Co do miotania się przed wyborami - cóż, masz trochę racji. Ale całkiem niedawno sam napisałem uczciwie, że nie jestem forumowym zwierzęciem - stąd moje przypływy i odpływy. Jestem na niniejszym forum kilkanaście lat, liczba postów nie wygląda imponująco. Do tego spadek zainteresowania metalem... Wybory to jednak magnes przyciągający uwagę. Kurde, mam się tłumaczyć?
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- mad
- weteran forumowych bitew
Re: POlitykowanie
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
zupełnie nie. przecież to widać po co wbijasz i ok. ty ciśniesz swoje inni swoje i tak się kręci. takie miejsce dla Ciebie jak i dla innych. no może poza jednym kaprofaszystąmad pisze: ↑10-07-2020, 01:00Co do miotania się przed wyborami - cóż, masz trochę racji. Ale całkiem niedawno sam napisałem uczciwie, że nie jestem forumowym zwierzęciem - stąd moje przypływy i odpływy. Jestem na niniejszym forum kilkanaście lat, liczba postów nie wygląda imponująco. Do tego spadek zainteresowania metalem... Wybory to jednak magnes przyciągający uwagę. Kurde, mam się tłumaczyć?
tylko może warto zejść z dyskusji kto jest propagandzista sam nim będąc
- mad
Ale jacyś tam zieloni współtworzą KO - i o to mi chodziło. Wybacz, ale nie muszę orientować się w poszczególnych zielonych kanapach. Aż takim maniakiem polityki nie jestem. W zasadzie w ogóle maniakiem polityki nie jestem i zarówno PO/KO/PSL/SLD jak i PiS uważam za kurewstwo. Zdziwiony? Pisałem to już. Tylko że uważam, że w całej rozciągłości PiS to jednak mniejsze kurewstwo od pozostałych wzmiankowanych stronnictw - i tutaj staję okoniem w stosunku do przewodniej siły panującej na forum.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
stajesz okoniem podejmujesz wyzwanie. szacun. myśle, że wbrew pozorom kilka osób co jak wy to lubicie określać „zaciekle atakuje” ma głęboko w dupie Rafałka. są tez tacy co śpiewają „ olewaj system”. ja kibicuje akurat rafalkowi bo liczę na rozjebunde, przedterminowe wybory i osłabienie konfy. peo jest tutaj tylko narzędziem. w innym miejscu mam aktualnie ulokowane sympatie polityczne. a co do zielonych. to jak już, stowarzyszenia, aktywiści przepłyną do holowni. a w peo nie kojarzę żadnego polityka który by latał z zielonymi postulatami.mad pisze: ↑10-07-2020, 01:13Ale jacyś tam zieloni współtworzą KO - i o to mi chodziło. Wybacz, ale nie muszę orientować się w poszczególnych zielonych kanapach. Aż takim maniakiem polityki nie jestem. W zasadzie w ogóle maniakiem polityki nie jestem i zarówno PO/KO/PSL/SLD jak i PiS uważam za kurewstwo. Zdziwiony? Pisałem to już. Tylko że uważam, że w całej rozciągłości PiS to jednak mniejsze kurewstwo od pozostałych wzmiankowanych stronnictw - i tutaj staję okoniem w stosunku do przewodniej siły panującej na forum.
ps. do niedawna miałem tez nie głosować ale kilka akcji światopogladowych mnie rzeczywiście podkurwilo i zmobilizowało. to też w ramach tłumaczenia. tak wiec miało być tak;
- mad
^Fajny post na dobranoc.
Dobranoc!
Dobranoc!
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Po pierwsze kolezko: nie jestem srodowiskiem prawicowymHatefire pisze: ↑09-07-2020, 23:48No i? Jak ma się to narracji o lemingach wśród prawicowców? To jest zachowanie racjonalne, bo po prostu ratują się migracją i podejmują ryzyko, jak zaczyna brakować żarcia. Prawicowa narracja o lemingach ślepo i bezmyślnie podążających na stracenie, jest właśnie pokłosiem tego filmu, który wprowadził to do mainstreamu.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑09-07-2020, 23:43No wlasnie na stronce mowiacej o tym filmie (obejrzalem ten fragment) napisali, ze moga tez skakac do wody probujac ja przeplynac.
Po drugie jaki film, byla taka gra na Amige "Lemings", dosc popularna, tam jest oddany wiernie sens slowa leming.
woodpecker from space
- Triceratops
mad pisze: ↑10-07-2020, 00:39Dla mnie to ty jesteś prostym propagandzistą. Jakoś ostatnio nie zauważyłem w wątkach politycznych twoich innych postów niż te jednokierunkowe - wiadomo w którą stronę skierowane.
Czy ty nie widzisz, jaki jesteś żałosny? Oburza cię "leming", widzisz w tym odczłowieczenie, poniżenie - a jednocześnie piszesz, że powielam kalkę pisowskiego chama. Jestem więc nim? Kto to pisowski cham? A czy istnieje PeOwski cham?
Bdb +1,mad pisze: ↑10-07-2020, 00:21Nie no, bez jaj. Ty to Wacek napisałeś serio? Na pewno nie ćpałeś? Napisz, że to żart i że masz chociaż trochę dystansu do siebie... Mogłeś napisać mocniej: "Zmanipulowane "lemingi"!", "Prawica zdegradowała gatunek!", "Niewinne zwierzęta zhańbione przez prawicę"...
Człowieku, otrząśnij się! Nie potrafisz myśleć w kategoriach metafory, symbolu, porównania? Dla ciebie wszystko musi być dosłowne?
"Leming" to zupełnie fajne określenie dla gości takich jak ty - a ponieważ to cię wkurwia, wysmażyłeś post o jakiejś prawicowej manipulacji. Pozwolisz, abym skopiował twoją wypowiedź i wkleił na innym forum? Wspaniały kwiatek.
ogolnie podoba mi sie poziom wypowiedzi kolegi. Prosto i na temat.
woodpecker from space
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Po pierwsze nie jesteśmy kolegami.Triceratops pisze: ↑10-07-2020, 08:21Po pierwsze kolezko: nie jestem srodowiskiem prawicowym
Po drugie jaki film, byla taka gra na Amige "Lemings", dosc popularna, tam jest oddany wiernie sens slowa leming.
Po drugie zdaję sobie sprawę z istnienia takiej gry. Napisałem, to ileś postów wyżej, sam grałem na amisi.
Po trzecie gra lemings jest właśnie inspirowana tym mitem z kłamliwego filmu Disneya.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Triceratops
Po pierwsze nigdzie tak nie napisalem, popracuj nad wzrokiem.
Po drugie nie jestem srodowiskiem prawicowym
woodpecker from space
- Hatefire
Nie wiem jakim jesteś środowiskiem i w sumie nie chcę wiedzieć. Natomiast widzę straszny ból dupy, że wam zepsułem taki wygodny i poręczny bat słowny na ludzi, którzy śmią głosować czy myśleć inaczej, wskazując jego źródłoTriceratops pisze: ↑10-07-2020, 08:55Po pierwsze nigdzie tak nie napisalem, popracuj nad wzrokiem.
Po drugie nie jestem srodowiskiem prawicowym

Czyli użyłeś "koleżkę" w formie negatywnego epitetu, spoko, mam to gdzieś.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
Triceratops pisze: ↑10-07-2020, 08:26
Bdb +1,
ogolnie podoba mi sie poziom wypowiedzi kolegi. Prosto i na temat.
1. nie skaml o uwagę.
2. ten jak zawsze musi się wpierdolić. a jakby doczytał to by wiedział i widział, nawet po wczorajszej nocnej "dyskusji",że z madem się da normalnie pogadać pomimo zasadniczych różnic. w przeciwieństwie do niego. ale sobie wyrwie z kontekstu i przeklei. typowa menda.
Poro
- Ascetic
dla niezorientowanych kuców jak głosować.

tak, żeby nie było, że bosak mówił prawdę.

tak, żeby nie było, że bosak mówił prawdę.
Poro
- nicram
Ciekawe skąd geniusze będą wiedzieli. Wybory podobno są tajne. Czyżby głosując na Trzaskowskiego wypala się na prawackim czole automatycznie jakieś znamię? 

all the monsters will break your heart
- Ascetic
właśnie.
wiesz im zostało straszenie nawet swoich. tacy z nich wolnościowcy. tylko to potrafią. szczucie i straszenie.
ja bym też zwó®cił uwagę na tą groźbę: "uważaj. nie będziesz mógł iść z nami i krzyczeć obraźliwych haseł". to jest wielka wartość dla której warto być karnym i grzecznym. abstrahując od tego, że to podobno jest spontaniczny pochód rodzin z dziećmi.
Poro
- Triceratops
Dlaczego piszesz do mnie per "towarzyszu", to chyba raczej do ciebie pasuje? A czy cos zepsules to nie zauwazylem, chyba przypisujesz sobie zbyt wielka role i pozycje i ogolnie od tego nadecia i przejecia to pewnie ci zyla na czole zapulsowala

woodpecker from space
- Hatefire
Gdzie widzisz słowo "towarzysz"? Ćwiczenia wzroku według wskazówek rosyjskiego mechatronika, chyba nie działają.Triceratops pisze: ↑10-07-2020, 09:59Dlaczego piszesz do mnie per "towarzyszu", to chyba raczej do ciebie pasuje? A czy cos zepsules to nie zauwazylem, chyba przypisujesz sobie zbyt wielka role i pozycje i ogolnie od tego nadecia i przejecia to pewnie ci zyla na czole zapulsowala![]()
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Triceratops
Napisales do mnie "wam" czyli uzyles popularnego w waszych kregach zwrotu "wy towarzyszu", tak sie domyslam, bo innej forym uzywania "wy" w stosunku do osoby nie ma.Hatefire pisze: ↑10-07-2020, 10:03Gdzie widzisz słowo "towarzysz"? Ćwiczenia wzroku według wskazówek rosyjskiego mechatronika, chyba nie działają.Triceratops pisze: ↑10-07-2020, 09:59Dlaczego piszesz do mnie per "towarzyszu", to chyba raczej do ciebie pasuje? A czy cos zepsules to nie zauwazylem, chyba przypisujesz sobie zbyt wielka role i pozycje i ogolnie od tego nadecia i przejecia to pewnie ci zyla na czole zapulsowala![]()
woodpecker from space
- Hatefire
No nie wiem, niewinna uwaga na temat pochodzenia pewnego pojęcia wywołała lawinę polemikTriceratops pisze: ↑10-07-2020, 09:59A czy cos zepsules to nie zauwazylem, chyba przypisujesz sobie zbyt wielka role i pozycje i ogolnie od tego nadecia i przejecia to pewnie ci zyla na czole zapulsowala![]()

Ja tylko wyjaśniłem, skąd się ten "leming" wziął.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Hatefire
No do ciebie i Mada, bo was dwóch ubodło, że wyjaśniłem pochodzenie terminu "leming". Liczba mnoga jakby nie byłoTriceratops pisze: ↑10-07-2020, 10:06Napisales do mnie "wam" czyli uzyles popularnego w waszych kregach zwrotu "wy towarzyszu", tak sie domyslam, bo innej forym uzywania "wy" w stosunku do osoby nie ma.

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy