SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SARS-CoV-2
Podobna liczba zgonów, co w latach ubiegłych może mieć wiele przyczyn i być właśnie zasługą izolacji społecznej:
W kwietniu odsetek samobójstw w Japonii był o 20 proc. niższy niż w tym samym okresie rok temu. Według ekspertów ta zmiana to zasługa izolacji dzięki której Japończycy mogą spędzać czas z rodziną a także są mniej zestresowani praca i szkołą.
https://www.o2.pl/informacje/pozytywny- ... 907179649a
W Nowym Jorku padł rekord: 58 dni bez śmiertelnego wypadku z udziałem pieszego
https://www.anywhere.pl/49052/w-nowym-j ... -pieszego/
W kwietniu odsetek samobójstw w Japonii był o 20 proc. niższy niż w tym samym okresie rok temu. Według ekspertów ta zmiana to zasługa izolacji dzięki której Japończycy mogą spędzać czas z rodziną a także są mniej zestresowani praca i szkołą.
https://www.o2.pl/informacje/pozytywny- ... 907179649a
W Nowym Jorku padł rekord: 58 dni bez śmiertelnego wypadku z udziałem pieszego
https://www.anywhere.pl/49052/w-nowym-j ... -pieszego/
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czuję się oszukany przez tych samych, którzy zalecają teraz izolację. Otóż przez lata wbijali mi do głowy, że głównymi przyczynami zgonów na choroby krążenia są stres oraz brak ruchu i świeżego powietrza, czego akurat dzisiaj prawie wszyscy mają w nadmiarze.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Medard
Akurat dużo osób ma mniej stresu pracując zdalnie, choćby mobbingowani, a na świeże powietrze każdy może wychodzić, mają na to więcej czasu, bo nie przesiadują całych dni w robo i nie tracą czasu na dojazdy, więc nie wiem o co kam an.
-
Ludzi mniej poza domami, wielu straciło pracę, więcej jest kłótni w domu i picia alkoholu, a przede wszystkim stresu emitowanego przez media.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Medard
Widać mniej jest tych którzy się zapijają i biją rodziny.
Akurat ludzi widuję dużo na ścieżkach rowerowych czy innych miejscach rekreacyjnych, aż za dużo nawet.
A w ostatnim miesiącu bywałem w kilku regionach kraju i wszędzie jest podobnie.
Medard, poczekaj jeszcze trochę. Skończą się ludziom zaskórniaki. I nawet nie potrzeba dużego bezrobocia. Wystarczy, że przedsiębiorcy przećwiczą po raz kolejny manewr z poprzedniego "kryzysu". Akcja kredytowa w kraju dobrobytu i dobrej zmiany była na tyle rozhulana, że każde uszczuplenie dochodów skończy się przynajmniej kłopotami i frustracją. Zresztą sam powiedz ile twoje gospodarstwo domowe wytrzyma bez wpływu na konto? Miesiąc? Dwa? Pół roku? Mówisz , że masz pewną , bezpieczną robotę. Naprawdę? Do tego władza rozpuściła obywateli , na każdym kroku udowadniając, że można, a właściwie należy wydawać więcej, niż się zarabia. Jaki będzie tego efekt? Jeszcze jedna sprawa. Myślę , że jeżeli ta cała blokada ustąpi i się nie powtórzy, to jakoś się "ekonomicznie" prześlizgniemy. Jeżeli jednak na jesieni sytuacja się powtórzy, wtedy faktycznie może braknąć i stołków i sznurka. Drugiej takiej akcji naród zwyczajnie nie wytrzyma finansowo.Medard pisze: ↑17-05-2020, 10:21Akurat dużo osób ma mniej stresu pracując zdalnie, choćby mobbingowani, a na świeże powietrze każdy może wychodzić, mają na to więcej czasu, bo nie przesiadują całych dni w robo i nie tracą czasu na dojazdy, więc nie wiem o co kam an.
- Medard
Na razie nie widać oznak paniki, kilkoro znajomych osób ma mniej pracy, mniej pewnie zarobiajà, ale o to nie pytam oczywiście,
ale wzrost zachorowań i kolejny lokaut by nas zniszczył.
Problem w tym, że temperatura chyba nie ma wpływu na tego wirusa jak na grypę, w Brazylii czy Luizjanie też sporo ludzi choruje.
ale wzrost zachorowań i kolejny lokaut by nas zniszczył.
Problem w tym, że temperatura chyba nie ma wpływu na tego wirusa jak na grypę, w Brazylii czy Luizjanie też sporo ludzi choruje.
- Medard
Dla mnie akurat składa i reszta świata mało mnie interesuje.
Świat mi nie pomaga, gdy mam problemy, tylko konkretni ludzie.
Ostatnio zmieniony 17-05-2020, 11:37 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
To pięknie, a popatrz jeden facet gdzieś w Chinach skonsumował nietoperza i wszystkie salony fryzjerskie w bantustanie zamknęli na dwa miesiące. Nie bądź dzieckiem. Wystarczy lekki zefirek i wydmucha was z tych biur. Wszystkich. Tak to niestety działa.
- nicram
Selektywna kwarantanna w Chile się nie sprawdziła: https://fakty.interia.pl/raporty/raport ... ce=special
all the monsters will break your heart
- devastator77
- zahartowany metalizator
To jak to jest koledzy w końcu z tym chujowirusem w PL,idzie ku dobremu czy będzie gorzej?
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- trup
bo ja wiem.... megaszczegółowo jest podane tu... ja tam się chuja znam i nic nie rozumiem. Jak idzie w górę to chyba dobrze? czy źle?
Epidemia koronawirusa. - Raport BIQData.pl
z podziałem na gminy. 18 maja 2020 | 05:40.
np.

Epidemia koronawirusa. - Raport BIQData.pl
z podziałem na gminy. 18 maja 2020 | 05:40.
np.

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Medard
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Spoko. Wiktor >>>>>>>>>>>>>>>>Nergal
- Sgt. Barnes

o kurwa, mocne!

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
Celem życia nie jest przeżycie.
- Drone
Doskonałe, ostatnio przypomniałem sobie fragmenty tego filmu na yt.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
devastator77 pisze: ↑18-05-2020, 16:37To jak to jest koledzy w końcu z tym chujowirusem w PL,idzie ku dobremu czy będzie gorzej?
TRudno powiedzieć, jeszcze nie ustalono chyba kiedy ma nastąpić szczyt zachorowań...
-