SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- rasowy masterfulowicz
Re: SARS-CoV-2
W realu24
''SKANDAL! Policja wyciąga księdza z Mszy jak BANDYTĘ! ''
''SKANDAL! Policja wyciąga księdza z Mszy jak BANDYTĘ! ''
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
A teraz wyobraź sobie jak zareagowałaby policja na wezwanie do rodziny patusów bezprawnie okupującej mieszkanie, bo to podobna sytuacja.Nasum pisze: ↑19-10-2020, 23:24"W tym miejscu gospodarzem jest Jezus Chrystus, prawdziwy Bóg i prawdziwy człowiek. Proszę uklęknąć - odpowiedział ks. Woźnicki. Policjant stwierdził jednak: "Pan nie będzie wydawał mi poleceń. Proszę od pana i każdego z uczestników dowód osobisty". "
"- Przepraszam, ale pan ma zasłoniętą twarz, więc obawiam się, że wtargnęli do mnie intruzi albo złoczyńcy - mówił dalej ksiądz. Duchowny zignorował prośby policjantów, śpiewał z wiernymi pieśni i zaczął odmawiać różaniec. Po kilku minutach policjanci wzięli pod ręce ministranta i wynieśli go z pokoj
- To jest kaplica! Kim wy jesteście? - krzyczała jedna z wiernych. Na korytarzu ministrant wciąż klęczał, więc policjanci zaciągnęli go do radiowozu. - Zostawcie, panowie! My się tylko modlimy. Zostawcie nas - wołała kobieta."
Wspaniale się to czyta![]()
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
U nas ksiądz Marcin w maseczce odprawia. Jak pije wino mszalne to aby odsłania. Komunie też daje do ust, nie do ręki. Sam biorę do ust, ale trochę jednak strach.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Bierzesz księdzu do ust? To bezpieczne. Mamy pandemie covid a nie weneryczną
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Zawsze brałem. Do ręki kiedyś nie dawali. Teraz jakieś dziwne zasady weszły. Babka mnie od małego wysyłała do kościoła i musiałem póżniej streszczać kazanie.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Używajcie prezerwatywy a wszystko będzie okMariusz Wędliniarz pisze: ↑20-10-2020, 17:56U nas ksiądz Marcin w maseczce odprawia. Jak pije wino mszalne to aby odsłania. Komunie też daje do ust, nie do ręki. Sam biorę do ust, ale trochę jednak strach.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
- Gunman
- weteran forumowych bitew
- moonfire
- zahartowany metalizator
- maciek z klanu
Kumpel w pokoju chyba ma covid. Jego ojciec z którym mieszka ma potwierdzony. Jutro mi robią testy.
Mam pytanie o ten test igg/igm jak dlugo wykrywa przeciwciała? Czy to jest kilka tygodni czy kilka miesięcy? Jak to jest? Dzięki za odpowiedź nicram
Mam pytanie o ten test igg/igm jak dlugo wykrywa przeciwciała? Czy to jest kilka tygodni czy kilka miesięcy? Jak to jest? Dzięki za odpowiedź nicram

- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Te testy wykrywają przeciwciała przez długi czas. Spokojnie kilka miesięcy. Przy czym jest tak, że przeciwciała IgM, które powstają wcześnie, po kilku miesiącach zanikają (i są oznaką toczącej się infekcji), pozostają IgG. Pamiętaj, że przeciwciała nie powstają szybko. IgM najwcześniej powstają po 5 dniach infekcji, średnio to jest 7-10 dni. Jak już pisałem, IgG spokojnie utrzymują się na wysokim poziomie u ozdrowieńców, których monitorujemy od kwietnia.maciek z klanu pisze: ↑20-10-2020, 18:40Kumpel w pokoju chyba ma covid. Jego ojciec z którym mieszka ma potwierdzony. Jutro mi robią testy.
Mam pytanie o ten test igg/igm jak dlugo wykrywa przeciwciała? Czy to jest kilka tygodni czy kilka miesięcy? Jak to jest? Dzięki za odpowiedź nicram![]()
Druga sprawa, nie pękaj. Nie wszyscy się zarażają. Wirus nigdy nie ma 100% skuteczności. Znam kilka takich przypadków, że dziewczyna mieszkająca z 3 innymi osobami, nikogo nie zaraziła. Drugi przypadek, dwoje dorosłych nie zaraziło swojego syna.
all the monsters will break your heart
- hcpig
Trochę się nad tym zastanawiam ale nie mogę dojść do konkluzji - dlaczego to akurat szkoły są otwarte i tak bardzo rząd upiera się akurat przy tym?
Yare Yare Daze
- maciek z klanu
Dzięki za odpowiedź. Nie pękam ale chciałbym wiedzieć, bo od wczoraj jakiś płytszy oddech mam. Dziś już lepiej ale jeszcze trochę męczy. Będą mi robić test wymazowy plus z krwi.
- nicram
Straciłeś węch, smak? Boli Cię gardło, masz gorączkę, kaszel? I kiedy ostatnio widziałeś się z kolegą?maciek z klanu pisze: ↑20-10-2020, 19:43Dzięki za odpowiedź. Nie pękam ale chciałbym wiedzieć, bo od wczoraj jakiś płytszy oddech mam. Dziś już lepiej ale jeszcze trochę męczy. Będą mi robić test wymazowy plus z krwi.
- maciek z klanu
Węch smak mam, ale kilka dni temu bolało mnie gardło ok 3-4 dni lekko bo napierdalalem Apap i przeciwzapalne.do tego zapchane zatoki miałem i lekki katar ale to też już puściło. Z kolegą się widziałem czwartek i piątek on wtedy kichal i źle się czuł.
Edit: tata kolegi miał gorączkę tydzień temu w poniedziałek, potem nic a wczoraj stracił wech i smak
Edit: tata kolegi miał gorączkę tydzień temu w poniedziałek, potem nic a wczoraj stracił wech i smak
Ostatnio zmieniony 20-10-2020, 19:58 przez maciek z klanu, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciek z klanu
Z drugiej strony od środy żona miała bardzo mocny ból gardła teraz w niedzielę jej przeszlo
- nicram
To nieźle. Na dwoje babka wróżyła. Stawiałbym raczej, że zaraziłeś się od żony, bo jak sądzę masz z nią większy kontakt.
Ale raczej nie SARS.

-
- rasowy masterfulowicz
Boczek nie żyje :/
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ponieważ pozostanie dzieci w domach oznacza także w wielu przypadkach pozostanie rodziców w domach, a rodzicom siedzących w domach trzeba by wypłacać zapomogi by nie umarli z głodu nie pracując, a żeby wypłacić zapomogę to trzeba mieć na nią najpierw pieniądze, a to jest akurat taka rzecz której rząd już nie ma.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
To po co dzieci robili? Trzeba się było ruchać w kondonach, to by teraz problemów nie było.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑20-10-2020, 20:14Ponieważ pozostanie dzieci w domach oznacza także w wielu przypadkach pozostanie rodziców w domach, a rodzicom siedzących w domach trzeba by wypłacać zapomogi by nie umarli z głodu nie pracując, a żeby wypłacić zapomogę to trzeba mieć na nią najpierw pieniądze, a to jest akurat taka rzecz której rząd już nie ma.