ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

13-06-2020, 19:09

Pacjent pisze:
13-06-2020, 18:58

Jeśli ten czarny np. zjadał ludzi i składał z nich ofiary to co powiesz dzieciom? Sienkiewicz mówi: zmień się, możesz to zrobić, a nie że jesteś czarny i już nic nie możesz z tym zrobić.
Niezupełnie. Sienkiewicz mówi: to, kim jesteś, czyni Cię złym. Nie można ulepszyć Twojej kultury, musisz ja więc odrzucić i przyjąć naszą, zacząć naśladować nasze postępowanie, uwierzyć w naszego Boga.

Utożsamienie dobre=białe to przecież nic innego jak typowa kolonialna tresura, nie wiem czego tu bronić.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

13-06-2020, 19:11

Na marginesie powoływanie się na kanibalizm jest śmieszne. Jakiś promil kultur to uprawiało. Prędzej w Oceanii niż w Afryce.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-06-2020, 19:13

WaszJudasz pisze:
13-06-2020, 19:05
Pacjent pisze:
13-06-2020, 19:01

Gdzie Sienkiewicz pisze, że Murzyni nie mogą osiągnąć wyższego poziomu?! I od razu druga sprawa: gdyby tak twierdził to co z tego?
Gdyby tak twierdził, książka powinna

a) wylecieć z listy lektur
Nie twierdzi tak i w związku z tym nie ma podstaw by zarzucić mu rasizm.
Gdyby na podstawie badań naukowych okazało się, że Murzyni mają np. niższe IQ, słabsze predyspozycje do pracy w kolektywie czy wyższy współczynnik agresji to należałoby taki obszar wprowadzić do szkół?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Hatefire

13-06-2020, 19:25

Pacjent pisze:
Gdyby na podstawie badań naukowych okazało się, że Murzyni mają np. niższe IQ, słabsze predyspozycje do pracy w kolektywie czy wyższy współczynnik agresji to należałoby taki obszar wprowadzić do szkół?
Jeśli takie badania byłyby prowadzone metodami z zakresu psychologii, to można wrzucić do śmieci. Metaanaliza wykazała, że około 50% badań z dziedziny psychologii nie są powtarzalne. Poza tym jak stworzysz neutralny kulturowo test na inteligencję, to licz na nagrodę i dyplom z rąk pewnej organizacji z siedzibą w Szwecji. Testy na inteligencję mierzą jedynie umiejętność rozwiązywania testów na inteligencję. Dlatego tak dobrze wypadają Azjaci. Tam testy, od czasów naborów do administracji w starożytnych Chinach są rozpowszechnione. Na marginesie pojawiło się to w przełomowych dla s/f powieściach Asimova.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

13-06-2020, 19:33

Hatefire pisze:
13-06-2020, 19:25
Pacjent pisze:
Jeśli takie badania byłyby prowadzone metodami z zakresu psychologii, to można wrzucić do śmieci. Metaanaliza wykazała, że około 50% badań z dziedziny psychologii nie są powtarzalne. Poza tym jak stworzysz neutralny kulturowo test na inteligencję, to licz na nagrodę i dyplom z rąk pewnej organizacji z siedzibą w Szwecji. Testy na inteligencję mierzą jedynie umiejętność rozwiązywania testów na inteligencję. Dlatego tak dobrze wypadają Azjaci. Tam testy, od czasów naborów do administracji w starożytnych Chinach są rozpowszechnione. Na marginesie pojawiło się to w przełomowych dla s/f powieściach Asimova.
Mnie takie badania mało interesują, bo nawet gdyby wskazywały na znaczne różnice między rasami to nie zmienią mojego zdania, że żaden człowiek nie jest gorszy od drugiego ze względu na swoją rasę i inne cechy fizyczne, a to jest podstawa rasizmu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Hatefire

13-06-2020, 19:46

Pacjent pisze:
Mnie takie badania mało interesują, bo nawet gdyby wskazywały na znaczne różnice między rasami to nie zmienią mojego zdania, że żaden człowiek nie jest gorszy od drugiego ze względu na swoją rasę i inne cechy fizyczne, a to jest podstawa rasizmu.
Kurna przestaję się orientować. Sam wyskoczyłeś z tym "gdyby badania...". Niemniej przypominam, to białoskórzy wywołali dwie wojny światowe, zorganizowali obozy koncentracyjne i łagry. Osobiście podoba mi się życie w w ramach tej kultury europejskiej, niemniej byłbym ostrożny w ocenianiu, bo może wyjść, że największymi barbarzyńcami byliśmy my. Poza tym wytłumacz, jaki jest sens w tłoczeniu w młode mózgi przekazu, że murzyn, to prymitywny brutal? Tą część mojej wypowiedzi pominąłeś.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

13-06-2020, 19:51

Hatefire pisze:
Pacjent pisze:
Kurna przestaję się orientować. Sam wyskoczyłeś z tym "gdyby badania...". Niemniej przypominam, to białoskórzy wywołali dwie wojny światowe, zorganizowali obozy koncentracyjne i łagry. Osobiście podoba mi się życie w w ramach tej kultury europejskiej, niemniej byłbym ostrożny w ocenianiu, bo może wyjść, że największymi barbarzyńcami byliśmy my. Poza tym wytłumacz, jaki jest sens w tłoczeniu w młode mózgi przekazu, że murzyn, to prymitywny brutal? Tą część mojej wypowiedzi pominąłeś.
Rzuciłem trzy dane z tekstu, w którym jacyś przedstawiciele rasy żółtej chwalili się w czym są lepsi od innych ras. :D
Co do sensu takiego przekazu to ma znaczenie poznawcze takie samo jak powieść o stosunkach społecznych w XVII-wiecznej Polsce czy o sytuacji kobiet w XIX-wiecznej Szwajcarii.
Awatar użytkownika
Hatefire

13-06-2020, 19:55

Pacjent pisze:
Co do sensu takiego przekazu to ma znaczenie poznawcze takie samo jak powieść o stosunkach społecznych w XVII-wiecznej Polsce czy o sytuacji kobiet w XIX-wiecznej Szwajcarii.
W klasie 4 podstawówki? Serio? Przecież jak już pisałem, nie ma szans, żeby dzieci w tym wieku złapały kontekst.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

13-06-2020, 19:58

Hatefire pisze:
Pacjent pisze:
W klasie 4 podstawówki? Serio? Przecież jak już pisałem, nie ma szans, żeby dzieci w tym wieku złapały kontekst.
A Ty łapałeś kontekst?
Może trochę, że te murzyny to przygłupy.

Dzieciaki traktują jako przygodówkę.
I tak była omawiana, odpowiedzialność stasia itp. a poza tym to nie jest dla nich ciekawe, bo to nie jest brawl stars.
Ostatnio zmieniony 13-06-2020, 20:02 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Pacjent

13-06-2020, 20:02

Hatefire pisze:
Pacjent pisze:
To niech nie łapią i koncentrują się na akcji oraz motywie przyjaźni, które mogą ich zainteresować.
Awatar użytkownika
Hatefire

Medard pisze:
A Ty łapałeś kontekst?
Dzieciaki traktują jako przygodówkę, a poza tym to nie jest ciekawe, bo to one just browlstars.
No i przy okazji łapią przekaz, że czarnoskórzy to banda debili i prymitywów. Niektórzy potem przeczytają inne książki, inni z tym zostaną.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

13-06-2020, 20:06

Pacjent pisze:
To niech nie łapią i koncentrują się na akcji oraz motywie przyjaźni, które mogą ich zainteresować.
A jak przy okazji nie mają złapać motywu "murzyn być głupi"? Nauczycielka ma powiedzieć tym dzieciom pamiętajcie dzieci czytając koncentrujcie się wyłącznie na motywie przyjaźni. Naprawdę, robisz się śmieszny.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

13-06-2020, 20:07

Hatefire pisze:
Medard pisze:
A Ty łapałeś kontekst?
Dzieciaki traktują jako przygodówkę, a poza tym to nie jest ciekawe, bo to one just browlstars.
No i przy okazji łapią przekaz, że czarnoskórzy to banda debili i prymitywów. Niektórzy potem przeczytają inne książki, inni z tym zostaną.
Bogaci jako wyzyskiwacze i egoiści lub faceci jako mizogini mogą być?
Awatar użytkownika
Medard

13-06-2020, 20:08

Hatefire pisze:
Medard pisze:
A Ty łapałeś kontekst?
Dla mnie mogą wywalić tę knigę z listy lektur, wolałem przygody tomka szklarskiego.

A patrząc na zamieszki w USA, to co ludzie niby myślą o czarnych?
Ostatnio zmieniony 13-06-2020, 20:10 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hatefire

13-06-2020, 20:09

Pacjent pisze:
13-06-2020, 20:07
Bogaci jako wyzyskiwacze i egoiści lub faceci jako mizogini mogą być?
Jaki to ma związek z tematem dyskusji?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

13-06-2020, 20:13

Patrzą na te rabowane sklepy w Stanach i myślą, ale są inteligentni, mają pomysł na życie? Po co wysyłać ludzi w kosmos, starczy na drzewa?

Czytają postulaty blm i myślą: mam starą kanapę i rozwalającą się chatynę, jestem zbyt uprzywilejowany, zbyt bogaty, oddam wszystko czarnym?
Ostatnio zmieniony 13-06-2020, 20:14 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ascetic

13-06-2020, 20:14

Medard pisze:
13-06-2020, 20:08
Hatefire pisze:
Medard pisze:
A Ty łapałeś kontekst?
Dla mnie mogą wywalić tę knigę z listy lektur, wolałem przygody tomka szklarskiego.

A patrząc na zamieszki w USA, to co ludzie niby myślą o czarnych?
to już nie antifa dymi? uff.
Poro
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

13-06-2020, 20:15

Pacjent pisze:
Gdyby istniały takie wiarygodne badania - o co trudno, działają to bowiem m.in. zastrzeżenia, o których pisze Hatefire - taki obszar należałoby wprowadzić do szkół na etapie, gdzie istniałoby racjonalne domniemanie, że uczniowie będą zdolni zrozumieć implikacje i ograniczenia takich badań.

Z "W pustyni i w puszczy" problem jest taki, że czytają to (czy też mają czytać) dzieci w wieku, w którym nie maja zbytnio pojęcia o historii kolonializmu, wobec czego dostają mocarną pigułę ulepioną w dużej mierze z propagandy, która go uzasadniała. Jeśli nauczyciel nie udźwignie tematu przedstawienia kontekstu, efekt edukacyjny może być różny - tym bardziej, że następne zetknięcie z lekturą na temat tego problemu to chyba dopiero "Jądro Ciemności".
Hatefire pisze:
Osobiście podoba mi się życie w w ramach tej kultury europejskiej, niemniej byłbym ostrożny w ocenianiu, bo może wyjść, że największymi barbarzyńcami byliśmy my.
Tak w ramach ciekawostki: dzięki działalności europejskich naukowców i łowców kuriozów, w kilku regionach świata z terminem "łowca głów" kojarzą się wyłącznie biali. Ocenia się, że np. lwia część posiadanych obecnie przez różne muzea i osoby prywatne skurczonych wedle amazońskiej receptury ludzkich głów, to produkty wytworzone wyłącznie na potrzeby handlu z białymi
Ostatnio zmieniony 13-06-2020, 20:20 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Medard

13-06-2020, 20:17

Antifa nie dymi również?

Pisałem jak czarni mogą być odbierani przez pryzmat tego co ludzie oglądają w tele i necie, a nie jacy są. Chyba to oczywiste.

Tak jak byli odbierani prymitywni polakos.
Awatar użytkownika
Ascetic

13-06-2020, 20:18

Medard pisze:
13-06-2020, 20:13
Patrzà na te rabowane sklepy w Stanach i myślą, ale inteligentni, mają pomysł na życie?

Czytają postulaty blm i myślą: mam starą kanapę i rozwalającą się chatynę, jestem zbyt uprzywilejowany, zbyt bogaty, oddam wszystko czarnym?
jakie to wszystko proste. wystarczy wbić na forum i się normalnie klarują sprawy.

medrad. to czarni, czy antifa? ja niestety nie jestem w stanie rozpoznać.

Poro
ODPOWIEDZ