Idź za ciosem - nie odstawiaj " na potem", jestes przy odcinku po którym będzie tylko trudniej/ciekawiej.Bless this tongue pisze:Mialem dokladnie tak jak Ty, zabralem sie nawet ostatnio za 3 sezon ale kurwa cos jest na rzeczy z tym nowym TP.. ciezko mi przebrnac przez 3 odcinek. Poki co odstawilem na kiedys.Darekthrone pisze:Niedawno skończyłem oglądać, w ramach przypomnienia, dwa pierwsze sezony Twin Peaks. Jaki to jest genialny serial! Nawet jak zamknęli wątek zabójstwa Laury, zgniął Leland a pojawił się Windom, to dalej znakomicie się oglądało. Jednak do tej pory jeszcze nie widziałem trzeciego sezonu z 2017 roku. Słyszałem różne opinie - od zachwytów po krytykę, że to już nie ten klimat, że Lynch zbyt odleciał. Warto zacząć oglądać trzeci sezon?
Stare SERIALE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: Stare SERIALE
- Darekthrone
- w mackach Zła
Dopiero skończyłem pierwszy odcinek i szczerze to średnio mnie porwał. Brakuje jednak tego specyficznego klimatu starego Twin Peaks. Mimo wszystko dam mu szansę. Nie będę przecież oceniać po jednym odcinku a skoro piszesz, że od trzeciego zaczyna się coś dziać, to będę oglądać dalej.Ogre pisze:Idź za ciosem - nie odstawiaj " na potem", jestes przy odcinku po którym będzie tylko trudniej/ciekawiej.Bless this tongue pisze:Mialem dokladnie tak jak Ty, zabralem sie nawet ostatnio za 3 sezon ale kurwa cos jest na rzeczy z tym nowym TP.. ciezko mi przebrnac przez 3 odcinek. Poki co odstawilem na kiedys.Darekthrone pisze:Niedawno skończyłem oglądać, w ramach przypomnienia, dwa pierwsze sezony Twin Peaks. Jaki to jest genialny serial! Nawet jak zamknęli wątek zabójstwa Laury, zgniął Leland a pojawił się Windom, to dalej znakomicie się oglądało. Jednak do tej pory jeszcze nie widziałem trzeciego sezonu z 2017 roku. Słyszałem różne opinie - od zachwytów po krytykę, że to już nie ten klimat, że Lynch zbyt odleciał. Warto zacząć oglądać trzeci sezon?
- dzik
- zahartowany metalizator
Mógłbym ten trzeci sezon oglądać na okrągło. Dla mnie bdb.
dobry kościół to kościół spalony
- Darekthrone
- w mackach Zła
Dobra tam, pierdolę. Obejrzałem trzeci odcinek i już mi się nie chce. Co tu dorabiać jakieś ideologie. Nie ma tego oniricznego klimatu co dwa pierwsze sezony. Za dużo tu surrealizmu, rzeczy nadprzyrodzonych, wątków, schizmy... Szkoda mi czasu na dalsze męczenie się z tym. Panie Lynch, jednak odleciałeś za bardzo. To nie powinno zwać się Twin Peaks. Kurwa. Zacznę teraz pierwszy sezon Fargo.Ogre pisze:Idź za ciosem - nie odstawiaj " na potem", jestes przy odcinku po którym będzie tylko trudniej/ciekawiej.Bless this tongue pisze:Mialem dokladnie tak jak Ty, zabralem sie nawet ostatnio za 3 sezon ale kurwa cos jest na rzeczy z tym nowym TP.. ciezko mi przebrnac przez 3 odcinek. Poki co odstawilem na kiedys.Darekthrone pisze:Niedawno skończyłem oglądać, w ramach przypomnienia, dwa pierwsze sezony Twin Peaks. Jaki to jest genialny serial! Nawet jak zamknęli wątek zabójstwa Laury, zgniął Leland a pojawił się Windom, to dalej znakomicie się oglądało. Jednak do tej pory jeszcze nie widziałem trzeciego sezonu z 2017 roku. Słyszałem różne opinie - od zachwytów po krytykę, że to już nie ten klimat, że Lynch zbyt odleciał. Warto zacząć oglądać trzeci sezon?
- Ubzdur
- w mackach Zła
Fargo zajebiste. Natomiast lata 90te minęły bezpowrotnie a z nimi oniryczny klimat, na to szans nie było. Natomiast przeniesienie uniwersum w dzisiejsze realia udało się całkiem zgrabnie. Bliżej całości do lovecraftowego horroru (w sensie tematyki) niż crossovera jakim były pierwsze serie. Ja tez nie jestem fanem ostatniego sezonu, ale obejrzałem go i myślę, że był dobry (w porywach dB+). Natomiast zdecydowanie jest on za trudny, aby być w oczywisty sposób przyjemny (jak stary TP). Również nie ma on równie mocnych symboli co stare serie. Korci mnie obejrzeć jeszcze raz ten trzeci sezon i zreflektować, ale nie wiem, czy nie jest wciąż za wcześnie
- Darekthrone
- w mackach Zła
^
Ok, dziś jakoś nie złapałem tego klimatu nowego Twin Peaks. Narazie odpuszczę, obejrzę Fargo, wrócę do Sopranos, a potem dam mu szansę. Mimo, iż w tych trzech odcinkach nie odnalazłem dawnego ducha TP, to jednak coś jest w tym osobliwego. Generalnie lubię twórczość Lyncha. Takie Mulholland Drive, Człowiek Słoń, Dzikość Serca czy Blue Velvet bardzo sobie cenię. Nie bardzo Eraserhead a podobno trzeci sezon TP właśnie sporo ma z klimatu Głowy Do Wycierania.
Ok, dziś jakoś nie złapałem tego klimatu nowego Twin Peaks. Narazie odpuszczę, obejrzę Fargo, wrócę do Sopranos, a potem dam mu szansę. Mimo, iż w tych trzech odcinkach nie odnalazłem dawnego ducha TP, to jednak coś jest w tym osobliwego. Generalnie lubię twórczość Lyncha. Takie Mulholland Drive, Człowiek Słoń, Dzikość Serca czy Blue Velvet bardzo sobie cenię. Nie bardzo Eraserhead a podobno trzeci sezon TP właśnie sporo ma z klimatu Głowy Do Wycierania.
- Ubzdur
- w mackach Zła
Tak. To ciężki towar. Mnie seriale na powrót zaczęły nudzić. Oglądałem ostatnie pół roku the office (amerykańskie) i w połowie odpadłem. Podobna historia z Sopranos. Tracę zainteresowanie coraz częściej. Obejrzałem natomiast kolejny raz pierwszy sezon twin peaks i wciąż stawiam ten serial na 1. Miejscu przez wzgląd na wspomniany. Cudo. A z perspektywy 3. Sezonu wiele rzeczy w pierwszym nabiera bardziej złowieszczego sensu i wiele ukrytych smaczków się ujawnia. To było cudowne uczucie, dla którego warto było się przemęczyć przez sezon 3.
-
- mistrz forumowej ceremonii
jeden z najlepszych seriali w ogóleUbzdur pisze:Fargo zajebiste
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
gdzieś widziałem info, że w kwietniu ma być kolejna porcja zajebistości. a, że czasu nadmiar jak nigdy to się by obejrzałoby się.Heretyk pisze:jeden z najlepszych seriali w ogóleUbzdur pisze:Fargo zajebiste
Poro
-
o ile ten świat jednak nie pierdolnie i będziemy mieli wówczas jeszcze prąd i internet to jak najbardziej ;)
- Ascetic
myślę, ża dla wielu prawdziwa katastrofa to dopiero będzie jak fejsika odetną ;-)Heretyk pisze:o ile ten świat jednak nie pierdolnie i będziemy mieli wówczas jeszcze prąd i internet to jak najbardziej ;)
Poro
-
może tak być. ja tam mam wyjebane, bo nigdy nie założyłem.
- TheDude

Świetna seria.
- zorro
- zaczyna szaleć
^ Jedyna i sluszna wersja.
Dzisiaj, tymczasem, byl znow Leszek i Bronka :D
- TheDude
Od kilku lat regularnie wracam do tej serii i jest w moim kanonie razem z Allo Allo, Monty Python's Flying Circus i paroma innymi klasykami.

- mad
Mój serial wszech czasów:

Odświeżam co kilka lat. Chyba nadchodzi czas.

Odświeżam co kilka lat. Chyba nadchodzi czas.
- Maro
o tak doskonały
- trup
A to nie był taki w zasadzie Teatr Telewizji?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
Jak pluła pestkami?zorro pisze:^ Jedyna i sluszna wersja.
"Daja mi nogę daj mi nogę, Ja ci nogi dać nie mogę!"
- trup
Tylko Roman w tej roli! Przemistrz!TheDude pisze:
Świetna seria.
Oglądem chyba ze 30 razy już labo i więcej...