Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Księża
@Hatefire, Oferma, Soros
Chętnie usłyszę wasze wizje co powinienem zrobić. Bo do tej pozy słyszę że Kościół w całości nie. Małe wspólnoty z dala od biskupskich kręgów też nie. Kapliczka trydencka też nie. Więc co "tak" ?
Chętnie usłyszę wasze wizje co powinienem zrobić. Bo do tej pozy słyszę że Kościół w całości nie. Małe wspólnoty z dala od biskupskich kręgów też nie. Kapliczka trydencka też nie. Więc co "tak" ?
- Hatefire
Rób sobie co chcesz, to wolny kraj. Natomiast jak uzewnętrzniasz na forume swoje poglądy/postawę/itp., to ktoś się do tego się odniesie bądź pozytywnie bądź negatywnie. Ja tam nie mam pretensji, że ktoś tak czy inaczej skomentuje moje poglądy polityczne, nie ukrywam ich, wypowiadam się na różne tematy, to ma do tego prawo.
Natomiast co do mojego punktu widzenia. Poglądów na instytucje kościoła nie muszę chyba referować, bo są dobrze znane. Natomiast co do tych wspólnot, to mam styczność z ludźmi w to zaangażowanymi i dla mnie to sekciarstwo i pranie mózgu. No, ale jak pisałem twoje życie, nie mój cyrk nie moje małpy. Natomiast dopóki o tym piszesz to mamy prawo się odnieść, tak działają fora internetowe po prostu i oto w nich chodzi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Ja Ci nie powiem, co zrobić, ja się co najwyżej nie zgodzę z tym, co czasem piszesz. Każdy sobie swojego balansu szuka. Ani nie przekonuje mnie narracja Watykanu, ani tym bardziej trydenckie wsteczniactwo, chociaż mają piękną obrzędowość. Mierzi mnie natomiast relatywizowanie rzeczy cokolwiek ohydnych w imię ciągłości poglądowej prezentowanej na forume postaci, bo nie oszukujmy się, wszyscy tutaj korzystamy z prawa do częściowej anonimowości i odstawiamy autokreację. Wot i tyle. Ciekawi mnie natomiast Twoje zdanie na temat takich ludzi, jak Tischner czy Boniecki.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- Drone
To jeszcze ja, p.o. Sorosa na forum, odpowiem kol. Bloodcultowi. Wiele nie mam do dodania do tego, co napisali powyżej koledzy. Może tylko tyle, że koniecznie chcesz pokazać nam tu wszystkim, że jest jedna słuszna droga i poza nią reszta jest głupia i bezwartościowa. I tu się fundamentalnie różnimy. Nie twierdzę, że black metal to jedyna droga ku zbawieniu, bo dobrze wiem, że ktoś inny taką drogę znajdzie w kolekcjonowaniu gumowych kaczek, a inny w podróżach kulinarnych.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Poro
- Bloodcult
Akurat 535 będzie pierwszym poszukującym - jak już znudzą mu się historyjki o betoniarkach i polonezie - poszukiwać będzie złomu. Wszak bycie złomiarzem da mu już apogeum niezależności - politycznej, finansowej i rekreacyjnej. Jeszcze sobie resztek Harnasia popije z uzbieranych puszek popije 

Co tam piszczysz skurwiała szmato? Nie powinieneś być czasem u rysia na hotdogu? Won do pały. Na kolankach.
- Bloodcult
- Oferma
Bloodcult, odniesiesz się jakoś? Bo nie wiem, czy warto czekać, czy jak zwykle zignorujesz i poświęcisz się skupieniu na tym, że ktoś ci coś brzydko powiedział?
How entranced we are by the fire
- Bloodcult
Ks. Boniecki - pomimo kontrowersji nie będę na mi wieszał psów z powodu fotki z Nergalem. Twarz liberalnego Kościoła, nie dlatego że on taki kreuje, tylko dlatego że spory odsetek wiernych takiego Kościoła chce.
Ks. Tischner - nie znam zbyt wiele. Media robiły mu zła prasę podkreślaniem związku z górami jak i (chyba?) fakecytatami (ten o gówno prawdzie). Podobno krytyk tomizmu ale nie wiem których konkretnie aspektów więc nie zabiorę zdania (choć do wielu aspektów nauk Tomasza z Akwinu jestem sceptyczny).
Ks. Tischner - nie znam zbyt wiele. Media robiły mu zła prasę podkreślaniem związku z górami jak i (chyba?) fakecytatami (ten o gówno prawdzie). Podobno krytyk tomizmu ale nie wiem których konkretnie aspektów więc nie zabiorę zdania (choć do wielu aspektów nauk Tomasza z Akwinu jestem sceptyczny).
- Kilgore
Dlaczego fake cytatem? Ten o gówno prawdzie osobiście słyszałem z jego ust.Bloodcult pisze: ↑21-10-2020, 15:44Ks. Boniecki - pomimo kontrowersji nie będę na mi wieszał psów z powodu fotki z Nergalem. Twarz liberalnego Kościoła, nie dlatego że on taki kreuje, tylko dlatego że spory odsetek wiernych takiego Kościoła chce.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Bloodcult
Serio ? Jest tak głupi że nie dowierzałem że autentyczny xD
- Kilgore
Dlaczego głupi? Pokazuje trzy poziomy akceptacji u górali.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Ascetic
wyglada na to, że papaj lewus chce usankcjonować to co juz ma miejsce. powszechne pedalstwo wśród czarnych patusów. no może nie do końca. celibatu zbokom jeszcze nie zdjął, wychodzić za swoich partnerów w sukienkach jeszcze też nie pozwala.

tylko czekać aż se jebną nową flagę papieską. taką tęczową.

Poro
- Ascetic
i jeszcze dla podbicia tematu.Ascetic pisze: ↑21-10-2020, 19:45wyglada na to, że papaj lewus chce usankcjonować to co juz ma miejsce. powszechne pedalstwo wśród czarnych patusów. no może nie do końca. celibatu zbokom jeszcze nie zdjął, wychodzić za swoich partnerów w sukienkach jeszcze też nie pozwala.
Drone i Hatefire, tłuką od miesięcy, że wiatr zmian zmiecie jak pierd z dupy diabła tą katolską konserwę. zostanie im pustelnia w częstochowie i obmywanie ryjów wodą święconą. jak widać po dzisiejszym newsie, uginają się, jak drzewo na wietrze. bo nie mają wyjścia. nasz kremówkowy walczył, ten widzi, że uja to da i się robi samoczynnie netflixowy. czyli kościół wraca do korzeni. będzie lewuskowy.
Poro
- nicram
Wypić napar z konwalii majowej, cykuty a na deser zjeść muchomora jadowitego lub sromotnikowego. Myślę, że twoje problemy zostałyby ostatecznie rozwiązane.
Ostatnio zmieniony 21-10-2020, 20:05 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Spokojnie - wybitni teolodzy i poeci zaraz udowodnią, że jakiś tam papież chuja się tak naprawdę zna
.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Ascetic
już widziałem w internecie dzisiaj, że pierdoli taka jedna ten kościół ... mniód i jad na moje oczy

Poro
- Ascetic
wystarczy, że przejdzie na dietę wybitnego dietetyka z tego forume - witaminaD. śmietana i słonina. za 10 lat nie będzie co zbierać. (choć po tym jednym foto to BMI już takie bez diety w sam raz pod .... dobra dam na luz)
Poro