Dyskąta
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Dyskąta
lidla jakoś nie lubię, natomiast biedronka bardzo ok. nie wiem o co chodzi z tym pierdoleniem, że dla biedaków. nie czuję się biedny i bardzo lubie tam kupować jak tylko mam okazję
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
JA lubięHeretyk pisze:lidla jakoś nie lubię, natomiast biedronka bardzo ok. nie wiem o co chodzi z tym pierdoleniem, że dla biedaków. nie czuję się biedny i bardzo lubie tam kupować jak tylko mam okazję
doceniam ten niemiecki przysłowiowy Ordnung.
normalnie jak u mnie w domu jest: czysto. przestrzennie. zero kurzu. roztoczy. po prostu schludnie.
ceny wyższe chyba, choć nie wiem bo mam w dupie ceny, ale jakby co to rozumiem. coś za coś.
przeszkadza mi brak mundurków wśród personelu.
niestety mam relatywnie daleko i nie mogę odczuć tej niemieckości zbyt często. bo JA leniwy jestem.
a i Kaufland był też OK. nazwę miał swojską.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
-
tak. kaufland super
- Medard
U mnie w Lidlu mają fartuchy firmowe i ordnung też jest. Ale fakt trochę drożej niż
w biedrze i kaufim.
w biedrze i kaufim.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- uglak
H O L E N D E R S K I ;-)EatMyFuck pisze:Tak. to dobry N I E M I E C K I sklep jest.Heretyk pisze:korzystam ostatnio z usług Leviatana i w mniejszym stopniu Spar, bo tylko to mam w okolicy. z obu jestem bardzo zadowolony.
w ogóle ceny żarcia są jak dla mnie nieprawdopodobnie niskie. nie bardzo rozumiem skąd narzekanie. ostatnio najebałem do kosza jakichś mięs, wędlin, jajek, masła itp. niezbędnych artykułów na jakieś +/- dwa tygodnie funkcjonowania i zapłaciłem 250 pln, zdaje się
Guilty of being right
Niby tak, ale gdybym był złośliwy, to mógłbym napisać, że za dwukrotność tej kwoty można wygrać wybory. Natomiast gdybym był złośliwy jeszcze bardziej, mógłbym dodać, że niejeden raz.Heretyk pisze:korzystam ostatnio z usług Leviatana i w mniejszym stopniu Spar, bo tylko to mam w okolicy. z obu jestem bardzo zadowolony.
w ogóle ceny żarcia są jak dla mnie nieprawdopodobnie niskie. nie bardzo rozumiem skąd narzekanie. ostatnio najebałem do kosza jakichś mięs, wędlin, jajek, masła itp. niezbędnych artykułów na jakieś +/- dwa tygodnie funkcjonowania i zapłaciłem 250 pln, zdaje się
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
uglak pisze:H O L E N D E R S K I ;-)EatMyFuck pisze:Tak. to dobry N I E M I E C K I sklep jest.Heretyk pisze:korzystam ostatnio z usług Leviatana i w mniejszym stopniu Spar, bo tylko to mam w okolicy. z obu jestem bardzo zadowolony.
no nie mów ;-)
zawsze myślałem, że wspieram NIEMCÓW ;-)
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- HSVV
- w mackach Zła
no nazwa jest niemiecka, chociaż w Niemczech ledwo go widuje, w Austrii natomiast wszędzie i na każdym kroku.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
We Szwajcarii też pamiętam, że był, tylko inaczej się nazywał. Biednie urządzony, półki z rzadka, pod ścianami i w okolicach kas. Towar głównie na euro paletach. Nie narzekam. Relacjonuję. Przy franku w okolicach 2,5 złotego, ceny wyższe o około 15-25 procent. Także całkiem nieźle jak na okolice St.Moritz.
- hcpig
Od zarąbanie teraz tych kart stałego klienta i innego szitu, nigdy nie zawracałem tym sobie głowy ale może warto, macie takie rzeczy i dużo się na nich oszczędza? Jest coś bez zasyfiania sobie telefonu?
Yare Yare Daze
- uglak
w Ikei jest darmowa kawa/herbata w tygodniu. w Tesco co kwartal przysylaja bony - taki 1% cashback. z innych nie korzystam.
Guilty of being right
-
- w mackach Zła
W publio promocja 100 e-booków za 12 zł każdy, może coś wybiorę.
-
- zaczyna szaleć
Z racji obecnego miejsca zamieszkania, najczęściej zaopatruję się w Lidlu.
Najczęściej w Niemczech, gdyż ceny są prawie dwukrotnie niższe jednak, dodatkowo można brać Ausführschein (zwrot Mehrwertsteuer, odpowiednika naszego VAT) jak i z racji wypijania przeze mnie znacznych ilości piwska można niemałe kwoty odzyskać oddając Pfand (kaucja za butelki, co ciekawe także za wszelkie butelki plastikowe jak i za puszki aluminiowe, automaty biorą wszystko).
Za to rozpiździaj w sklepach nieporównywalnie większy i jakość produktów jakby ciut niższa, coś za coś.
Co ciekawe w niemieckim Lidlu ceny są niejednokrotnie niższe niż w Polsce, nawet przeliczając po kursie z Euro. Już nie wspominając o tym jak wygląda taki przelicznik gdyby porównać zarobki.
Pierwszy przykład z brzegu:
antyperspirant, którego używa żona w Polsce 10,80 PLN w Niemczech 1,80 Euro. Masakra.
Dużo mam także Aldi w pobliżu, ale rzadko zaglądam, cenowo jednak w miarę podobnie do Lidla z tego co kojarzę.
Najczęściej w Niemczech, gdyż ceny są prawie dwukrotnie niższe jednak, dodatkowo można brać Ausführschein (zwrot Mehrwertsteuer, odpowiednika naszego VAT) jak i z racji wypijania przeze mnie znacznych ilości piwska można niemałe kwoty odzyskać oddając Pfand (kaucja za butelki, co ciekawe także za wszelkie butelki plastikowe jak i za puszki aluminiowe, automaty biorą wszystko).
Za to rozpiździaj w sklepach nieporównywalnie większy i jakość produktów jakby ciut niższa, coś za coś.
Co ciekawe w niemieckim Lidlu ceny są niejednokrotnie niższe niż w Polsce, nawet przeliczając po kursie z Euro. Już nie wspominając o tym jak wygląda taki przelicznik gdyby porównać zarobki.
Pierwszy przykład z brzegu:
antyperspirant, którego używa żona w Polsce 10,80 PLN w Niemczech 1,80 Euro. Masakra.
Dużo mam także Aldi w pobliżu, ale rzadko zaglądam, cenowo jednak w miarę podobnie do Lidla z tego co kojarzę.
guessWho pisze:...a na okrągło prąd mnie przeszywa, gdy słucham Artrosis, każda ich płyta to dla mnie przeżycie- wspaniała uczta dla ucha i duszy...
-
- postuje jak opętany!
A w Piotrze i Pawle ten antyperspirant kosztuje zapewne 15zl. My po prostu mamy sklepy premium - dla klientów premium, nie to co w de
- hcpig
Ze względu na galopującą inflację temat należy zrewidować i zrobić nowy ranking.
https://pomorska.pl/to-najtansze-sklepy ... 3-14461539" onclick="window.open(this.href);return false;
Według poniższego tańszy niż Lidl:Hollowman pisze:Carrefour mi nie pasuje w tym zestawieniu.
https://pomorska.pl/to-najtansze-sklepy ... 3-14461539" onclick="window.open(this.href);return false;
Yare Yare Daze
Jakie to ma znaczenie? Przecież husaria zarabia coraz więcej. Wstała z kolan, odzyskała godność i ruszyła na zakupy. Poza tym tanie mięso itede, itepe...hcpig pisze:Ze względu na galopującą inflację temat należy zrewidować i zrobić nowy ranking.
Według poniższego tańszy niż Lidl:Hollowman pisze:Carrefour mi nie pasuje w tym zestawieniu.
-
- rasowy masterfulowicz
To mięso sie do chuja nadaje.A te wyroby typowo lidlowskie jak pikok i inne śmieci to jest totalny syf.U mnie w małej mieścinie biedronki i lidly totalnie przeorały rynek likwidując przy tym mnóstwo dobrych masarni.Kiedyś był jeden duży fajny stragan na którym człowiek wiedział gdzie iść po dobre świeże mięso, mleko które przyjeżdżało z samego rańca od gospodarza itd.Teraz kurwa idziesz do jebanego lidla i jesteś zasypany gównem z 50cioma różnymi promocjami.Jeszcze takie kurwa matoły u mnie w pracy sie jarają tym, że kupili dobrą świeżą bułke z lidla prosto z pieca.
Do pieca powinien trafić ten kto wymyślił taki sposób przygotowania i serwowania pieczywa.
- Medard
Nie kupuję pieczywa w dyskontach, to oczywista patologia,535 pisze:Do pieca powinien trafić ten kto wymyślił taki sposób przygotowania i serwowania pieczywa.
ale też z rozrzewnieniem wspominam z dzieciństwa stragany z mięsem, gdzie srali muchy na to mięsko, a baba je odganiała klapką.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Też pamiętam te czasy. Więcej są jeszcze takie miejsca na świecie, gdzie jest to zjawisko naturalne, a ludzie wcale od tego nie umierajo, a wręcz przeciwnie ;)Medard pisze:Nie kupuję pieczywa w dyskontach, to oczywista patologia,535 pisze:Do pieca powinien trafić ten kto wymyślił taki sposób przygotowania i serwowania pieczywa.
ale też z rozrzewnieniem wspominam z dzieciństwa stragany z mięsem, gdzie srali muchy na to mięsko, a baba je odganiała klapką.