CRYPTIC SHIFT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Re: CRYPTIC SHIFT
Posłuchałem sobie utworów numer 2 i 3 z najnowszej płyty na bc i całkiem całkiem. Dla mnie mocno tu Stargazerem zalatuje, podobne wygibasy na basie i zbliżona maniera wokalisty. Do badania całości jakoś mnie jednak nie zachęciło. Za mało tu pazura jak dla mnie, zbyt "ładnie" grają. Chociaż w "The Arctic Chasm" już się fajniej zaczyna robić, bo i mocno w rejony gorgutsowe się zapuszczają... może jednak sprawdzę resztę :)
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Miałem się wypowiedzieć dopiero wtedy, gdy płyta dotrze pod strzechę, ale wczoraj trochę czasu spędziłem na ich Bandcampie i powiem tak: dla osób, które mocno siedzą w graniu pokroju wyżej wymienionego StarGazer, mus! Świetne technicznie, kompozycyjnie i aranżacyjnie inteligentne granie, które w dodatku - o co niełatwo już dziś - posiada wyraźny własny pierwiastek. Będzie mocno słuchane, gdy tylko płytka wyląduje w domu.
BTW
W temacie "crypticów" - pamięta ktoś kapelkę Cryptic Warning i ich jedyny album "Sanity's Aberration" z 2005 roku? Świetne techniczne granie, mocno polecam jak coś.

BTW
W temacie "crypticów" - pamięta ktoś kapelkę Cryptic Warning i ich jedyny album "Sanity's Aberration" z 2005 roku? Świetne techniczne granie, mocno polecam jak coś.

"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Cryptic Warning nie znam. Poszperam i obada,
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
CD pojawi się gdzieś nad Wisłą?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- zaczyna szaleć
W Fallen Temple ma być.
- swetrwser
- postuje jak opętany!
3/4 członków tejże załogi młóci sobie w czymś co zwie się SlimeLord i jest do bardzo dobry death/doom w klimacie Incantation/Disembowelment.
-
CD CRYPTIC SHIFT za 25 zł? Czemu nie:
http://www.darkomens.pl/produkt/cryptic ... enceladus/
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Miałem to w koszyku zanim ten link się pojawił. Ale szukałem co dorzucić i się wyprzedały. Mam nadzieję, że wszystkie osoby które się do tego przyczyniły wkrótce mnie oficjalnie przeproszą.Pacjent pisze: ↑06-07-2020, 18:34CD CRYPTIC SHIFT za 25 zł? Czemu nie:
-
- weteran forumowych bitew
Sorki
- Ascetic
- Harlequin
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
Tyle czasu od premiery i nikt nie ściągnął do naszego pięknego kraju? Ale o sso chodzi??
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- knaar
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
- Sybir
Ja tam sobie ściągnąłem prosto od wydawcyKilgore pisze:Tyle czasu od premiery i nikt nie ściągnął do naszego pięknego kraju? Ale o sso chodzi??

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- moonfire
- zahartowany metalizator

Sprawiłem sobie płytę. Okazało się, że to nie jest okładka, a obrazka nie ma nawet we wkładce. Co to w takim razie jest? Pytam, bo intrygujące i lepsze niż okładka płyty.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
To okładka wersji LP.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Rozumiem, dzięki!
- Medard
Podoba mi się ich płyta, co prawda słucham dopiero trzeci raz i się wdrażam w świat kreowany przez band. Kolejny zespół serwujący techniczny death z kosmicznym klimatami, może zaczynanie płyty od najdłuższego 25 minutowego kawałka nie jest najlepszym pomysłem, wolałbym pewnie start od najbardziej przebojowego ostatniego planetary hypnosis lub od przedostatniego, żeby się rozkręcać z klimatem muzyki stopniowo.
A tak najpierw są klimaty w dwóch pierwszych kawałkach, a potem dwa tzw. przeboje, ale z zachowaniem wspólnego mianownika. Więc to się dobrze skleja razem.
Bliżej płycie do blood incantation niż voidceremony.
A tak najpierw są klimaty w dwóch pierwszych kawałkach, a potem dwa tzw. przeboje, ale z zachowaniem wspólnego mianownika. Więc to się dobrze skleja razem.
Bliżej płycie do blood incantation niż voidceremony.
Die Welt ist meine Vorstellung.