METALOWA WIGILIA 2019! 21,12 Progresja

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

valmir
postuje jak opętany!

Re: METALOWA WIGILIA 2019! 21,12 Progresja

22-12-2019, 12:29

No widzisz, a mi się wokal w CF bardzo podobał, zresztą gość jest dobrym wokalistą i umie tym głosem operować. Nie przyszło mi przez myśl, że jest za glosno
Ale zgodzisz się że profanowanie The Cure przynajmniej na żywo mogliby sobie odpuścić? ;)

Primordial srali się z tym gitarami dłużej niż ktokolwiek w progresji w tym roku (kilka sztuk widziałem ;)) i sam już nie wiem czy te dysproporcje o których mówisz wynikają z celowego dopieszczania czy po prostu nie ogarneli i wyszlo jak wyszło.
controle and abuse
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

22-12-2019, 12:45

Bless this tongue pisze:Arkona jak sie domyslam grala jakies numery z nowej plyty, jak to chodzi? Bo to brzmienie ktore jest na YT to dramat, koncert lepiej to weryfikuje

no przecie na koncercie czy nowe czy stare, wszystko brzmi tak samo.
widzialem arkone rok temu przed marduk i koncertowo nie jest zle , tylko ostanie plyty to kurwa jakas plastmasowa pomylka
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

22-12-2019, 12:58

valmir pisze:
No widzisz, a mi się wokal w CF bardzo podobał, zresztą gość jest dobrym wokalistą i umie tym głosem operować. Nie przyszło mi przez myśl, że jest za glosno
Ale zgodzisz się że profanowanie The Cure przynajmniej na żywo mogliby sobie odpuścić? ;)

Primordial srali się z tym gitarami dłużej niż ktokolwiek w progresji w tym roku (kilka sztuk widziałem ;)) i sam już nie wiem czy te dysproporcje o których mówisz wynikają z celowego dopieszczania czy po prostu nie ogarneli i wyszlo jak wyszło.
Nie, naprawdę mi się ten cover podobał, jak i cały występ. To jest magia tego zespołu: robimy, co chcemy, i to jest black metal, jak słusznie zauważył kol. Self.

A co do brzmienia gitar PRIMORDIAL, to byłem zaniepokojony w trakcie próby, bo różnica poziomów była dramatyczna. Nie słyszeli tego z sali? Coś nie tak z odsłuchami? Nie wiem - w każdym razie podczas koncertu od razu słuchać było brak na prawej stronie. Musiałem przejść lekko na prawo i wtedy w miarę się wyrównało, ale też nie do końca. Inna sprawa, że i brzmienie obu gitar było różne. Tak czy inaczej, coś tu zostało nieogarnięte.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

22-12-2019, 12:59

pr0metheus pisze:
Bless this tongue pisze:Arkona jak sie domyslam grala jakies numery z nowej plyty, jak to chodzi? Bo to brzmienie ktore jest na YT to dramat, koncert lepiej to weryfikuje
No przecie na koncercie czy nowe czy stare, wszystko brzmi tak samo.
Widzialem Arkone rok temu przed Marduk i koncertowo nie jest zle , tylko ostatnie plyty to kurwa jakas plastmasowa pomylka
Otóż to, o wiele lepiej brzmiało to na koncercie, a brzmiałoby jeszcze lepiej, gdyby wywalić te wszystkie podniosłe tła pojawiające się tu i ówdzie - moim zdaniem oczywiście.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ