Chłopiec łatwo leci w skrajności. Nie ma się co dziwić, wszak jeszcze przed momentem był satanistą, a dzisiaj to żarliwy katolik. W każdym razie nie dopuszcza myśli, że gdy ktoś idzie na obiad do restauracji, to nie ma obowiązku dokładać się do rachunku komuś przy stoliku obok. Takie proste i takie trudne jednocześnie.
Wybory 2020 - II tura
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: Wybory 2020 - II tura
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Po drugiej stronie nie ma szczujni, która stygmatyzuje i odczłowiecza całe grupy ludzi, narażając je na nienawiść i realne zagrożenia zdrowia i życia. Jeżeli to jest mniejsze zło to chyba mamy zasadniczy problem z oceną rzeczywistości. Jeżeli ktoś widzi w Trzaskowskim zbawcę, to tylko jako człowieka, który może zablokować niszczenie i ruinę (którą PiS obiecywał przed 5 latami) tego kraju (choć trójpodział władzy, system szkolnictwa czy system ochrony zdrowia są już zrujnowane). Słoma to jednak wystaje z butów Anżejowi, który pomimo tego, że otrzymał dobre wykształcenie, deklaruje się jako katolik i powinien zachowywać przynajmniej pozory przyzwoitości, odnosi się do najgorszych i najpodlejszych ludzkich instynktów. Jeżeli bliższe są ci takie wartości, to chyba faktycznie się nie dogadamy.Rumburak pisze: ↑07-07-2020, 16:07@nicram
Po części niestety tak. Tylko co nam po drugiej stronie? Dla mnie głos na Dudę to wybór mniejszego zła. Tak jak dla większości tutaj głosowanie na trzaskowskiego. Choć niektórzy tutejsi durnie widzą w nim zbawcę. Chuj wie kogo i czego. Nie mam z tą partią(PO) w tym momencie żadnych stycznych punktów. Kwestie obyczajowe mam w dupie, reszta to jakieś banialuki dla popapranych neoliberałów ze słomą wystająca z butów. Zwolenników sobie tu takimi poglądami nie przysporze ale w zasadzie ich nie potrzebuję i nie chcę. Tak to widzę, ty możesz inaczej.
all the monsters will break your heart
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Tak już na marginesie aktualnej dyskusji, trójpodział władzy, to dla mnie pojęcie nazbyt mętne. Zresztą archaiczne, bo wywodzi się wprost z tradycji feudalnej, gdzie władza wykonawcza to król, ustawodawcza (w ograniczonym oczywiście zakresie) jakiś tak tam Sejm czy Stany Generalne, zaś władza sądownicza była dziedzicznym przywilejem, wynikającym z jakimś tam praw lennych czy innych bzdur. Bardziej przekonuje mnie jego rozwinięcie w wydaniu USA w postaci systemu "checks and balances". Nie mówi się tam o jakimś rozdzieleniu, które w praktyce nie jest możliwe, tylko takim ukształtowaniu systemu, żeby poszczególne "władze" mogły siebie blokować i kontrolować. Nie mówię, że im się udało, ale jako, że to bardziej realistyczne założenie brałbym pod uwagę przy ewentualnej rekonstrukcji konstytucji

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
tak już na marginesie aktualnej dyskusji. nie wiem do końca jakie mechanizmy kontrolne powinny być a jakie nie, nie jestem politologiem, ale mam nieodparte wrażenie, że w polaczkowie to gdyby nie urwał się ze smyczy kolega sutenerów z ukrainy oraz psim swędem nie udało się przywłaszczyć senatu to kaczafi mógłby się już dziś ogłosić maharadżą i wielki mułłą VI RP zarazem. szkoda, że to tępę społeczeństwo tego nie widzi. ale huj z tym. jak ktoś lubi mieć uzdę na ryju i zamiast starać się choć udawać, że się kontroluje złodziei to już się nic nie poradzi.Hatefire pisze: ↑07-07-2020, 20:52Tak już na marginesie aktualnej dyskusji, trójpodział władzy, to dla mnie pojęcie nazbyt mętne. Zresztą archaiczne, bo wywodzi się wprost z tradycji feudalnej, gdzie władza wykonawcza to król, ustawodawcza (w ograniczonym oczywiście zakresie) jakiś tak tam Sejm czy Stany Generalne, zaś władza sądownicza była dziedzicznym przywilejem, wynikającym z jakimś tam praw lennych czy innych bzdur. Bardziej przekonuje mnie jego rozwinięcie w wydaniu USA w postaci systemu "checks and balances". Nie mówi się tam o jakimś rozdzieleniu, które w praktyce nie jest możliwe, tylko takim ukształtowaniu systemu, żeby poszczególne "władze" mogły siebie blokować i kontrolować. Nie mówię, że im się udało, ale jako, że to bardziej realistyczne założenie brałbym pod uwagę przy ewentualnej rekonstrukcji konstytucji![]()
ale tak. skandujmy: duda! duda!
Poro
- Ascetic
o w kurwe powiedzcie, że to foto to fejk. bo jak nie to jeszcze wyjdzie, że to ja im piszę te paski nienawiściAscetic pisze: ↑07-07-2020, 16:15teraz piszą, że ten sam diler co u tego sprzed kilku dni rozprowadzał towarDrone pisze: ↑07-07-2020, 14:07Zwłaszcza, że to jest tuż obok, w linii prostej z 800m, od tych rozjazdów na Grota, gdzie spadł tamten autobusWacław pisze: ↑07-07-2020, 13:43https://m.interia.pl/raportdrogowy/news,nId,4597818
spiseg, czy jak?![]()
trochę się nie dziwię, że medrad się na hulajkę przerzucił. w tym ztm to sroga ćpalnia i niemałe niebezpieczeństwo dla pasażerów jest.
a co do bieżące polityki to już widzę te paski grozy: "niemieccy dilerzy dostarczają narkotyki do kierowców autobusów zatrudnionych przez trzaskowskiego".

Poro
- Hatefire
Trochę się chyba kolego, za bardzo rozpędziłeś w komentarzu, do mojej refleksji natury ogólnej, odnosząc ją do aktualnych wyborów w Ludowej Republice Polandy.Ascetic pisze: ↑07-07-2020, 20:59tak już na marginesie aktualnej dyskusji. nie wiem do końca jakie mechanizmy kontrolne powinny być a jakie nie, nie jestem politologiem, ale mam nieodparte wrażenie, że w polaczkowie to gdyby nie urwał się ze smyczy kolega sutenerów z ukrainy oraz psim swędem nie udało się przywłaszczyć senatu to kaczafi mógłby się już dziś ogłosić maharadżą i wielki mułłą VI RP zarazem. szkoda, że to tępę społeczeństwo tego nie widzi. ale huj z tym. jak ktoś lubi mieć uzdę na ryju i zamiast starać się choć udawać, że się kontroluje złodziei to już się nic nie poradzi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
mój komentarz kolego też był natury ogólnej. a co kolegę towarzysza tak rozzłościło, że jesteśmy o krok od rozpętania wojny frakcyjnej w jedynej słusznej SPFM (socjaldemokratycznej partii forum masteful) ?Hatefire pisze: ↑07-07-2020, 21:25Trochę się chyba kolego, za bardzo rozpędziłeś w komentarzu, do mojej refleksji natury ogólnej, odnosząc ją do aktualnych wyborów w Ludowej Republice Polandy.Ascetic pisze: ↑07-07-2020, 20:59tak już na marginesie aktualnej dyskusji. nie wiem do końca jakie mechanizmy kontrolne powinny być a jakie nie, nie jestem politologiem, ale mam nieodparte wrażenie, że w polaczkowie to gdyby nie urwał się ze smyczy kolega sutenerów z ukrainy oraz psim swędem nie udało się przywłaszczyć senatu to kaczafi mógłby się już dziś ogłosić maharadżą i wielki mułłą VI RP zarazem. szkoda, że to tępę społeczeństwo tego nie widzi. ale huj z tym. jak ktoś lubi mieć uzdę na ryju i zamiast starać się choć udawać, że się kontroluje złodziei to już się nic nie poradzi.
Poro
- Drone
To jest niestety konsekwencja tego, że nie mieliśmy wykształconego mieszczaństwa. Panuje tu dalej mentalność parobka - różnica jest tylko taka w stosunku do czasów minionych, że ten parobek umie pisać i czytać, i wydaje mu się, że umie też myśleć. Między innymi stąd pochodzi ten zabawny dysonans: z jednej strony krzyk o ograniczaniu wolności przez niedobry Zachód, a z drugiej tęskne spojrzenia w kierunku wschodnim.Ascetic pisze: ↑07-07-2020, 20:59
tak już na marginesie aktualnej dyskusji. nie wiem do końca jakie mechanizmy kontrolne powinny być a jakie nie, nie jestem politologiem, ale mam nieodparte wrażenie, że w polaczkowie to gdyby nie urwał się ze smyczy kolega sutenerów z ukrainy oraz psim swędem nie udało się przywłaszczyć senatu to kaczafi mógłby się już dziś ogłosić maharadżą i wielki mułłą VI RP zarazem. szkoda, że to tępę społeczeństwo tego nie widzi. ale huj z tym. jak ktoś lubi mieć uzdę na ryju i zamiast starać się choć udawać, że się kontroluje złodziei to już się nic nie poradzi.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Ascetic
Drone pisze: ↑07-07-2020, 21:32To jest niestety konsekwencja tego, że nie mieliśmy wykształconego mieszczaństwa. Panuje tu dalej mentalność parobka - różnica jest tylko taka w stosunku do czasów minionych, że ten parobek umie pisać i czytać, i wydaje mu się, że umie też myśleć. Między innymi stąd pochodzi ten zabawny dysonans: z jednej strony krzyk o ograniczaniu wolności przez niedobry Zachód, a z drugiej tęskne spojrzenia w kierunku wschodnim.Ascetic pisze: ↑07-07-2020, 20:59
tak już na marginesie aktualnej dyskusji. nie wiem do końca jakie mechanizmy kontrolne powinny być a jakie nie, nie jestem politologiem, ale mam nieodparte wrażenie, że w polaczkowie to gdyby nie urwał się ze smyczy kolega sutenerów z ukrainy oraz psim swędem nie udało się przywłaszczyć senatu to kaczafi mógłby się już dziś ogłosić maharadżą i wielki mułłą VI RP zarazem. szkoda, że to tępę społeczeństwo tego nie widzi. ale huj z tym. jak ktoś lubi mieć uzdę na ryju i zamiast starać się choć udawać, że się kontroluje złodziei to już się nic nie poradzi.
o właśnie. stonóżka przeprowadził mini wywiad z paniami od naszych kolegów z forume. nie można wykluczyć jakiegoś pokrewieństwa nawet. argumentacja jak tutaj: "może on wcale nie był pedofilem" "w nic nie uwierzę". i gadaj z takimi.
Poro
- Hatefire
Ok zakończyłeś komentarz do mojego post odnoszącego się do ustroju USA, wpisem o krzyczeniu za Dudą. Mogło mnie to zmylić. Niemniej od razu i szybko zakopmy topór wojenny, bo wrogowie są gdzie indziej. Jak się ich pozbędziemy wtedy chwycimy się prawilnie za łby

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
naturalnie. teraz konsolidacja i zwarte szeregi, drzewce z naciągniętymi flagami, mocny marszowy krok z pieśnią na ustach. nigdy bym nie dopuścił <na tym etapie> do rozłamu i walki frakcyjnej!
jak wyczyścimy pole to jak słusznie zauważyłeś przejdziemy do rozliczeń i mierzenie się na to kto był bardziej rewolucyjny

Poro
Wszystko się zgadza. Gdy wyczyścimy tę stajnię z katoli, weźmiemy się za was towarzyszu Hejtfajer. Skończy się leniwe wylegiwanie na Rodos.
- Hatefire
Jesteś zbyt pewny siebie. Na każdym zjeździe PZD, goszczą politycy od lewa do prawa. Za krótcy jesteście

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
coś mi mówi, że sam pierwszy, nawet nieproszony oddasz te burżujsko-nomenklaturowe rodos. bądź czujny!
Poro
- Hatefire
Spokojnie przeanalizowałem drogę Towarzysza Stalina i wiem, że nie zawsze opłaca się pchać na świecznik

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Hatefire
Niemniej na serio mówiąc przy kol. Pacjencie czy kol. Bloodculcie, nie zawsze przy tych samych tematach, ale zdarza mi się stracić cierpliwość. Ich obsesja na jakiś fiksacjach jest nie do przejścia po prostu. Tam nie ma tego punktu, że się z tobą nie zgadzam, ale rozumiem, o co ci chodzi. Jak ich po prostu chwilami nie rozumiem. Pewnie oni mnie też, trudno, ale taki jest stan faktyczny.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
@Drone
Cobym nie napisał i jakich argumentów nie użył, to zaraz przyleci jeden z drugim i jak to mawiał wolff, będzie toczył bekę. Przecież na pis i Dude nie wypada głosować wielkomiejskiemu i inteligenckiemu wyborcy, ludziom sukcesu i światłym Europejczykom. Tutaj sami tacy. Przynajmniej w swoim mniemaniu.
Ale dobra. Niech stracę, ostatni raz i idę z tego tematu bo zaczyna mnie to nużyć.
Pisałem o polityce społecznej. Przy całej świadomości jej ułomności i po części braku systemowych rozwiązań-mam tu na myśli programy socjalne. Nazywane przez niektórych “socjalnymi pierdołami”. Te pierdoły, realnie wpłynęły na poprawę sytuacji wielu ludzi w tym kraju. Co w zamian oferowały poprzednie rządy? Robienie ze współobywateli taniej siły roboczej, skok na kasę z ofe i pogadanki o zielonej wyspie.
Duda to długopis.Tak się modnie heheszkuje. Chyba nikt rozsądny, głosujący na Dudę nie myślał, że będzie inaczej. Nikt nie wybiera prezydenta z obozu partii rządzącej, żeby ten blokował ustawy tejże partii. Tak gwoli ścisłości, to Duda zawetował więcej ustaw swojego obozu politycznego niż Komorowski.
Jeśli w niedzielę wygra Trzaskowski, to jedynym celem jego prezydentury będzie doprowadzenie do wcześniejszych wyborów. Jeśli komuś na tym zależy to wybór jest oczywisty. Choć szanse na powrót PO do władzy raczej marne. Oni chyba już nawet sami nie wiedzą po co im ta władza.
Aha, trzaskowski otwarcie przyznaje, że będzie robił za długopis Brukseli. Więc co kto lubi, do wyboru, do koloru.
@Nicram
Nie było szczujni powiadasz. Moherowe berety, Polska B, wykresy z lubością prezentowane przez spierdolonych, liberalnych publicystów jakoby na Pis głosowali tylko bezrobotni i dziadki z podstawowym wykształceniem. Czasami można odnieść wrażenie, że głównym zarzutem liberalnego salonu w stosunku do Pisu, jest fakt, że ten stał się partią ludzi wykluczonych. To dopiero gorszy sort, nie? Mój głos jest lepszy niż twój. To wszystko również przynosi efekty.
Cobym nie napisał i jakich argumentów nie użył, to zaraz przyleci jeden z drugim i jak to mawiał wolff, będzie toczył bekę. Przecież na pis i Dude nie wypada głosować wielkomiejskiemu i inteligenckiemu wyborcy, ludziom sukcesu i światłym Europejczykom. Tutaj sami tacy. Przynajmniej w swoim mniemaniu.
Ale dobra. Niech stracę, ostatni raz i idę z tego tematu bo zaczyna mnie to nużyć.
Pisałem o polityce społecznej. Przy całej świadomości jej ułomności i po części braku systemowych rozwiązań-mam tu na myśli programy socjalne. Nazywane przez niektórych “socjalnymi pierdołami”. Te pierdoły, realnie wpłynęły na poprawę sytuacji wielu ludzi w tym kraju. Co w zamian oferowały poprzednie rządy? Robienie ze współobywateli taniej siły roboczej, skok na kasę z ofe i pogadanki o zielonej wyspie.
Duda to długopis.Tak się modnie heheszkuje. Chyba nikt rozsądny, głosujący na Dudę nie myślał, że będzie inaczej. Nikt nie wybiera prezydenta z obozu partii rządzącej, żeby ten blokował ustawy tejże partii. Tak gwoli ścisłości, to Duda zawetował więcej ustaw swojego obozu politycznego niż Komorowski.
Jeśli w niedzielę wygra Trzaskowski, to jedynym celem jego prezydentury będzie doprowadzenie do wcześniejszych wyborów. Jeśli komuś na tym zależy to wybór jest oczywisty. Choć szanse na powrót PO do władzy raczej marne. Oni chyba już nawet sami nie wiedzą po co im ta władza.
Aha, trzaskowski otwarcie przyznaje, że będzie robił za długopis Brukseli. Więc co kto lubi, do wyboru, do koloru.
@Nicram
Nie było szczujni powiadasz. Moherowe berety, Polska B, wykresy z lubością prezentowane przez spierdolonych, liberalnych publicystów jakoby na Pis głosowali tylko bezrobotni i dziadki z podstawowym wykształceniem. Czasami można odnieść wrażenie, że głównym zarzutem liberalnego salonu w stosunku do Pisu, jest fakt, że ten stał się partią ludzi wykluczonych. To dopiero gorszy sort, nie? Mój głos jest lepszy niż twój. To wszystko również przynosi efekty.
- Hatefire
Dobra kolego, też jestem wielkomiejskim, było nie było, elektoratem. Natomiast z niezbyt posażnej rodziny. Gdzieś tak na przecięciu biedniejszej klasy średniej, a klasą niższą. Naprawdę ciężko mi zrobić zarzut, o jakiś resentyment do neolibu. Zawsze deklarowałem swoje lewicowe poglądy, mimo, że nazbyt popularne na forume nie były. Niestety PiS bardzo niewiele zrobił, w kwestii redystrybucji. Nie mam nic do tego "kindergeldu" w postaci 500+. Problem jest inny. Przepierdalają środki na bezsensowne, propagandowe inwestycje. Niestety dla mnie polityką lewicową są inwestycje w infrastrukturę społeczną. Niestety za PiS pogłębia się degrengolada służby zdrowia, edukacji i transportu publicznego. W tym sensie nie zrobili nic więcej, a w kwestiach obyczajowych oferują mniej.
Ostatnio zmieniony 07-07-2020, 23:27 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
tak czytając kolejny wpis rumburaka odnoszę wrażenie że mamy połączenie socjalisty w wersji turbo (jak będzie potrzeba rozbiorę wpis plastka na części pierwsze aby wykazać ze ta światła socjalistyczna myśl przebija) ze szczujnią pisowską. te wielkomiejskie elyty. ty wyksztalciuchy. brakuje jeszcze warszafki ze spotów wyb dudy. po takich wpisach widać, że te 2 mld dla kurskiego to była świetna inwestycja i genialny ruch.
a sam ostatni wpis poplecznika dudy pusty jak studnia w trakcie suszy. zero konkretów a tylko strzelanie z argumentów typu: duda dużo ustaw zawetował. a ilu nie zawetował z tych co powinien - zadajmy sobie pytanie?
ale tak. jedna rzecz jest dobrze uchwycona. trzeba zdegradować ten układ zastany. jedyne słuszne chaosowe rozwiązaniem to głosowanie na trz tak aby rozhuśtać a może nawet rozbić monopol władzy PiS. a później konfe zdelegalizować ale to oczywiste bo to faszyści.
a sam ostatni wpis poplecznika dudy pusty jak studnia w trakcie suszy. zero konkretów a tylko strzelanie z argumentów typu: duda dużo ustaw zawetował. a ilu nie zawetował z tych co powinien - zadajmy sobie pytanie?
ale tak. jedna rzecz jest dobrze uchwycona. trzeba zdegradować ten układ zastany. jedyne słuszne chaosowe rozwiązaniem to głosowanie na trz tak aby rozhuśtać a może nawet rozbić monopol władzy PiS. a później konfe zdelegalizować ale to oczywiste bo to faszyści.
Ostatnio zmieniony 07-07-2020, 23:46 przez Wacław, łącznie zmieniany 5 razy.
I tylko na koniec warto zapytać kogo i z czego będzie doić państwo, by utrzymać te wszystkie przemiłe dodatki, zapomogi i bonusy?