SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SARS-CoV-2
No szok i niedowierzanie bo lewaccy degeneraci w imię pseudopostępu postąpili nieetycznie 

Jak to nie wiedzą? Nie jest żadną tajemnicą, że doskonale wiedzą co robić. Za wszelką cenę utrzymać władzę.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑20-10-2020, 22:38Nie jest żadną tajemnicą, że niespecjalnie wiedzą co robić.
- uglak
- Drone
Nie zgodzę się z tym. Bieżące dane wskazują, że śmiertelność w Szwecji jest obecnie na poziomach zbliżonych do innych krajów, więc po prostu na wstępie dołożyli sobie sporo zgonów. Chyba, że w jakiś dziwny sposób Finlandia, Norwegia czy Dania nadgonią tę niewesołą statystykę, ale nie ma żadnych przesłanek ku temu.Lukass pisze: ↑20-10-2020, 23:13^Ci ludzie i tak umrą w innych krajach. Skuteczność inwazyjnej terapii u osób starszych i schorowanych jest niska. Bardzo niska. Różnica jest taka, że u nich umarli na początku, a u nas umrą teraz, tudzież zgony rozciągną się w czasie, co będzie lepiej wyglądało propagandowo. Żadnej innej różnicy nie będzie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Drone
Otóż mylisz się, bo ja nie mam złudzeń co do lewicowych idei w ich zaawansowanych stadium. Niczym się nie różnią od idei prawicowych. Dla żadnych etyka nie gra roli. Tak jak radykalny komunizm niczym nie różni koniec końców od skrajnego kapitalizmu: w jednym świat zarządzany jest przez wszechwładną Partię, w drugim przez Korporację. Dlatego największym komunistą w Polsce jest dziś Korwin, choć chyba z tego nie zdaje sobie sprawy.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Mogę założyć się o miesięczną pensjęDrone pisze: ↑20-10-2020, 23:38Nie zgodzę się z tym. Bieżące dane wskazują, że śmiertelność w Szwecji jest obecnie na poziomach zbliżonych do innych krajów, więc po prostu na wstępie dołożyli sobie sporo zgonów. Chyba, że w jakiś dziwny sposób Finlandia, Norwegia czy Dania nadgonią tę niewesołą statystykę, ale nie ma żadnych przesłanek ku temu.Lukass pisze: ↑20-10-2020, 23:13^Ci ludzie i tak umrą w innych krajach. Skuteczność inwazyjnej terapii u osób starszych i schorowanych jest niska. Bardzo niska. Różnica jest taka, że u nich umarli na początku, a u nas umrą teraz, tudzież zgony rozciągną się w czasie, co będzie lepiej wyglądało propagandowo. Żadnej innej różnicy nie będzie.

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Drone
I tak też będzie w Szwecji, niestety, podejrzewam.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Ja to się k...wa gubię w tej prawackiej logice. Co jest?
a) Szwecja nie istnieje.
b) Bądźmy jak Szwecja, która nie zrobiła lockdownu.
c) Lewaccy degeneraci nieetycznie nie zrobili lockdownu. Przecież to jest ucieleśnienie doktryny korwina "słabi muszą zginąć".
Ja się naprawdę pogubiłem.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Drone
A no właśnie, przecież nagle Szwecja stała się wzorem dla wszystkich "wolnościowców"Tatuś pisze: ↑20-10-2020, 23:56Ja to się k...wa gubię w tej prawackiej logice. Co jest?
a) Szwecja nie istnieje.
c) Lewaccy degeneraci nieetycznie nie zrobili lockdownu. Przecież to jest ucieleśnienie doktryny korwina "słabi muszą zginąć".

Być może w niektórych krajach nikt nie "bawi" się w zaniżanie statystyk. Stąd Szwecja, czy Czechy są najbliżej prawdy, a nasz pan premier mógł wygrać z zarazą. Z drugiej strony, jak wiadomo zaraza nie istnieje, więc na co umierają w Czechach? Bo w Szwecji to wiadomo. Dobijanie zastrzykami to chleb powszedni tamtych okolic.
- Lukass
Może nie być, bo tam znaczna część osób najbardziej podatnych już po prostu pożegnała się z życiem. Ale nie wiem, zobaczymy.
Szukasz logiki w rozumowaniu kolegi Bloodculta?Tatuś pisze: ↑20-10-2020, 23:56Ja to się k...wa gubię w tej prawackiej logice. Co jest?
a) Szwecja nie istnieje.

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Tatuś
- Kontakt:
Nie, no co ty.
Generalnie wiosenny lockdown dawał nadzieję. Zamkniemy się, wypłaszczymy, wynajdziemy lek i przetrwamy. A tu okazało się, że tak naprawdę to gówno wiemy to tym wirusie. Jedni nawet nie prychną a inni umierają - dotychczasowe próby korelacji z czymkolwiek nie dały sukcesu, to się zwala na genetykę, jakieś hormony ale tak naprawdę nie wiadomo do końca jak to jest, że niektórzy zwalczyli wirusa a nawet przeciwciał nie mają. Głowy parują a tu więcej znaków zapytania niż odpowiedzi.
Generalnie wiosenny lockdown dawał nadzieję. Zamkniemy się, wypłaszczymy, wynajdziemy lek i przetrwamy. A tu okazało się, że tak naprawdę to gówno wiemy to tym wirusie. Jedni nawet nie prychną a inni umierają - dotychczasowe próby korelacji z czymkolwiek nie dały sukcesu, to się zwala na genetykę, jakieś hormony ale tak naprawdę nie wiadomo do końca jak to jest, że niektórzy zwalczyli wirusa a nawet przeciwciał nie mają. Głowy parują a tu więcej znaków zapytania niż odpowiedzi.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Headcrab
- Kontakt:
Mam wrażenie że im więcej zarażonych tym więcej koronasceptykow w necie. Też tak macie?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
logice? bez żartówTatuś pisze: ↑20-10-2020, 23:56Ja to się k...wa gubię w tej prawackiej logice. Co jest?
a) Szwecja nie istnieje.
system oparty na ideologii bezideowości. każde hasło zachachmęcą pod pozorem ideologii, pod warunkiem, że jest doraźnie użyteczne. zorientuj się jak to u nich jest z demokracją, wolnością słowa. złe one są, ale jak piszesz, że powinno się wyjebać z tego miejsca takiego pacjenta, to beczy, uuuu, faszyzm i powołuje się na wolność słowa.
właśnie. kiedy będą usuwane z Masterfula osoby, które podważają istnienie pandemii? kwestionują dane? propagują np. nienoszenie maseczek ? pytam, bo w internecie nie widzę już grupy, „nie wierze w koronawirusa”. treści szkodliwe są najzwyczajniej usuwane. czy to miejsce ma być ostoją szurów pokroju: pacjenta, fanatyka, plaguisa? i jeszcze 3 innych.
Ostatnio zmieniony 21-10-2020, 00:15 przez Wacław, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
- Headcrab
- Kontakt:
Pewnie, włączyłem myślenie, zdjąłem kaganiec i już mi wirus niestraszny. 

Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Drone
- Lukass
Mi lockdown nie dawał żadnej nadziei, to było pójście na żywioł w obliczu nieznanego zagrożenia. OK, dało jakieś efekty. Głównie negatywne, gospodarczo. Gdyby ten czas został wykorzystany do zwiększenia możliwości służby zdrowia, to może... Ale nie został. A teraz na drugi lockdown nas nie stać, leku nie ma, szczepionki nie ma - a nawet jeśli będzie, to będzie chujowa. Pfizer produkuje już szczepionki, jeszcze niedopuszczone. Skuteczność nieznana, problemy nieznane. Będzie źle. Samo zwalczenie wirusa wygląda trochę jak w innych chorobach zakaźnych przenoszonych drogą kropelkową. Grypa u większości też daje tylko średnio nasilone objawy i nic więcej. Tu jest trochę gorzej, ale nie ma żadnego wzorca. Dopadnie Cię, to przejdziesz w miarę dobrze. Albo nie, jeśli będziesz miał pecha. W mojej pracy zarażę się wcześniej lub później. Nie ma miejsca na panikę, bo nic nie da. Mam zdechnąć, to zdechnę. Oby nie. Martwię się raczej o kilka (liczonych na palcach jednej ręki drwala po wypadku z piłą) osób, które są dla mnie ważne, a teraz są z różnych powodów mniej lub bardziej narażone na ciężki przebieg.Tatuś pisze: ↑21-10-2020, 00:05Nie, no co ty.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Headcrab
- Kontakt:
Żartowałem, takie teksty o kagancach i myśleniu to oklepane gadki foliarzy.
- Drone