Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: Księża

08-09-2020, 23:04

Może nie co pół roku, ale dziwnie szybko po tym, jak sprawa zaczyna być głośna - to zdaje się prawidłowość.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-09-2020, 13:08

Obrazek

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Drone

10-09-2020, 20:56

Ciach!
https://fakty.interia.pl/raporty/raport ... Id,4723277

Tu przynajmniej od razu go odsunięto - przynajmniej tak wynika z artykułu.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

10-09-2020, 21:06

If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Drone

10-09-2020, 21:20

Ale niesmak pozostał.
Awatar użytkownika
Bloodcult

10-09-2020, 21:41

Chyba jedynie w twojej głowie xD

A może zostały obrażone twoje uczucia militarne ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

10-09-2020, 21:57

Bloodcult pisze:

No to Ci się, Bloodkultu, udało:D
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

10-09-2020, 22:04

Bloodcult pisze:
Chyba jedynie w twojej głowie xD

U mnie na wsi jest szkoła mundurowa, i też niektórzy widząc 15 latke w mundurze i berecie z orłem, myślą, że to komandos z GROMu :)
Awatar użytkownika
nicram

11-09-2020, 07:26

Czy już był tutaj opisywany kolejny, odosobniony przypadek księdza Jana Wodniaka? https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... ie/h542b7z
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Drone

11-09-2020, 08:03

nicram pisze:
11-09-2020, 07:26
Czy już był tutaj opisywany kolejny, odosobniony przypadek księdza Jana Wodniaka? https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... ie/h542b7z

Zaraz się dowiemy, że Kościół w Polsce nie ma praktycznie żadnego znaczenia i żadnego wpływu na ludzi. Nie ma narracji kościółkowej! Za to Soros i neomarksiści sieją duchowe spustoszenie!
Awatar użytkownika
Hatefire

11-09-2020, 08:19

Drone pisze:
11-09-2020, 08:03
neomarksiści sieją duchowe spustoszenie!
Ehhh jak ja bym chciał potrafić siać duchowe spustoszenie :( Soros by wtedy mnie nie zesłał na odcinek tego nędznego forume :(
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

12-09-2020, 11:38

Czeskim okiem o polskich katolikach, o jakie to trafne, szczególnie uwagi o tym, jak infantylne są ich zachowania:

https://weekend.gazeta.pl/weekend/1,152 ... NPrzeImg16
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

12-09-2020, 12:03

I jeszcze druga część wczorajszego śledztwa dziennikarskiego.

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... ka/18mnv3w
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Awatar użytkownika
Drone

12-09-2020, 12:09

Rzygać się chce, jak się to czyta i patrzy na te zakłamane, obłudne i spasione ryje. I niech teraz Bloodcult wyjedzie z tekstem, że winni są ci, którzy nie zgłaszali sprawy do prokuratury czy odnośnym władzom.
Awatar użytkownika
Hatefire

12-09-2020, 12:21

Jak obliczył Tomasz Krzyżak z Rzepy (zaznaczmy publicysta mocno identyfikujący się z kościołem) Watykan prowadzi postępowania dotyczące nieprawidłowości w sprawie postępowania względem księży pedofili, względem 25% polskich biskupów. Krótko mówią 1/4 jest podejrzewana o praktyki ułatwiające prowadzenie pedofilom procederu w administrowanych przez nich diecezjach. Biorąc pod uwagę, że nowe sprawy będą wypływać, to negowanie strukturalnego charakteru ukrywania pedofilii jest nie do obrony.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

12-09-2020, 13:03

Ci biskupi sprawy prowadzą, lecz jak sądzę, tylko te sprawy, które się rozlały, o których wcześniej pisali dziennikarze, lub które w inny sposób wpłynęły.
Ciekaw jestem ile z tych spraw kościół ujawnił i prowadzi sam z siebie.

Zastanawia mnie, dlaczego poszkodowani przez tyle lat biegają od księdza do księdza, a każdy ich olewa.
Dlaczego poszkodowani nie zawiadomią od razu prokuratury i to tej wyższego szczebla, kiedy niższego szczebla nie chce prowadzić sprawy?

Gdzie w artykule 304 kpk jest wymieniony biskup, jako organ uprawniony do ścigania przestępstw?

Kiedy jeszcze prowadziłem firmę szkoleniową, która była związana z przestępczością internetową, wielokrotnie mówiłem rodzicom, nauczycielom, żeby zgodnie z cytowanym artykułem, po podjęciu takiego podejrzenia składać zawiadomienia do właściwych organów państwowych, bo o biskupie ten artykuł nie mówi.

To tyle. W temacie się nie wypowiadam i już więcej się nie wypowiem, bo moje poglądy na temat kościoła judeochrześcijańskiego, są jeszcze bardziej radykalne niż onegdaj udzielającego się tutaj kolegi 535.

Nie wypowiadam się w tym temacie również dlatego, ponieważ moje wieloletnie doświadczenie użytkownika różnych list dyskusyjnych mówi mi, że nigdy, ale to nigdy nikt nie przekona internetowego adwersarza do swoich argumentów, szczególnie w tak emocjonalnej dyskusji, jaką jest rozmowa o kościele.
Obydwie strony okopują się na swoich pozycjach i rzucają w siebie granatami argumentów, przy czym te trafione, nigdy przez stronę przeciwną nie są przyjmowane.

Kiedy byłem młodszy, kościół był dla olbrzymiej części społeczeństwa niekwestionowanym autorytetem.
Nie można go było ruszyć.

Teraz młodzi ludzie, którzy wreszcie przyglądają na oczy mają szansę. Są wykształceni, a wykształcenie i świadomość świata jest największym wrogiem kościoła.

Młode dzieci, ciekawe świata, które nie widzą żadnych barier, nagle trafiają na lekcje religii i co? Zaczynają się bać. Bo mówi się im o śmierci, potępieniu, piekle, pokazuje ludzi przybitych do krzyży, mówi się o cierpieniu. Na tej białej karcie, jaką jest dziecko, na której mogą zostać zspisane najwspanialsze cele, zapisywany jest strach.
I młody człowiek jest tym przerażony. I nagle staje się nieświadomą ofiarą lekcji religii w szkole, jak wiele osób, które nawet nie zdają sobie z tego sprawy. I żeby było jasne. Nie mam o to do nich pretensji, bo to nie jest ich wina.

To ten strach zabił w malutkich dzieciach zdolność do samodzielnego, krytycznego myślenia, które nie ma żadnych barier. Bo niezależna myśl zawsze była niechętnie widziana przez kościół i trzymających z nim władców.

Już się wycofuję i życzę dalszej, owocnej dyskusji, e której z całą pewnością nie zabraknie emocji.
Awatar użytkownika
Drone

12-09-2020, 13:22

Myślę, że tutaj nie chodzi o przekonywanie zwolenników Kościoła. To nie jest walka na wysublimowane argumenty, na teologiczne dysputy czy wyrafinowane wywody. Tu jest miejsce na prymitywny antyklerykalizm i brutalny atak - na nic innego niech sympatycy Kościoła nie liczą. Czas kompromisów i półśrodków już minął.
Awatar użytkownika
Hatefire

12-09-2020, 13:43

Drone pisze:
12-09-2020, 13:22
Myślę, że tutaj nie chodzi o przekonywanie zwolenników Kościoła. To nie jest walka na wysublimowane argumenty, na teologiczne dysputy czy wyrafinowane wywody. Tu jest miejsce na prymitywny antyklerykalizm i brutalny atak - na nic innego niech sympatycy Kościoła nie liczą. Czas kompromisów i półśrodków już minął.
Dyskutowanie z kościołem w Polsce można porównać, do pojedynku szachowego, takiego, w którym kiedy kościół znajdzie się w kiepskiej sytuacji wstaje i rozpierdala figury. Dodać do tego trzeba totalną indolencję intelektualną kleru polskiego. Ja jestem prosty synek z Śląska, ale standardowego proboszcza byłbym w stanie w dyskusji zagiąć. Kurde przecież dyskutując z Bloodcultem mam wrażenie, że moja wiedza w zakresie eklezjologii i teologii jest większa niż jego mimo, że nie jestem katolikiem. Dodać do tego korporacyjno-sekciarską mentalność funkcjonariuszy, to lada chwila totalnie się skompromitują i zdechną. Mieli szansę, z komunizmu wyszli z olbrzymim kapitałem zaufania społecznego. Nie potrzeba UB, żeby zwalczać kościół. Wystarczy dać im się swobodnie wypowiadać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

12-09-2020, 14:45

Lecz, jak rzekłem, w młodych nadzieja.
Będziemy jeszcze "wolni od klęczenia":

https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... r,79cfc278
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

12-09-2020, 22:13

Hatefire pisze:
12-09-2020, 12:21
Jak obliczył Tomasz Krzyżak z Rzepy (zaznaczmy publicysta mocno identyfikujący się z kościołem) Watykan prowadzi postępowania dotyczące nieprawidłowości w sprawie postępowania względem księży pedofili, względem 25% polskich biskupów. Krótko mówią 1/4 jest podejrzewana o praktyki ułatwiające prowadzenie pedofilom procederu w administrowanych przez nich diecezjach. Biorąc pod uwagę, że nowe sprawy będą wypływać, to negowanie strukturalnego charakteru ukrywania pedofilii jest nie do obrony.
Watykan jest lewacki. Podobnie jak matematyka i ortografia.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ