SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SARS-CoV-2
Bardzo dziękuję za linka ale ja to wszystko już wiem.
Teraz przemyśl sprawę, jest to kwestia semantyki. Powikłania po grypie to nie jest to samo co grypa. Zakażenie gronkowcem złocistym po skończonej infekcji wirusem grypy i śmierć w wyniku tego nadkażenia, powoduje gronkowiec a nie wirus grypy. To jest chyba jasne? SARS-CoV-2 bezpośrednio powoduje zapalenie płuc, w wyniku którego dochodzi do ich zniszczenia, przez co nie jest możliwa wydajna wymiana gazowa, w wyniku czego pacjent ponosi śmierć (dusi się). Nie w wyniku kilkutygodniowych powikłań po infekcji SARS-CoV-2, ale w wyniku jego aktywnej działalności w komórkach płuc. Czy rozumiesz różnicę?

all the monsters will break your heart
-
- postuje jak opętany!
Ja nie o kowidzie. Ja o grypie. Nie myl pojęć.
- nicram
Nie mylę pojęć, tylko Ci tłumaczę, że jest zasadnicza różnica między grypą i powikłaniami po grypie. Oraz jaką pułapką jest zrównywanie wirusa grypy z SARS-CoV-2.
-
- postuje jak opętany!
Od początku mojego offtopu piszę o liczbie zgonów na sezonową grypę.
Ty piszesz o 60, ja, że to nieprawda.
Nadążasz?
Bez odbioru.
Ty piszesz o 60, ja, że to nieprawda.
Nadążasz?
Bez odbioru.
- nicram
Ja nadążam. Po pierwsze, nie wziąłem sobie tych 62 zgonów z sufitu jak chcesz imputować, tylko z oficjalnych danych Ministerstwa Zdrowia. Po drugie to nie ja nie rozróżniam grypy od powikłań po grypie (i zapalenia płuc o różnej etiologii) i próbuję wsadzić je do jednego worka po to aby uwiarygodnić tezy jakiegoś oszołoma twierdzącego, że grypa i Covid19 dają taką samą śmiertelność.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Szanuję kol. nicrama za to, że ciągle niesie kaganek oświaty w tych mrocznych czasach.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- trup
A jakie są statystyki przy kocim katarze i nosówce? Bo to ciekawe...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- postuje jak opętany!
Poszukaj na stronach WHO. Może prowadzą takie statystyki.
- Gunman
- weteran forumowych bitew
-
Kolejny niekompetentny lekarz.

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
"codziennie w Polsce umiera mniej więcej 1200 osób, z czego 400 na nowotwory. Więc pytanie nie dotyczy tego, że umarło 58 osób w jeden dzień, ale tego - jak się kształtuje śmiertelność w Polsce począwszy od marca bieżącego rok? Należałoby porównać śmiertelność w marcu, kwietniu, maju, czerwcu, lipcu, sierpniu do śmiertelności w tych miesiącach w latach 2018, 2019. Spróbujmy być pragmatyczni. Z danych, które posiadam wynika, że ta śmiertelność jest niższa w tym roku niż w minionych latach."
Wreszcie ktoś, kto mówi z sensem, a nie bredzi podając liczby. Więcej takich rozsądnych profesorów, a raczej ich obecności w mediach, a może zacznie kwitnąć świadomość pośród tych, którzy uważają się za świadomych, a chyba za bardzo nie są.

Zapewne padną zaraz najnowsze statystki zgonów, będzie coś o kłopotach z myśleniem, w najgorszym wypadku zostanę debilem bredzącym o żydowskim spisku.

"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
Również słyszałem o tym, że przeciwnicy obecnych obostrzeń to zwolennicy teorii żydowskiego spisku. Zacząłem szperać o co chodzi i ze zdziwieniem dowiedziałem się, że o to, iż rzekomo wierzymy w żydowskie autorstwo Covid-19 w celu sprzedania nam później żydowskiej szczepionki.
Jeśli tak będzie działać propaganda covidian to dominująca teraz narracja runie niedługo jak domek z kart.

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
tzo????
"Natomiast grypy od COVID-19 już nie odróżnimy. Więc jeśli mamy takie objawy, jak gorączka, bóle mięśni, osłabienie, kaszel, to natychmiast musimy wziąć lek na grypę, natychmiast, bo prawdopodobieństwo, że zaraziliśmy się grypą, a nie COVID-19 jest sto razy większe. " ....ja już nic nie rozumje : )
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
^ Covidianie.
Podoba mi się.
Jak mam katar, to biorę witaminę C, a nie lecę do przychodni z COVID-em.
Tak było wcześniej.

Ale co tu jest do rozumienia?

- Ascetic
statystyka zgonów na dziś to 3039. do 1200 na raka i 62 na grypę w zeszłym. tak?. A przed nami jeszcze 2,5 miesiąca to tak w temacie bredzenia na temat statystykPlagueis pisze: ↑12-10-2020, 17:26"codziennie w Polsce umiera mniej więcej 1200 osób, z czego 400 na nowotwory. Więc pytanie nie dotyczy tego, że umarło 58 osób w jeden dzień, ale tego - jak się kształtuje śmiertelność w Polsce począwszy od marca bieżącego rok? Należałoby porównać śmiertelność w marcu, kwietniu, maju, czerwcu, lipcu, sierpniu do śmiertelności w tych miesiącach w latach 2018, 2019. Spróbujmy być pragmatyczni. Z danych, które posiadam wynika, że ta śmiertelność jest niższa w tym roku niż w minionych latach."
Wreszcie ktoś, kto mówi z sensem, a nie bredzi podając liczby. Więcej takich rozsądnych profesorów, a raczej ich obecności w mediach, a może zacznie kwitnąć świadomość pośród tych, którzy uważają się za świadomych, a chyba za bardzo nie są.![]()
Zapewne padną zaraz najnowsze statystki zgonów, będzie coś o kłopotach z myśleniem, w najgorszym wypadku zostanę debilem bredzącym o żydowskim spisku.![]()
kolejne kwestie bredzenia. mi też by było głupio gdybym wierzył w spisek gates’a. Choć przypuszczam, że za moment pojawi się wyjaśnienie, że jednak żaden z was w żaden spisek nie wierzy. to jak jest? Kto ma w tym interes? Bo przecież nikt NIE TESTUJE NA WAS TAK POTĘŻNEJ INŻYNIERII SPOŁECZNEJ od tak dla zabawy? co nie?
Poro
- Ascetic
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
^ Naczelny pieniacz forum już się zameldował i zaraz będzie płakał, że mu ciśnienie podnoszą. 
Do rzeczy, stosując broń Nicrama zapytam wprost - mam wierzyć Tobie, czy Kierownikowi II Katedry Chorób Wewnętrznych Uniwersytetu Medycznego w Łodzi i zarazem prezydentowi Polskiego Towarzystwa Chorób Metabolicznych i V-ce Prezydentowi Polskiego Towarzystwa Chorób Cywilizacyjnych?
Odpowiedz sobie sam i łaskawie nie bredź już do mnie, bo jakim jesteś dla mnie rozmówcą już kiedyś napisałem. 

Do rzeczy, stosując broń Nicrama zapytam wprost - mam wierzyć Tobie, czy Kierownikowi II Katedry Chorób Wewnętrznych Uniwersytetu Medycznego w Łodzi i zarazem prezydentowi Polskiego Towarzystwa Chorób Metabolicznych i V-ce Prezydentowi Polskiego Towarzystwa Chorób Cywilizacyjnych?

- Ascetic
ta je. jedziemy z koksem.

https://www.money.pl/gospodarka/koronaw ... 2096a.html
ps. a mi się tu wyrzucało anarchizm, antypolskość i bóg wie co jeszcze. a już tu 6 naliczyłem szurów co są większymi lewakami-anarcholami niż ja. zaraz trzeba będzie ich nazywać antifiarzami (jak uwielbia medrad). coraz zabawniej się robi. i to wszystko w imię ograniczenia WOLNOŚCI poprzez nakaz założenia MASECZKI. znak ucisku w XXI wieku - maseczka. no kurwa litości.

https://www.money.pl/gospodarka/koronaw ... 2096a.html
ps. a mi się tu wyrzucało anarchizm, antypolskość i bóg wie co jeszcze. a już tu 6 naliczyłem szurów co są większymi lewakami-anarcholami niż ja. zaraz trzeba będzie ich nazywać antifiarzami (jak uwielbia medrad). coraz zabawniej się robi. i to wszystko w imię ograniczenia WOLNOŚCI poprzez nakaz założenia MASECZKI. znak ucisku w XXI wieku - maseczka. no kurwa litości.
Poro
- Ascetic
akurat ty jesteś dla mnie śmiesznyPlagueis pisze: ↑12-10-2020, 18:12^ Naczelny pieniacz forum już się zameldował i zaraz będzie płakał, że mu ciśnienie podnoszą.
Do rzeczy, stosując broń Nicrama zapytam wprost - mam wierzyć Tobie, czy Kierownikowi II Katedry Chorób Wewnętrznych Uniwersytetu Medycznego w Łodzi i zarazem prezydentowi Polskiego Towarzystwa Chorób Metabolicznych i V-ce Prezydentowi Polskiego Towarzystwa Chorób Cywilizacyjnych?Odpowiedz sobie sam i łaskawie nie bredź już do mnie, bo jakim jesteś dla mnie rozmówcą już kiedyś napisałem.
![]()

te a jaki to jest spisek? bo to mnei interesuje. nie żydowski, to jaki?

* po ogórki jak mama poprosi na mizerię to do sklepu wbijasz o 24? pod osłoną nocy? biedra zrobiła w twoją stronę ukłon. możesz wbić nawet o 3. podobno wówczas najwięcej ludzi śpi. polecam. bagiety też.
Ostatnio zmieniony 12-10-2020, 18:22 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
A może po prostu Pacjent i Fanatyk to chińscy agenci. Szerzą dezinformacje jak zresztą inni na innych forach (jaki to wymyślony wirus i nie trzeba się go bać) specjalnie, żeby po prostu się jak najwięcej ludzi pozarażało i poumierało.
Raz się zje, raz się nie zje.