BENEDICTION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: BENEDICTION
Płyta naprawdę warta polecenia, przy odpowiedniej głośności potrafi kruszyć mury
to oczywiście przesada, ale pierdolnięcie jest srogie. Dziwię się, że więcej zespołów nie chce,albo nie może się realizatora doprosić o takie brzmienie. Może idealne nie jest, bo zaraz posypią się gromy, że werbel nie taki, że bas mógł lepiej brzmieć, że centrale za bardzo schowane - chuj mnie to obchodzi, brzmi to jak przystało na death metal. Ciężko. Wyróżnia się ta produkcja. Niby nowoczesna, ale osadzona w tradycji lat 90-tych.

-
- weteran forumowych bitew
Death Metal to nie perfumeria , bardzo dobry album pod każdym względem po prostu metal ,
-
- zaczyna szaleć
Pytanie mam,czy widział ktoś jak się prezentuje to wydanie Nuclear Blast Recordings? Jakaś książeczka,cuś? Szersze niż z podwójne CD to chyba jest ale środka nie widziałem.
-
Jeśli pytasz o 6-płytowy box to prezentuje się godnie, choć każda płyta ma ten sam obrazek z głównej okładki (wolałbym covery z poszczególnych płyt). Szerokie jak trzy pudełka na podwójne CD. Jest jedna 32-stronicowa książeczka z okładkami wszystkich albumów i z tekstami. Brzmienie bez zarzutu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
^ każdy normalny kupi pierwsze wydania, trochę chęci i za max 50zł za płyte się znajdzie. To wydanie kokodżambo to nie wiem dla kogo
-
Oprócz Benediction to chyba także istnieje taki box Sepultury.... Nie dla mnie. Kiedyś pamiętam były dwupaki z Metal mindu - przykładowo dwa pierwsze albumy Deicide w kartonowym pudełku. Wyciągałeś z niej dwa osobne jewel boxy - takie wydanie to jeszcze rozumiem.
-
Kupiłem ten box za 60 zł, więc chyba nie jestem normalny, ale gdy znajdziesz 3 pierwsze za 50 zł sztuka to daj znać.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Kupowałem 3 pierwsze za max 50zł ze słaniem w horyzoncie ostatnich 10 lat. Kwestia zaangażowania w poszukiwanie. Czytam to forum i się czasami załamuję jak ludzie nie potrafią płyt kupować.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Te dwupaki Metal Mind to były głównie licencyjne wydania, ale są ok. Mam z tego Pestilence, Suffocation i Malevolent Creation. Ale był też box Bathory, gdzie były oryginalne wydania Black Mark i Samael z 2. i 3. z Century Media.
-
To były fajne wydania, dwie płyty w cenie jednej więc i tak się opłaciło. Licencja licencją, ale wydanie w tradycyjnym pudełku, a nie jak później w byle jakim kartoniku który rozpadał się w chwili, gdy zbyt mocno się w niego wpatrywałeś.
-
W tej serii Nuclear Blast Recordings wyszedł też Sinister i Gorefest.
-
+ THERION?
-
- zaczyna szaleć
Dziękuję za info.Pacjent pisze: ↑24-10-2020, 14:58Jeśli pytasz o 6-płytowy box to prezentuje się godnie, choć każda płyta ma ten sam obrazek z głównej okładki (wolałbym covery z poszczególnych płyt). Szerokie jak trzy pudełka na podwójne CD. Jest jedna 32-stronicowa książeczka z okładkami wszystkich albumów i z tekstami. Brzmienie bez zarzutu.
-
- zaczyna szaleć
Tak,to było dobre.
-
-
Płyty z Nuclear Blast w tej formie wznowiło Dissonance. A jak wspominacie Sepulturę i Obituary to pewnie te tekturowe boxy z kartonikami wydane przez Roadrunner już kilka dobrych lat temu.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
-
Podoba mi się stwierdzenie, że Benediction najwyraźniej poczuli się znów młodzi. Sporo młodości jest w nowej płycie. W ogóle nie czuć bagażu wieku, no może tylko spore doświadczenie, ale rutyna im nie ciąży.jesusatan pisze: ↑24-10-2020, 21:54Cos tam po pijaku napisalem...
https://apocalypticrites.blogspot.com/2 ... tures.html
-
Jedyne z czym się nie zgodzę, to nazwanie "Killing music" płytą przeciętną. Dla mnie to był doskonały strzał. "Scriptures" lepszy, to już wiem, ale poprzedniczce też niewiele brakuje.