Dowcipy v. n'ta

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

Re: Dowcipy v. n'ta

16-04-2020, 20:18

Hatefire pisze:Polityka prorodzinna według katojebliwych. Telefon zaufania dla dzieci utrzymuje piłkarz, bo pamięta jak matkę ojciec zabił. Telefon zaufania dla kobiet doświadczających przemocy sponsoruje firma kosmetyczna. Jest tak bo katolicki i prorodzinny rząd uciął finansowanie.

Tak obecnie wygląda sytuacja w domach dziecka: https://www.edziecko.pl/starsze_dziecko ... ejsca.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Niech te katokurwy zajmą się na początek żyjącymi dziećmi.

Sorry ale już nie mam siły dyskutować kulturalnie.
nie ma za co przepraszać. naturalna emocja. nie ma co się jej wstydzić.

pamiętaj:tu jest kilku katoli. podjudzam Ciebie sumiennie. wiesz co robić.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-04-2020, 20:35

Hatefire pisze:Polityka prorodzinna według katojebliwych. Telefon zaufania dla dzieci utrzymuje piłkarz, bo pamięta jak matkę ojciec zabił. Telefon zaufania dla kobiet doświadczających przemocy sponsoruje firma kosmetyczna. Jest tak bo katolicki i prorodzinny rząd uciął finansowanie.
Lansowanie faszystowskiej wizji państwa, która zajmuje się wszystkim, nawet telefonami zaufania i kołami gospodyń wiejskich, staje się nudne. Wszyscy widzą, że to skutkuje potężnym zadłużeniem na wiele pokoleń, a mimo wszystko znajdują się oszołomy, które dalej lansują koncepcję: problem - kasa podatnika - urzędnik - rozwiązanie problemu.
Hatefire pisze:Tak obecnie wygląda sytuacja w domach dziecka: https://www.edziecko.pl/starsze_dziecko ... ejsca.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Na początek żyjące dzieci znajdują się w łonach matek, ale ich niebezpieczeństwem zajmują się już inne kurwy.
Hatefire pisze:Sorry ale już nie mam siły dyskutować kulturalnie.
Ciężkie czasy, sporo sfrustrowanych ludzi, rozumiem Cię. Jednak trzymaj fason wbrew tym czasom. Pozdrawiam.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 20:40

.
Ostatnio zmieniony 16-04-2020, 20:42 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 20:41

Pacjent pisze:
Lansowanie faszystowskiej wizji państwa, która zajmuje się wszystkim, nawet telefonami zaufania i kołami gospodyń wiejskich, staje się nudne. Wszyscy widzą, że to skutkuje potężnym zadłużeniem na wiele pokoleń, a mimo wszystko znajdują się oszołomy, które dalej lansują koncepcję: problem - kasa podatnika - urzędnik - rozwiązanie problemu.
Hatefire pisze:Tak obecnie wygląda sytuacja w domach dziecka: https://www.edziecko.pl/starsze_dziecko ... ejsca.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Na początek żyjące dzieci znajdują się w łonach matek, ale ich niebezpieczeństwem zajmują się już inne kurwy.
Hatefire pisze:Sorry ale już nie mam siły dyskutować kulturalnie.
Ciężkie czasy, sporo sfrustrowanych ludzi, rozumiem Cię. Jednak trzymaj fason wbrew tym czasom. Pozdrawiam.
^^^ hatefire.

uderz w stół a nożyce się same katoljęzykiem odezwą.

czuj się podjudzony.

uwaga. uwaga. godkowycontent.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

16-04-2020, 20:59

Zacznijmy od początku.

Jeśli państwo nie zajmuje się ochroną najsłabszych czyli dzieci osieroconych na przykład, to znaczy że jest niepotrzebne. No chyba żeby spełniać nacjonalistyczne fantazje co niektórych.

Po drugie zaskoczę cię. Nie jestem zwolennikiem aborcji. Po prostu uważam, że w sytuacji gdzie ciąża zagraża życiu matki, urodzone dziecko będzie mocno upośledzone, czy jest ciąża jest wynikiem przestępstwa, nie mam prawa moralnego do zmuszenia do urodzenia.

Jeśli chodzi o kwestię najbardziej konfliktową czyli prawo do aborcji poza w/w czynnikami. Jako klasyczny socjaldemokrata, taki od "szklanych domów" jak u Żeromskiego, byłbym szczęśliwy gdyby żadna kobieta się to nie decydowała. Na marginesie nie ma tzw "zwolenników aborcji", to wymysł antyaborcyjnych fanatyków. Są co najwyżej przeciwnicy zakazu aborcji. Po prostu jak kobieta nie chce rodzić dziecka to i tak znajdzie sposób. Dla mnie dobrostan człowieka jest większą wartością, niż płód. Do tego dochodzi aspekt klasowy. Panie z korpo z Warszawy sobie pojadą na Słowację albo polecą do UK. Nastolatka z prowincji, która wpadła poprosi młodszego brata, żeby skakał jej po brzuchu. Tak takie sytuacje się zdarzały. Niech więc państwo najpierw zadba, żeby kobieta z niechcianą ciążą nie obawiała się o przyszłość.
Ostatnio zmieniony 16-04-2020, 21:06 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 21:06

Hatefire pisze:Zacznijmy od początku.

Jeśli państwo nie zajmuje się ochroną najsłabszych czyli dzieci osieroconych na przykład, to znaczy że jest niepotrzebne. No chyba żeby spełniać nacjonalistyczne fantazje co niektórych.

Po drugie zaskoczę cię. Nie jestem zwolennikiem aborcji. Po prostu uważam, że w sytuacji gdzie ciąża zagraża życiu matki, urodzone dziecko będzie mocno upośledzone, czy jest ciąża jest wynikiem przestępstwa, nie mam prawa moralnego do zmuszenia do urodzenia.

Jeśli chodzi o kwestię najbardziej konfliktową czyli prawo do aborcji poza w/w czynnikami. Jako klasyczny socjaldemokrata, taki od "szklanych domów" jak u Żeromskiego, byłbym szczęśliwy gdyby żadna kobieta się to decydowała. Na marginesie nie ma tzw "zwolenników aborcji", to wymysł antyaborcyjnych fanatyków. Są co najwyżej przeciwnicy zakazu aborcji. Po prostu jak kobieta nie chce rodzić dziecka to i tak znajdzie sposób. Dla mnie dobrostan człowieka jest większą wartością, niż płód. Do tego dochodzi aspekt klasowy. Panie z korpo z Warszawy sobie pojadą na Słowację albo polecą do UK. Nastolatka z prowincji, która wpadła poprosi młodszego brata, żeby skakał jej po brzuchu. Tak takie sytuacje się zdarzały. Niech więc państwo najpierw zadba, żeby kobieta z niechcianą ciążą nie obawiała się o przyszłość.

blebleble. nudy.
Awatar użytkownika
Hatefire

16-04-2020, 21:10

Wacław pisze:blebleble. nudy.
Może i nudy. Po prostu wyłuszczyłem dlaczego uważam, że powinno istnieć prawo do aborcji. Opinia innych mało mnie obchodzi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

16-04-2020, 21:15

Ja natomiast nie bardzo rozumiem problem. Został wybrany taki , a nie inny skład cyrku i niech sobie rządzą oraz zmieniają ustawy. Mnie to naprawdę już nudzi , a właściwie to nawet jebie. Jeżeli naród wybrał osobników pokroju Brauna, czy innego Kaczyńskiego to niech naród się teraz męczy z ich pomysłami oraz chorobami psychicznymi. Wszystko to będzie trwało dotąd, dopóki się nie przeleje i wkurwiony do białości naród nie wypierdoli tych pacjentów na szpicach. Zła informacja jest taka, że obecny bantustan to ścierwo nie warte grama troski i wątpię, żeby cokolwiek w tej kwestii drgnęło. Także radzę się tym tak bardzo nie przejmować, bo realne wyjścia są dwa. Mieć to w dupie, albo wyjechać stąd i nigdy tu nie wracać. Mam nadzieję, że pomogłem. Nie musicie dziękować.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

16-04-2020, 21:16

W sumie temat jako taki mało mnie interesuje, ale ostatnio pogadaliśmy z lubą i doszliśmy do wniosku, że - CZYSTO TEORETYCZNIE - jakby się zdarzyła niechciana ciąża z jakiegoś powodu, to nawet jakby w Polsce było to legalne, to i tak pojechalibyśmy do czeskiego Cieszyna pewnie, bo tam jest tych klinik ileśtam i mają dużo więcej doświadczenia.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Hatefire

16-04-2020, 21:21

535 pisze:Ja natomiast nie bardzo rozumiem problem. Został wybrany taki , a nie inny skład cyrku i niech sobie rządzą oraz zmieniają ustawy. Mnie to naprawdę już nudzi , a właściwie to nawet jebie. Jeżeli naród wybrał osobników pokroju Brauna, czy innego Kaczyńskiego to niech naród się teraz męczy z ich pomysłami oraz chorobami psychicznymi. Wszystko to będzie trwało dotąd, dopóki się nie przeleje i wkurwiony do białości naród nie wypierdoli tych pacjentów na szpicach. Zła informacja jest taka, że obecny bantustan to ścierwo nie warte grama troski i wątpię, żeby cokolwiek w tej kwestii drgnęło. Także radzę się tym tak bardzo nie przejmować, bo realne wyjścia są dwa. Mieć to w dupie, albo wyjechać stąd i nigdy tu nie wracać. Mam nadzieję, że pomogłem. Nie musicie dziękować.
To nie jest do końca tak. Mój brat uciekł do kraju okupanta i najeźdźcy, niemniej moja praca jest w Polsce. Tu mam swoje interesy też, nie ma szans, że ucieknę z dnia na dzień.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Nostromo
w mackach Zła

16-04-2020, 21:54

Pacjent pisze: Lansowanie faszystowskiej wizji państwa, która zajmuje się wszystkim, nawet telefonami zaufania i kołami gospodyń wiejskich, staje się nudne. Wszyscy widzą, że to skutkuje potężnym zadłużeniem na wiele pokoleń, a mimo wszystko znajdują się oszołomy, które dalej lansują koncepcję: problem - kasa podatnika - urzędnik - rozwiązanie problemu.
Nazywaj to jak chcesz. Płacę podatki (niemałe) i chcę żeby były one przeznaczane na rzeczy ważne, a nie limuzyny dla darmozjadów, samoloty bojowe, świątynie dowolnego kultu wyssanego z bogobojnej dupy, telewizje propagandowe, tanie loty dla marszałków sejmu czy kampanie dla populistów. Jeżeli Ty uważasz inaczej, Twoja sprawa, ale nie mów mi na co powinny iść MOJE podatki. Jeżeli życzę sobie żeby priorytetem była pomoc dla potrzebujących, zaraz po tym służba zdrowia (kiedyś będę stary i być może chory) i odnawialne źródła energii, a reszta mnie jebie to mam do tego prawo, bo sam ułamek tego sponsoruję. I nich mi tutaj nikt nie wyskakuje z tekstami, że takich sobie wybrałem, a jak nie chodzę na wybory to nie mam prawa narzekać. W przeciwieństwie do wielu osób uważam, że chodzenie na wybory tylko po to żeby mieć wpływ na to kto mnie później będzie dupę jechał to jest raczej kiepska opcja.

Co do pogrubionego - zastanów się czy gdyby nie brak umiejętności do zarządzania finansami kraju oraz roztrwaniania budżetu mające na celu wspieranie kolesiostwa i trzymanie przy życiu jakiejś padliny typu Poczta Polska, TVP, KK czy górnictwa (w obecnej postaci) to zadłużenie na pewno by powstało. Na pewno nie ma na to kasy? To jest wszystko kwestia priorytetów, doświadczenia, wiedzy oraz chęci. Czyli tego wszystkiego, czego politycy sobą nie reprezentują.
535

16-04-2020, 22:07

Nostromo pisze:. I nich mi tutaj nikt nie wyskakuje z tekstami, że takich sobie wybrałem, a jak nie chodzę na wybory to nie mam prawa narzekać. W przeciwieństwie do wielu osób uważam, że chodzenie na wybory tylko po to żeby mieć wpływ na to kto mnie później będzie dupę jechał to jest raczej kiepska opcja.
No to trochę tak, jakbyś dał pięć złotych zbierającemu na protezę romskiemu młodzieńcowi i liczył, że on faktycznie na nią zbiera, jednocześnie wierząc, że jest inwalidą. Tak się nie da, albo godzisz się na to, że ten, czy ów przejebie twe podatki nie chodząc na wybory, albo popierasz tych , którzy może ich nie przepierdolą (przynajmniej masz taką nadzieję) i idziesz głosować, albo przestajesz płacić.
Awatar użytkownika
TheDude

16-04-2020, 23:29

Obrazek
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 23:44

Obrazek
Awatar użytkownika
TheDude

17-04-2020, 00:13

^ Kurwa mać, jaka to siara być policjantem, zwłaszcza w polskim wydaniu. Nikt ich nie szanuje i oni o tym wiedzą i się kurwa mszczą jeszcze :)
Nostromo
w mackach Zła

17-04-2020, 08:28

535 pisze:
Nostromo pisze:. I nich mi tutaj nikt nie wyskakuje z tekstami, że takich sobie wybrałem, a jak nie chodzę na wybory to nie mam prawa narzekać. W przeciwieństwie do wielu osób uważam, że chodzenie na wybory tylko po to żeby mieć wpływ na to kto mnie później będzie dupę jechał to jest raczej kiepska opcja.
No to trochę tak, jakbyś dał pięć złotych zbierającemu na protezę romskiemu młodzieńcowi i liczył, że on faktycznie na nią zbiera, jednocześnie wierząc, że jest inwalidą. Tak się nie da, albo godzisz się na to, że ten, czy ów przejebie twe podatki nie chodząc na wybory, albo popierasz tych , którzy może ich nie przepierdolą (przynajmniej masz taką nadzieję) i idziesz głosować, albo przestajesz płacić.
Tylko, że w zrzutce po 5zł nie biorę udziału sam i ja i mi podobni ludzie nie mają możliwości przestać płacić. To jaki tak na prawdę mam wybór? Poza tym nie o wybór tutaj chodzi, ale o wymagania. Ja nic chcę żyć nadzieją, że ktoś będzie rządził lepiej. Ja wymagam żeby rządzili lepiej. Jeżeli widzę, że do koryta pchają się tylko chciwe, dbające o własne brzuchy świnie to nie będę szukał między nimi tej szlachetnego pochodzenia, która jako jedyna ma inną wizję świata. Nie ma takiej świni, która odmówi sobie koryta.
Jeżeli frekwencja na wyborach wynosi np. 56%, co stanowi 100% osób, które oddały głos i z tych 100% partia rządząca zgarnia 44%, reszta dzieli się na kilka innych partii to o jakich wybrańcach ogółu mówimy? Takie to wybory. Fikcja zapisana w ustawie dumnie nazywana demokratycznym wyborem. Żeby nie było, że spać przez to po nocach nie mogę. Irytuje mnie to, ale nie liczę na żadną władzę. Sram na nich wszystkich po równo. Płacę jednak więc wymagam. Tak samo jak idziesz jako klient do jakiejś firmy - płacisz i wymagasz. Masz nawet prawo złożyć reklamację czy w wielu przypadkach odstąpić od umowy. Świnie są jednak nie do ruszenia, tak sobie ładnie prawo przez lata pod siebie poukładały.

Moje spojrzenie na ten temat bardzo dobrze oddaje tekst Dezertera:

Pamiętaj, oni liczą wciąż na ciebie
Jesteś ostatnią ich nadzieją
Liczą, że oddasz im kawałek siebie
Bez ciebie oni przecież nie istnieją

Rząd i opozycja, to najlepsza koalicja
Nierozłączna i niepokonana
Zawsze stabilna, niezachwiana

To nic, że czasem jesteś wściekły
Akurat to nikomu nie przeszkadza
Twoje ostrze już dawno jest stępione
Twoja wściekłość im wcale nie zagraża

W tej grze im właśnie o to chodzi
By pokazać dwie odmienne twarze
Jedna natychmiast ograbi cię ze złudzeń
A druga pozostawi w świecie marzeń

535

17-04-2020, 08:44

Czyli chyba nie rozumiesz, że nie możesz od nich niczego wymagać, bo właśnie o tym jest ta piosenka.

Nostromo
w mackach Zła

17-04-2020, 09:14

535 pisze:Czyli chyba nie rozumiesz, że nie możesz od nich niczego wymagać, bo właśnie o tym jest ta piosenka.

Tekst pokazuje beznadziejność sytuacji oraz "mamtowdupizm" władz.
Nie mówi, że nie da się niczego zmienić. Odbieram to tak, że działania w obecnej postaci (właściwie ich brak) sprawiają,
że tak to wygląda. Uważam, że zawsze jest miejsce na zmiany, czasami potrzebne są odpowiednie warunki. Czy to będzie teraz,
podczas nadchodzącego kryzysu? Czy może potrzebny będzie jeszcze większy wstrząs. Kto to wie. Badań na ten temat nie prowadzę.
Tak samo jak władza domaga się oddawania podatku od każdej złotówki tak i wiele osób pracuje nad tym żeby im wszystkiego nie oddawać (szara strefa) więc jakieś środki są. Tylko, że niewystarczające.
Awatar użytkownika
trup

17-04-2020, 09:25

No ale skoro tam pchają się osoby które nic sobą nie reprezentują merytorycznie i osiągnięciami, wiedzą, mądrością i zrównoważoną osobowością i umiejętnością podejmowania kompromisów... tylko gołodupce, fajtłapy, którym się wydaje że muszą tam pójść i zrobić "porządek", bo między uszami gra i świszcze im głos ludu....

naprawdę powinny być testy, wymagania, jak na każde inne stanowisko! Albo jesteś predystynowany albo idziesz grabić liście.

Wtedy obywatel miałby poczucie że osoba która należy do klasy politycznej w większości to jest osoba godna zaufania. a czaaasem zdarzy się ktoś kto jest bardziej pazerny i trochę głupszy i jak popełni babola to wypad.

W takim Norge płacisz wysokie podatki ale wiesz, że jak w nocy spadnie wchuj śniegu to rano wychodzisz przed dom i nie musisz zamawiać prywatniego pługu (-a?) tylko masz drogę odśnieżoną do samej pracy. Bo tam gdzieś siedzi ktoś kto myśli!

U nas pewnie od dawien dawna ale teraz to już jakaś padaka jest... klasa polityczna to jakieś kuriozum i dno moralne! Mafijne cechy połączone z tępym działaniem godnym pierwszych polskich komunistów....

I to własnie chyba wina tej spuścizny socjalistycznej, komunobetonu mentalnego (homo swoieticus) połączonej z jakąś dziwną hybrydą katonarodowego szaleństwa jest naszym rakiem, którego chyba nigdy nie wyleczymy....

Konkludując czy tu się coś , kiedyś jakoś DA?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

17-04-2020, 09:32

TheDude pisze:^ Kurwa mać, jaka to siara być policjantem, zwłaszcza w polskim wydaniu. Nikt ich nie szanuje i oni o tym wiedzą i się kurwa mszczą jeszcze :)
Trochę próbowali poprawić sobie PR różnymi akcjami społecznymi, udzielaniem się na fejsiku i tym podobnymi bzdurami, ale wystarczyło dać chamom kilka stówek podwyżki i trochę za dużo władzy żeby spadły maski. No ale trudno się dziwić skoro biorą tam ludzi, których IQ nie wystarcza żeby zrozumieć jak działa sygnalizacja świetlna.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ntC4adxXxNE[/youtube]
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ