One man band z Filadelfii. W 2004 wydał zajebiście dziwny debiut, po czym zwerbował do grania niejakiego DG znanego z islandzkich Misþyrming i Naðra. Ich wspólnym poronionym dzieckiem jest styczniowy album Skáphe2. Islandczyk prawdopodobnie dre ryja i pogrywa na gitarce, Amerykanin rzeźbi całą resztę. Wielce ładne granie, brzmienie jak z Portal czy Abyssal, gitary jak z Deathspell Omega, do tego dawka islandzkiej wściekłości i jankeskiego eksperymentatorstwa. Muzyka jest ekstremalnie gęsta i lepka. Słucha się świetnie, jest bardzo ciężkie i w pytkę przytłaczające. No i do ściągnięcia za tzw co łaska.
bandcamp
[youtube][/youtube]
Skáphe
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
Re: Skáphe
Dokładnie TO SAMO gra Apparatus, którego debiut badałem 3 dni temu. Generalnie spoko, ale już mam przesyt epigonów, którzy nasłuchali się Portal i DSO. Także puszczam mimo uszu.
-
- rozkręca się
Tego samego to jednak nie grają, a w każdym razie skaphe jednak jakoś sprawniej to idzie. Swoją drogą dla mnie to, że zespoły grają podobną muzę, nie jest powodem, żeby je olewać. Można by cały ten blek metyl olać jak się słyszało mejhema i chuj, no ale nie o to chodzi.
- swetrwser
- postuje jak opętany!
Niby monotonne i na jedno kopyto, ale momentami bdb się wkręca i robi klimat zwłaszcza III i IV wałek. Będę wracał.
-
- rozkręca się
Nowy materiał od tej piekielnej dwugłowej hybrydy, kontynuacja poprzedniego albumu.
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
- z w i e r z e
- zaczyna szaleć
Mnie się podoba i to nawet bardzo!
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
nowy kawałek
jakiś taki normalny
jakiś taki normalny