Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Księża
Żyje i ma się dobrze. Wielbi Biosphere i Aphex Twin.
- Drone
Tacy jak Bloodcult zaczynają mówić inaczej dopiero, gdy na własnej skórze przekonują się, jak bardzo Kościół nie jest skłonny do wyjaśniania nieprawidłowości w swoim obrębie. Nie mówię tu nawet o pedofilii, tylko ogólnie o jakichś zarzutach w kierunku tego czy owego księdza. Wtedy nagle się okazuje, że to instytucja hermetyczna, o nic nie należy pytać, najlepiej przetrawić swoje wątpliwości w ciszy i modlić się o naprawę tej sytuacji. Co ciekawe, mam kolegę z liceum, który został księdzem, i kiedyś przy piwie zebrało mu się na wynurzenia na ten temat i tak właśnie nakreślił tę sprawę. Teraz, parę lat później, mam wrażenie, że jednak wkręcił się w tryby i zaczyna przypominać tych, których tak krytykował - może się mylę, bo dawno go nie widziałem, ale z jego wpisów i wypowiedzi w necie, taki obraz niestety się wyłania.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Też mam kumpla z licka, który został księdzem, pracuje w zawodzie, ale w Niemczech. Spotkaliśmy się po 20 latach rok temu na spotaniu klasowym. Był najbardziej (może oprócz mnie) antyklerykalnym głosem na tym spotkaniu. Naturalne więc było moje pytanie- Jasiu, what tha fuck? Odpowiedział, że jego antyklerykalizm odnosi, się do polskiego kk, a doszedł do tego patrząc na to z oddali czyli z Niemiec. Polski kościół jako praktycznie monopolista w swojej branży w Polsce siłą rzeczy uległ degradacji moralnej i gardzi własnymi wyznawcami.Drone pisze: ↑17-05-2020, 00:37Tacy jak Bloodcult zaczynają mówić inaczej dopiero, gdy na własnej skórze przekonują się, jak bardzo Kościół nie jest skłonny do wyjaśniania nieprawidłowości w swoim obrębie. Nie mówię tu nawet o pedofilii, tylko ogólnie o jakichś zarzutach w kierunku tego czy owego księdza. Wtedy nagle się okazuje, że to instytucja hermetyczna, o nic nie należy pytać, najlepiej przetrawić swoje wątpliwości w ciszy i modlić się o naprawę tej sytuacji. Co ciekawe, mam kolegę z liceum, który został księdzem, i kiedyś przy piwie zebrało mu się na wynurzenia na ten temat i tak właśnie nakreślił tę sprawę. Teraz, parę lat później, mam wrażenie, że jednak wkręcił się w tryby i zaczyna przypominać tych, których tak krytykował - może się mylę, bo dawno go nie widziałem, ale z jego wpisów i wypowiedzi w necie, taki obraz niestety się wyłania.
- Drone
Kościół też gardzi własnymi funkcjonariuszami, wewnętrzna hierarchia dziobania jest tam posunięta do absurdu, a księża przenoszą to na wiernych. Oczywiście nie wszędzie tak jest, ale w wielu miejscach tak - wystarczy poczytać wywiady z księżmi czy zakonnikami, którzy opuścili tę dziwaczną strukturę.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
O kurwa jaka inba, a rolach glownych ciagle te same osoby. Warto ogladac ten film Sekielskich, sa jakies ciekawe zwroty akcji? ? Czy lepiej poczekac na ten o odchudzaniu? Szczerze mowiac po lekturze ksiazki Frederica Martela "Sodoma. Hipokryzja i wladza w Watykanie" raczej nic mnie nie zdziwi.
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Luźnym tokiem skojarzeń.Triceratops pisze: ↑17-05-2020, 09:39O kurwa jaka inba, a rolach glownych ciagle te same osoby. Warto ogladac ten film Sekielskich, sa jakies ciekawe zwroty akcji? ? Czy lepiej poczekac na ten o odchudzaniu? Szczerze mowiac po lekturze ksiazki Frederica Martela "Sodoma. Hipokryzja i wladza w Watykanie" raczej nic mnie nie zdziwi.
Nie! Kolejny dzień powszedni
Jak wam nie wstyd sprzedawać ludziom tylu bredni
Codziennie to samo zakłamanie
Gąszczem liter istoty zakrywanie
Tak! Żelazne prawo oligarchii
Kto władzę ma, najpierw o nią się martwi
Czasem rzecz łatwa, czasem rzecz trudna
Każdy chce jeszcze urwać większy kawał sukna
Ja, jeśli ukradnę, to idę do więzienia
Wy możecie nawet zabić, nic to nie zmienia
Nie czynicie tego własnymi rękami
Zastępują was oprawcy przez was naganiani
Od kogo to prawo decyzji za miliony
Czerń to tylko inny kolor niźli czerwony
Tak! Żelazne prawo oligarchii
Kto władzę ma, najpierw o nią się martwi
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Medard
- dzik
- zahartowany metalizator
- Bloodcult
Jak byście oglądali The New Pope to byście wiedzieli że aby być Papieżem nie być nawet duchownym 

- Bloodcult
"trzeba" se wstaw pomiędzy "nie" a "być".
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ale Antychryst
Polish archbishop refers child sex abuse case to Vatican
https://www.bbc.com/news/world-europe-52694489
Polish archbishop refers child sex abuse case to Vatican
https://www.bbc.com/news/world-europe-52694489
If you do everything right, there will be no struggle.
- Drone
NIejaki Janiak ma być persona non grata w Kaliszu. Przy okazji pokazuje to absurd sytuacji: uczestnictwo purpurata w uroczystościach urzędowych / państwowych jest jakąś oczywistą oczywistością i krzesło zawsze w pierwszym rzędzie stoi przygotowane.
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... oxNewsLink
-
Czy obecność na takich uroczystościach przedstawiciela Business Centre Club, Konfederacji Lewiatan czy Rotary Club też jest niewskazana?Drone pisze: ↑19-05-2020, 19:07NIejaki Janiak ma być persona non grata w Kaliszu. Przy okazji pokazuje to absurd sytuacji: uczestnictwo purpurata w uroczystościach urzędowych / państwowych jest jakąś oczywistą oczywistością i krzesło zawsze w pierwszym rzędzie stoi przygotowane.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Czuć ostry ból dupy obrońców pedofilskiej ośmiornicy pod wezwaniem KK. 

all the monsters will break your heart
-
Skoro jest to pedofilska ośmiornica to czuć ostry ból dupy rzeszy wydymanych przez nią, a raczej tych, którzy tyle o tym mówią, że sami w to uwierzyli

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Każdy kto wspiera tę chorą instytucję, także ty, jest dla mnie na równi z tymi co gwałcą te dzieciaki. To przez was te kurwy się tak rozbestwiły i rozpasły. I żadne wasze krzyki i życzenia tego nie zmienią. To zaślepienie i próba zwalania na innych, próby usprawiedliwienia i tłumaczenia tej instytucji... Rzygać mi się chce. Odium na was.
all the monsters will break your heart