Giełda i inne inwestycje
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Giełda i inne inwestycje
Btw na Pekao tez niezła jazda w tym momencie, jako ze szortuje to z lubością patrzę jak świat płonie, szkoda ze waluta dzisiaj tak wybitnie nie po mojej stronie.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- rasowy masterfulowicz
W nieruchomościach ktoś tu siedzi? Wynajmujecie? Handlujecie? Mieszkania, działki, lokale usługowe?
Celem życia nie jest przeżycie.
-
- postuje jak opętany!
Ja wynajmuję, ale jeszcze na małą skalę. Na razie jako dodatkowy dochód, ale jeśli dalsze plany inwestycyjne wypalą, w wieku 45 lat mam zamiar spadać na emeryturę.mistrzsardu pisze:W nieruchomościach ktoś tu siedzi? Wynajmujecie? Handlujecie? Mieszkania, działki, lokale usługowe?
Z drugiej strony coraz częściej mam myśli, czy nie wypierdalać z Polski z inwestycjami. Nie mam dobrej passy ostatnio. Muszę ścigać jedną babę, która się wyniosła z mieszkania nie racząc zapłacić za 2 miesiące czynszu. Sprawa w sądzie. Drugą nieruchomość wpisali mi do ewidencji zabytków, nie racząc mnie o tym poinformować. Dowiedziałem się przypadkiem. Nie wiem, czy ruszę teraz z remontem.
W tym antyludzkim państwie...
heykvísl og ofn
Może zamiast do sądu, trzeba było do lasu? Nie wiem. Tak tylko głośno myślę. Państwo abdykowało, więc może przyszedł czas stanąć w prawdzie i radzić sobie we własnym zakresie we wszystkich aspektach życia.
-
- postuje jak opętany!
Nawet o tym pomyślałem, ale przepadła jak kamień w wodę. Pozostało mieć nadzieję, że komornik ją dojdzie prędzej czy później. A odsetki rosną.535 pisze:Może zamiast do sądu, trzeba było do lasu? Nie wiem. Tak tylko głośno myślę. Państwo abdykowało, więc może przyszedł czas stanąć w prawdzie i radzić sobie we własnym zakresie we wszystkich aspektach życia.
Nie są to może duże pieniądze i bardziej na ich odzyskaniu zależy mi na tym, żeby takie kurestwo nie pozostało bezkarne.
heykvísl og ofn
Przykra sprawa. Jeżeli tylko się da, trzeba próbować. Jebać frajerów, którzy nie płacą.
- Dragazes
- w mackach Zła
Nie, u nas jebie się frajerów wierzycieli.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
-
- rasowy masterfulowicz
Nieruchy obecnie mocno rozgrzane, trza mocno uważać. Jak ktoś ma nieruchomości kupione parę lat temu - to śpi spokojnie.Scorn pisze:Ja wynajmuję, ale jeszcze na małą skalę. Na razie jako dodatkowy dochód, ale jeśli dalsze plany inwestycyjne wypalą, w wieku 45 lat mam zamiar spadać na emeryturę.mistrzsardu pisze:W nieruchomościach ktoś tu siedzi? Wynajmujecie? Handlujecie? Mieszkania, działki, lokale usługowe?
Jeśli chodzi o wynajem to warto zawsze prosić o pokazanie umów potwierdzających zatrudnienie, najlepiej żeby to była umowa o pracę.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Co za słodki dziennie na szortowanie. Na chwilę obecną ponad 200 ojro dzisiaj :> zobaczymy jak się zamknie.
- uglak
Chiński PMI. Fatalne dane o aktywności przemysłu i usług

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Chinsk ... 29910.html" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Chinsk ... 29910.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
-
- rasowy masterfulowicz
Jak wygrałeś do piątku to kozak jesteś. Tak czy siak gratulacje.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Co za słodki dziennie na szortowanie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie masz czego, w poniedzialke skonczylem Pekao, bo kghm wydawał się być w moim polu które zawsze dawało zarobić, czyli 8x złotych. Wiec jestem w dupie jak wszyscy, zapadam w drzemkę na jakieś 3 miesiące sprawdzając giełdę dopiero w piątek po zamknięciu. Myśle ze i na tym ostatecznie zarobię, ale to może potrwać z rok, patrząc na to co działa się w 2018. Tymczasem przez te 2-3 miesiące odkładam sobie hajsy bieżące czekając na odpowiedni moment. Żadnych gwałtownych ruchów, chociaż wiadomo, ze to boli.mistrzsardu pisze:Jak wygrałeś do piątku to kozak jesteś. Tak czy siak gratulacje.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Co za słodki dziennie na szortowanie.
- Antton213
- w mackach Zła
Na giełdach jazda bez trzymanki. GPW: CD PROJEKT -10%, CCC -20%, KGHM -10%.WIG20 traci prawie 10%. Słupki samobójstw pójdą, temat wymyka się spod kontroli.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
ojapierdole
- Antton213
- w mackach Zła
Może bitcoin? ;)
- Ascetic
ja dzisiaj usłyszałem , że warto zainwestować w maczetę/ kałacha/ ewentualnie dobrze naostrzoną dzidę.
chwilę się nad tą swobodną myślą - dość poważnego gościa - zastanowiłem.
chwilę się nad tą swobodną myślą - dość poważnego gościa - zastanowiłem.
Poro
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie wierze w to, co widzę.
- Antton213
- w mackach Zła
W sumie ta inflacja 4% nie była chyba taka zła..a jutro piątunio, czas realizacji zysków ;)
- Ascetic