Najlepsze płyty 2019 - głosowanie

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

Re: Najlepsze płyty 2019 - głosowanie

17-03-2020, 09:10

^ Popularności powiadasz...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

17-03-2020, 09:33

Plagueis pisze:^ Popularności powiadasz...
A jakości?

Raczej żadne nagrody czy miejsca na listach konkursowych nie są przyznawane/ zdobywane głównie za jakość.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

17-03-2020, 09:35

Zaklinanie rzeczywistości nie doda jakości, a już na pewno nie tej płycie.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

17-03-2020, 09:41

No tak. Miejsce drugie to już taka popularność, że jak zespół przyjedzie do Polski, to dziennikarze biją się o akredytację, a koncerty wyprzedają się w dwie minuty. Słyszałem, że rozważają, żeby po zwalczeniu wirusa zagrać koncerty na Narodowym. Dwa, bo przy jednym biletów nie wystarczy dla wszystkich chętnych.

A płyta na miejscu 1? Kwestia gustu, bądź jego braku :D Dla mnie nie jest przeciętna, a na pewno nie nudna. Zabijcie mnie i głoście swoją jedyną prawdę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-03-2020, 09:47

Uśredniona lista nie będzie wyglądać jak nasza własna. To oczywiste. Cóż zrobić, przecież każdy z nas jest inny. Nie ma co histeryzować z tego powodu. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Medard

17-03-2020, 09:52

Lukass pisze:No tak. Miejsce drugie to już taka popularność, że jak zespół przyjedzie do Polski, to dziennikarze biją się o akredytację, a koncerty wyprzedają się w dwie minuty. Słyszałem, że rozważają, żeby po zwalczeniu wirusa zagrać koncerty na Narodowym. Dwa, bo przy jednym biletów nie wystarczy dla wszystkich chętnych.

A płyta na miejscu 1? Kwestia gustu, bądź jego braku :D Dla mnie nie jest przeciętna, a na pewno nie nudna. Zabijcie mnie i głoście swoją jedyną prawdę.
Kwestia popularności w danym miejscu, czy to zawsze trzeba podkreślać?
Ostatnio zmieniony 17-03-2020, 09:57 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

17-03-2020, 09:56

Śliski argument, niby Nocturnus bardziej jest tu popularny, niż DsO czy Mgła? Może po prostu nagrał lepszą płytę?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Medard

Re: Najlepsze płyty 2019 - głosowaNnie

17-03-2020, 10:11

Lukass pisze:Śliski argument, niby Nocturnus bardziej jest tu popularny, niż DsO czy Mgła? Może po prostu nagrał lepszą płytę?

Jednak nie, bo najpierw trzeba jeszcze przesłuchać płytę, a po mniej znane rzadziej się raczej sięga.

A dso ma tu wielu przeciwników, dla mnie taka sobie jest ich ostatnia płyta.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

17-03-2020, 10:51

Lukass pisze:No tak. Miejsce drugie to już taka popularność, że jak zespół przyjedzie do Polski, to dziennikarze biją się o akredytację, a koncerty wyprzedają się w dwie minuty. Słyszałem, że rozważają, żeby po zwalczeniu wirusa zagrać koncerty na Narodowym. Dwa, bo przy jednym biletów nie wystarczy dla wszystkich chętnych.

Bardzo ładnie wyręczyłeś mnie w odpowiedzi(ach); nic dodać, nic ująć. :)
535

17-03-2020, 12:35

Paradox to płyta nudna i przeciętna. Nomen omen paradoksem jest to, że znalazła sìę na pierwszym miejscu tej listy.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

17-03-2020, 12:38

Paradox to płyta ciekawa i nieprzeciętna. Nie dziwi, że znalazła się na pierwszym miejscu tej listy.

I co niby wynika z tej dyskusji?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
535

17-03-2020, 12:53

Co jest w niej takiego ciekawego i nieprzeciętnego, prócz faktu, że nagrała ją kapela onegdaj wprowadzająca parapet w death metalu? Jakby się ktoś uparł, to mógłby nazwać Nocturnus największym szkodnikiem tego gatunku.
Awatar użytkownika
Ascetic

17-03-2020, 12:54

Lukass pisze:Paradox to płyta ciekawa i nieprzeciętna. Nie dziwi, że znalazła się na pierwszym miejscu tej listy.

I co niby wynika z tej dyskusji?
dla mnie np. że tu sporo dałnów pisze
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

17-03-2020, 12:55

Ja pierdolę, coraz lepsze kwiatki na tym forum. Nocturnus szkodnikiem gatunku - nic, tylko w ramki i na ścianę. :D
Awatar użytkownika
Ascetic

17-03-2020, 12:58

no nic. wycinać i wklejać. najlepiej w złote ramki. a i podklejcie tekturą od spodu i zalaminujcie.

same emeryty mentalne tu piszą. "oooooo. łoooooo. return kończącej się cywilizacji" "jakby nagrali to w latach 90' to wszyscy by się zesrali". itd. itp.

dla mnie też nudy do wyrzygania. kalka tego co w minionych czasach było sztosem sztosów. ić pan w huj jeden z drugim.

no tak ale jak MA nagrywa srake to tak to się kończy. a i panowie pamiętajcie, że są jeszcze Immolation i Incantation. i nie mają jak Nocturnus, że wysuwają się z dupy węża i jest chóralne : "oooooo. łoooooo. return kończącej się cywilizacji". tam jest regularność i systematyczność. jak już tak się jaramy emerytami dla emerytów.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Harlequin

17-03-2020, 13:15

Ascetic pisze:panowie pamiętajcie, że są jeszcze Immolation i Incantation. i nie mają jak Nocturnus, że wysuwają się z dupy węża i jest chóralne : "oooooo. łoooooo. return kończącej się cywilizacji". tam jest regularność i systematyczność. jak już tak się jaramy emerytami dla emerytów.
To mam zupełnie inaczej. Immolation po "Unholy Cult' mogłoby dla mnie nie istnieć, Incantation tez najlepsze czasy ma za sobą. Świeżości u nich tyle ile w kroczu Korzeniowskiego po przejściu 50km
Awatar użytkownika
Ascetic

17-03-2020, 13:23

podaję co miałem na uwadze;

podanie numer jeden: Atonement

podanie numer dwa: Profane Nexus

dalej pamięcią nie sięgam.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

17-03-2020, 13:23

535 pisze:Co jest w niej takiego ciekawego i nieprzeciętnego, prócz faktu, że nagrała ją kapela onegdaj wprowadzająca parapet w death metalu? Jakby się ktoś uparł, to mógłby nazwać Nocturnus największym szkodnikiem tego gatunku.
To teraz sobie będziemy w ramach walki z nudą tworzyć kryteria, które pozwolą ocenić, czy płyta jest ciekawa, czy nie? No kurwa, ja przepraszam, ale apeluję o rozsądek. Ja widzę w pierwszej dziesiątce kilka pozycji, które mnie nudzą. Akurat nie nr 1. Tyle. Szkodnictwa nie zauważyłem, nigdy nie stało się to trendem, jak w tym bardziej "mrocznym" gatunku. W ogóle nazwanie tej kapeli szkodnikiem budzi we mnie wewnętrzny sprzeciw.
Ascetic pisze:same emeryty mentalne tu piszą.
No kurwa, dopiero teraz zauważyłeś? ;)
Ascetic pisze:a i panowie pamiętajcie, że są jeszcze Immolation i Incantation. i nie mają jak Nocturnus, że wysuwają się z dupy węża i jest chóralne : "oooooo. łoooooo. return kończącej się cywilizacji". tam jest regularność i systematyczność. jak już tak się jaramy emerytami dla emerytów.
A tu zgoda. Ale regularność jest męcząca. Marduk też nagrywa sporo i jest regularny. Większości płyt Marduka nie mam ochoty słuchać. Z podwórka DM mógłbym to samo powiedzieć o Vader. Chuj, koncertów na razie nie ma, więc mam w dupie, czy mnie Kmiołek wpuści czy nie :D Choć oczywiście obie kapele na literkę I nie męczą tak buły, ze szczególnym wskazaniem na Immolation.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
bartwa

17-03-2020, 13:24

pr0metheus pisze:
Ascetic pisze: kurwa z kim ja tu piszę.
w pierwszej setce tych "najlepszych" sa trzy (3) plyty ,ktore w roku 2019 przyciagnely moja uwage. tez nie wiem co ja tu robie:)
Dlatego też jestem tu tylko czasami. Mniejszość w mniejszości.
Awatar użytkownika
Ascetic

17-03-2020, 13:28

Lukass pisze:
Ascetic pisze:a i panowie pamiętajcie, że są jeszcze Immolation i Incantation. i nie mają jak Nocturnus, że wysuwają się z dupy węża i jest chóralne : "oooooo. łoooooo. return kończącej się cywilizacji". tam jest regularność i systematyczność. jak już tak się jaramy emerytami dla emerytów.
A tu zgoda. Ale regularność jest męcząca. Marduk też nagrywa sporo i jest regularny. Większości płyt Marduka nie mam ochoty słuchać. Z podwórka DM mógłbym to samo powiedzieć o Vader. Chuj, koncertów na razie nie ma, więc mam w dupie, czy mnie Kmiołek wpuści czy nie :D Choć oczywiście obie kapele na literkę I nie męczą tak buły, ze szczególnym wskazaniem na Immolation.
czyli chodzi tylko i wyłącznie o taki staro-nowy efekt niu end łoł ;-)

rozumiem. teraz jeżeli jako pierwszy do polski po okresie wielkiejpandemiosmuty przyjdzie grejw digger to wszystkie i wszelakie sierściuchy zapełnią narodowy > bo to metal. wyczekany i upragniony po roku na żywca metal. a że gówno. no cóż. wyczekiwane gówno.
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ