Teorie konspiracyjne

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

Re: Teorie konspiracyjne

11-03-2020, 18:44

No tak, trochę za bardzo pojechałem. PL na pewno by była w czołówce.
SODOMOUSE pisze: Pewnie o to chodziło komuś....
Wcale by mnie to nie zdziwiło.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

11-03-2020, 18:50

Będzie można przejąć majątek za bezcen, wiele firm zmieni właścicieli, słabsi znikną z rynku. Dlatego kryzysy gospodarcze się zdarzają i przydają (niektórym).
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

11-03-2020, 19:26

Każdy kryzys oznacza dla kogoś stratę, tym razem pewnie branża turystyczna i przewozowa.

Ale tymczasem w Italii już 800 zgonów przekroczone.

Znając polskie luźne podejście do tematu u nas może być podobnie.

Jedni sąsiedzi wybierają się za granicę i twierdzą, że to powrocie chętnie przejdą 2 tyg. kwarantanny :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Medard

11-03-2020, 19:26

Każdy kryzys oznacza dla kogoś stratę, tym razem pewnie branża turystyczna i przewozowa.

Ale tymczasem w Italii już 800 zgonów przekroczone.

Znając polskie luźne podejście do tematu u nas może być podobnie.

Jedni sąsiedzi wybierają się zagranicę i twierdzą, że po powrocie chętnie przejdą 2 tyg. kwarantanny :)
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-03-2020, 20:03

Block69 pisze:Póki co bardziej przejmuje się nie samym wirusem, tylko jak z pozoru normalnym ludziom odpierdala w takich, jeszcze nie mocno kryzysowych sytuacjach. Dzisiaj w robocie była mocniejsza spina, bo większość co kilka minut wchodzi na portale typu onet i czyta te śmieszne "relacje na żywo", a robić nie ma komu. Gdyby przyszło coś na prawdę poważnego, to z takim podejściem świat się kończy w kilka dni/tygodni.

Poprzedni post i ten mają sporo racji. Co roku grypa infekuje setki tysięcy ludzi w naszym kraju, nie znam liczb, ale na pewno sporo osób umiera z powikłań pogrypowych i nikt tym specjalnie się nie przejmuje, nie informuje, nie uświadamia ludzi o potrzebie chociażby zachowania higieny. Teraz jednak gdziekolwiek nie spojrzeć, wszędzie najgorętszym tematem jest epidemia koronawirusa. Ludzie zaczytują się w coraz bardziej dramatycznych artykułach, czytają "JUŻ 31 osób zarażonych " i mają obsrane gacie. 31 osób na jakieś 38 milionów obywateli....

Oczywiście, nie można bagatelizować sprawy, bo bagatelizowanie skończyło jak się skończyło we Włoszech, ale panika jest moim zdaniem jeszcze bardziej niezdrowa. Jak słyszę hasła typu, że po tym wirusie ludzie padają jak muchy, to ręce opadają - wszędzie informują tylko o najnowszych zarażonych, nigdzie nie widziałem krzyczącego nagłówku: JUŻ 60 000 tysięcy ( !!! ) wyzdrowiało.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

11-03-2020, 20:10

Nasum pisze:czytają "JUŻ 31 osób zarażonych " i mają obsrane gacie. 31 osób na jakieś 38 milionów obywateli....
34 od kiedy ostatnio sprawdzałeś
2 tygodnie temu we Włoszech było 150 przypadków.
Obecnie 827 zgonów. 200 w ciągu ostatniej doby.
Just sayin'
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

11-03-2020, 20:19

o wyleczonych, nie mówimy. To nie robi pustych półek makaronuf...wykresy aktualne, zawsze som tutej...tej.
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps ... 7b48e9ecf6" onclick="window.open(this.href);return false;
Nasum

11-03-2020, 20:21

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Nasum pisze:czytają "JUŻ 31 osób zarażonych " i mają obsrane gacie. 31 osób na jakieś 38 milionów obywateli....
34 od kiedy ostatnio sprawdzałeś
2 tygodnie temu we Włoszech było 150 przypadków.
Obecnie 827 zgonów. 200 w ciągu ostatniej doby.
Just sayin'

Zgodzę się, liczba zarażonych wzrasta, ale Polska to nie kraj wielkości Luksemburga.... Ludzie panikują czytając że ogłoszono już pandemię. Pierwsze skojarzenie to hiszpanka - ale wtedy świat był po wojnie, medycyna nie była taka jak obecnie, głód, brud, zimno, infekcje, niedożywienie, w końcu zakończona dopiero co wojna - to wszystko miało wpływ.

To może pytanie z innej mańki - co się teraz dzieje w Chinach? Masowy pomór, czy wyhamowanie nowych zakażeń? Jasne, Chiny to państwo które podając coś do ogólnej wiadomości pewnie połowę zatajają a drugą połowę przekręcają, więc nikt nie wierzy co tam u nich się dzieje. A zdaje się epidemia powoli wygasa..... chyba że...?
Awatar użytkownika
Antton213
w mackach Zła

11-03-2020, 20:23

Właśnie rozpoczynamy tydzień "trup w każdym domu", a jak się komuś poszczęści to i napierdoli.. aż pod sufit.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-03-2020, 20:27

^ Umówmy się, przypadków jest w chuj więcej. Spokojnie można przemnożyć przez dowolną liczbę z zakresu 20-50. Włoska odmiana wirusa jest odrobinę bardziej skurwysyńska i sprawniejsza w działaniu, stąd prawdopodobnie tempo zgonów. Do nas przynajmniej część zarażeń przyszła z Włoch, więc wiecie Panowie... W Chinach zrobili ekstremalną wersję nadzoru, aż po dostępną publicznie lokalizację pojedynczych zachorowań, a ludzie się stosują do obostrzeń. U nas od jutra hordy młodzieży będą się snuły po galeriach. Obstawiam, że bliżej nam będzie do scenariusza włoskiego, niż chińskiego. Choć przyznaję, rząd zaskakująco odważnie i dobrze sobie radzi. Zadziwiające.

Robotę mi prawie że zamknęli już wczoraj, do odwołania. Przykaz pracy zdalnej jak tylko się da. Wszyscy, co nie muszą być na miejscu, won do domu. Osoby wracające z zagranicy won do domu na dwa tygodnie i koniec (choć oczywiście znalazła się głupia pizda na stanowisku średniego stopnia, która kazała osobom z zaleceniem pozostania w domu przyjść do pracy, i dopiero ktoś się połapał po pewnym czasie). Ufam, że wypierdolą na zbity ryj. Pewnie nie.

A w sklepach w mojej okolicy dziś mały armagedon. Mięsa prawie brak, musiałem kupić co było, a nie co chciałem. Chleba brak. Srajtaśmy brak. Mydeł wszelkiego rodzaju brak. Pojemników na płyny kurwa brak. Kolejki. Awaria terminali kart. Pojeby się rzuciły teraz wszystkie na raz, bo się połapały, że bombelki na chacie zostaną, a tydzień temu to były śmieszki "po chuj cokolwiek kupować". Nienawidzę. Alkoholu na szczęście nie brak, więc uzupełniłem nieco zapasy. Jutro ostatnia wizyta w sklepie, od teraz tylko raz na jakiś czas do pracy oraz łażenie nad morzem. Niech się debile zabijają o przecier pomidorowy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

11-03-2020, 20:29

Nasum pisze: To może pytanie z innej mańki - co się teraz dzieje w Chinach? Masowy pomór, czy wyhamowanie nowych zakażeń? Jasne, Chiny to państwo które podając coś do ogólnej wiadomości pewnie połowę zatajają a drugą połowę przekręcają, więc nikt nie wierzy co tam u nich się dzieje. A zdaje się epidemia powoli wygasa..... chyba że...?
Sam sobie odpowiedziałeś, to na ile wierzysz w wygasanie to kwestia tego na ile ufasz chińskiemu rządowi.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

11-03-2020, 20:39

25 września 1939 roku Warszawa, zleciało 630 ton bomb, z 400 bombofcuf. Co się działo dzień później? Był makaron na półkach?
Ta nowa wojna, ma nowe pole rażenia - MEDIA.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-03-2020, 20:41

Pierdolenie :D Sorry, już nie mogę z tymi spiskami. Ot, nowy wirusik, trochę jak SARS. Trochę gorszy może. Choroba jakich wiele. Trzeba się ogarnąć, uważać i minimalizować straty. Żadne wielkie wymieranie nam nie grozi, mimo wszystko.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Nasum

11-03-2020, 20:48

SODOMOUSE pisze: Ta nowa wojna, ma nowe pole rażenia - MEDIA.

I tu jest pies pogrzebany. Z jednej strony dobrze, że informują, że cały czas jest informacja, ale z drugiej jest nakręcana spirala.

Tak a propo - przypomina mi się scena z "Nocy żywych trupów" i ze " Świtu żywych trupów" kiedy bohaterowie słuchają wiadomości o nowym wirusie który ożywia zmarłych...
Awatar użytkownika
Medard

11-03-2020, 21:05

Lukass pisze:Pierdolenie :D Sorry, już nie mogę z tymi spiskami. Ot, nowy wirusik, trochę jak SARS. Trochę gorszy może. Choroba jakich wiele. Trzeba się ogarnąć, uważać i minimalizować straty. Żadne wielkie wymieranie nam nie grozi, mimo wszystko.
Wielkie wymieranie nie grozi, ale jak nie opanujemy i dajmy na to wirus wróci na jesieni to kolejne koncerty będą odwołane, wszystko pozamykane i czeka nas życie prawie jak w getcie warszawskim, tylko praca i dom, z tą różnicą, że bez głodu i będą rozrywki typu internet, muzyka.

Coś mi się wydaje, że przez najbliższe dwa tygodnie dla wielu bedą to kolejne wakacje, dodatkowy urlop, karnawał, imprezy ze znajomymi, dzieciaki całe dnie w galeriach handlowych itp.
I nic nie będzie z tej kwarantanny.
535

11-03-2020, 21:10

Teść mi zakomunikował, że tylko ocet na półkach został. Znaczy, socjalizm powrócił. Prawda to, czy przesadził?
Awatar użytkownika
Ascetic

11-03-2020, 21:11

teraz już wiem dlaczego Nasum był takim ziomkiem tricepsa.

cyferki muszą się zgadzać i musi być jakiś foliarz/ asystent-ziemby/ czy inny płaskoziemca.

to na tę/ tą chwilę tyle. znikam do bunkra. w czapeczce ze sreberka - folii aluminiowej.

nara
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

11-03-2020, 21:16

535 pisze:Teść mi zakomunikował, że tylko ocet na półkach został. Znaczy, socjalizm powrócił. Prawda to, czy przesadził?
"nic się nie dzieje. grypa groźniejsza. dziennie samobója strzela 16 osób. można się rozejść"

nasum
Ostatnio zmieniony 11-03-2020, 21:19 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

11-03-2020, 21:19

ps. jak rano miałem cynę, że szkoły zamkną teraz mam kolejną. mowa o wielko.... nie nie o wielkopolsce tu mowa .
Poro
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

11-03-2020, 21:21

Nasum pisze:
SODOMOUSE pisze: Ta nowa wojna, ma nowe pole rażenia - MEDIA.

I tu jest pies pogrzebany. Z jednej strony dobrze, że informują, że cały czas jest informacja, ale z drugiej jest nakręcana spirala.

Tak a propo - przypomina mi się scena z "Nocy żywych trupów" i ze " Świtu żywych trupów" kiedy bohaterowie słuchają wiadomości o nowym wirusie który ożywia zmarłych...
ołcz, tak....ta EPa ze 30 lat temu, zrywała mi sandały. od 2.53 zwłaszcza. Bendom mi zamykali wieko trumnu, nadal czuł ten klimat będę rad.
utwór (EPĘ), dedykuję wszystkim marnym chujkom, kupującym makaron na półki do chaty, mam nadzieję kurwa robale zdechniecie w cierpieniu i głupocie. ......
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bX5USmBA5W4[/youtube]
ODPOWIEDZ