MALOKARPATAN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Re: MALOKARPATAN
Zajebiście, zapowiada się znacznie bardziej rozbuchana i epicka przygoda niż w przypadku ostatniej płyty, która jest jednak tylko i aż zbiorem zajebistych piosenek.
-
- zaczyna szaleć
Świetne. Biorę w ciemno.
- ultravox
- zahartowany metalizator
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Zajebiste. :) I tak brałbym w ciemno, ale się skusiłem na odsłuch.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
recka
https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... -ohne.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... -ohne.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- weteran forumowych bitew
caly album do odsluchu:
https://rideintoglory.com/into-the-cove ... -premiere/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://rideintoglory.com/into-the-cove ... -premiere/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Antton213
- w mackach Zła
Dzięki, jest też wywiad. Kolejna kapela, która do nas nie dotrze w wyznaczonym terminie. Wstępnie koncerty przeniesione na jesień. Za to w Krupinie zarazy brak, ogniem dziada ;)
-
- rozkręca się
Bardzo fajna płyta! Słychać że troche posiedzieli nad nią w sensie kompozycji,niby misz masz ale zgrabnie i wysmakowanie podany na tacy! Jest i Bathory,Mercyful Fate,mnóstwo Heavy Metalu z Bloku Wschodniego no i ten folklorystyczny ( nie folkowy) klimat słowackich legend! Przez najbliższe dni nic innego nie będe słuchał :)
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
jakies cześć. witam czy coś?Gestalt pisze:Bardzo fajna płyta! Słychać że troche posiedzieli nad nią w sensie kompozycji,niby misz masz ale zgrabnie i wysmakowanie podany na tacy! Jest i Bathory,Mercyful Fate,mnóstwo Heavy Metalu z Bloku Wschodniego no i ten folklorystyczny ( nie folkowy) klimat słowackich legend! Przez najbliższe dni nic innego nie będe słuchał :)
Poro
-
- rozkręca się
Cześć cześć :) Lata temu pisałem tu jako Torturer,potem mi się odechciało,czasami sprawdziłem co się tu dzieje a na końcu straciłem hasło/mozliwość logowania i ostatnio na fali sentymentu postanowiłem że się pojawie w nowej postaci;)
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
elo ;-)[b]Gestalt[/b] pisze:Cześć cześć :) Lata temu pisałem tu jako Torturer,potem mi się odechciało,czasami sprawdziłem co się tu dzieje a na końcu straciłem hasło/mozliwość logowania i ostatnio na fali sentymentu postanowiłem że się pojawie w nowej postaci;)
teraz taki czas. każdy na kwadracie. ile można czytać, słuchać, oglądać. zrozumiałe, że i się poklepie na forume ;-)
ps. b. ciekawy nick
Poro
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Najlepszy zespół z kraju Janosika wraca z trzecią płytą na koncie. Tym razem to już nie tylko pijaństwo w lokalnej słowackiej wsi. Teraz po niebie suną czarni jeźdźcy, a potem będą płonąć stosy. Przenosimy się do siedemnastowiecznej Krupiny by słuchać zajebistego black metalu skąpanego w lokalnym folklorze.
Zostawiam recenzję: https://podziemnegarkotluki.blogspot.co ... -ohne.html
Dla mnie to jest najlepszy ich materiał do tej pory, choć z wielką przyjemnością wracam i do dwóch poprzednich. Zajebisty zespół, który paradoksalnie - mimo oczywistych inspiracji - wyrobił sobie własny, unikalny styl.
Zostawiam recenzję: https://podziemnegarkotluki.blogspot.co ... -ohne.html
Dla mnie to jest najlepszy ich materiał do tej pory, choć z wielką przyjemnością wracam i do dwóch poprzednich. Zajebisty zespół, który paradoksalnie - mimo oczywistych inspiracji - wyrobił sobie własny, unikalny styl.
-
- postuje jak opętany!
Totalnie zajebisty materiał. W kwietniu najczęściej lecąca u mnie płyta, a ni cholerę się nie nudzi.
- maciek z klanu
Ja kompletnie nie czaje tych zachwytów. Bieda dla mnie z zajebista okładka. Usiądę do tego raz jeszcze ale pierwszy odsłuch odrzucił mnie bardzo.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- postuje jak opętany!
Daj jej szansę. Mi się przy pierwszym spotkaniu po prostu podobała, ale o zachwycie nie było mowy. A potem z każdym kolejnym odsłuchem zbliżałem się do stanu obecnego.
- Gall
Też się nie zesrałem z wrażenia, ale biorąc pod uwagę co zrobiły ze mną poprzednie płyty, kupiłem i tę. Liczę, że w końcu zaskoczy jak trzeba. Póki co jest lepiej niż na początku, ale do zachwytu jeszcze daleko. Zobaczymy za czas jakiś.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- maciek z klanu
Wczoraj znów mocowałem się z tą płytą, znów wytrzymałem do połowy. Poddaje się. Nie dla mnie. Więcej prób nie podejmuje, no chyba że kiedyś przypadkiem kupię.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Bohdan
Jak dla mnie wszystko się tu zgadza, chłopaki po wypiciu cysterny světlego ležáka i baniaka hruszkówki znaleźli portal do drugiej połowy ejtisów, przenieśli się i nagrali tam Krupinské ohne. Fakt, to już bardziej dark,hejwi,speed metal w folkowo/okultystycznym sosie i brak tu black metalu. Ale IMO ta płyta jest doskonała, całkiem spójnie wynika ze swoich poprzedniczek i nie ma tu żadnego udawania, zabawy w grupę rekonstrukcyjną.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Najlepszy to jest Wayd, ale rzadko kto zna, a jeszcze mniej lubi.Deathhammer66 pisze: ↑02-05-2020, 16:54Najlepszy zespół z kraju Janosika wraca z trzecią płytą na koncie.

"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."