Gdyby za mały pieniądz mogła być moja to byłbym zainteresowany :)Ascetic pisze:odnoszę wrażenie, że jednak niekoniecznie.Hatefire pisze:Czemu nerwowy? Ja bardzo spokojny jestem. Domator, działkowiec i w ogóle.
ps. za mały pieniądz, może być Twoja. wyrobisz sobie opinię. może nawet uwierzysz, że z tymi podręcznikami do historii to jednak coś nieteges, a końcowa mowa sejmowa becka o honorze i tym podobnych sprawach, to nie wszystko. polecam i zachęcam ja.
Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Co teraz czytacie? v.2
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
no i to mnie się podoba ;-0maciek z klanu pisze:Gdyby za mały pieniądz mogła być moja to byłbym zainteresowany :)Ascetic pisze:odnoszę wrażenie, że jednak niekoniecznie.Hatefire pisze:Czemu nerwowy? Ja bardzo spokojny jestem. Domator, działkowiec i w ogóle.
ps. za mały pieniądz, może być Twoja. wyrobisz sobie opinię. może nawet uwierzysz, że z tymi podręcznikami do historii to jednak coś nieteges, a końcowa mowa sejmowa becka o honorze i tym podobnych sprawach, to nie wszystko. polecam i zachęcam ja.
poszła pm-a od wuja tom-a
lys på slutten av lys
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Królu! Twoje nadzieje są płonne, twoje wysiłki bezowocne, a dzieła bezużyteczne! Przeklinamy twój ród, twoje głupie żony i przewrotne dzieci. Poniesiesz karę stosowną do zamysłów osła, jakim jesteś. Nakazujesz nam po trzykroć wzgardzić sprawiedliwością i odstąpić od boga naszych przodków, ale to tobą gardzić będzie świat, od ciebie odstąpi twój lud, i twoje serce płonąć będzie po wieki wieków! Nim księżyc unoszący wody morza zabłyśnie dziś na nieboskłonie, twoje rządy będą skończone!
- Co wy wyrabiacie? - zatrząsł się Król, wściekły jak bóg gromu – Czy to wam ujdzie płazem? Czy skoro złożycie ofiarę, to już wszystko skończone? Czy z waszych popiołów wskrzesi was woda, czy raczej spłyną one kanałem do rzek? Wstrząsnę wami zaraz jak wiatr! Wyrwę z korzeniami jak wichura! Połamię wasze niedorozwinięte gałęzie! Do ognia!
Głos jego jednak, chociaż wzburzony, to nie był już donośny, jak głos piątego syna, a tłum musiał pochwytywać słowa i przekazywać je dalej. Nie w smak była Królowi ta scena w dniu, który miał umocnić jego absolutną władzę we własnym królestwie. Tłuszcza dziwowała się i próbowała podejść jak najbliżej kolejnych braci, dotknąć ich, szczypnąć kraniec ich szat, a stare kobiety uderzyły w płacz nad ich losem.
Szósty z braci zakuty był w łańcuchy na nogach i dłoniach. Mimo tego spokój wydawał się rozjaśniać jego oblicze, jakby szedł nie w pożogę, ale wypuszczono go i powiedziano, że jest wolny i może iść do domu. Zaproponowano mu, tak jak pozostałym, nawrócenie, i obiecano kapłaństwo, gaj oliwny i żonę z rodu udzielnego księcia. Uśmiechnął się jednak tylko i odparł w dziwny sposób, mówił bowiem cicho, ale każdy go słyszał:
- Królu! Żal mi ciebie! Staniesz się bowiem wkrótce wstrętną padliną i wiecznym pośmiewiskiem wśród zmarłych, których to strącimy ci dziś oniemiałych na głowę. Twoje królestwo wstrząśnie się od posad i do szczętu zniszczone będzie. Ty zaś zostaniesz udręczony jak żaden człowiek przed tobą, a pamięć po tobie zaginie. Jak można nie żałować tak nędznej bestii, jak ty? Co odziedziczą twoje dzieci? Pozwól mi już samemu wejść w ogień – wkrótce spotkamy się ponownie.
- Sam odziedziczysz zgniliznę, bestie i robaki – warczał Król wyprowadzony z równowagi jak dziecko i głosem równie niegodnym – Wejdź sam więc w ogień i pozwól moim oczom chłonąć ten widok!
I w rzeczy samej, ku oszołomieniu widzów, szósty z braci sam, zakuty w kajdany, po namaszczeniu olejami rozkuty został z łańcuchów u stóp i sam wkroczył w królestwo płomieni, gdzie nie wydawał się w ogóle czuć bólu, jakby to był zaledwie letni wiatr muskający jego nagie ciało.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

o w mordę, marzy mi się film na podstawie tego czegoś. Niesamowicie niedoceniony polski autor. Polecam fanom Milczenia owiec.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- pr0metheus
- ŚWIAT BEZ KOŃCA

Czekaj na samolot, postanowiłem na szybko ściągnąć pdf jakiejś książki, która byłaby dość przyjemna, by umilić czas lotu. Po chwili oczywiste było, ze po przeczytaniu wszystkich książek, jakie napisał Terry Pratchett, po czym odstawieniu go na kilka lat, nadszedł czas powrócić do źródeł - erwszego pratchetta, jakiego kupiłem mając jakieś 15 lat. Może powinienem ponownie przeczytać wszystkie? Dopiero teraz potrafię docenić wiele rzeczy inaczej niż w czasie liceum czy studiów, na przykład role satyryczna, obserwacyjna - bo prathett był przede wszystkim świetnym obserwatorem ludzi i z lubością i humorem, ale zupełnie bez jadu przedstawiał je, hiperbolizowal, wczuwał się, i tworzył w ten sposób krystaliczne osobowości , jakie nie mogłyby istnieć nigdzie indziej.
If you do everything right, there will be no struggle.
- Maro
- weteran forumowych bitew
-

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- zaczyna szaleć

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Chciałem dziś nabyć drogą kupna tenże wolumin i... chuj wielki, nigdzie nie ma, nie licząc jakichś zasranych ebukuf :(Ascetic pisze:
- maciek z klanu
A ja mam :))
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
maciek ciulu, wez mie nie nerwuj ;)maciek z klanu pisze:A ja mam :))
- Sgt. Barnes

he, he, Edek to jednak niezły pojeb jest, co on kurwa bierze...:-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- Maro
- weteran forumowych bitew
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
naprawdę nie szkoda Ci czasu na takie gówna?Pacjent pisze:
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Za dużo większe balasy teraz noble rozdajo, tak więc...Olo pisze:naprawdę nie szkoda Ci czasu na takie gówna?Pacjent pisze:
- trup

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- WaszJudasz
Chryste, czego moja żona codziennie wysłuchuje, od kiedy pracuje w księgarni, to jest jakieś pandemonium. Ludzie przychodzą po lektury takie jak "Szatan z Siódmej B" i "Anaruk, dzikus z Grenlandii", a dziś przyszła baba, która chciała "Wiedźmina" Tokarczuk.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Hatefire
Centkiewicz, akurat jak już kiedyś pisałem w sumie zasługuje na takie traktowanie.WaszJudasz pisze:Chryste, czego moja żona codziennie wysłuchuje, od kiedy pracuje w księgarni, to jest jakieś pandemonium. Ludzie przychodzą po lektury takie jak[...]Anaruk, dzikus z Grenlandii" [...]
Hatefire pisze:Wielu z was z podstawówki pamięta lekturę "Anaruk, chłopiec z Grenlandii", tu ciekawy artykuł na ten temat.
Kim naprawdę był Anaruk, chłopiec z Grenlandii
Praca w księgarni w Republice Polandy. Przyjemnie wiedzieć, że ktoś ma gorzej ode mnie ;-)WaszJudasz pisze:pracuje w księgarni, to jest jakieś pandemonium
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy