Co teraz pijecie?

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

Re: Co teraz pijecie?

27-03-2020, 23:03

Obrazek
Szału nie ma, tragedii też. Ot, znośna lokalna AIPA. Cena na okazję epidemii bardzo konkurencyjna, co skutecznie gasi moje wszelkie obiekcje.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-03-2020, 23:10

Nasum pisze:Martini, spirytus, limonka i Shweppes ?? W jakich proporcjach jeśli można spytać?

na pierwszą, testową nóżkę: martini i szweps po równo. spiryt dla smaka.
jak znam życie, tak przy drugim, trzecim i dalej w piatkowo/ sobotnią noc zwycięzcą rywalizacji zostanie spirytus.

mam też pytanie:

ktoś dziabał to poniżej?

Obrazek

tutaj było kilka razy lokowane:

Obrazek

można spokojnie kupić. fajnie.

ktoś, coś?
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

29-03-2020, 00:33

Ascetic pisze: mam też pytanie:

ktoś dziabał to poniżej?

Obrazek

ktoś, coś?
Będąc jakiś czas temu na Islandii machnąłem kilka kielonów. Wchodziła jak złoto. Niesamowicie gładka. O konieczności przepijania nie ma mowy. Równie zacnie przechodziła mi przez gardło francuska Grey Goose. Tyle pamiętam. Jeśli cena nie jest problemem, biorąc pod uwagę, że to tylko (lub aż - co kto lubi) wódka, to jak najbardziej warto spróbować.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Ascetic

29-03-2020, 00:42

Block69 pisze:

ktoś dziabał to poniżej?

Obrazek

ktoś, coś?
Będąc jakiś czas temu na Islandii machnąłem kilka kielonów. Wchodziła jak złoto. Niesamowicie gładka. O konieczności przepijania nie ma mowy. Równie zacnie przechodziła mi przez gardło francuska Grey Goose. Tyle pamiętam. Jeśli cena nie jest problemem, biorąc pod uwagę, że to tylko (lub aż - co kto lubi) wódka, to jak najbardziej warto spróbować.
uwielbiam. nawet zdawałem tutaj relację z knajpy: sexy duck z pl. konstytucji, gdzie obok kaczyny podawana jest ta zacna wódeczka.

cena jak cena. będzie pite w takim razie.

choć jak też tutaj było. takie aksamitnie wchodzące gorzały są pewnym problemem. wchodzą za szybko i za mocno.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

29-03-2020, 01:42

Kapka flagowego produktu Jacka Daniel'sa. No, dobrze - dwie kapki.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Scorn
postuje jak opętany!

29-03-2020, 11:12

Ascetic pisze:
Nasum pisze:Martini, spirytus, limonka i Shweppes ?? W jakich proporcjach jeśli można spytać?

na pierwszą, testową nóżkę: martini i szweps po równo. spiryt dla smaka.
jak znam życie, tak przy drugim, trzecim i dalej w piatkowo/ sobotnią noc zwycięzcą rywalizacji zostanie spirytus.

mam też pytanie:

ktoś dziabał to poniżej?

Obrazek

tutaj było kilka razy lokowane:

Obrazek

można spokojnie kupić. fajnie.

ktoś, coś?
Reyka chyba najlepsza wódka z Islandii.

Ostatnio piłem też taką (najbardziej blackmetalowa etykieta):

Obrazek
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
Ascetic

29-03-2020, 11:19

dziękuję za rekomnedacje

helviti widzę, że w polsce nieosiągalna. może i dobrze.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Darekthrone
w mackach Zła

29-03-2020, 12:46

Block69 pisze:

ktoś dziabał to poniżej?

Obrazek

ktoś, coś?
Mi tam szkoda kasy na takie drogie wódki. Piłem i Grey Goose i Belvedere i Ketel One i Ciroc i inne jakieś z wyższej półki. No znakomite, ale wolę kupić singla malta za podobną cenę a jak mam chęć na czyściochę, a od jakichś dwóch-trzech lat ta ochota co raz mniejsza, to kupię Absoluta, Stumbrasa bądź czarnego Smirnoffa i jest też elegancko :)
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

29-03-2020, 13:07

Obrazek

Słabizna,nie tego się spodziewałem po tym piwie,smak który mi kompletnie nie podchodzi,jedyne co mogę dobrego powiedzieć o tym piwie to to,że ma wspaniały kolor i solidną pianę,ale jak wiadomo to nie jest najważniejsze w piwie.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
nicram

29-03-2020, 14:20

^ piwo z 73 roku?
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

29-03-2020, 14:42

^ ten wyrób z retro etykietą to syf który się nadaje jedynie do spuszczenia w kiblu.
Awatar użytkownika
TheDude

29-03-2020, 15:11

devastator77 pisze:Obrazek

Słabizna,nie tego się spodziewałem po tym piwie,smak który mi kompletnie nie podchodzi,jedyne co mogę dobrego powiedzieć o tym piwie to to,że ma wspaniały kolor i solidną pianę,ale jak wiadomo to nie jest najważniejsze w piwie.
Mocno schłodzić, dolać soku i nie płakać :)
Awatar użytkownika
uglak

29-03-2020, 15:15

To jest chyba zwykły Bażant tylko mniej odfermentowany i w fajniejszej butelece.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

29-03-2020, 19:53

Ascetic pisze: choć jak też tutaj było. takie aksamitnie wchodzące gorzały są pewnym problemem. wchodzą za szybko i za mocno.
To prawda. Częściowo udało mi się rozwiązać ten problem i jak mamy posiadówę, pijemy z kieliszków 20ml zamiast 40ml. W większości przypadków dobrze się to sprawdza, przy czym jak trafi dobry dzień i ekipa jest w formie, to i tak się opierdoli wszystko co jest i jeszcze potem piwko na drogę:)
Darekthrone pisze:Mi tam szkoda kasy na takie drogie wódki. Piłem i Grey Goose i Belvedere i Ketel One i Ciroc i inne jakieś z wyższej półki. No znakomite, ale wolę kupić singla malta za podobną cenę a jak mam chęć na czyściochę, a od jakichś dwóch-trzech lat ta ochota co raz mniejsza, to kupię Absoluta, Stumbrasa bądź czarnego Smirnoffa i jest też elegancko :)
Tu się zgadzam jak najbardziej i czynię podobnie. W dobrym towarzystwie nawet Biała Żubrówka potrafi dobrze mi wchodzić. Mimo to, warto od czasu do czasu popróbować uznanych marek z wyższej półki.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Darekthrone
w mackach Zła

29-03-2020, 21:05

Block69 pisze:
Ascetic pisze:
Darekthrone pisze:Mi tam szkoda kasy na takie drogie wódki. Piłem i Grey Goose i Belvedere i Ketel One i Ciroc i inne jakieś z wyższej półki. No znakomite, ale wolę kupić singla malta za podobną cenę a jak mam chęć na czyściochę, a od jakichś dwóch-trzech lat ta ochota co raz mniejsza, to kupię Absoluta, Stumbrasa bądź czarnego Smirnoffa i jest też elegancko :)
Tu się zgadzam jak najbardziej i czynię podobnie. W dobrym towarzystwie nawet Biała Żubrówka potrafi dobrze mi wchodzić. Mimo to, warto od czasu do czasu popróbować uznanych marek z wyższej półki.
No dokładnie. Jakoś w lutym zrobiłem z kumplem połówkę Żubrówki w plenerze, bo pogoda była zacna. Całkiem dobrze wchodziła pod sok z czarnej porzeczki.
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

30-03-2020, 12:09

nicram pisze:^ piwo z 73 roku?
Piwo z retro etykietą i butelką,taka tęsknota za Czechosłowacją.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

30-03-2020, 16:03

Obrazek
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
maciek z klanu

30-03-2020, 20:08

Block69 pisze:
Ascetic pisze: choć jak też tutaj było. takie aksamitnie wchodzące gorzały są pewnym problemem. wchodzą za szybko i za mocno.
To prawda. Częściowo udało mi się rozwiązać ten problem i jak mamy posiadówę, pijemy z kieliszków 20ml zamiast 40ml. W większości przypadków dobrze się to sprawdza, przy czym jak trafi dobry dzień i ekipa jest w formie, to i tak się opierdoli wszystko co jest i jeszcze potem piwko na drogę:)
Co do picia z mniejszych kieliszków to zajebista sprawa. Można szybciej i wygodniej. Nie lubię dużych kieliszków, w mordzie ciężko utrzymać. Polecam ten patent.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

30-03-2020, 20:34

Obrazek

Dobree
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

02-04-2020, 16:43

Obrazek

Hopito Pils
Cudowne piwko,wspaniały "lekki" pilsik,taki idealny na gorące lato.Goryczka dla mnie idealna,nie za duża ani za mała,a to trudna rzecz w pilsach bo przeważnie albo przesadzają z chmielem albo go żałują i wychodzi różnie.Będzie kupowane w większych ilościach o ile będzie w sklepach w których robię piwne zakupy.
Mocno polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
ODPOWIEDZ