KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: KRIEGSMASCHINE
Nie, nie. Sonda była o czymś innym niż o wierze. 

all the monsters will break your heart
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
A zespoły blackmetalowe też nie ewangelizują po swojemu? Może ktoś sobie nie życzy ateistycznej propagandy.
Yare Yare Daze
- bartwa
Tak, bo to są METALOWE zespoły, a to jest forum METALOWE. Są też zespoły oazowe, które pewnie też mają swoje fora. Myślisz, że ktoś tam wykorzystuje każdy moment, żeby truć o lucyferze? Chociaż może tak, pojebów nie brakuje : )
PLASTIK NIE JEST METALEM
- nicram
Na forum o death i black metalu ktoś nie życzy sobie ateistycznej, albo satanistycznej propagandy? Jakiś zwyrodnialec...
- bartwa
Poza tym, to że ktoś sobie czegoś nie życzy to nie znaczy, że trzeba się do tego życzenia stosować.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- hcpig
To dlaczego napadacie na użytkownika Krwikulta?
Czy zespół Reverorum ib Malacht nie gra metalu?
Ostatnio zmieniony 14-05-2020, 14:36 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- bartwa
- hcpig
- bartwa
Tu chyba bardziej chodzi o całokształt, a nie o ten konkretny przykład. Ok, ja już nie mam innych argumentów, dziękuję za polemikę.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Bloodcult
Bartwa, kogo ja niby "ewangelizuje" ? Pokazałem który fragment Enemy Of Man to odniesienie do którego fragmentu pisma. Można było kulturalnie spytać o kontekst a nie prymitywne "co ty pierdolisz".
Jak widać niektórzy to "mieli przerobione 15 lat temu", ale jak przychodzi co do czego to wychodzi absurdalnie powierzowna znajomość zarówno muzyki jak i tekstów (o kontekście i inspiracjach nie wspominając).
Jak widać niektórzy to "mieli przerobione 15 lat temu", ale jak przychodzi co do czego to wychodzi absurdalnie powierzowna znajomość zarówno muzyki jak i tekstów (o kontekście i inspiracjach nie wspominając).
- bartwa
Tu nie mam zastrzeżeń, podałeś kawałek przydatnej i pewnie ogólnie nieznanej wiedzy. Mi chodziło, że ogólnie prowokujesz katolickimi wstawkami na metalowym forum, no właśnie, po co? Kręci cię to, czy to misja ewangelizacyjna?
PLASTIK NIE JEST METALEM
Miałem na myśli środowisko ministrantow. Też jesteś lub byłeś ministrantem?
- trup
Proszę szanownych, dlaczemu w tym temacie zajmujecie się takim gównem z twarogiem? To poważna horda z poważnym przesłaniem, a nie jakieś piedolety katolickie...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Bloodcult
@bartwa
Słuchałem Black Metalu przez jakieś 15 lat, z resztą jakiś leśnych rzeczy bez szatana słucham nadal. Na forum jestem od jakiś 14 lat i nie sądzę aby moje poglądy były jakąś specjalną herezją na tle ogółu
Przez jakieś 2 lata ukrywałem się ze swoimi poglądami ale już nie widzę powodu aby tego nie robić - niby co się może stać ? Nicram popluje pianą monitor a 535 walnie kolejnego Harnasia ?
Dla większości ludzi związanych z tą muzyką moja zmiana nie była problemem. Jak dla kogoś to taki wielki problem to ja mogę jedynie zyskać jak taki ktoś zniknie z mojego życia
Słuchałem Black Metalu przez jakieś 15 lat, z resztą jakiś leśnych rzeczy bez szatana słucham nadal. Na forum jestem od jakiś 14 lat i nie sądzę aby moje poglądy były jakąś specjalną herezją na tle ogółu

Przez jakieś 2 lata ukrywałem się ze swoimi poglądami ale już nie widzę powodu aby tego nie robić - niby co się może stać ? Nicram popluje pianą monitor a 535 walnie kolejnego Harnasia ?
Dla większości ludzi związanych z tą muzyką moja zmiana nie była problemem. Jak dla kogoś to taki wielki problem to ja mogę jedynie zyskać jak taki ktoś zniknie z mojego życia

- bartwa
To fakt, w tym kraju to ci, którzy otwarcie nie wierzą w żydowskiego bożka są odszczepieńcami.
Ostatnio zmieniony 14-05-2020, 15:14 przez bartwa, łącznie zmieniany 1 raz.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Bloodcult
Skoro to taka poważna horda to może wy zacznijcie jej poważnie słuchać bo ostatnie posty pokazały to jest true a kto pozerem

- nicram
-
Serio? Przecież u nas robi się jak w Czechach. Chyba dodajesz sobie animuszu myślami o własnej wyjątkowości.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- bartwa
Bloodcult - czyli co, nie słuchasz blacku z szatanem? Bo ja nie mam problemu ze słuchaniem Reverorum Ib Malacht. Zresztą bóg ze starego testamentu to był niezły rzeźnik.
PLASTIK NIE JEST METALEM