Teorie konspiracyjne

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
535

Re: Teorie konspiracyjne

22-03-2020, 10:33

Lukass pisze:
Scorn pisze:
535 pisze:Szkoda, że las zamknęli i granice. Pisałem już, że nie można mieć wszystkiego?
Jak to do lasu nie wolno?
Małopolscy leśnicy zaszaleli i uznali (nie wiadomo, na jakiej podstawie), że mają prawo zakazać wstępu do lasu, bo koronawirus :D
Puszcza Niepołomicka
W piątek

Informacja. Od jutra obowiązuje zakaz wstępu do lasu ze względu na rozprzestrzenianie się wirusa SARS-COV-2 w okresie od 21 do 31 marca. Zakaz został wprowadzony przez Nadleśnictwo Niepołomice na podstawie art. 26 ustawy o lasach z dnia 28 września 1991 r. (Dz.U. z 2020 r., poz. 6) oraz ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz.U. z 2020 r., poz. 374). Zgodnie z zarządzeniem Nadleśniczego na terenie Puszczy Niepołomickiej mogą przebywać jedynie osoby wykonujące prace w lesie, służby porządkowe i ratunkowe.

Kurwa ich mać. Ciekawe, czy przy każdym wejściu postawią milicjanta?
dcd
postuje jak opętany!

22-03-2020, 10:49

Zabaw się w partyzanta.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

22-03-2020, 11:43

Dyrektor szpitala w Genua i Prezydent Włoskiego Stowarzyszenia do spraw Infekcji zajmuje stanowisko wobec koronowirusa: We Włoszech nikt nie zmarł na tego wirusa! Nie ma śmiertelnych ofiar!

„Sytuacja jest trudna, bo ludzie nie rozumieją, o co tu chodzi – że jest to tylko wielkie zamieszanie, które się sztucznie wytwarza. Wczoraj obejrzałem tych 11 zmarłych … to jest dla mnie bardzo smutne … jestem chrześcijaninem i smuci mnie to, czasem nawet płaczę … ale z tych 11 umarłych nikt nie zmarł na koronawirusa. Jeden z nich umarł bo miał zawał serca i grypę jednocześnie … Jeżeli znajduje się dzisiaj kogoś kto umarł w domu – robi się pośmiertnie test i już zalicza się ten przypadek na konto koronawirusa. (Przypisek: ponieważ wirusy korony nosimy w sobie prawie wszyscy, jak co roku, tyle tylko ze normalnie ich się nie szuka – nie robi się na nie testów. W tym roku zaczęto ich szukać – i oczywiście, znajdować). "

Takie coś, gdzieś w sieci jest filmik z całą jego wypowiedzią.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

22-03-2020, 11:53

Najlepiej to sprawdzić porównując średnią liczbę zgonów dziennie we Włoszech np. z marców 2018 czy 2019 i z marca 2020 - inaczej takie gadanie nie ma najmniejszego sensu.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Drone

22-03-2020, 11:57

535 pisze: Informacja. Od jutra obowiązuje zakaz wstępu do lasu ze względu na rozprzestrzenianie się wirusa SARS-COV-2 w okresie od 21 do 31 marca. Zakaz został wprowadzony przez Nadleśnictwo Niepołomice na podstawie art. 26 ustawy o lasach z dnia 28 września 1991 r. (Dz.U. z 2020 r., poz. 6) oraz ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz.U. z 2020 r., poz. 374). Zgodnie z zarządzeniem Nadleśniczego na terenie Puszczy Niepołomickiej mogą przebywać jedynie osoby wykonujące prace w lesie, służby porządkowe i ratunkowe.

Kurwa ich mać. Ciekawe, czy przy każdym wejściu postawią milicjanta?
To chyba działanie nieco przesadzone. W Kampinoskim Parku Narodowym wprowadzili przepis, że zamknięte są polany rekreacyjne, place zabaw itp. miejsca zgromadzeń, natomiast wszystkie szlaki są otwarte. Wydaje mi się to zdroworozsądkowym podejściem.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

22-03-2020, 12:35

Przewlekła obturacyjna choroba płuc (POChP) to schorzenie układu oddechowego. Jak podają statystyki, co godzinę w Polsce z powodu POChP umierają dwie osoby. 19 listopada obchodzony jest Światowy Dzień Przewlekłej Obturacyjnej Choroby Płuc. Według badania przeprowadzonego w ramach kampanii Płuca Polski, 40% Polaków deklaruje, że słyszało ten skrót, ale niecała połowa z nich potrafi go poprawnie rozwinąć.
Artykuł z roku 2016, pierwszy z brzegu, dotyczący śmiertelności Polaków, związanej z niewydolnością
oddechową.
https://www.medexpress.pl/pochp-po-50-l ... nica/65391" onclick="window.open(this.href);return false;

Dzisiaj slyszalem w TV, że rynek e-commerce w Chinach, po covidzie, wzrost 600%. Pomalutku będą
się ujawniać mocodawcy, zwycięzcy kaszelku...
Ostatnio zmieniony 22-03-2020, 12:48 przez SODOMOUSE, łącznie zmieniany 1 raz.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

22-03-2020, 12:41

+ dodać do tego ile osób dziennie umiera w polsce na raka płuc to te 7 osób obecnie można sobie wsadzić
535

22-03-2020, 12:42

@ Drone Nieco przesadzone? Biorąc pod uwagę, że sklepy normalnie funkcjonują, komunikacja także, karakan nie sądzi, by działo się coś nadzwyczajnego i planuje wybory (bo przecież całe życie spędza w pokoju z kotem) to jest jakaś absurdalna niekonsekwencja. Państwo z gówna albo się rozpada, albo coś knuje. Nawiasem mówiąc. Ciekawe, gdzie się podziali ci wszyscy dzielni i dumni husarze marzący o wystąpieniu z unii, zamknięciu granic i pierdolący o samowystarczalności bantustanu, lpg, dżender i innych swoich fobiach. Pożyjecie kurwy trochę na zasiłku, to sami będziecie stąd spierdalać.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

22-03-2020, 13:16

https://tvn24.pl/tvnwarszawa/okolice/ko ... em-4426186" onclick="window.open(this.href);return false; : D
Awatar użytkownika
Drone

22-03-2020, 13:34

Byłem dziś w Kampinosie po 8 rano, jak zresztą w każdą niedzielę i już wtedy ludzi było więcej. Te zdjęcia z TVN nie są z Julinka, tylko z parkingu w Roztoce, kilka kilometrów dalej (ta dziennikarska rzetelność!). Normalnie w weekendy w zimę stoją tam dwa, trzy samochody.

Co do wszystkich korwinistów, to właśnie takie czasy pokazują, że ich teorie można sobie wsadzić wiadomo gdzie. Gdzie jest Staszek M.? Gdzie niewidzialna ręka wolnego rynku?
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

22-03-2020, 14:42

Drone pisze:Byłem dziś w Kampinosie po 8 rano, jak zresztą w każdą niedzielę i już wtedy ludzi było więcej. Te zdjęcia z TVN nie są z Julinka, tylko z parkingu w Roztoce, kilka kilometrów dalej (ta dziennikarska rzetelność!). Normalnie w weekendy w zimę stoją tam dwa, trzy samochody.

Co do wszystkich korwinistów, to właśnie takie czasy pokazują, że ich teorie można sobie wsadzić wiadomo gdzie. Gdzie jest Staszek M.? Gdzie niewidzialna ręka wolnego rynku?
zapraszam na/ nad ciszyce. wały zawadowskie i kilka innych miejscówek po sąsiedzku których nie zdradzę. właśnie wracam. osób może z 10 widziałem na 2,5 łażenia.

co do tych popaprańców korwinowcow. od 2 dni lata po internecie zrzut od tego ich głównego dzbana. wiecie którego. tego z wadą wymowy* nie wyrobił i musiał wrzucić swój protokół. inni siedzą cicho, choć się zjeby jak tutaj niedługo uaktywnią.

* ta wada wymowy jest kluczowa co do konstr pato-psychicznej tego czegoś. pamiętajcie o tym.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

22-03-2020, 14:58

pytanie do foliarzy, panikarzy i zwykłych wyjebongowiczów-olewaczy. trzymać na kilku rachunkach kapsle, czy wybrać - w słoiki zakopać i do ogródka? jakieś proporcje ewentualnie ?
Awatar użytkownika
maciek z klanu

22-03-2020, 17:02

Do bunkra schować lub zainwestować w kasety Tomku!!
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
535

22-03-2020, 20:06

Tylko spirytus. Przeczytałem przed chwilą, że w Bolandzie brakuje alkoholu. Koniec świata jest pewny.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

22-03-2020, 20:11

535 pisze:Przeczytałem przed chwilą, że w Bolandzie brakuje alkoholu. Koniec świata jest pewny.
Bzdura, domowe wytwórnie pracują pełna parą :)
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-03-2020, 20:40

może się w końcu zdecydujcie. spiryt, kapsle, czy kasety? Tak na szybko jak patrzę na te dwa czy trzy tysiące to nieduży słoiczek depozytu jest.

Obrazek

ps. dawać mi te 5setki w bankomatach. kolejne słoiki czekają.
Poro
Nasum

22-03-2020, 20:51

535 pisze:Tylko spirytus. Przeczytałem przed chwilą, że w Bolandzie brakuje alkoholu. Koniec świata jest pewny.

Wieści zaprawdę niepokojace.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

22-03-2020, 21:25

mistrzsardu pisze:Dyrektor szpitala w Genua i Prezydent Włoskiego Stowarzyszenia do spraw Infekcji zajmuje stanowisko wobec koronowirusa: We Włoszech nikt nie zmarł na tego wirusa! Nie ma śmiertelnych ofiar!

„Sytuacja jest trudna, bo ludzie nie rozumieją, o co tu chodzi – że jest to tylko wielkie zamieszanie, które się sztucznie wytwarza. Wczoraj obejrzałem tych 11 zmarłych … to jest dla mnie bardzo smutne … jestem chrześcijaninem i smuci mnie to, czasem nawet płaczę … ale z tych 11 umarłych nikt nie zmarł na koronawirusa. Jeden z nich umarł bo miał zawał serca i grypę jednocześnie … Jeżeli znajduje się dzisiaj kogoś kto umarł w domu – robi się pośmiertnie test i już zalicza się ten przypadek na konto koronawirusa. (Przypisek: ponieważ wirusy korony nosimy w sobie prawie wszyscy, jak co roku, tyle tylko ze normalnie ich się nie szuka – nie robi się na nie testów. W tym roku zaczęto ich szukać – i oczywiście, znajdować). "

Biorąc pod uwagę, że nie umieją nawet odmienić nazwy miasta, brzmi to prawilnie.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Ascetic

22-03-2020, 21:47

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
mistrzsardu pisze:Dyrektor szpitala w Genua i Prezydent Włoskiego Stowarzyszenia do spraw Infekcji zajmuje stanowisko wobec koronowirusa: We Włoszech nikt nie zmarł na tego wirusa! Nie ma śmiertelnych ofiar!

Biorąc pod uwagę, że nie umieją nawet odmienić nazwy miasta, brzmi to prawilnie.

hehe, od 3 dni to lata po internecie*. taka zabawa w dezinformację. pacjent miał te same metody. jak widać ma godnych naśladowców. właściwie to nawet dobrze, że to się i tutaj pojawiło. a dlaczego? a nie powiem ;-) no. teraz trzeba się sczilałtować i dać dwóm śpioszkom co się zaktywizowali rozhulać. a dlaczego? a nie powiem ;-)

ps. takich bajcików będzie jak domniemam wysyp. dobry czas na realizację zleconek. o właśnie. czy podlegają pod tarczę antykryzysową te zleconka?

* proponuję poświęcić tak ze dwadzieścia sekund. skopiować treść "Sytuacja jest trudna, bo ludzie nie rozumieją, o co tu chodzi – że jest to tylko wielkie zamieszanie, które się sztucznie wytwarza. Wczoraj obejrzałem tych 11 zmarłych … to jest dla mnie bardzo smutne ...." i się błyskawicznie rozeznać. się roznosi jak wirusik. taka teoria spiskowa. czy nawet konspiracyjna.

DODAM JESZCZE JEDNĄ RZECZ. SĄ MIEJSCA W INTERNETACH GDZIE TACY CO JADĄ Z TAKIM KONTENTEM DOSTAJĄ CIEPŁYM NA KLATĘ. PRZEPRASZAM. BANEM NA ...
Poro
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

22-03-2020, 21:56

Ascetic pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:

hehe, od 3 dni to lata po internecie*. taka zabawa w dezinformację. pacjent miał te same metody. jak widać ma godnych naśladowców. właściwie to nawet dobrze, że to się i tutaj pojawiło. a dlaczego? a nie powiem ;-) no. teraz trzeba się sczilałtować i dać dwóm śpioszkom co się zaktywizowali rozhulać. a dlaczego? a nie powiem ;-)

ps. takich bajcików będzie jak domniemam wysyp. dobry czas na realizację zleconek. o właśnie. czy podlegają pod tarczę antykryzysową te zleconka?

* proponuję poświęcić tak ze dwadzieścia sekund. skopiować treść "Sytuacja jest trudna, bo ludzie nie rozumieją, o co tu chodzi – że jest to tylko wielkie zamieszanie, które się sztucznie wytwarza. Wczoraj obejrzałem tych 11 zmarłych … to jest dla mnie bardzo smutne ...." i się błyskawicznie rozeznać. się roznosi jak wirusik. taka teoria spiskowa. czy nawet konspiracyjna.
Z jakiegoś powodu ta informacja znajduje się wyłącznie na stronach katolickich i patriotycznych, czasem z dopiskiem: MOCNE! Pierwszy wynik daje dziwnym trafem stronę zrobioną na dokładnie tym samym wzorze co poprzednia foliarska strona tutaj komentowana. Jpdrl chopaki miejmy rozum, błagam.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
ODPOWIEDZ