CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: CANNIBAL CORPSE
Nic. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Gallery Of Siusiak bym zostawił.
- ozob
Moze to zabrzmi kontrowersyjnie, ale uwazam, ze "The Bleeding" to szczyt tej kapeli.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
co ja tu czytam ? przeciez ostatnie płyty są zajebiste, co prawda żadnej nie kupiłem ale nie oto chodzi 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Warte rozważenia, bo właśnie tę typowałbym jako najbardziej zbliżoną stylem do płyt 1-4.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- hcpig
-
- nicram
Oprócz czterech pierwszych mam także : Vile, Gallery of Suicide, Bloodthirst, Gore Obsessed, The Wretched Spawn, Torture. Te płyty sprawiają mi radość.
all the monsters will break your heart
- vicek
kill
-
O muzykę to jestem spokojny, w sumie klocka nigdy nie wydali. Ale ostatnio ich nadworny grafik jakby stracił serce do tworzenia naprawdę intrygujących obrazów. Oczywiście, nie można sugerować się okładką, ale jednak pierwsze pięć albumów to było doskomałe uzupełnienie muzyki. Ostatnie dwie są najsłabsze.
- WaszJudasz
No, są zajebiste. Powiedziałbym więc, że jestem spokojny, ale w sumie się jaram, więc nie.
Może to zabrzmi kontrowersyjnie, ale uważam, że "The Bleeding" to najmniej interesujący album tej kapeli.

Przeważnie nie pamiętam, że coś takiego w ogóle nagrali, na pół gwizdka jakieś to takie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
właśnie przeleciały u mnie vile i gallery of suicide. piękne sieczkarnie .
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Nie widzę tutaj niczego kontrowersyjnego, z pierwszych czterech albumów nagranych z Chrisem na wokalach, ten brzmi najsłabiej. Nie ma tutaj ani dzikości, ani tej nieokiełznanej brutalności która cechowały się pierwsze albumy. Niby ten sam zespół, ale jakby szukający nowej formy wyrazu, numery są dobre, ale w ich przypadku to zdecydowanie za mało. Wokale też są słabe, zwłaszcza ryki Chrisa, on nie potrafi się wydrzeć tak wysoko jak George. "The bleeding" to album z którym mam pewien problem - niby kanibale których uwielbiam, ale coś tutaj nie zażarło tak jak powinno.WaszJudasz pisze: ↑04-06-2020, 21:42
Może to zabrzmi kontrowersyjnie, ale uważam, że "The Bleeding" to najmniej interesujący album tej kapeli.![]()
Przeważnie nie pamiętam, że coś takiego w ogóle nagrali, na pół gwizdka jakieś to takie.
Może dobrze się stało, że zmieniono frontmana. "Vile" to album ze wszech miar doskonały, jest bez skazy, absolutne opus magnum. Chris podejrzewam, że by ten album zajebał swoim wokalem. O wiele bardziej sprawdził się w Six Feet Under.
- ozob
Ja wlasnie widze sile tej plyty w tym, ze jest Inna niz poprzednie. Jednakze co tam kto lubi.
- WaszJudasz
...a niestety momentami jakby próbuje, przez co brzmi jak cień samego siebie. Słychać po prostu, że gość nie nadąża za zespołem i ciągnie całość w dół. Dla kontrastu na "Vile" Corpsegrinder rozpierdala już wejściem w pierwszych sekundach, po czym bez problemu nawiguje przez gąszcz riffów, kłębiących się niczym zwoje drutu kolczastego z okładki i tak samo kaleczących.
Tak jest. A "From Skin To Liquid" to najlepszy deathmetalowy instrumental wszechczasów.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Mol
kurwa, wlasnym oczom nie wierze. Czworka slabym albumem? To jest zdecydowanie czolowka ich dokonan, ani wczesniej, ani pozniej nawet nie zblizyli sie chwytliwoscia, przebojowoscia i ogolnym flow do tego wlasnie materialu.
-
W porównaniu z trójką - moim zdaniem słabsza. Nie mówię, że to słabizna taka, że słuchać się nie da, ale dla mnie w czołówce znajdują się inne albumy tej załogi. To, że uwielbiasz czwórkę to wiem

-
To mogła być w sumie pierwsza płyta SFU. Bardziej by pasowało z tymi miętkimi piosenkami do potupania przy piwie.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Wymiata ten numer. Ten "przydech" w pierwszym takcie wiodącego riffu to jest mistrzostwo i dowód, że przemyślana aplikacja prostych środków wystarcza, żeby było świetnie.WaszJudasz pisze: ↑05-06-2020, 08:01Tak jest. A "From Skin To Liquid" to najlepszy deathmetalowy instrumental wszechczasów.
Kerosene keeps me warm.
- nicram
Cóż, dla niektórych "The Bleeding" to najlepsza płyta Cannibal Corpse. -) Jak wychodziła to wszyscy robili pod siebie tak im się ten album podobał. Z ery Chrisa ta płyta podchodzi mi jednak najmniej. Na pewno jej problemem jest ugrzeczniona produkcja. Uważam także, że same kompozycje nie są wystarczająco dobre (przynajmniej niektóre). Osobiście nie mam zastrzeżeń do wokali Chrisa.Nasum pisze: ↑04-06-2020, 22:40Nie widzę tutaj niczego kontrowersyjnego, z pierwszych czterech albumów nagranych z Chrisem na wokalach, ten brzmi najsłabiej. Nie ma tutaj ani dzikości, ani tej nieokiełznanej brutalności która cechowały się pierwsze albumy. Niby ten sam zespół, ale jakby szukający nowej formy wyrazu, numery są dobre, ale w ich przypadku to zdecydowanie za mało. Wokale też są słabe, zwłaszcza ryki Chrisa, on nie potrafi się wydrzeć tak wysoko jak George. "The bleeding" to album z którym mam pewien problem - niby kanibale których uwielbiam, ale coś tutaj nie zażarło tak jak powinno.WaszJudasz pisze: ↑04-06-2020, 21:42
Może to zabrzmi kontrowersyjnie, ale uważam, że "The Bleeding" to najmniej interesujący album tej kapeli.![]()
Dla mnie zawsze i na zawsze opus magnum zespołu Cannibal Corpse będzie "Tomb of the Mutilated". To jedna z najważniejszych płyt w moim życiu i nic tego nie zmieni. Żaden późniejszy materiał nie zbliżył się do tego poziomu i pewnie nigdy nie zbliży. "Vile" to faktycznie znakomita muzyka i także zupełnie inny rozdział dla Kanibali. Nie podlega dyskusji fakt, że wraz z przyjściem nowego wokalisty, muzyka bardzo się zmieniła. I co by tutaj ne mówić nigdy nie pogodziłem się z odejściem Chrisa.

all the monsters will break your heart