POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: POlitykowanie
Ja nie wiem o co jest tak naprawdę spór? Przecież ta skurwiała banda bez względu na logo i kolor flagi oraz redakcję, którą reprezentuje, zasługuje jedynie na solidny prysznic. Lewica oraz tak zwana ideowa prawica stanowią świetną osłonę dla układu. Ludzie biorą się za łby, a my robimy swoje pod rękę z kościółkiem. Naprawdę tak trudno to dostrzec?
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
no to duda już wygrał, bo cześć elektoratu Hołowni jak zobaczy że tgen jęczy to się rozczaruje, zwątpi i oleje II turę.Drone pisze: ↑01-07-2020, 11:58Festiwal jęczenia trwa. Pan Hołownia wydał kasę na wybory i nie ma pracy. Jest mu bardzo ciężko.
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg5
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Tymczasem w momencie, gdy Polki i Polacy tracą pracę i ostatnie oszczędności, a ich dzieciaczki ze łzami w oczach czekają na bon, by spędzić tydzień w Zakopanem lub innym Kołobrzegu, patriotyczny ideowy były kandydat nabija sobie kabzę, podwajając swój majątek.
https://businessinsider.com.pl/polityka ... ka/xwyyjgv
https://businessinsider.com.pl/polityka ... ka/xwyyjgv
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Razem dziesięciokrotnie się wzbogacili 

- mad
- weteran forumowych bitew
Śmieszniej jest tylko wśród lewaków - wielkie zjednoczenie, wspólny kandydat i... 2 procent poparcia. To się nazywa mocne zejście. Jestem ciągle pod wrażeniem (pozytywnym, rzecz jasna).ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-07-2020, 14:27Najbardziej podobało mi się, jak wywalono Korwina z partii KORWiN. Oby żył wiecznie, bo śmieszniej już nie będzie.
- mad
- Triceratops
Rownie znakomite bylo huczne odejscie Gawkowskiego do WIosny z SLD z powodu tego, ze czas na nowe otwarcie a nastepnie koalicja Wiosny z SLD i wchloniecie tejze Wiosny przez SLD. Tego by nawet Bareja nie wymyslil.mad pisze: ↑01-07-2020, 17:26Śmieszniej jest tylko wśród lewaków - wielkie zjednoczenie, wspólny kandydat i... 2 procent poparcia. To się nazywa mocne zejście. Jestem ciągle pod wrażeniem (pozytywnym, rzecz jasna).ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-07-2020, 14:27Najbardziej podobało mi się, jak wywalono Korwina z partii KORWiN. Oby żył wiecznie, bo śmieszniej już nie będzie.
woodpecker from space
- mad
^ E, przesadzacie i tylko knujecie. Wielki zjazd zjednoczeniowy był już w roku 1948. Wozrce lewacy mają zacne.
- Triceratops
Az sie popolakalem ze wzruszenia, ex-palikociara, teraz plarfuska Nowacka pochyla sie nad niedola Konfederatow w sejmie. Co tu sie wyrabia, toz to szok!
https://dorzeczy.pl/kraj/145481/kiedy-w ... racji.html
https://dorzeczy.pl/kraj/145481/kiedy-w ... racji.html
woodpecker from space
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
ja to inaczej liczę. z holownia 15%.mad pisze: ↑01-07-2020, 17:26Śmieszniej jest tylko wśród lewaków - wielkie zjednoczenie, wspólny kandydat i... 2 procent poparcia. To się nazywa mocne zejście. Jestem ciągle pod wrażeniem (pozytywnym, rzecz jasna).ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-07-2020, 14:27Najbardziej podobało mi się, jak wywalono Korwina z partii KORWiN. Oby żył wiecznie, bo śmieszniej już nie będzie.
- uglak
Może trzeba było jednak tam iść - jak na swoje ideały to mają całkiem niezłe stawkiHatefire pisze: ↑01-07-2020, 14:47Teraz to się ustało i ustabilizowało i jakoś tam wygląda, ale muszę przyznać, że w Razem w okresie formacyjnym, to też był srogi cyrk. Nie było tygodnia, żeby jakiś maoistowsko-trockistowski świr nie ogłaszał na fejsiku histerycznego oświadczenia, że on występuje z partii, bo zdrada, zaprzaństwo i odchylenie nacjonalistyczno-prawicowe![]()
Plus dochodziły jakieś tam drobne awanturki o charakterze obyczajowym. Dlatego też nie dałem się namówić na wstąpienie ani nawet pomoc w wyborach, na co mnie namawiali niektórzy znajomi współtworzący wtedy śląskie struktury. Do obserwacji szurów wystarczy mi fejs i forume, nie mam ochoty przyglądać się na żywo![]()

Guilty of being right
- Drone
Zanim zaczniecie krytykować, sprawdźcie, ile kosztuje sojowe latte przy pl. Zbawiciela.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Stary Metal
- w mackach Zła
"W dole złom a w górze chrom.535 pisze: ↑01-07-2020, 15:00Ja nie wiem o co jest tak naprawdę spór? Przecież ta skurwiała banda bez względu na logo i kolor flagi oraz redakcję, którą reprezentuje, zasługuje jedynie na solidny prysznic. Lewica oraz tak zwana ideowa prawica stanowią świetną osłonę dla układu. Ludzie biorą się za łby, a my robimy swoje pod rękę z kościółkiem. Naprawdę tak trudno to dostrzec?
W dole wrze a w górze msze.
Słowa prawie te same.
Komu dać, komu wziąć?
W górze kit a w dole mit.
W górze łup a w dole trup.
Słowa prawie te same."
Alkatraz
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
- Hatefire
Ja to jednak nie mam głowy do interesów

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
trochę nie rozumiem zarzutu. nie masz 15 lat i zapewne rozumiesz, że politykę się robi dla pieniędzy. a bez pieniędzy się jej nie robi bo się tak już nie da. to jedno. a drugie nie od dziś wiadomo od pacjenta, że Niemcy pompująw lewice a ruskie w faszystów. równowaga musi być w przyrodzie!uglak pisze: ↑01-07-2020, 18:13Może trzeba było jednak tam iść - jak na swoje ideały to mają całkiem niezłe stawkiHatefire pisze: ↑01-07-2020, 14:47Teraz to się ustało i ustabilizowało i jakoś tam wygląda, ale muszę przyznać, że w Razem w okresie formacyjnym, to też był srogi cyrk. Nie było tygodnia, żeby jakiś maoistowsko-trockistowski świr nie ogłaszał na fejsiku histerycznego oświadczenia, że on występuje z partii, bo zdrada, zaprzaństwo i odchylenie nacjonalistyczno-prawicowe![]()
Plus dochodziły jakieś tam drobne awanturki o charakterze obyczajowym. Dlatego też nie dałem się namówić na wstąpienie ani nawet pomoc w wyborach, na co mnie namawiali niektórzy znajomi współtworzący wtedy śląskie struktury. Do obserwacji szurów wystarczy mi fejs i forume, nie mam ochoty przyglądać się na żywo![]()
![]()
![]()
zarzut braku ideowości bo ktoś przytulił jakiś śmieszny pieniądz, bo te 200 k to śmiech na sali jest już z kategorii młodego człowieka poznającego świat.
ten zarzut co do lewicy i oczekiwań oponentów, że powinni być freeganami, biedować i żreć z kubłów jest dość chwytliwy ale nielogiczny. powinieneś raczej oczekiwać, że politykę robi grubas co się nażarł albo kończy żarcie i zostawi okruszki dla ciebie jako jego wybieracza.
Ostatnio zmieniony 01-07-2020, 18:29 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jak koledzy odnoszą się do kolejnej klęski najbardziej systemowej i bezpłciowej ideowo partii III RP czyli PSL? Obstawiam, że nikt tu raczej nie płakał.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Bloodcult
@wacuś
Ale kiedy ideą była właśnie walka z burzujstwem i redystrybucja dóbr to przytulanie takiej kasy - z partii która podobno płaciła nie więcej jak średnia krajowa - jest śmieszne.
Chyba że 75% oddali xD oddali ?
Ale kiedy ideą była właśnie walka z burzujstwem i redystrybucja dóbr to przytulanie takiej kasy - z partii która podobno płaciła nie więcej jak średnia krajowa - jest śmieszne.
Chyba że 75% oddali xD oddali ?

- Wacław
- rasowy masterfulowicz
mi się jednak wydaje, że zbyt pochopnie wyciągasz wnioski. redystrybucja tak, ale przed ówczesnym zagospodarowaniem (u siebie) większości środków. walka z burzujstwem tak, ale na zasadzie - jak te czerstwe huje mogą mieć więcej niż my. zakładam, że mimo wszystko tu są dorośli ludzie. chyba. i rozumieją, że ideolo jest dla zmyłki. ewentualnie po to aby np. dojechać czarnych katabasow, albo brunatnych śmieci. no i może gdzieś tam na końcu pomoc zwierzątkom.
Ostatnio zmieniony 01-07-2020, 18:36 przez Wacław, łącznie zmieniany 2 razy.
- Triceratops
Owkurwe, motzneuglak pisze: ↑01-07-2020, 18:13Może trzeba było jednak tam iść - jak na swoje ideały to mają całkiem niezłe stawkiHatefire pisze: ↑01-07-2020, 14:47Teraz to się ustało i ustabilizowało i jakoś tam wygląda, ale muszę przyznać, że w Razem w okresie formacyjnym, to też był srogi cyrk. Nie było tygodnia, żeby jakiś maoistowsko-trockistowski świr nie ogłaszał na fejsiku histerycznego oświadczenia, że on występuje z partii, bo zdrada, zaprzaństwo i odchylenie nacjonalistyczno-prawicowe![]()
![]()
![]()

woodpecker from space
- uglak
To ja może odpowiem cytatem z Zandberga:Wacław pisze: ↑01-07-2020, 18:25
trochę nie rozumiem zarzutu. nie masz 15 lat i zapewne rozumiesz, że politykę się robi dla pieniędzy. a bez pieniędzy się jej nie robi bo się tak już nie da. to jedno. a drugie nie od dziś wiadomo od pacjenta, że Niemcy pompująw lewice a ruskie w faszystów. równowaga musi być w przyrodzie!
zarzut braku ideowości bo ktoś przytulił jakiś śmieszny pieniądz, bo te 200 k to śmiech na sali jest już z kategorii młodego człowieka poznającego świat.
ten zarzut co do lewicy i oczekiwań oponentów, że powinni być freeganami, biedować i żreć z kubłów jest dość chwytliwy ale nielogiczny. powinieneś raczej oczekiwać, że politykę robi grubas co się nażarł albo kończy żarcie i zostawi okruszki dla ciebie jako jego wybieracza.
Warto dodać, że cytat jest z okresu, który obejmuje to oświadczeniehttps://wiadomosci.wp.pl/adrian-zandberg-zostal-zapytany-o-zarobki-z-mila-checia-odpowiem-6417483716024449a pisze:Jestem członkiem zarządu partii Razem. Mamy taką zasadę, że jeżeli ktoś podejmuje pracę w partii, to otrzymuje pieniądze w wysokości średniego krajowego wynagrodzenia. To mój cały zarobek

Guilty of being right