NEKROVAULT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

NEKROVAULT

10-04-2020, 15:07

Niemcy. I do tego nazwa z pizdy. Okładka też. Myslałem, że jakaś chujnia z grzybnią, albo kolejny czwartoligowy gruz z Iron Bonehead, ale nie. Nekrovault na swom pełnym debiucie tłucze bardzo intrygujący, okraszony cholernie ujmującym i intrygującym klimatem death metal z naleciałościami black. Sporo masywnych, miarowych zwolnień, sporo przestrzeni, zimny i niedopowiedziany klimat, no i same kompozycje raczej dalekie od prostoty i banału. Nie jest to ściana dźwięku, nie jest to tez żadna garażowa produkcja dla wybranych. Materiał jest wyrazisty, jest na swój sosób oryginalny i wciągający. I nie zmieni tego fakt, że w ostatnim utworze na ""Totenzug: Festering Peregrination" wkradly się przaśnoburaczane melodyjki będące ukłonem w stronę naszych zachodnich sąsiadów. Wcześniej wydali dwie EPki, ale nie słuchałem, więc się nie wypowiem.

Na czołówkę roku trochę za mało, ale zdecydowanie warto posłuchać

Obrazek

https://nekrovault-vanrecords.bandcamp. ... egrination
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

Re: NEKROVAULT

10-04-2020, 15:09

hehe, normalnie gruzownik się zara z Ciebie zrobi ;-)

tak. pierwsza powiedzmy czwórka tego roku.

tak po ....

pro8l3m

quebonafide

tentypmes

..... a kundel royek coś tam w najnowszej pisance* śpiewa o hujowym-polskim-rapie . zasadniczo ma chłop rację.

1. black curse

2. nekrovault

3. os

4. a tu akurat póki co to tajemnica.
fugazi
w mackach Zła

10-04-2020, 16:45

Wieczorkiem przy piwku będzie się kręcić
Obrazek
Sturm
postuje jak opętany!

10-04-2020, 18:04

Harlequin pisze:I nie zmieni tego fakt, że w ostatnim utworze na ""Totenzug: Festering Peregrination" wkradly się przaśnoburaczane melodyjki będące ukłonem w stronę naszych zachodnich sąsiadów.
Trzeba dać ludziom w czasie epidemii trochę nadziei i radości!

Wpadłem na próbki na YT i faktycznie brzmiało to bardzo sensownie.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-04-2020, 09:33

Bardzo dobra płyta wyszła Niemiaszkom. Klimat kojarzy mi się dwójką Irkallian Oracle.

Całość od jakiegoś czasu na yt: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pQAaMSOUfUc[/youtube]
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

17-04-2020, 11:13

nicram pisze:Bardzo dobra płyta wyszła Niemiaszkom. Klimat kojarzy mi się dwójką Irkallian Oracle.

Całość od jakiegoś czasu na yt: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pQAaMSOUfUc[/youtube]

N I E G Ó W N O

masz ty nicram refleks .....
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

18-04-2020, 13:16

Dobry album niemiaszkowie wysmażyli, byłby jeszcze lepiej gdyby nie te patatajce w ostatnim kawałku. Mimo to dopisałem do listy zakupowej
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-04-2020, 15:14

Wacław pisze:

N I E G Ó W N O

Wiesz, zapierdol, latanie za dzieciakiem z ADHD po całym mieszkaniu, sprawia, że mam troszkę opóźnienie z tematami muzycznymi...
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

18-04-2020, 15:18

nicram pisze:
Wacław pisze:

N I E G Ó W N O

Wiesz, zapierdol, latanie za dzieciakiem z ADHD po całym mieszkaniu, sprawia, że mam troszkę opóźnienie z tematami muzycznymi...
spoko.
ODPOWIEDZ