Wybory 2020 - II tura

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Na kogo oddasz głos?

Czas głosowania minął 12-07-2020, 21:31

Andrzej Duda
40
19%
Rafał Trzaskowski
121
57%
Nie wezmę udziału / oddam głos nieważny
52
24%

Liczba głosów: 213
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Wybory 2020 - II tura

10-07-2020, 11:38

bartwa pisze:
10-07-2020, 11:20
Triceratops pisze:
10-07-2020, 10:39
bartwa pisze:
10-07-2020, 10:26

Podpisuję się pod tym.
Ale przeciez tu wiekszosc "antyfanow" Polski, co chwila ktos wrzuca takie okreslenia jak klechistan, lolska, cebulandia, kraj lolaczkow itp. Jezeli ktos kogos lub czegos nie lubi to zazwyczaj robi temu czemus/komus na zlosc albo na przekor. Wiec troche nie czaje, jest okazja pograzyc ten kraj tepych, glupich i zawistnych ludzi to czemu nie skorzystac?
Bo się tu kurwa mieszka i siłą rzeczy czujesz więź z tym nie chcianym przez nikogo bękartem, który niestety myśli że jest pępkiem świata.
Zerwac wiez i po sprawie. Szybciej i wygodniej, po co sie produkowac bez sensu?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic

10-07-2020, 11:40

i cyk widzę kolejny głosik na trzaska. to najprawdopodobniej od pacjenta. mówił, że kałki głosują na trzaska to i podążył za stadem.

huj to da w realnych głosowaniach, ale cieszy.
Poro
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

10-07-2020, 11:42

Ale nie zaglosuję na czaska, bo bajzel na dzielnicach to też jego temat. Zresztą z wodociągami o jakość wody też walczymy od pięciu lat, a to już całkowicie temat spółki miejskiej. Ok, coś robili, a po podłączeniu nowego osiedla etapu dajmy na to K, temat wraca.

Gdy ktoś mnie namawia, żeby zagłosować, to niech się trochę postara czemu mam to robić.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Ascetic

10-07-2020, 11:48

Medard pisze:
Ale nie zaglosuję na czaska, bo bajzel na dzielnicach to też jego temat. Zresztą z wodociągami o jakość wody też walczymy od pięciu lat, a to już całkowicie temat spółki miejskiej. Ok, coś robili, a po podłączeniu nowego osiedla etapu dajmy na to K, temat wraca.

Gdy ktoś mnie namawia, żeby zagłosować, to niech się trochę postara czemu mam to robić.
medrad. myślisz, że ja ciebie do czegoś namawiam? daj spokój. liczyłem, że masz w zanadrzu jakieś pociski co mnie zniechęcą do głosownia. tak abym miał wymówkę aby nie głosować na tego co masturbacji dzieci chce uczyć. piszesz> mieszkam w hujowej dzielnicy. kierunek z pragi, centrum warszawskości idzie na całe miasto, to myślę, że będą konkrety. pomożesz mi aby nie iść na te wybory. a tu. wysłałem pismo i mnie nie lubią złe urzędniki. i jeszcze, że wiatr zmian jest niekorzystny. i kierunek wiatru tego. jaki wiatr? jaki kierunek? zero odpowiedzi. ej. muszę niestety iść. wszystko przez ciebie.

peawde powiedziawszy w na tym trollkoncie na YT jest więcej argumentów niż w twoich wypowiedziach.
Poro
Awatar użytkownika
Medard

10-07-2020, 11:58

To idź głosować, co mi do tego?

Nikogo nie namawiam do glosowania na żadnego z tych dwóch kandydatów.

Tymczasem mam wrażenie, że niektórzy by chcieli.
Awatar użytkownika
Medard

Awatar użytkownika
Ascetic

10-07-2020, 12:00

Medard pisze:

rzeczywiście masz takie wrażenie bo 2 razy takiego samego dla podkreślenia wagi zamieściłeś/
.

jak będziesz miał listę błędnych decyzji trzaskowskiego - napisz.
Poro
Awatar użytkownika
Medard

10-07-2020, 12:06

Odkręcasz kota ogonem, gdy ktoś aplikuje na wyższe stanowisko to on powinien wykazać, że na obecnym się sprawdza.

Inne ciekawostki, które mnie mniej dotyczą, ale miasto zrezygnowało z budowy nowej szkoły w okolicy, a wcześniej żłobka.
Ciekawe jak rodzice od września ogarną lekcje na trzy zmiany, jeśli ruszy nauka.

BTW wcale nie mieszkam na Pradze, pisałem to kilka razy. Mieszkałem kiedyś dosyć niedaleko, bywam tam często.
Awatar użytkownika
Ascetic

10-07-2020, 13:15

Medard pisze:
10-07-2020, 12:06
Odkręcasz kota ogonem, gdy ktoś aplikuje na wyższe stanowisko to on powinien wykazać, że na obecnym się sprawdza.

Inne ciekawostki, które mnie mniej dotyczą, ale miasto zrezygnowało z budowy nowej szkoły w okolicy, a wcześniej żłobka.
Ciekawe jak rodzice od września ogarną lekcje na trzy zmiany, jeśli ruszy nauka.

BTW wcale nie mieszkam na Pradze, pisałem to kilka razy. Mieszkałem kiedyś dosyć niedaleko, bywam tam często.
od kota to ty się wiesz co. nie ma co go budzić. słodko śpi na dokumentach. jak się obudzi będę musiał się za nie zabrać.
Poro
Awatar użytkownika
Triceratops

10-07-2020, 13:31

Medard pisze:

O cos w ten desen, ale i tak w wiekszosci przypadkow sprowadzi sie to do selekcji negatywnej. Ja na razie obserwuje i wyciagam wnioski, bo tyle mozna zrobic.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

10-07-2020, 13:39

Fory
«uprzywilejowane warunki stworzone słabszemu uczestnikowi rozgrywek w celu wyrównania szans na zwycięstwo»
na MF tego nie ma!!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
bartwa

10-07-2020, 13:43

Na tej witrynie jest fora ze dwora.
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

10-07-2020, 13:49

bartwa pisze:
10-07-2020, 13:43
Na tej witrynie jest fora ze dwora.
albo po prostu, wypierdalaj pedofilu ! :::)))
Awatar użytkownika
Medard

10-07-2020, 14:08

Triceratops pisze:
10-07-2020, 13:31
Medard pisze:

O cos w ten desen, ale i tak w wiekszosci przypadkow sprowadzi sie to do selekcji negatywnej. Ja na razie obserwuje i wyciagam wnioski, bo tyle mozna zrobic.
Dokładnie, albo do wybrania tej opcji, która ideologicznie bardziej pasuje.

Osobiście mam dosyć wybierania ideologicznego, gdy ulica dojazdowa po burzy wygląda jak brodzik z deszczówką.

A mam wrażenie, że dwa trzy lata temu współpraca z urzędami gminnym wyglądała lepiej.
Awatar użytkownika
Triceratops

10-07-2020, 14:11

Tez podejrzewam, ze jezeli juz, to bedzie wybor raczej taki kierowany osobistymi wzgledami a nie ideologiczny.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

10-07-2020, 16:38

Ofchuj. Ponad 50 stron w niecałe 2 tygodnie , masterful forum polityczne. Srogo was popierdoliło, żeby się tym plebiscytem tak pasjonować.
Nie głosuje, głosowanie to przywilej z którego nie skorzystam. Nie ma kandydata którego mógłbym poprzeć, który złapał by za ryj ten kraj i zrobił porzadek. Zreszta prezydent i tak ma tyle władzy ile mi gołąb dzisiaj na auto nasrał.
I niech mi nikt nie poerdoli ze to jakiś obowiązek obywatelski.
Jednocześnie pozdrawiam fanów pięknego u mądrego Rafała. Nie ma szans na zwycięstwo od ogłoszenia wyników pierwszej tury, wiec ten plebiscyt jest już dawno rozstrzygnięty. 13 procent różnicy to są miliony wyborców. Skąd ma niby zniwelować taka stratę , skoro prawie cała lewica na niego już zagłosowała i go popiera. Trochę mniej tv a więcej zajmowania się własnymi sprawami polecam. Miłego weekendu.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
nicram

10-07-2020, 16:46

pr0metheus pisze:
Zreszta prezydent i tak ma tyle władzy ile mi gołąb dzisiaj na auto nasrał.
Mała uwaga. Ma prawo weta. To wystarczające żeby przystopować głupie pomysły rządu.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
trup

10-07-2020, 16:58

Taki oto felieton.... Nie ja pisałem.

Zagłosuję przeciwko Dudzie, bo mój dziadek był prostym spawaczem, a człowiek to nie jest tucznik, któremu z jednej strony dosypujesz do michy, a z drugiej razisz od tyłu elektronicznym pastuchem, strasząc gejami, Żydami i eutanazją. I nie wyobrażam sobie, że można tak traktować prostego człowieka. Po prostu nie można i już.

Zagłosuję przeciwko Dudzie, bo obstawiam, że Trzaskowski będzie lewicowo wetował wszystko, gdyż tylko tak PO może udawać partię empatii, co da jej nadzieję na władzę.

Zagłosuję przeciwko Dudzie, bo jeśli Trzaskowski zacznie neoliberalnie wetować, to Lewica będzie wśród tych, którzy będą mogli razem z PSL te weto odrzucić. Kaczyński z Morawieckim na kolanach będą bić pokłony przed Zandbergiem z Czarzastym jak teraz biją przed szurami od szczepionek.

Zagłosuję przeciwko Dudzie, bo faszyzm w PISie już jest. Jeśli pisowski radny, co ogarnia całe social media w Ministerstwie Sprawiedliwości, jednocześnie wychodzi na ulice Szczecina w celu „dezynfekcji” od LGBT, to jakiego jeszcze potrzebujecie dowodu, że Kaczyński z Ziobro mają łapska brunatne po łokcie?

Zagłosuję przeciwko Dudzie, bo nie chcę Ordo Iuris w Sądzie Najwyższym i Trybunale Konstytucyjnym. PIS upadnie, Kaczyński kiedyś umrze, a to coś z nami zostanie na lata.

Zagłosuję przeciwko Dudzie, bo jako Rzecznika Praw Obywatelskich wolę drugiego Adama Bodnara niż doktora habilitowanego nauk prawnych Przemysława Czarnka.

Zagłosuję przeciwko Dudzie, bo jeśli wreszcie opuści Warszawę, to Lewica będzie miała szansę powalczyć o stolicę, zwłaszcza gdy PO wystawi jakiegoś partyjniaka.

Zagłosuję przeciwko Dudzie, bo Platforma nie ma szans na samodzielne rządzenie, Lewica parlamentarna nigdy nie zgodzi się na sojusz z Konfederacją, a Duda już obiecuje koalicję z faszystami. Dlatego trzeba kogoś, kto faszystowską koalicję złapie za mordę i krótko będzie trzymał.

(...)

Zagłosuję przeciwko Dudzie i na miejscu propaństwowych fanów PIS, też bym głosował przeciwko Dudzie. Utrata prezydenta, to najlepsze, co się może PISowi wydarzyć, bo ta partia od dawna zeżarta jest korupcyjnym syfem i bezkarnością od środka, i bez porządnego kopa w dupę od wyborców zgnije do reszty, jak przez lata bezkarności gniła Platforma.

Zagłosuję przeciwko Dudzie, bo nic jeszcze wyborczo nie jest przesądzone, setki tysięcy osób się waha, różnice sondażowe są mniejsze niż błąd statystyczny, wygra ten, kto zmobilizuje więcej wyborców własnych i zniechęci więcej wyborców przeciwnika. Czekałem na te wybory 5 lat, więc trudno żebym się zniechęcał na dwa dni przed, prawda?

Wreszcie zagłosuję przeciwko Dudzie, bo jestem to winien osobom LGBT. Tak, winien. Łatwo być heteroseksualnym, białym facetem z klasy średniej, który nie wyróżnia się z warszawskiego tłumu. I łatwo wtedy to, co się dzieje, sobie bagatelizować. Na przykład oddaniem pustego głosu i popisówką na fejsie. Ale jeśli na lewicy wyróżnia nas coś, to przede wszystkim empatia dla tych, którzy są inni, są zastraszani i dziś wciąż boją się iść za rękę nawet po ulicy największych miast. Dla tych, którzy boją się wyjść z domu, wsiąść do autobusu, którzy lądują na szyciu w szpitalach i którzy się wreszcie w desperacji wieszają. Tylko dlatego, że mają odwagę kochać kogoś tej samej płci. Więc czym jest ich odwaga przy naszym dyskomforcie głosowania na przeciwnika Dudy?

Kto wywołuje atmosferę pogromową, ten ma krew na rękach. A głosowanie przeciwko tym, którzy na rękach krew mają, jest nie tyle moim prawem, co po prostu lewicowym obowiązkiem.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
uglak

10-07-2020, 17:14

nicram pisze:
10-07-2020, 16:46
pr0metheus pisze:
Zreszta prezydent i tak ma tyle władzy ile mi gołąb dzisiaj na auto nasrał.
Mała uwaga. Ma prawo weta. To wystarczające żeby przystopować głupie pomysły rządu.
Zazwyczaj raczej spowolnić.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Bloodcult

10-07-2020, 17:19

Póki jest demokracja ludzie będą na te głupie pomysły głosować a wybrany rząd ma pełne prawo je realizować.

Sytuacja w której czosnek będzie wetował wszystko dla zasady osłabi jedynie decyzyjność państwa.

Przypomnę także że obiecał on jeszcze większe rozdawnictwo więc nie wiem z czego się głupki cieszycie xD
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
ODPOWIEDZ