Miałem, go pytać, czy widział Hetfire podczas rozróby

Niewiele, ale jest w necie kilka informacji o wczorajszych bijatykach.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Miałem, go pytać, czy widział Hetfire podczas rozróby
Trochę też mnie zdziwiło, że akurat Katowice, prędzej bym obstawiał miasto kultury oraz solówek na Wielickiej albo inne znane z zabawnych kibicowskich tekstów na murach.
Słusznie. Nie widzę powodów, żeby używać określeń odbiernaych przez adresatów jako obraźliwe. To nie poprawność polityczna, tylko kultura osobista.
Oczywiście
Przecież większość tych terminów jest obraźliwa, na pewno skośnooki, kuternoga Jak Niemiec nazwie cię polnische schweine nie będziesz czuł się obrażony?
Kwestia kontekstu. W zasadzie każdy termin wskazujący na rasę/narodowość/wygląd może być obrazliwy w sytuacji bezpośredniego zwrotu do danej osoby (Ej, gruby! Ej, Polaku!, Ej, Żydzie!
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Ktorych adresatow? Bo murzyn kuternoga twierdzi, ze to kuriozum, ale rozumiem, ze lewaki wiedzo lepij
Sprawę uznania słowa "Murzyn" za obraźliwe skomentował dla "Tygodnika Solidarność" czarnoskóry aktywista pro-life dr Bawer Aondo-Akaa. Jego zdaniem to "kuriozalna decyzja".
– Myślę, że 'Rada Języka Polskiego' podejmując tę kuriozalną ideologiczną decyzję, o tym iż słowo Murzyn jest słowem od dzisiaj podobno "obraźliwym", zachowała się absurdalnie. W historii naszej Najjaśniejszej Rzeczpospolitej Polski, nie było niewolnictwa w takim kształcie jaki miał miejsce w Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej, Wielkiej Brytanii czy Francji – powiedział Aondo-Akaa.
No właśnie jakie gówno trzeba mieć zamiast mózgu, żeby kuternogę uznać za określenie neutralne. Kto normalny osobie na wózku inwalidzkim wyjebie w ryj "ty kuternogo".
Spoko nie bronię ci być chamem.Triceratops pisze: ↑13-08-2020, 12:25Ktorych adresatow? Bo murzyn kuternoga twierdzi, ze to kuriozum, ale rozumiem, ze lewaki wiedzo lepij
"Kuriozalna decyzja"
Ile razy wyzwałeś kolesia co chodzi o kulach kuternogą? Jakie sankcje cię dotknęły?Pacjent pisze: ↑13-08-2020, 15:02W takich akcjach liczy się tylko cenzura. Przecież ten termin nie trafia na indeks, bo jest brzydki, ale by ludzi złapać za pysk. Kolejnym krokiem będzie karanie, z czasem z urzędu, za jego użycie. Stąd nie dziwi niezdrowe podniecenie tym absurdalnym aktem ze strony forumowej lewicy. Terror musi się zacząć od przejęcia władzy nad słowem.
Najbardziej nad cenzura placza ci, ktorzy sa sami chetnie chca stosowac. Z Jedlinskiego jest teraz kupa smiechu; facet uciekl z Trojki, bo "pisoska cenzura" zeby w swoim wlasnym radio zostac wywalonym z pracy, bo go wlasne srodowisko ocenzurowalo za to, ze mowil z sensem ale nie ideologiczniePacjent pisze: ↑13-08-2020, 15:02W takich akcjach liczy się tylko cenzura. Przecież ten termin nie trafia na indeks, bo jest brzydki, ale by ludzi złapać za pysk. Kolejnym krokiem będzie karanie, z czasem z urzędu, za jego użycie. Stąd nie dziwi niezdrowe podniecenie tym absurdalnym aktem ze strony forumowej lewicy. Terror musi się zacząć od przejęcia władzy nad słowem.
Autor tekstu Wojciech Czuchnowski zacytował wypowiedź Magdy Jethon, która oświadczyła, że Jedliński nie był zmuszany do dymisji. – Przeciwnie, gdy podjął taką decyzję, prosiliśmy, żeby tego nie robił, ale on nie chciał ustąpić. Prosiłam go o to osobiście, wiem, że robili to jeszcze inni. Sprawa nadal jest otwarta – stwierdziła.
Jedliński: Była pewna, że "zamknę pysk"
Calosc: https://dorzeczy.pl/kraj/150306/dosyc-b ... -pysk.htmlJedliński zakończył swój wpis mocnymi oskarżeniami pod adresem Jethon.
"Jak widać, pani Magda Jethon, która przeniosła do nas wszystkie NAJGORSZE wzorce Trójki, ufna w swoją umiejętność mataczenia, które do tej pory było tolerowane, wiedząc, jak bardzo mi zależy na Radiu Nowy Świat, była pewna, że nawet widząc tak bezczelne kłamstwo, obciążające mnie w pełni za sytuację, 'zamknę pysk'" – napisał i wyraził nadzieję, że po jego wpisie Wojciech Czuchnowski oraz Gazeta.pl nie odważą się usunąć artykułu lub dokonać w nim zmian, bo to oznaczałoby cenzurę.
Kuternoga to tylko taki przykład, nie najszczęśliwszy, bo wszystko przed nami. Lepszym jest jednak "pedał", za którego są już w RP wyroki.Hatefire pisze: ↑13-08-2020, 15:10Ile razy wyzwałeś kolesia co chodzi o kulach kuternogą? Jakie sankcje cię dotknęły?Pacjent pisze: ↑13-08-2020, 15:02W takich akcjach liczy się tylko cenzura. Przecież ten termin nie trafia na indeks, bo jest brzydki, ale by ludzi złapać za pysk. Kolejnym krokiem będzie karanie, z czasem z urzędu, za jego użycie. Stąd nie dziwi niezdrowe podniecenie tym absurdalnym aktem ze strony forumowej lewicy. Terror musi się zacząć od przejęcia władzy nad słowem.
Czyil jednak trochę się wycofujesz?