POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Kilgore
weteran forumowych bitew

Re: POlitykowanie

17-05-2020, 09:12

Podobała mi się wypowiedź w wiadomościach na temat wywożenia demonstrantów na zadupie na przesłuchanie, to dlatego tak robili żeby nie musieli długo czekać. A tak szybko i pa najlepiej w nocy na zadupiu.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-05-2020, 09:31

Drone pisze:
17-05-2020, 00:53
Zdjęcie piosenki Kazika z Trójki w stylu godnym najbardziej zatęchłych czasów PRL to skurwienie absolutne. Są tu jeszcze jacyś, co twierdzą, że nic się nie dzieje i PiS jest taki sam, jak wszystkie poprzednie rządy? Czy może ktoś napisze, że to nie PiS winien, tylko jakiś pojedynczy człowiek w redakcji?
Teraz to juz kurwy przesadzili, usuwam Trojke z radia
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

17-05-2020, 09:36

Triceratops pisze:
17-05-2020, 09:31
Drone pisze:
17-05-2020, 00:53
Zdjęcie piosenki Kazika z Trójki w stylu godnym najbardziej zatęchłych czasów PRL to skurwienie absolutne. Są tu jeszcze jacyś, co twierdzą, że nic się nie dzieje i PiS jest taki sam, jak wszystkie poprzednie rządy? Czy może ktoś napisze, że to nie PiS winien, tylko jakiś pojedynczy człowiek w redakcji?
Teraz to juz kurwy przesadzili, usuwam Trojke z radia
Nie musisz, oni usuną Ciebie z listy słuchaczy, im są niepotrzebni, bo mają siebie :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

17-05-2020, 09:43

Ja natomiast jestem rozbawiony całą tą sytuacją i świętojebliwym oburzeniem. Mam pytanie zasadnicze. Gdzieście kurwa wszyscy byli, gdy usuwano Ryłkołaka z radia?

Obrazek
Awatar użytkownika
Bloodcult

17-05-2020, 10:00

Ktoś w ogóle słucha jeszcze radia ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
535

17-05-2020, 10:09

I jeszcze jedna uwaga. Gdybyście chłopcy, dwadzieścia lat temu słuchali radia ojca dyrektora, wiedzielibyście jaki jest plan. Tymczasem wszyscy kurwa wielce zaskoczeni. Tańczyć, tańczyć!

Awatar użytkownika
Kilgore
weteran forumowych bitew

17-05-2020, 10:23

Weź sobie zażyj " niepierdol," kto jest zaskoczony? Najwyżej zniesmaczony, chłopcze.
535

17-05-2020, 10:42

Kto jest zaskoczony? Wystarczy rzucić okiem tu i ówdzie. Sami kosmici, którzy wylądowali latającym talerzem. Ojciec dyrektor od samego początku mówił jaki jest plan. I ten plan jest z mniejszymi lub większymi trudnościami realizowany. Krok po kroku. Z kolei zniesmaczeni biorą spokojnie socjal i smak wraca.
Ostatnio zmieniony 17-05-2020, 11:03 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

17-05-2020, 10:51

bartwa pisze:
17-05-2020, 10:03
Biura w całej Polsce.
E, trend już chyba powoli przechodzi na jakieś ambienty czy inną muzykę bez słów, która pozwala lepiej się skupić.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Medard

17-05-2020, 11:00

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
17-05-2020, 10:51
bartwa pisze:
17-05-2020, 10:03
Biura w całej Polsce.
E, trend już chyba powoli przechodzi na jakieś ambienty czy inną muzykę bez słów, która pozwala lepiej się skupić.
Chyba nie pracowałeś w pokoju z kilkoma kobietami, królują rozgłośnie z muzyką disco czy pop jak rmf.
Akurat w korytarzu mam kilka pokojów, gdzie boję się zaglądać, bo zawsze mnie uraczą na wejściu najnowsze top charts.

W pracy nie chodzi o to, żeby się skupiać, bo od tego jest kibelek, trzeba miło dzień spędzić.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Kilgore
weteran forumowych bitew

17-05-2020, 11:02

Ok, tylko żyłka mi trzaska na ten mentorsko proboszczowskie ton wypowiedzi, jam wasz pasterz a wy gówno wiecie rozumiecie. Było słuchać, oto słowo pańskie.
Awatar użytkownika
Drone

17-05-2020, 11:07

Od dawna mówię, że reglamentowanie wypowiedzi artystycznej to skandal - pod każdą postacią. Kol. 535, nikt się nie dziwi, tylko zwyczajnie wkurwia na to, że takie coś ma miejsce. Nie porównywałbym tego do przypadku Ryłkołaka, bo on wylatywał nie za muzykę, tylko za teksty (co też było skandalem) - oburzone stare baby dzwoniły do radia ze skargami. Natomiast postawa typu "mi to wisi, bo już wszystko widziałem i wiem", nie prowadzi donikąd. Chyba że czerpiecie z tego jakąś perwersyjną satysfakcję. Nie cieszyłbym się jednak, bo już niedługo siepacze od Zbyszka Zero mogą zapukać o 4.30 w celu konfiskaty winyli AUTOPSY i rehów VBE jako zagrażających porządkowi publicznemu.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

17-05-2020, 11:08

Kilgore pisze:
17-05-2020, 11:02
Ok, tylko żyłka mi trzaska na ten mentorsko proboszczowskie ton wypowiedzi, jam wasz pasterz a wy gówno wiecie rozumiecie. Było słuchać, oto słowo pańskie.
Dlatego ten ton jest taki, że , gdy słuchałem i mówiłem, to się ze mnie śmiali. Gdy wrzucałem tutaj zdjęcie pani Eli i pisałem, że pani Ela i jej obóz będzie tępiła wszystko i wprowadzi cenzurę to mnie Bezdech, Kingu i Krafciu wyzywali od panikarzy i takich innych. Teraz nagle internet zagrzmiał , bo jakąś od dawna gównianą listę ocenzurowali. Więc ja się tylko grzecznie pytam. Gdzie były te wszystkie chuje, gdy powolutku ludzie toruńskiego ojca przejmowali stery? Tylko tyle.
535

17-05-2020, 11:14

Drone pisze:
17-05-2020, 11:07
Od dawna mówię, że reglamentowanie wypowiedzi artystycznej to skandal - pod każdą postacią. Kol. 535, nikt się nie dziwi, tylko zwyczajnie wkurwia na to, że takie coś ma miejsce. Nie porównywałbym tego do przypadku Ryłkołaka, bo on wylatywał nie za muzykę, tylko za teksty (co też było skandalem) - oburzone stare baby dzwoniły do radia ze skargami. Natomiast postawa typu "mi to wisi, bo już wszystko widziałem i wiem", nie prowadzi donikąd. Chyba że czerpiecie z tego jakąś perwersyjną satysfakcję. Nie cieszyłbym się jednak, bo już niedługo siepacze od Zbyszka Zero mogą zapukać o 4.30 w celu konfiskaty winyli AUTOPSY i rehów VBE jako zagrażających porządkowi publicznemu.
Kolego Inżynierze. Przecież pani Ela, gdy tylko dorwała się do stołka w krajowej radzie, zaczęła cenzurować programy. Sprawdź sobie łaskawie kiedy to było. Od tamtego czasu wszystkie publiczne rozgłośnie zostały wykastrowane ze wszystkiego co niezgodne z linią programową partii. Niejednokrotnie o tym tutaj pisałem. Teraz mam to w dupie, bo już nie ma czego ratować. Media utrzymywane z podatków obywateli tego kraju w całości należą do jednego ugrupowaniai i każdy kto się wychyli zostanie wycięty. Tak miało być i tak właśnie jest. Obecny kwik i płacz jest przynajmniej zabawny. Jeśli nie wkurwiający.
Awatar użytkownika
Drone

17-05-2020, 11:24

Jeśli tak, to się oczywiście zgadzam - problem w tym, że wielu nie zauważa, że taki proces postępuje pełzająco - jak zwrócisz uwagę, to dowiesz się najpewniej, że "a co ci to przeszkadza", "przecież to nie wpływa na twoje życie", "te piosenki i tak były kiepskie", "inni robili tak samo" itd. itp. Ale to nie działa tak, że zasypiamy w kraju wolnym, a rano budzimy się w żelaznej dyktaturze. Najlepszy przykład to Węgry, gdzie pełzająca od lat orbanizacja doprowadziła do tego, że ludzie boją się pisać w internecie. Jak ktoś uważa, że u nas to jest niemożliwe, to albo żartuje albo nie odrobił kiedyś lekcji.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

17-05-2020, 11:32

O tym właśnie piszę. Ten proces zaczął się dawno temu. To był plan. Plan ojca dyrektora. Najpierw radio, potem telewizja i najważniejsze. Uczelnia szkoląca kadry. Nieustanne pranie mózgów. Do tego bardzo mocne związki z polityką, wręcz szantażowanie polityków odwiedzających media ojca i teraz wystarczy się dobrze rozejrzeć i posłuchać kto co mówi i dlaczego to mówi . Kto co robi i dlaczego to robi. Ten dług będzie spłacany całymi latami. Oczywiście można udawać, że jestem uprzedzony i przewrażliwiony, a poza tym najebany i panikuję.
Awatar użytkownika
Hatefire

17-05-2020, 11:34

Jeśli chcemy podać sytuacje ekstremalne to NDSAP miała w wyborach maksymalnie trochę ponad 30% zanim bolszewicy przejęli władzę i mogli wprowadzić terror to też był długi proces.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

17-05-2020, 11:41

Hatefire pisze:
17-05-2020, 11:34
Jeśli chcemy podać sytuacje ekstremalne to NDSAP miała w wyborach maksymalnie trochę ponad 30% zanim bolszewicy przejęli władzę i mogli wprowadzić terror to też był długi proces.
Zaraz, zaraz... i w związku z powyższym głosujesz na jawnych bolszewików, którzy w samych tylko deklaracja (strach pomyśleć jaka będzie praktyka) przewyższają PiS, że jedynie o wyższych świadczeniach socjalnych i zaostrzonej cenzurze wspomnę?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Hatefire

17-05-2020, 11:43

Tak świrze Zandberg to drugi Stalin.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ