Jak kogoś rozczarował kierunek, w którym poszło nowe INCANTATION, to myślę że tegoroczny materiał Turków będzie przyjemną rekompensatą. Bez udziwnień, siermiężnie, dość duszno, klasycznie, z charakterystycznymi dla McEntee & Co riffami. Zachęcam do sprawdzenia.
GROTESQUE CEREMONIUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathhammer66
- w mackach Zła
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: GROTESQUE CEREMONIUM
nie po raz pierwszy mam pewne wrażenie. aż sobie wróciłem 3 dni do tyłu coby zweryfikować.

Poro
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Wokalista z Cenotaph, lipy nie ma. Granie inne, niż w macierzystej kapeli, ale poziom równie wysoki. Stary Incantation to dobre skojarzenie, dodałbym jeszcze Dead Congregation, ale to akurat siłą rzeczy biorąc pod uwagę charakter muzyki i inspiracje tych drugich.
Będę się za tym rozglądał, podoba mi się.

"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Ascetic
-
Z tymi porównaniami do INCANTATION to oczywiście prawda, ale nie jest to turecka odpowiedź na twórczość Amerykanów. Mamy tu jakiś południowy kocioł ze wskazaniem na kierunek grecki.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- w mackach Zła
No to ja rozumie a nie lajcikowe nowe Incantation
- Żułek
mnie tam pasi Incantation
ale posluchałem z ciekawości i jak juz poleciało to obie płyty 
bardzo na +

bardzo na +

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Któryś z naszych dystrybutorów w konszachtach z nimi? Ktoś coś?
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Człowiek gdzieś tam coś przeczyta, a potem głosi jako prawdy objawione

A mnie tam nowe Incantation się podoba, choć nie da się ukryć, że bohaterowie tematu są w 2020 bardziej esencjonalni, jeśli o ten styl grania chodzi. Ale gdyby Inca nagrało taką płytę, to zapewne pojawiłaby się garstka malkontentów narzekających, że nagrywają 10 raz ten sam materiał z rzędu... wszystkim nie dogodzisz