SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: SARS-CoV-2
Informacje z frontu walki gównianego państwa ze zarazą... Przykład pierwszy. Kolega z "książkowymi" objawami , termin wymazu 1 listopad... a do tego czasu antybiotyk i ... chuj ci w dupę. Przykład drugi. Objawy jak wyżej, wszyscy w chacie mniej lub bardziej skoszeni, drugi dzień próbuje się dowiedzieć co ma z tym robić...Przykład trzeci. Kierowca z pogptowia. Dziesięć (!?!) godzin oczekiwania w kolejce karetek z pacjentem w środku. Wszystko to w jednym z największych miast w bantustanie. Szczęść boże w świętą niedzielę.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dziwię się, że jeszcze nikt nie wpadł na pomysł wykorzystania tych wszystkich szkół "Tysiąclatek" na szpitale. Przecież pod tym kątem je budowali. Wystarczy tylko kilka małych przeróbek, wypierdolenie krzeseł, podpięcie aparatury.... No chyba że wszystko jest pod kontrolą, to wtedy zmienia postać rzeczy.
A propos szkół i dzieci. W obu przypadkach zaczęło sie od objawów przeziebienia u dzieci. Oczywiście to nic nie znaczy, ale czy faktycznie jak utrzymuje władza, większym zagrożeniem są kluby fitness, czy jednak beztrosko otwarte szkoły? Czekaj, ale przecież zaraza pokonana. Nic nam nie grozi. Tymczasem Archidiecezja zaprasza 22 października do domu byłego szefa zboczeńców na coroczny odpust. Msze, wystawy, koronka, te sprawy. Piknie Wos pytomy!
-
W kościołach zapewne woda święcona zabija wszelkie wirusy i tworzy takie pole siłowe, więc nic im nie grozi....
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
W Katowicach bazylikę franciszkanów zamknęli więc nie do końca 
Znajomy górnik z Bytomia na początku pandemii wraz z rodziną miał w marcu wynik pozytywny. Wszyscy przeszli to lekko tzn on miał katar, żona ból mięśni przez jedną noc a syn 2 dni gorączki. Chciał zadzwonić do sanepidu. Nie szło. Ściągnął jakiś program żeby cały czas dzwonił. I udało się o 2 w nocy za 294 połączeniem. Chciał zapytać kiedy przyjadą na kolejny wymaz bo mieli być dwa dni wcześniej. Pani stwierdziła że nie ma zlecenia. Cyrk.

Znajomy górnik z Bytomia na początku pandemii wraz z rodziną miał w marcu wynik pozytywny. Wszyscy przeszli to lekko tzn on miał katar, żona ból mięśni przez jedną noc a syn 2 dni gorączki. Chciał zadzwonić do sanepidu. Nie szło. Ściągnął jakiś program żeby cały czas dzwonił. I udało się o 2 w nocy za 294 połączeniem. Chciał zapytać kiedy przyjadą na kolejny wymaz bo mieli być dwa dni wcześniej. Pani stwierdziła że nie ma zlecenia. Cyrk.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Ascetic
dla tych co w kościele bywają tylko na okoliczność pogrzebu, ze względu na szacunek dla zmarłego, bardziej prawdopodobna jest bramka, bramka numer dwa.535 pisze: ↑18-10-2020, 13:04A propos szkół i dzieci. W obu przypadkach zaczęło sie od objawów przeziebienia u dzieci. Oczywiście to nic nie znaczy, ale czy faktycznie jak utrzymuje władza, większym zagrożeniem są kluby fitness, czy jednak beztrosko otwarte szkoły? Czekaj, ale przecież zaraza pokonana. Nic nam nie grozi. Tymczasem Archidiecezja zaprasza 22 października do domu byłego szefa zboczeńców na coroczny odpust. Msze, wystawy, koronka, te sprawy. Piknie Wos pytomy!
o ile w tym styczniu/ lutym nie miałem tego kurestwa, to na bank młoda mi to sprzeda. bez względu na miłość do rodziciela. i huj z tym, że ja nie muszę to sie nie bujam, sprawy załatwiam przez kuriera a żarcie przez deliwery. mogę się bukrować do woli a i być może i tak się spierdoli. bo zasiłeczki, bo nie będzie komu robić, bo ktoś musi z dzieciakiem na kwadracie siedzieć. właściwie to rozumiem, co nie zmienia postaci, że szczęśliwy z tego powodu nie jestem a i logiki w tym za grosz (16 latek zaraża, a 12 latek już nie? )
Ostatnio zmieniony 18-10-2020, 13:31 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
- Ascetic
czarnych kosi, aż furczy. no, ale jak ktoś chce walczyć z koronką wodą święconą. ...maciek z klanu pisze: ↑18-10-2020, 13:14W Katowicach bazylikę franciszkanów zamknęli więc nie do końca
mimo, że:

Ostatnio zmieniony 18-10-2020, 13:26 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
-
maciek z klanu pisze: ↑18-10-2020, 13:14W Katowicach bazylikę franciszkanów zamknęli więc nie do końca
Żona kumpla blok obok jest pielęgniarką w szpitalu. Pojawił się na jej oddziale covid to wysłali ją na kwarantannę. Miała zacząć zaraz po ostatniej nocnej zmianie, czyli w sobotę. Ale dyrektor powiedział jej, by jeszcze zdążyła zrobić sobie zakupy... zrobił mąż, którego poinformowała telefonicznie. Zabunkrowali się. Sanepid poinformował ich listownie o kwarantannie i o numerach pod które mają dzwonić - list dotarł w okolicach środy... Jak sami z siebie zadzwonili do sanepidu, to okazało się, że kumpel nie jest na spisie ludzi na kwarantannie, bo... no bo go po prostu nie ma. Ona tak, jej mąż nie, więc może wychodzić gdzie chce.... oczywiście nie wyszedł, dobrze że miał prace zdalną. Takie cuda to się odwalają.
- Ascetic
- maciek z klanu
Pytanie do nicrama mam. Jaki test muszę zrobić który stwierdzilby czy miałem korona wirusa? W lutym/marcu byłem lekko przeziebiony, do tego bóle głowy, problem z koncentracją wzroku, zmęczenie i 2-3 dni zadyszka, cięższy oddech. Jakby mniejsza pojemność płuc. Myślałem nawet że jakiś lekki zawał czy problemy z nadciśnieniem. I jaki jest koszt takiego testu, czy warto go robić, czy warto po takim czasie, gdzie to się robi?
-
- postuje jak opętany!
Z obserwacji moich znajomych których dotknęło to nieszczęście choroby wszystko zaczynało się od lekkiego kataru, który dziecko przyniosło ze szkoły. Po kilku dniach już całe rodziny czekały na możliwość wykonania testu a następnie na wynik. Dobrze, że ludzie odpowiedzialni i sami od razu w porozumieniu z przełożonymi w pracy izolowali się bo takie pojęcie jak kwarantanna już dawno zostało zapomniane przez pewne instytucje.
- SODOMOUSE
Maciek objawy typowo kacowe 
Nawet jeśli miałeś, to podobno i
drugi raz złapać możliwe jest.
Nawet jeśli miałeś, to podobno i
drugi raz złapać możliwe jest.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
maciek z klanu pisze: ↑18-10-2020, 13:31Pytanie do nicrama mam. Jaki test muszę zrobić który stwierdzilby czy miałem korona wirusa? W lutym/marcu byłem lekko przeziebiony, do tego bóle głowy, problem z koncentracją wzroku, zmęczenie i 2-3 dni zadyszka, cięższy oddech. Jakby mniejsza pojemność płuc. Myślałem nawet że jakiś lekki zawał czy problemy z nadciśnieniem. I jaki jest koszt takiego testu, czy warto go robić, czy warto po takim czasie, gdzie to się robi?
Chyba za pomoca normalnego testu. Kumpela pracuje w urzędzie miejskim i przed wyborami zrobiono im test na wykrycie antyciał ( jeśli coś przekręciłem niech Nicram mnie prostuje ). Wyszedł jej jakiś wynik - powiedzieli jej, że oznacza on mniej więcej tyle, że albo już to przeszła, albo miała styczność z kimś zarażonym, ale jej organizm zdołał się obronić. Jak sięgnęła pamięcią wstecz, to przypomniało jej się że na przełomie stycznia lutego miała ciężką grypę - płytki oddech, wysoka goraczka itp. Później cała jej rodzina w najbliższym otoczeniu. Lekarz pierwotnie wskazał na grypę, ale jak stwierdził, może to być jakis wirus... leczył ją objawowo, ustąpiło po dwóch tygodniach. Później wyszła heca w Wuhan.
- maciek z klanu
No niby jest ale szansa bardzo mała z tego co nicram pisał. 6 osób na świecie z czego jedna holenderka wątpliwa. Plus Łukasz ofc
- nicram
Musiałbyś zrobić test ELISA, który bada przeciwciała IgM/IgG. Jakbyś przeszedł chorobę to na 95% miałbyś przeciwciała. Koszt to 150-400 zł. Badają to laboratoria diagnostyczne. Mam jednak dla Ciebie złą wiadomość. Wszystkich, których badałem, a podejrzewali u siebie, że to przeszli (łącznie ze mną samym hehe) byli negatywni.maciek z klanu pisze: ↑18-10-2020, 13:31Pytanie do nicrama mam. Jaki test muszę zrobić który stwierdzilby czy miałem korona wirusa? W lutym/marcu byłem lekko przeziebiony, do tego bóle głowy, problem z koncentracją wzroku, zmęczenie i 2-3 dni zadyszka, cięższy oddech. Jakby mniejsza pojemność płuc. Myślałem nawet że jakiś lekki zawał czy problemy z nadciśnieniem. I jaki jest koszt takiego testu, czy warto go robić, czy warto po takim czasie, gdzie to się robi?
all the monsters will break your heart
- SODOMOUSE
Dlaczego taka rozbieżność cenowa?
NYCHTS
- uglak
Ukraiński influencer fitness, który nie wierzył w epidemię koronawirusa, zmarł w wieku 34 lat na Covid-19
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-kor ... Id,4800317
Jednak nie wszystkich szkoda.
Guilty of being right
-
Jeśli wcześniej głosił tezy, że to ściema to faktycznie nie.... Większość tych wątpliwej jakości celebrytów ma jednak mocną siłę oddziaływania na swoich "fanów", którzy bardziej uwierzą w ich tłumaczenia, niż w wywody znanych wirusologów, którzy jednak żadnego insta nie mają. Najgorsze, że propagują czasem piramidalne bzdury, które fani łykają i biorą za pewnik....uglak pisze: ↑18-10-2020, 13:51Ukraiński influencer fitness, który nie wierzył w epidemię koronawirusa, zmarł w wieku 34 lat na Covid-19
- nicram