MAYHEM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

Re: MAYHEM

14-12-2019, 11:38

Plagueis pisze:
Anzhelmoo pisze:
nicram pisze:Też tak sądzę. Napierdalam DAEMON bez wytchnienia. W tej chwili mocno walczy z Chimerą o moje drugie miejsce w ich dyskografii. Przymierzam się do stwierdzenia, że nowa płyta zaczyna to starcie wygrywać...
Też nowa bardzo u mnie podskoczyła w notowaniach...ale nie przesadzajmy już. Chimera nie ma wad imo, a na Daemonie kilka fragmentów bym wyciął!
Ja bym niczego nie wycinał, ale w zapasach z "Chimerą" to chyba jednak "Daemon" bez szans.
Cytując klasyka: to oczywiste.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-12-2019, 22:29

"malum"
2:11/ 2:12

co tam jest krzyczane? "zawory ludzie"?
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

16-12-2019, 06:48

"luźne".

Wiadomo, o co chodzi, mają już swoje lata.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
bartwa

16-12-2019, 08:26

WaszJudasz pisze:"luźne".

Wiadomo, o co chodzi, mają już swoje lata.
hłehłe
535

31-12-2019, 10:47

Udało mi się wreszcie przesłuchać całą Daemon w oryginalnej winylowej wersji, choć mojej kopii nadal nie mam w domu. I co mogę napisać w telegraficznym skrócie? To dobra płyta, wokale być może nawet są w ogóle tymi najlepszymi w wykonaniu Węgra. Prawdą jest także, że winyl brzmi o piekło lepiej od tego co wrzucili w yt. I tu zaczyna się moja wątpliwość. Czy ktoś na sali ma problem z bardzo dobrą produkcją tej płyty? Słychać kurwa dosłownie wszystko. Z jednej strony można powiedzieć, że bardzo dobrze, a z drugiej ... Sam nie wiem. Tak, czy owak to element o którym można bez wątpliwości powiedzieć, że jest kolejnym krokiem tej kapeli i czyni płytę ponownie inną od wszystkiego co do tej pory wydali. Indywidualną sprawą jest to, czy się komuś taka wizja będzie podobać, czy nie.
bartwa

31-12-2019, 11:00

Spytałem się Indie recs czy wyjdzie sama płyta bez dodatków i odpisali, że są plany ale jeszcze nie potwierdzone. Może nie trzeba będzie kupować boxa?
Awatar użytkownika
Hellion
w mackach Zła

31-12-2019, 12:12

Mnie tam nowy Mayhem zajebiście się podoba i jest chyba najczęściej słuchanym albumem Norwegów od Chimery. Kompozycje, wokale i brzmienie, dla mnie wszystko jest w pytę, ale w sumie chuja się znam, black metal to nie jest mój ulubiony gatunek:-D
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

31-12-2019, 12:40

Na Chimere też wszyscy napierdalali po premierze, że jest chujowa. Nie ma co dyskutować z głuchymi.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

31-12-2019, 12:40

Na Chimere też wszyscy napierdalali po premierze, że jest chujowa. Nie ma co dyskutować z głuchymi.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
nicram

31-12-2019, 13:45

Hellion pisze:Mnie tam nowy Mayhem zajebiście się podoba i jest chyba najczęściej słuchanym albumem Norwegów od Chimery. Kompozycje, wokale i brzmienie, dla mnie wszystko jest w pytę, ale w sumie chuja się znam, black metal to nie jest mój ulubiony gatunek:-D
+ tryliard
Only_True_Believers pisze:Na Chimere też wszyscy napierdalali po premierze, że jest chujowa. Nie ma co dyskutować z głuchymi.
Tak było i tak jest.
all the monsters will break your heart
535

31-12-2019, 13:52

Ja z kolei pamiętam zastanawiającą reakcję publiczności na Ordo Ad Chao. Genialną Ordo Ad Chao. Prawdopodobnie najlepszą studyjną (choć chujwiegdzie tak naprawdę ją nagrali) płytę Mayhem.
535

31-12-2019, 13:53

Only_True_Believers pisze:Na Chimere też wszyscy napierdalali po premierze, że jest chujowa. Nie ma co dyskutować z głuchymi.
Nigdy nie napierdalałem na Chimerę. Także nie "wszyscy".
Awatar użytkownika
nicram

31-12-2019, 13:57

Koledze raczej chodzi o tak zwanych "znawcuf", którzy marudzą przy różnych tego typu okazjach. Niedawno taki jeden nam się objawił twierdząc, że Deicide to amerykański black metal, a Mare może uczyć Mayhem. :-)
all the monsters will break your heart
535

31-12-2019, 14:08

No dobrze, ale naprawdę nikt nie zastanawiał się poważniej nad "porzuceniem" skurwiałego brzmienia? Przecież na najnowszej płycie jest to wręcz nieprzyzwoite. Wyeksponowany bas, wzorem wznowionej Grand... no kurwa. Kto wie, czy właśnie ponowne wydanie Grand nie było badaniem rynku i reakcji, Z piętnaście razy, podczas odsłuchu, złapałem się na myśli, że niemożliwe, żeby tak brzmiała najnowsza wersja necrosound... , że ja się nie zgadzam, choć oczywistym jest, że mam chuja do gadania, gdyż kto inny o tym decyduje. Wolno mi natomiast zapytać, czy aby nie jest to kierunek i ukłon w stronę nowoczesnego black metalu? Czy nie nazbyt odważnie? Przy okazji zróbcie sobie eksperyment i zaraz po nowej , wrzućcie rzeczoną Ordo Ad Chao. Ciekaw jestem , co o tym myślicie?
Ostatnio zmieniony 31-12-2019, 14:24 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

31-12-2019, 14:22

535 pisze:Ja z kolei pamiętam zastanawiającą reakcję publiczności na Ordo Ad Chao. Genialną Ordo Ad Chao. Prawdopodobnie najlepszą studyjną (choć chujwiegdzie tak naprawdę ją nagrali) płytę Mayhem.
Pisałem już tu o tym. Ordo jak wyszło to 90 procent ludzi pluło że gówno, co za brzmienie itd itd a teraz? Uwielbiana płyta i wszyscy kochają od zawsze
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

31-12-2019, 14:31

Trochę inaczej to pamiętam, ale oczywiście pamięć lubi płatać figle, a nie chce mi się szukać tak starych postów (część zresztą już pewnie nie istnieje). W każdym razie tutaj na forum większość była raczej zachwycona i była to płyta wymieniana wysoko w podsumowaniach. Z tutejszych userów chyba jedynie Stary był rozczarowany, choć na wysokości pierwszego singla ("Anti") mocno się zajarał.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

31-12-2019, 14:45

płyta „fajna”. taka rozrywkowa. bas chodzi śmiało a jedno zagranie to jak z jakiejś mocno niemetalowej bajki jest. w kontekście tego i tego brzmienia dopowiem, że były głosy, że już tyle razy przekraczali rubikon, że już nie musza. a moim zdaniem z kopa otwierają kolejne drzwi. niestety. wielkie festiwale są. obawiam się, że to za mało. żeby nie zaczęło się konkurowanie w wadze bestii z Pomorza. bo chyba pozazdrościli. dopowiem jeszcze jedno. plyta mi się bardzo podoba. jako płyta metalowa. dużo się dzieje. elegancko dynamicznie to chodzi. fragmentami nawet hejwimetalowo. tyle, że to jakoś takie średnio blek metalowe jest.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

31-01-2020, 17:17

dobra płyta, ale zachowawcza jak na nich.dość dużo DMDS tu słyszę. ogólnie jakiejś rewelacji nie ma, niemniej będę wracał wielokrotnie
bartwa

14-02-2020, 11:55

Nowe foty boxa De Mysteriis...
https://www.loudersound.com/news/first- ... s-box-sets" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ