Ja natomiast policzyłem wszystkich ludzi pod scenami, we wszystkich koncertowych filmach dostępnych na youtube. Czuwaj!Medard pisze:Sprawdziłem pozycje na listach sprzedaży i tylko Norwegia oraz Us Heat płyty mają pozycję w pierwszej 20.
ENSLAVED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: ENSLAVED
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
ale gdzie wyniki? gdzie tabelki? gdzie wykresy? najlepiej kolowe535 pisze:Ja natomiast policzyłem wszystkich ludzi pod scenami, we wszystkich koncertowych filmach dostępnych na youtube. Czuwaj!Medard pisze:Sprawdziłem pozycje na listach sprzedaży i tylko Norwegia oraz Us Heat płyty mają pozycję w pierwszej 20.
Guilty of being right
-
ustalcie sobie może najpierw definicję słów "popularność" czy "sukces", bo tak, to chyba do niczego nie dojdziecie.
Enslaved na pewno jest dobrze znanym, może nawet popularnym zespołem, ale w pewnej niszy. każdy kto chociaż liznął tylko temat black metalu, musiał ich/o nich słyszeć. ale już fan Iron Maiden i Metallicy niekoniecznie. a czy odnieśli sukces... hmm...to chyba trzeba ich zapytać. ja bym był prawdopodobnie zadowolony z siebie i z życia na miejscu muzyków tej kapeli
Enslaved na pewno jest dobrze znanym, może nawet popularnym zespołem, ale w pewnej niszy. każdy kto chociaż liznął tylko temat black metalu, musiał ich/o nich słyszeć. ale już fan Iron Maiden i Metallicy niekoniecznie. a czy odnieśli sukces... hmm...to chyba trzeba ich zapytać. ja bym był prawdopodobnie zadowolony z siebie i z życia na miejscu muzyków tej kapeli
- Medard
Myślę, że jeżeli muzycy z Enslaved czytają to forum, to mogą być zadowoleni z tego,
że jest tylu ich obrońców.
Jeżeli chodzi o kontynuowanie wiele lat tych samych tematów, brak rozwoju czy zmian, to nie jest to poważny zarzut,
skoro większość bandöw tak działa.
że jest tylu ich obrońców.
Jeżeli chodzi o kontynuowanie wiele lat tych samych tematów, brak rozwoju czy zmian, to nie jest to poważny zarzut,
skoro większość bandöw tak działa.
-
- zaczyna szaleć
kower Röyskopp
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Gall
- weteran forumowych bitew
Super, klip po dwóch latach od premiery płyty ;) Nuclear Balas nie zawodzi.
Swoją drogą E wciąż uwielbiam, mimo że Storm Son, promujący płytę długo traktowałem jak potężne nieporozumienie i zapowiedź płyty ze wszech miar nędznej.
Swoją drogą E wciąż uwielbiam, mimo że Storm Son, promujący płytę długo traktowałem jak potężne nieporozumienie i zapowiedź płyty ze wszech miar nędznej.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- Mass-Turbo
- postuje jak opętany!
Natomiast Darkness Shall Rise na luty zapowiada wydanie boxa z 4 kasetami od "Yggdrasil" do "Frost" .
A swoją drogą jakby miał kto Vikingligr Veldi na taśmie na opych, to chętnie przygarnę...
A swoją drogą jakby miał kto Vikingligr Veldi na taśmie na opych, to chętnie przygarnę...
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Zapowiedź nowej płyty:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
Ja pierdole, ale to jest biedne...
- moonfire
- zahartowany metalizator
Już od dawna jest biedne.
- ozob
Po znakomitym "Ruun" na nastepnych stopniowo konczyly sie pomysly i zabraklo odwagi zeby zrobic to co ze soba zrobil Opeth. Dzis mamy melodie dla placzliwych nastolatek.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Napisał wierny fan kapeli Ghost...
Nie wiem co tam nagrali, bo jeszcze se nie klikłem, ale poprzednia płyta jest znakomita i nie wierzę w to co piszecie o tym numerze.
Zróbmy tak koledzy. Zanim zaczniecie ejakulować, proszę o obejrzenie i wysłuchanie choćby jednego z poniższych materiałów. Tam są także nagrania z płyt wydanych po znakomitej Ruun.
Można także poszukać ich koncertów promujących ostatnie płyty. Jest tego w sieci pod dostatkiem.
Wrzucić na duże głośniki, słuchać i skończyć pierdolić.
Oczywiście prócz słuchania konkretnych płyt, polecam również wydawnictwo koncertowe. Nikt zajmujący się tą muzyką nie będzie żałował kilku groszy na ten materiał. Gwarantuję.
https://shop.nuclearblast.com/en/produc ... live-.html
Można także poszukać ich koncertów promujących ostatnie płyty. Jest tego w sieci pod dostatkiem.
Oczywiście prócz słuchania konkretnych płyt, polecam również wydawnictwo koncertowe. Nikt zajmujący się tą muzyką nie będzie żałował kilku groszy na ten materiał. Gwarantuję.
- ozob
Dlatego wlasnie sluchajc Ghost wiem jak brzmia melodie dla nastolatek. Enslaved mocno uderza w te piosenki. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To zatem ozob chyba Ci się podoba?
Wracając do nowego kawałka. Mnie się podoba. Troszkę niespójny, ale ogólnie fajny, zwłaszcza we fragmentach z czystymi wokalami.

all the monsters will break your heart
- ozob
No, nie. Nie podoba mi sie Enslaved. Nie w obecnym wydaniu.
-
Zanim sam zalejsz, nie poraz pierwszy z resztą swym ejakulatem forum, posłuchaj tej nowej harcerskie piesni wykastrowanych wikingów z Enslaved i przestań pierdolic i zaklinać rzeczywistość. To jest słabe, i twoje patrzenie na ich muzykę z pozycji bezkrytycznego fana tego nie zmieni. Co do poprzednich płyt, o których podczas pisania wyraźnie szczytujesz, z każdej po Ruun, można by zrobić co najwyżej solidną EP, nic więcej.535 pisze: ↑23-05-2020, 09:12Zróbmy tak koledzy. Zanim zaczniecie ejakulować, proszę o obejrzenie i wysłuchanie choćby jednego z poniższych materiałów. Tam są także nagrania z płyt wydanych po znakomitej Ruun.
- ozob
Mozna by ich nie zrobic. Byloby lepij. (:
Tylko co mnie obchodzą opinie przećpanych ziutasów z niszowego forum? Dla mnie Enslaved jest jedną z niewielu kapel z tamtej Norwegii, które do dzisiaj trzymają poziom, potwierdzając to na koncertach. Tyle z mojej strony.