Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: Księża

06-09-2020, 18:06

Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-09-2020, 20:30

Ale dlaczego od lat kuria dostaje donosy a nie zgłoszenie policja albo prokuratura?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Drone

06-09-2020, 20:33

Bo służby są zajęte trzymaniem parasola.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-09-2020, 20:38

https://www.korso24.pl/wiadomosci/4909, ... -prezentek

Kolejny przypadek oddania nieruchomości której nikt inny nie chciał, z okazji urodzin nieżyjącego papieża. Jest to jednak prawdopodobnie nieprawda, ponieważ źródło nie jest narodowe.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Drone

06-09-2020, 21:17

Kurwa, ręce opadają na tę ich pazerność i jednocześnie usłużność urzędasów spod wiadomego nadania. Najgorsze, że to jest nie do cofnięcia prawnie. Trzeba czekać na ich bankructwo finansowe (bo moralnie zbankrutowali już dawno temu).
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

06-09-2020, 23:23

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
06-09-2020, 20:38
https://www.korso24.pl/wiadomosci/4909, ... -prezentek

Kolejny przypadek oddania nieruchomości której nikt inny nie chciał, z okazji urodzin nieżyjącego papieża. Jest to jednak prawdopodobnie nieprawda, ponieważ źródło nie jest narodowe.
Już o tym było. O samym liceum można się dowiedzieć ciekawych rzeczy - jaskółki na mieście sporo potrafią wyćwierkać.
Awatar użytkownika
nicram

07-09-2020, 06:52

Bloodcult pisze:
06-09-2020, 16:03
nicram pisze:
06-09-2020, 15:52
Bloodcult pisze:
06-09-2020, 15:50
Szanujmy się więc z łaski swojej nie pisz nieprawdy.
Dobre, naprawdę dobre. :-D
No ty akurat wykazałeś się elementarnym brakiem szacunku i przyzwoitości publicznie mnie oskarżając o coś o czym wiedziałeś że jest kłamstwem. Sam z resztą byłeś tego kłamstwa inicjatorem.
Pierwsze słyszę, że inicjowałem jakieś kłamstwa. Zresztą nieważne. Ja jednak nie o tym. Najzabawniejsze jest w tym wszystkim to, że jako katolik wielbiący pedofilską mafię, kłamiący w co drugim poście (co nie raz już było ci udowadniane), manipulujący i wyzywający cudze dzieci od idiotów, nawołuje do szacunku i nie pisania nieprawdy. Jeszcze raz napiszę - bardzo zabawne. :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Bloodcult

07-09-2020, 10:00

A ja pierwsze słyszę aby ktoś normalny napisał publicznie że jest rozczarowany ojcostwem. Któryś w was musi być idiotą innej możliwości nie ma :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Hatefire

07-09-2020, 10:08

Umysłowy Zjeb znany jako biskup Dec pisze: Nie dziwimy się, że wnikliwi obserwatorzy życia społecznego są zdania, że aktualnie największym zagrożeniem ludzkości nie są choroby zakaźne i głód ani nawet katastrofy ekologiczne, ale właśnie ideologia gender, która jest nową odmianą marksizmu, szczególnie filozofii Fryderyka Engelsa, która uderza wprost w małżeństwo i w rodzinę, sprowadzając ludzi do poziomu zwyrodniałych istot niezdolnych do przekazywania dalej życia.
Ciekawe czy to samo powiedziałby w Sudanie matce próbującej zdobyć trochę jedzenia, dla dzieci czy ofierze tajfunu lub malarii. Bloodcult ty się znasz, to może wyjaśnisz. Żeby zostać biskupem trzeba być bezdennie głupim czy totalnie pojebanym, czy może wymagane są obie cechy?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

07-09-2020, 10:24

Wypowiedź głupią ale zapewne wypowiadana z perspektywy cywilizacji w której żyje.

To samo mógłbym o was napisać, poświęcacie tyle czasu na wyszukiwanie informacji czy przypadkiem jakiś ksiądz działki od państwa nie dostał a głodująca w Sudanie matka nic was nie odchodzi.

Poza tym prosiłem sto tysięcy razy aby mnie personalnie nie wywoływać do tablicy. Drone wstawił link, gdyby go po prostu wstawił może im bym przeczytał. Ale Drone intencjonalnie, złośliwie i pomimo próśb mnie wywołał więc link osrałem (a jeśli Drone nie zmieni swojego postępowania to osram i również jego jako niegodnego dyskusji ze mną). Nie Idźcie ta drogą, ja nie zakładam tematu "lewactwo" nie każe wam się tłumaczyć za każdym razem jak lewak walnie coś głupiego, a wierz że było by tego sporo :)

Awatar użytkownika
Hatefire

07-09-2020, 10:34

Bloodcult pisze:
Wypowiedź głupią ale zapewne wypowiadana z perspektywy cywilizacji w której żyje.

To samo mógłbym o was napisać, poświęcacie tyle czasu na wyszukiwanie informacji czy przypadkiem jakiś ksiądz działki od państwa nie dostał a głodująca w Sudanie matka nic was nie odchodzi.

Poza tym prosiłem sto tysięcy razy aby mnie personalnie nie wywoływać do tablicy. Drone wstawił link, gdyby go po prostu wstawił może im bym przeczytał. Ale Drone intencjonalnie, złośliwie i pomimo próśb mnie wywołał więc link osrałem (a jeśli Drone nie zmieni swojego postępowania to osram i również jego jako niegodnego dyskusji ze mną). Nie Idźcie ta drogą, ja nie zakładam tematu "lewactwo" nie każe wam się tłumaczyć za każdym razem jak lewak walnie coś głupiego, a wierz że było by tego sporo :)
Kilka uwag. Żyję w tym samym kraju co polski episkopat i widzę, że większym zagrożeniem dla polskiej rodziny od mitycznego Potwora Gendera jest np alkohol czy kierowcy rozjeżdżający ludzi na pasach. Jestem ciekaw jak nazywa się cywilizacja, w której żyją polscy biskupi, kultura debiliańska?

Co do wywoływania do tablicy sam się ustawiłeś się w tej roli przylatując prawie zawsze kiedy ktoś napisze coś negatywne o kościele.

Ponadto chciałbym zwrócić uwagę, że forum służy wymienianiu się opiniami na różny temat, w tym ocenianiu postępowania polskiego kościoła. Co do tematu "lewactwo" jak chcesz zakładaj, po to jest forume.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
nicram

07-09-2020, 10:39

Bloodcult pisze:
07-09-2020, 10:00
A ja pierwsze słyszę aby ktoś normalny napisał publicznie że jest rozczarowany ojcostwem. Któryś w was musi być idiotą innej możliwości nie ma :)
Ja widzę inną, najbardziej prawdopodobną możliwość. Nie znasz życia, a wypowiadasz się na jego temat. Krótko pisząc - idiotą jesteś ty.

A tu kolejny przykład:
Bloodcult pisze:
Ale Drone intencjonalnie, złośliwie i pomimo próśb mnie wywołał więc link osrałem (a jeśli Drone nie zmieni swojego postępowania to osram i również jego jako niegodnego dyskusji ze mną).
Typowy przykład, że Drone (eksperyementator) wykształcił w materiale badawczym (znacznie mniej od niego inteligentnym) odruch Pawłowa. Drone daj już spokój, udowodniłeś, że ameba reaguje. :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Bloodcult

07-09-2020, 11:00

Drone właśnie niebezpiecznie zbliża się do twojego poziomu. Chciałem się właśnie upewnić czy robi to kompulsywnie czy złośliwie. Miałem go za coś lepszego niż Ty, trotzky czy Andrzej z Outre.

Drone jak to w końcu jest ?

Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

07-09-2020, 11:38

Dobre, to ja teraz z szybkimi trzema groszami. Bloodcult, jesteś chyba jedynym poważnym użytkownikiem forume, który prezentuje pogląd na księży odmienny od tutejszego vox populi. Nie dziw się, że jesteś wywoływany. Druga sprawa to to, że bardzo często w jakiś nieprawdopodobny sposób usiłujesz tłumaczyć zwykle skurwysyństwo. To się ludziom trochę nie mieści w bani, bo nikt tutaj chyba, nawet Nicram, który wypowiada się cokolwiek radykalnie, nie ma Cię za idiotę. Okropnie irytujące natomiast bywają Twoje ucieczki przed pytaniami i manipulacje wypowiedziami, jak np wkładanie Hatefire w usta kwestii związanych z cudem nad Wisłą. Przecież nie wierzę, że nie rozumiesz, że o Cudzie mówi się mało, ale jak już, to w kategoriach katolickiej mistyki, a nie jak powinno, czyli w kontekście historyczno-militarno-społecznym. Zrozum, nikt Ci tutaj nie zabrania wierzyć. Natomiast okropnie wszystkich drażni to, że zaślepiony nowoodkrytą wiarą usiłujesz tłumaczyc i usprawiedliwiać grzechy zbrodniczej organizacji, jaką jest kościół katolicki. Notabene też często relatywizując i odmawiając wiary i autorytetu tym częściom kościoła, z którymi się nie zgadzasz. A fajnie by było, gdybyś był równie radykalny w kwestiach wyzyskiwania Twojej ojczyzny przez tę watykańską pijawkę, obrońco Białej Europy. Ogólnie pozdro, Man.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

07-09-2020, 11:58

Oferma pisze:
Notabene też często relatywizując i odmawiając wiary i autorytetu tym częściom kościoła, z którymi się nie zgadzasz.
... i wychodzi wtedy, że np. skompromitowani jezuici to właściwie protestanci :D

No, ale sam sobie takiego modus operandi nie wymyślił, to kościelny standard. KRK z zasady dzielnie bierze na klatę wszelkie pochwały płynące na jakąkolwiek funkcyjną osobę, instytucję czy społeczność katolicką i równie dzielnie odcina się, gdy chodzi o wypowiedzi, czyny czy osoby w danym momencie niewygodne. Dzięki temu jezuici SĄ Kościołem, gdy walczą z niewolnictwem w Brazylii, ale nie wtedy, gdy sami sprzedają niewolników w USA. Z jednej strony jest zatem zasada "po owocach ich poznacie", z drugiej natomiast "mówiliśmy już 100 razy, że z tą zgniłą śliwką prosimy uprzejmie wypierdalać".
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Hatefire

07-09-2020, 12:16

WaszJudasz pisze:
07-09-2020, 11:58
Oferma pisze:
Notabene też często relatywizując i odmawiając wiary i autorytetu tym częściom kościoła, z którymi się nie zgadzasz.
... i wychodzi wtedy, że np. skompromitowani jezuici to właściwie protestanci :D

No, ale sam sobie takiego modus operandi nie wymyślił, to kościelny standard. KRK z zasady dzielnie bierze na klatę wszelkie pochwały płynące na jakąkolwiek funkcyjną osobę, instytucję czy społeczność katolicką i równie dzielnie odcina się, gdy chodzi o wypowiedzi, czyny czy osoby w danym momencie niewygodne. Dzięki temu jezuici SĄ Kościołem, gdy walczą z niewolnictwem w Brazylii, ale nie wtedy, gdy sami sprzedają niewolników w USA. Z jednej strony jest zatem zasada "po owocach ich poznacie", z drugiej natomiast "mówiliśmy już 100 razy, że z tą zgniłą śliwką prosimy uprzejmie wypierdalać".
Klasyczny "No true Scotsman" ;-) W repertuarze Bloodcult ma też "przestawianie flagi" i "tworzenie chochoła".
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

07-09-2020, 12:18

Bloodcult pisze:
Drone właśnie niebezpiecznie zbliża się do twojego poziomu. Chciałem się właśnie upewnić czy robi to kompulsywnie czy złośliwie. Miałem go za coś lepszego niż Ty, trotzky czy Andrzej z Outre.

Jest tak, jak już koledzy wyżej napisali. Zdumienie budzi fakt, że wbrew oczywistym i naocznym faktom starasz się (w swoim przekonaniu zapewne w dobrej wierze) usprawiedliwiać i działania, i obecność Kościoła w Polsce i na świecie, które uznajemy tutaj dość zgodnie za nieetyczne lub dosadniej za skurwysyństwo. Stąd ustawiczne wrzuty i wywoływanie do tablicy, które mają na celu przynajmniej z mojej strony zmuszenie Cię do jakiejś krytycznej reakcji. Przecież znamy się nie od dziś i wiesz, że zawsze mogliśmy szczerze porozmawiać na dowolne tematy i nie tworzyłem nigdy żadnego dystansu. I nic się w tej sprawie nie zmieniło, natomiast nie wymagaj ode mnie, żebym zgadzał się z Twoim nowym światopoglądem i akceptował treści czy argumenty, które uważam za niedorzeczne.
Awatar użytkownika
Bloodcult

07-09-2020, 12:52

@Oferma
Kościół to jednak spora instytucja i przecież nawet ze zwykłej statystyki znajdzie się tam złodziej, pedofil czy idiota.

Wy natomiast każecie mi się z każdego takiego idioty tłumaczyć próbując mi wmówić że mam mieć takie samo zdanie jak wy bo przecież gdzieś na świecie znalazł się zły ksiądz.

Ja się nie każe wam tłumaczyć z każdego lewaka, każdego idioty na scenie metalowej czy kogokolwiek z zawodów który perpezentujecie albo instytucji o których macie dobre zdanie. Na takiej samej zasadzie nie sramy na wszystkich lekarzy bo ktoś tam wziął łapówkę albo spiepszył operacje.

Przed jakimi pytaniami uciekam ?
Przed absurdalnymi typu co sądzę o tym że u Drona na wsi Kościół dostał działkę ? 15 razy pisałem co o tym sądzę. Albo czy wierzę że przeniesiony do innej parafii ksiądz staje się niewidzialny dla policji ? No 15 razy pisałem że ten argument to absurd.

Ja potrafię być krytyczny wobec Kościoła i jego hierarchów ale niech to będą argumenty rozsądne a nie absurdy typu Papież zły bo nie wysłał Polaków na barykady (przy czym wystarczyło 5 minut bingowania aby skumać że to car rozdawał karty bo miał asa w postaci zsyłki na Sybir) albo że istnieje jakaś ogólnie przyjęta narracja bo Drone znalazł trzydniowe warsztaty dla nauczycieli.

Awatar użytkownika
Bloodcult

07-09-2020, 12:55

Drone pisze:
07-09-2020, 12:18
Bloodcult pisze:

Jest tak, jak już koledzy wyżej napisali. Zdumienie budzi fakt, że wbrew oczywistym i naocznym faktom starasz się (w swoim przekonaniu zapewne w dobrej wierze) usprawiedliwiać i działania, i obecność Kościoła w Polsce i na świecie, które uznajemy tutaj dość zgodnie za nieetyczne lub dosadniej za skurwysyństwo. Stąd ustawiczne wrzuty i wywoływanie do tablicy, które mają na celu przynajmniej z mojej strony zmuszenie Cię do jakiejś krytycznej reakcji. Przecież znamy się nie od dziś i wiesz, że zawsze mogliśmy szczerze porozmawiać na dowolne tematy i nie tworzyłem nigdy żadnego dystansu. I nic się w tej sprawie nie zmieniło, natomiast nie wymagaj ode mnie, żebym zgadzał się z Twoim nowym światopoglądem i akceptował treści czy argumenty, które uważam za niedorzeczne.
Ale ja nie wymagam abyś mój pogląd zaakceptował. Wymagam jedynie abyś uznał że gówno mnie odchodzi że właśnie przeczytałeś jakiś artykuł i chcesz aby się o nim wypowiedział. Jest temat to wstaw artykuł i tyle, jak uznał ze chce go sam skomentować to sam to zrobię. Takie trudne ?

Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

07-09-2020, 13:07

No tylko cały szkopuł w tym, że to raczej normalni i kumaci księża są tam na granicy błędu statystycznego, zaś najwiecej do powiedzienia, zwłaszcza w wierchuszce oficerskiej tej instytucji, mają pieniacze, bigoci, złodzieje (Głódź, Rydzyk, Jankowski, Degolado...), no i niestety przede wszystkim ci, którzy zorganizowali konkretną strukturę tuszowania i pomocy pedofilom. Jeszcze raz powtarzam, nic do Twojej wiary. Jeśli chcesz wierzyć w naukę kościoła, ok, jasne. Mnie jednak względy moralne nie pozwalałyby na tak jednoznaczną obronę tej instytucji. Mówienie o tym w kategoriach błędu statystycznego to jest właśnie relatywizowanie. Popatrz na to, co się stało w Irlandii. Czy to był odosobniony przypadek patoksiędza, który działał sam? Czy mimo wszystko zorganizowane przedsiębiorstwo? Czy oglądałeś filmy Sekielskich? Czy odrzuciłeś z mety, jako szczucie? Bo jeśli nie, to bardzo polecam. Terapia szokowa dość radykalna. I teraz pomyśl, że właśnie z takiej niezgody wzięła się reformacja. Bo kościół był zbyt butny i potężny, żeby przyznać się do błędu i chcieć się oczyścić. I tak ta instytucja woli sobie trwać w zgniliźnie, jak zwykle prezentując postawę prześladowanego, trochę tak, jak Nergal i jego rewelacja z wywaleniem z siłowni w YMCA za koszulkę Darkthrone. Zreszta jak zwykle niepotrzebnie się rozpisałem, peace y’all.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
ODPOWIEDZ