Rites of Daath
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: Rites of Daath
no to lata juz strim
http://chaosvault.com/newsy/przedpremie ... -of-daath/
http://chaosvault.com/newsy/przedpremie ... -of-daath/
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No i jak? Słuchać 2 razy pod rząd na dobrych słuchawach. Rozpiździec jest! Pierwszy - "Doom Spirit Emanation" spowodował opad szczęki i przerażenie w sercu. a "Primeval Depths of Chaos" to jest OSTATECZNE ROZWIĄZANIE i śmierć nadziei. Piękne dźwięki!
zresztą wyrywkowe ocenianie nie ma sensu. TO jest POTĘŻNY MONOLIT o niszczącej sile. POTWÓR!
zresztą wyrywkowe ocenianie nie ma sensu. TO jest POTĘŻNY MONOLIT o niszczącej sile. POTWÓR!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- nagrobek
- zahartowany metalizator
spory progres i dużo ciekawiej w kwestii brzmienia, kompozycji a zwłaszcza wokali. chętnie zobaczyłbym znów na żywo, tym razem z nowym materiałem.
- Ascetic
aby do 07.07. czy tam 10.07. czekam na płytę i zweryfikuję.trup pisze: ↑02-07-2020, 14:41No i jak? Słuchać 2 razy pod rząd na dobrych słuchawach. Rozpiździec jest! Pierwszy - "Doom Spirit Emanation" spowodował opad szczęki i przerażenie w sercu. a "Primeval Depths of Chaos" to jest OSTATECZNE ROZWIĄZANIE i śmierć nadziei. Piękne dźwięki!
Poro
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Bardzo dobra plyta, chyba najlepsza rzecz w polskim metalu póki co.
-
- rasowy masterfulowicz
Strim leci drugi raz....to jest na prawdę dobre. Płyta zamówiona, szkoda tylko, że gov korzysta z poczty zamiast np i InPost, cena wysyłki w obydwu przypadkach byłaby jednakowa
- maciek z klanu
I ja tak samoAscetic pisze: ↑02-07-2020, 15:38aby do 07.07. czy tam 10.07. czekam na płytę i zweryfikuję.trup pisze: ↑02-07-2020, 14:41No i jak? Słuchać 2 razy pod rząd na dobrych słuchawach. Rozpiździec jest! Pierwszy - "Doom Spirit Emanation" spowodował opad szczęki i przerażenie w sercu. a "Primeval Depths of Chaos" to jest OSTATECZNE ROZWIĄZANIE i śmierć nadziei. Piękne dźwięki!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- weteran forumowych bitew
I jak tam macku? ciekawym twojej opinii bo do tej pory kojarzylem ze siedzisz raczej w piwnicznych BM wyziewachmaciek z klanu pisze: ↑02-07-2020, 21:09I ja tak samoAscetic pisze: ↑02-07-2020, 15:38aby do 07.07. czy tam 10.07. czekam na płytę i zweryfikuję.trup pisze: ↑02-07-2020, 14:41No i jak? Słuchać 2 razy pod rząd na dobrych słuchawach. Rozpiździec jest! Pierwszy - "Doom Spirit Emanation" spowodował opad szczęki i przerażenie w sercu. a "Primeval Depths of Chaos" to jest OSTATECZNE ROZWIĄZANIE i śmierć nadziei. Piękne dźwięki!

- Ascetic
można powiedzieć, że jestem zszokowany i zachwycony zarazem.
nie przyszłoby mi jeszcze miesiąc temu do głowy , że w Polsce zostanie wydana płyta na miarę dokonań Temple Nightside czy Grave Upheaval. i to jeszcze z własnym touch'em.
jak dla mnie płyta może nie idealna. mam wrażenie, że dopiero w "The Chasm" wokale są takie jak bym sobie wymyślił i wymarzył na cały krążku ale reszta jest taka jak lubię być przytłoczony.
po pierwszym przesłuchaniu czuję, że z każdym kolejnym będę bardziej wsiąkać i znikać w tych dźwiękach.
nie przyszłoby mi jeszcze miesiąc temu do głowy , że w Polsce zostanie wydana płyta na miarę dokonań Temple Nightside czy Grave Upheaval. i to jeszcze z własnym touch'em.
jak dla mnie płyta może nie idealna. mam wrażenie, że dopiero w "The Chasm" wokale są takie jak bym sobie wymyślił i wymarzył na cały krążku ale reszta jest taka jak lubię być przytłoczony.
po pierwszym przesłuchaniu czuję, że z każdym kolejnym będę bardziej wsiąkać i znikać w tych dźwiękach.
Poro
- maciek z klanu
Ja jeszcze dojrzewam do momentu włączenia. Nie chcę tego robić po łebkach z córką uwieszona na szyi.
- trup
mogłoby to zaszkodzić córce. Namacalne zło sączące się z tej płyty mogłoby odbić się na jej życiu
))
Bdb podejście. Tą płytę trzeba łyknąć całą bez przerywania i na dobrych słuchawach.

Bdb podejście. Tą płytę trzeba łyknąć całą bez przerywania i na dobrych słuchawach.
- maciek z klanu
- maciek z klanu
Ta płyta jest zajebista. Brawo. Jedynie może wokal bym wyciągnął bardziej do przodu i trochę przybasowal go. Mocno kojarzy mi się z Arkhaaik momentami, których debiut jak wszyscy tu wiedzą uwielbiam. Top3 zespołów w Polsce dla mnie obok temple desecration i impure declaration.
-
Tak się podnieciłem ,że zamówiłem w ciemno(co w chuj rzadko mi się zdarza) wraz z koszulą. Nie słucham mp3 bo płyta będzie w poniedziałek. Po kilkunastu odsłuchach podzielę się wrażeniami. Jaram się.
- maciek z klanu
Będzie pan zadowolony i to bardzo
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Jaki jest gruz, każdy widzi. Gdy posypie się na łby, nie ma czego zbierać. Niewątpliwie jest to skuteczny sposób odbierania życia śmiertelnikom. Finezji w tym jednak za grosz. Taki sposób zadawania śmierci bywa spektakularny i efektowny, aczkolwiek po pewnym czasie nudzi. Monotonia staje się groźniejszym przeciwnikiem niż siła grawitacji przyciągająca głazy. Krakowianie z RITES OF DAATH zdają sobie z tego sprawę i choć wykorzystują gruz jako mechanizm odbierania życia niepokornym słuchaczom, to przedtem szlifują bryły, nadają im różnorodne kształty, grawerują wzory, a potem jeszcze atakują w nieregularnych odstępach, przeplatając fale kolejnych lawin z wycieczkami krajoznawczymi, na przykład w głąb Hadesu.
Pełna recenzja: RITES OF DAATH - Doom Spirit Emanation
Pełna recenzja: RITES OF DAATH - Doom Spirit Emanation
- maciek z klanu
Świetna recka choć myślę że warzyw a w szczególności brokułów wystarczy
dla mnie zdecydowanie jak narazie płyta roku

- moonfire
- zahartowany metalizator
Wynudziłem się przy tej płycie. Chyba nie lubię gruzu, tym bardziej, że Temple Nightside również mnie nudzi.
- maciek z klanu
Chyba tak jest

- trup
Źle słuchałeś. Zamiast w aŁcie, koniecznie na słuchawach.