez zarzutu.
Infernale niestety brzmieli bardzo nieselektywnie. Wykonawczo ok, ale ściana dźwięku i schowany wokal.
CARPATHIAN zajebiście, pełen luz i rock’n’roll.
PRIMORDIAL miazga absolutna, końcówka po prostu kruszyła wątrobę, coś niesamowitego!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- świeżak
Kto grał bas w IW?
- Stary Metal
- w mackach Zła
A chuj go wie.
Były dymy, światła, co w gały świeciły, bo były tak ustawione, że nie było widać zespołu, nic nie było widać, niewiele słychać, a ja stałem z tyłu i nie wiem.
Ale dla mnie mogła grać nawet tresowana mysz Zygmunt, jebało mnie to. Ważne, że było zajebiście. I z duszą.
Były dymy, światła, co w gały świeciły, bo były tak ustawione, że nie było widać zespołu, nic nie było widać, niewiele słychać, a ja stałem z tyłu i nie wiem.
Ale dla mnie mogła grać nawet tresowana mysz Zygmunt, jebało mnie to. Ważne, że było zajebiście. I z duszą.
Ostatnio zmieniony 22-12-2019, 04:39 przez Stary Metal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- świeżak
Zawodnik stał na stoisku IW .
Ruchy w składzie IW:
Godcrusher robił za Triumphatora
Kto robił za Godcrushera ?
Ruchy w składzie IW:
Godcrusher robił za Triumphatora
Kto robił za Godcrushera ?
-
- weteran forumowych bitew
Kolezka z Outre/Deus MortemMetalCore pisze:Kto grał bas w IW?
-
- postuje jak opętany!
O kurczę mam zupełnie inne odczucia.Drone pisze:Dokładnie wyszliśmy w trakcie trzeciego. Nie dało się tego słuchać.Self pisze:My się urwaliśmy po pierwszym czy tam drugim numerze, nudziarstwo jak chuj. :D
Infernale niestety brzmieli bardzo nieselektywnie. Wykonawczo ok, ale ściana dźwięku i schowany wokal.
PRIMORDIAL miazga absolutna, końcówka po prostu kruszyła wątrobę, coś niesamowitego!
Infernal najlepiej i brzmieniowo i wykonawczo. Carpathian zbyt wysunięty wokal. Niestety tego co działo się na Primordial zupełnie nie rozumiem. Pod sceną szum. Na wysokości konsolety też słabo. Z tylu pod ścianą to samo. Mi tu brakowało mocy, gitary strasznie zlane. Był bas? Wokal frontman pełna gęba ale to wiadomo nie od dziś. Kurde tydzien wczesniej brzmieniowo Furia zmiotla progresje. 2 tyg wczesniej Cult of Luna. Nawet Amenra ukruszyła tynk. A tu przyjezdza TAKI zespol, stroi sie ponad pol godziny i taki zawód :-( Solstafir to juz w ogole do dołu z wapnem, Na prawdę szkoda słów. Zagrali na bis chociaż coś z Otta?
controle and abuse
- uglak
valmir pisze:Zagrali na bis chociaż coś z Otta?

Guilty of being right
- Drone
W Progresji stoję zazwyczaj pośrodku, na granicy młyna - i tam generalnie najlepiej słychać wg mnie.valmir pisze:O kurczę mam zupełnie inne odczucia.Drone pisze:Dokładnie wyszliśmy w trakcie trzeciego. Nie dało się tego słuchać.Self pisze:My się urwaliśmy po pierwszym czy tam drugim numerze, nudziarstwo jak chuj. :D
Infernal najlepiej i brzmieniowo i wykonawczo. Carpathian zbyt wysunięty wokal. Niestety tego co działo się na Primordial zupełnie nie rozumiem. Pod sceną szum. Na wysokości konsolety też słabo. Z tylu pod ścianą to samo. Mi tu brakowało mocy, gitary strasznie zlane. Był bas? Wokal frontman pełna gęba ale to wiadomo nie od dziś. Kurde tydzien wczesniej brzmieniowo Furia zmiotla progresje. 2 tyg wczesniej Cult of Luna. Nawet Amenra ukruszyła tynk. A tu przyjezdza TAKI zespol, stroi sie ponad pol godziny i taki zawód :-( Solstafir to juz w ogole do dołu z wapnem, Na prawdę szkoda słów. Zagrali na bis chociaż coś z Otta?
Co do IW, to nikt ze znajomych, których spotkałem - niektórzy zresztą z forum - nie był zadowolony z brzmienia IW. Widziałem IW/VOIDHANGER parę razy i zawsze gitary cięły jak żyleta. Tym razem po prostu było nieselektywnie.
No widzisz, a mi się wokal w CF bardzo podobał, zresztą gość jest dobrym wokalistą i umie tym głosem operować. Nie przyszło mi przez myśl, że jest za głośno :)
PRIMORDIAL brzmiał rzeczywiście nie do końca idealnie. Był trochę za głośno, ale prawa gitara była za cicho, w związku z tym, przeszedłem trochę na bok w trakcie koncertu i było ok. Już w trakcie próby słychać było, że gitara z prawej jest znacznie cichsza. Dziwiłem się, że tego nie zauważali. Chyba że to taki zamysł w jakimś celu wynikający z tego, kto co gra. Bas akurat dobrze słyszalny z mojego miejsca. Inna sprawa, że pomimo wad brzmieniowych PRIMORDIAL po prostu dał zabójczy set, z czego 50% sukcesu to wokale.
SOLSTAFIR brzmiał ok, ale przy tych ich smutach, to trudno w sumie odnieść to do reszty zespołów. Poza tym widziałem raptem 2 i pół numeru, więc nie wiem, co było dalej (i w sumie nie bardzo jestem zainteresowany ;)
Ogólnie brzmieniowo najlepiej wypadła ARKONA i CF moim zdaniem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- weteran forumowych bitew
Arkona jak sie domyslam grala jakies numery z nowej plyty, jak to chodzi? Bo to brzmienie ktore jest na YT to dramat, koncert lepiej to weryfikuje