['] Place me into the book of death... [']
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Darekthrone
- w mackach Zła
Re: ['] Place me into the book of death... [']
Mistrz! Dziś wieczorem poleci ten wielki film.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
a ja wole to

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dla mnie na zawsze to, megaciary kurwa. Sama scena Bronson vs Fonda total rozpierdol wszech czasow.
woodpecker from space
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Kelly Preston, niegdyś fajna dupa, już nic nie zagra...

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
No fajna Dupencja była. Cos ten travolta nie ma szczęścia w życiu
- Medard
Przede wszystkim jest scjentologiem, ma mózgownicę mocno tym przeżartą, zamiast leczenia proponują duchowe wsparcie.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Oki
- weteran forumowych bitew
wszystko si, ale zdjęcie nie takie wkleiłeś przecież to Magda Stużyńska

-
- postuje jak opętany!
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Z wielkim smutkiem informujemy, że wczoraj po długiej i wyczerpującej chorobie, zmarł Tomek Twardawa, nasz serdeczny kolega, nietuzinkowy artysta, muzyk, wizjoner, z którym mieliśmy zaszczyt i przyjemność współpracować w ostatnich latach. Dzisiaj trudno mówić o polskiej scenie industrialnej bez uwzględnienia w niej jego wkładu. Mimo, iż nie tworzył od lat jako Genetic Transmission, wciąż pozostawał częścią tego środowiska, będąc dla wielu inspiracją, przyjacielem, ale również uważnym i otwartym na nowe słuchaczem. Zapamiętamy go przede wszystkim jako człowieka o pogodnym usposobieniu, niebywałej skromności, przy tym wrażliwego i życzliwego dla innych. Nie lubił patosu i mówienia o sobie. Tak też odszedł, po cichu, nie uskarżając się na niesprawiedliwy los, nazbyt szybko... pozostawiając wielką pustkę.... Tomku, Dziękujemy Tobie za wszystko. Spoczywaj w pokoju….
-
- postuje jak opętany!
Nieodżałowana strata... 

yossarian84 pisze: ↑17-07-2020, 10:49Z wielkim smutkiem informujemy, że wczoraj po długiej i wyczerpującej chorobie, zmarł Tomek Twardawa, nasz serdeczny kolega, nietuzinkowy artysta, muzyk, wizjoner, z którym mieliśmy zaszczyt i przyjemność współpracować w ostatnich latach. Dzisiaj trudno mówić o polskiej scenie industrialnej bez uwzględnienia w niej jego wkładu. Mimo, iż nie tworzył od lat jako Genetic Transmission, wciąż pozostawał częścią tego środowiska, będąc dla wielu inspiracją, przyjacielem, ale również uważnym i otwartym na nowe słuchaczem. Zapamiętamy go przede wszystkim jako człowieka o pogodnym usposobieniu, niebywałej skromności, przy tym wrażliwego i życzliwego dla innych. Nie lubił patosu i mówienia o sobie. Tak też odszedł, po cichu, nie uskarżając się na niesprawiedliwy los, nazbyt szybko... pozostawiając wielką pustkę.... Tomku, Dziękujemy Tobie za wszystko. Spoczywaj w pokoju….
12345
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Kurwa mać... za Godzillę wieczysty szacun 

How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
-
- postuje jak opętany!
Ciężko pogodzić się z tą stratą, genialną muzykę tworzył i był świetną osobą. Umawialiśmy się na spotkanie kilkanaście dni temu i się niestety spóźniłem...
Kto nie zna Genetic Transmission lub Hated Bruit Collective, niech sobie sprawdzi.
A z ciekawostek, Tomek wraz z kilkoma innymi osobami ze sceny zimą ub roku zgadali się na nowy projekt, z którego chyba już niestety nic nie będzie.
Kto nie zna Genetic Transmission lub Hated Bruit Collective, niech sobie sprawdzi.
A z ciekawostek, Tomek wraz z kilkoma innymi osobami ze sceny zimą ub roku zgadali się na nowy projekt, z którego chyba już niestety nic nie będzie.
12345
- KKK
- postuje jak opętany!
Mimo, że nie wracałem do muzyki Tomka Twardawy w ostatnich latach, zawsze będę uważał, że był jednym z najciekawszych i najbardziej niedocenionych polskich artystów (post) industrialnych. Zresztą często wykraczającym poza granice tej estetyki i dryfującym w ciekawe rejony zapoczątkowane przez Pierra Schaeffera, Pierra Henry`ego, czyli Muzyki Konretnej czy też naszego SEPR. Pisałem zresztą tu kiedyś o nim i o Rongwrong jako o dwóch wyjątkowych a nieco zapomnianych zjawiskach, które pierwotny industrial potraktowały jako punkt wyjścia do nieskrępowanych poszukiwań, czego efekty były nierzadko wybitne - nie tylko na scenie krajowej.
-
- postuje jak opętany!
Dobrze napisane. Przy okazji, świetną robotę robi Zoharum wydając reedycje materiałów GT, które dzięki temu mają szansę przetrwać dłużej niż jak często były wydane w formie cdr. Polecam posłuchać na bancampie Zoharum takich płyt jak "Chrząszcz brzmi w trzcinie" czy splitu z Moan. Sam na półce mam kilka płyt, które Tomek sam szykował - każdą kopię własnoręcznie - czy to opakowaną w bandaże (miał ich sporo bo pracował jako sanitariusz swego czasu) czy też oklejoną liśćmi (opowiadał kiedyś, że dostał zamówienie na kilka płyt "Untitled", tych z liśćmi - zimą i poszedł na pole szukać pod śniegiem zakopanych liści by móc zrobić opakowania;) ) .KKK pisze: ↑18-07-2020, 02:06Mimo, że nie wracałem do muzyki Tomka Twardawy w ostatnich latach, zawsze będę uważał, że był jednym z najciekawszych i najbardziej niedocenionych polskich artystów (post) industrialnych. Zresztą często wykraczającym poza granice tej estetyki i dryfującym w ciekawe rejony zapoczątkowane przez Pierra Schaeffera, Pierra Henry`ego, czyli Muzyki Konretnej czy też naszego SEPR. Pisałem zresztą tu kiedyś o nim i o Rongwrong jako o dwóch wyjątkowych a nieco zapomnianych zjawiskach, które pierwotny industrial potraktowały jako punkt wyjścia do nieskrępowanych poszukiwań, czego efekty były nierzadko wybitne - nie tylko na scenie krajowej.
Cieszę się, że miałem raz okazję zobaczyć GT na żywo - grał w Katowicach na Harderground Festiwal i był to jeden z niezapomniancyh występów jakie było dane mi zobaczyć.
12345
- Drone
Peter Green z FLEETWOOD MAC zakończył przygodę na tym świecie w wieku 73 lat. Doskonały gitarzysta.
https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114 ... =BoxOpLink
https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114 ... =BoxOpLink
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Harlequin
- devastator77
- zahartowany metalizator
Nie żyje Ewa Milde,słynna Zofia z "Misia".,ta scena z jej udziałem w tej melinie to czysty kult.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- SODOMOUSE
ZOOOFFIIAAA!!! mówił Zdzisław Dyrman - zasadniczo.
Ewa Milde , l.76

Ewa Milde , l.76

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Harlequin
W wieku 148 lat zmarła Olivia De Havilland czyli ostatnia żyjąca aktorka z obsady "Przeminęło Z Wiatrem". Dla niewtajemniczonych - znane nazwisko w filmowej branży.