Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Księża
Wałęsa, Jankowski i wąsaci związkowcy wiecznie pazerni na państwową kasę.
Solidaruchom się należy przeciesz...
osz dej wincyj.
Solidaruchom się należy przeciesz...
osz dej wincyj.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Drone
No to księżula przyzwyczajajcie się do takiego traktowania.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Cudowne. Ostatnie działania partii rządzącej przyspieszają to co nieuniknione. Zaczynam wierzyć, że dożyję zmarginalizowania tej mafii w życiu publicznym.
all the monsters will break your heart
- Drone
Mam wielką nadzieję, że to pokolenie będzie miało zdecydowany stosunek do Kościoła, nie tak jak moje, w którym ludzi brali śluby kościelne, przyjmowali księdza po kolędzie, a potem pokątnie grali wielkich antyklerykałów.
- Stary Metal
- w mackach Zła
Piękne.
Po tysiąckroć piękne.
Po tysiąckroć piękne.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
- Lukass
- zahartowany metalizator
Ja także. Jeszcze niedawno nie wierzyłem, że taka scena może wydarzyć się w przestrzeni publicznej.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- postuje jak opętany!
Serce rośnie.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
- nicram
Pod tym kątem wielkie szkody poczynili w naszych życiach nasi rodzice (choć oczywiście nieświadomie). Ja zdecydowanie mniej więcej od 7 klasy podstawówki stałem po stronie Diabła, ale nacisk ze strony rodziców, żeby np. pójść do bierzmowania był ogromny. To było dla nich takie rytualne wręcz. Później już nie naciskali, ale ja tam się nie patyczkuję. Jak już wspominam żyję z kobitą bez ślubu, dziecka nie ochrzciłem i na spędach rodzinnych zawsze mówię, że po moim trupie oddam syna pod opiekę pedofilskiej mafii. Co oczywiście sieje zgorszenie, ale nienawidzę tych kościelnych kurwiów. Nienawiścią szczerą i głęboką.
Ostatnio zmieniony 25-10-2020, 17:42 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Jeśli się nie mylę to chyba pierwszy taki masowy protest, podczas którego pod adresem kleru lecą takie bezpośrednie inwektywy. I pomyśleć, że kobiety mają więcej jaj niż faceci. Szacun i brawo dla nich. Mam gorącą nadzieję, że może jest to zaczyn do czegoś większego. Może wreszcie nastąpi rzeczywista zmiana pokoleniowa i Kościół znajdzie się tam gdzie jego miejsce - czyli na śmietniku. A być może nie - może troszkę sobie ludzie pokrzyczą, a za tydzień pójdą znów do kościółka, znów poślą dziecko na religię, a w grudniu pośpiewają kolędy i grzecznie pomaszerują na pasterkę. Who knows... Chciałbym wierzyć, że wszyscy, którzy dziś tak tłumnie protestują, rozumieją już, że ta cała afera to nie efekt działania Trybunału Konstytucyjnego czy PiS-u wespół z Konfederacją. To efekt bezczelnej indoktrynacji katolickiej jakiej człowiek poddawany jest już od urodzenia. Urabianie jednostki od najmłodszych lat skutkuje później m.in. takimi a nie innymi wyborami politycznymi. Chciałbym w tym miejscu nieśmiało zaapelować do wszystkich, którzy w ostatnich wyborach parlamentarnych głosowali na PiS lub Konfederację - ujawnijcie się tu i stańcie w prawdzie Towarzysze. Napiszcie, że tak właśnie wybraliście i że jesteście zadowoleni z wyroku pseudo-TK. Chciałbym poznać Wasze nicki. Chyba nie macie się czego wstydzić, prawda? Zatem?
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
^^^^
list spluwaczek:
1. pacjent
list spluwaczek:
1. pacjent
- nicram
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Hej, ale mi chodziło, żeby te jednostki same się ujawniły i przyznały. Chyba mają do tego odwagę? Przecież swoich poglądów nie można się wstydzić...
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
dobrze. na katolickim forum* gdzie hołubione są postawy szowinistyczne oraz ksenofobiczne - w tym poprzez administracje - nie powinno być z tym problemu. tez czekam.
* nie ma się co krygować i wstydzić. konfiarskie forum to prawie jak dzisiaj na schodach kościelnych, co się zrzucało kobietę. jak w pato domu. strażo kościelna. objaw się. no streSS.
* nie ma się co krygować i wstydzić. konfiarskie forum to prawie jak dzisiaj na schodach kościelnych, co się zrzucało kobietę. jak w pato domu. strażo kościelna. objaw się. no streSS.
Ostatnio zmieniony 25-10-2020, 18:02 przez Wacław, łącznie zmieniany 2 razy.
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Pewnie jak zwykle skończy się na niczym. Nikt się nie odezwie, a przecież w przedwyborczych sondach tutaj na forum, zdeklarowanych popleczników PiS-u i Konfy było tu kilkanaście procent. Gdzież oni?
- Drone
To pokolenie było wyjątkowo zastraszone i wielu wypadkach do dziś takie jest. Też nie mam bierzmowania i nie brałem ślubu kościelnego, choć nie miałem żadnych nacisków. Znam natomiast ludzi, także słuchających metalu, którzy "dla świętego spokoju" kroczyli do ołtarza. To pokazuje, jak duża społeczna presja i zewnętrzna, i zinternalizowana jakby powiedział psycholog, była na uczestniczenie w tym cyrku zwanym tradycją.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
może żona im zabroniła być akurat dzisiaj rycerzem chrystusa i maryii. bo niedługo planowali dzieciaka?frankmullen pisze: ↑25-10-2020, 17:56Pewnie jak zwykle skończy się na niczym. Nikt się nie odezwie, a przecież w przedwyborczych sondach tutaj na forum, zdeklarowanych popleczników PiS-u i Konfy było tu kilkanaście procent. Gdzież oni?
jak już tak rozmawiamy, ja mam pytanie do Medarda. bo to jest dobry koleżka. konfa czy PiS? o resztę jednostek nie pytam bo doskonale wiem, że teraz będzie głowa w piasek. ale ten jest dostatecznie pyskaty.
Ostatnio zmieniony 25-10-2020, 18:05 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
- Drone
Otóż to. I teraz bardzo ważną sprawą jest odarcie Kościoła z sacrum. Dlatego należy postępować względem nich bez szacunku. Nazywać odpowiednio księży, mazać po murach, zakłócać msze, wywrócić stolik do góry nogami - bez patrzenia na konsekwencje. Nie dać się urobić łzawą narracją Kościoła, jak to oni stoją po stronie strwożonych dzieci, dobra, łagodności i delikatności, a naprzeciwko są zwyrodniali lewacy.frankmullen pisze: ↑25-10-2020, 17:41Jeśli się nie mylę to chyba pierwszy taki masowy protest, podczas którego pod adresem kleru lecą takie bezpośrednie inwektywy. I pomyśleć, że kobiety mają więcej jaj niż faceci. Szacun i brawo dla nich. Mam gorącą nadzieję, że może jest to zaczyn do czegoś większego. Może wreszcie nastąpi rzeczywista zmiana pokoleniowa i Kościół znajdzie się tam gdzie jego miejsce - czyli na śmietniku. A być może nie - może troszkę sobie ludzie pokrzyczą, a za tydzień pójdą znów do kościółka, znów poślą dziecko na religię, a w grudniu pośpiewają kolędy i grzecznie pomaszerują na pasterkę. Who knows... Chciałbym wierzyć, że wszyscy, którzy dziś tak tłumnie protestują, rozumieją już, że ta cała afera to nie efekt działania Trybunału Konstytucyjnego czy PiS-u wespół z Konfederacją. To efekt bezczelnej indoktrynacji katolickiej jakiej człowiek poddawany jest już od urodzenia. Urabianie jednostki od najmłodszych lat skutkuje później m.in. takimi a nie innymi wyborami politycznymi. Chciałbym w tym miejscu nieśmiało zaapelować do wszystkich, którzy w ostatnich wyborach parlamentarnych głosowali na PiS lub Konfederację - ujawnijcie się tu i stańcie w prawdzie Towarzysze. Napiszcie, że tak właśnie wybraliście i że jesteście zadowoleni z wyroku pseudo-TK. Chciałbym poznać Wasze nicki. Chyba nie macie się czego wstydzić, prawda? Zatem?
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Ja głosowałem, a co tam synuś? Jakaś ankieta będzie? Kolejny forumowy Robespierre nam się objawił?frankmullen pisze: ↑25-10-2020, 17:50Hej, ale mi chodziło, żeby te jednostki same się ujawniły i przyznały. Chyba mają do tego odwagę? Przecież swoich poglądów nie można się wstydzić...
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Ok, głosowałeś. To jedno. A zadowolony jesteś z wyroku TK?Rumburak pisze: ↑25-10-2020, 18:14Ja głosowałem, a co tam synuś? Jakaś ankieta będzie? Kolejny forumowy Robespierre nam się objawił?frankmullen pisze: ↑25-10-2020, 17:50Hej, ale mi chodziło, żeby te jednostki same się ujawniły i przyznały. Chyba mają do tego odwagę? Przecież swoich poglądów nie można się wstydzić...
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
odłożyłeś już?Rumburak pisze: ↑25-10-2020, 18:14Ja głosowałem, a co tam synuś? Jakaś ankieta będzie? Kolejny forumowy Robespierre nam się objawił?frankmullen pisze: ↑25-10-2020, 17:50Hej, ale mi chodziło, żeby te jednostki same się ujawniły i przyznały. Chyba mają do tego odwagę? Przecież swoich poglądów nie można się wstydzić...