Zapala się tylko te znicze w dwa dni w roku? Co za różnica jak zapalisz np dzisiaj ? Albo w poniedziałek?Tatuś pisze: ↑30-10-2020, 16:30To, że babcia frania kupiła to nie problem ale są tacy to tym handlują i teraz kupiłeś kwiaty, znicze i zamówiłeś stragan a tu o 15:30 w piątek wychodzi debil w okularkach i mówi, że twoje kilkanaście tysięcy poszło się jebać. To samo z organizacją komunikacji, miasta układały rozkłady, zaplanowały kierowców, ponaprawiali te autobusy i tramwaje by wyjechało to za bramę i co? Jakby nie można było tego ogłosić tydzień temu.
SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SARS-CoV-2
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
Co się dzieje Tomku?tomaszm pisze: ↑30-10-2020, 16:31Przed chwilą wysłałem smsa Sybirowi. Będzie lepiej? Nie wiem kurwa. Tkwię w tym chujowym stanie covidu na maxa. Płaczę do poduszki? Co to da? Stan depresyjny level expert. Zeby ta jebana kurwa wirusowa odpuściła. Żyć sie nie chce. Dlaczego mnie tak napierdala? Chuj wie. Tu płacz....
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- uglak
Tylko, że tego nie można było ogłosić tydzień temu, bo zacząłby się rajd na cmentarze i efekt byłby taki sam jak bez zamykania. Swoją drogą też mieszkam kolo cmentarza, więc zaraz się przejdę zobaczyć czy emeryci ruszyli z boksów startowych czy przyjęli do wiadomości.Tatuś pisze: ↑30-10-2020, 16:30To, że babcia frania kupiła to nie problem ale są tacy to tym handlują i teraz kupiłeś kwiaty, znicze i zamówiłeś stragan a tu o 15:30 w piątek wychodzi debil w okularkach i mówi, że twoje kilkanaście tysięcy poszło się jebać. To samo z organizacją komunikacji, miasta układały rozkłady, zaplanowały kierowców, ponaprawiali te autobusy i tramwaje by wyjechało to za bramę i co? Jakby nie można było tego ogłosić tydzień temu.
Guilty of being right
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nie, ale widze go z okna

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- nagrobek
- zahartowany metalizator
nie sciemniaj, mieszkasz przy zajezdni tramwajowej zaraz obok cmentarza
-
- rasowy masterfulowicz
Matula dzwoniła i ponoć w drodzę na cmentarz zrobił sie korek, stadem ruszyli z latarenkami w swoich ajfonach zapalić świeczke i postawić kwiat żeby nie było głupio
- Żułek
nie nie nie zajezdnia jest dopiero na żeraniu/annopolu a to spory kawałek od cmentarza
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Dla mnie żadna ale są ludzie, którzy uważają, że się naczytali książek nieznanych autorów sprzed 2000 lat i robi im to różnicę.maciek z klanu pisze: ↑30-10-2020, 16:35
Zapala się tylko te znicze w dwa dni w roku? Co za różnica jak zapalisz np dzisiaj ? Albo w poniedziałek?
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- trup
Kadra na Narodowy
„Szkolenie online z obsługi respiratora. 31 października. Godzina 18.00 – 19.00. Tylko dla lekarzy z Okręgowej Izby Lekarskiej w Warszawie”
Na ogłoszenie zwróciła mi uwagę dr M (lekarka SOR), dodając komentarz, mieszczący się w kategorii czarny humor:
- Zobacz, szkolą kadrę na Narodowy!
Ogłoszenie to dobra ilustracja, opowiadająca o skutkach kilkumiesięcznego uśpienia władz między wiosennym, a jesiennym atakiem pandemii. Wtedy był czas na solidne przeszkolenie ludzi, szykowanie miejsca dla chorych, sprzętu, przygotowywanie i konsultowanie potrzebnych zmian w prawie.
A teraz? To można gasić pożar. Przerabiać stadiony na szpitale, pisać ustawę na kolanie oraz uczyć respiratora przez godzinę, w trybie online.
Żeby była jasność – szkolenie organizują żadne władze, ale samorząd lekarski – czyli OIL w Warszawie (za co samorządowi należą się słowa uznania).
- A co innego robić w tej sytuacji? Czekać z założonymi rękami? – skomentował znajomy doktor z władz Izby.
Szkolenie może być tym bardziej „wirtualne”, bo podawał dziś rano Mazowiecki Urząd Wojewódzki - ze 160 respiratorów dla pacjentów Covid 19, zajętych jest 158.
I tu kończy się nawet czarny humor. Wieczorem rozmawiałem z doktorem S., lekarzem pracującym na SOR w szpitalu powiatowym w Małopolsce. Mówił, że na jego terenie sięgnięto już po ostatnie rezerwy:
- Ostatnie skitrane gdzieś na czarną godzinę respiratory zostały uruchomione. Nie ma już żadnych zapasów. I zaczynają się dylematy.
- Czyli?
- Kogo podłączać, a kogo nie. Nie mam procedur, zapisanych gdzieś wskazówek medycznych, czy etycznych, które by mi pomogły. Zostaję z tym sam.
Dr S. do dwóch ostatnich respiratorów podłączył mężczyznę lat 50 plus, znanego w okolicy alkoholika, z wyjątkowo zniszczonym organizmem, a także pacjentkę osłabioną długotrwałą terapią onkologiczną, po przeszczepie nerki:
- Będę brutalny: pierwszy pacjent, jeśli przeżyje covida, pociągnie najwyżej kilka lat, zapije się na śmierć. Pacjentka, zdanie moje i anestezjologa, raczej nie ma szans na to, by z tego wyjść.
- Myśli pan o tym?
- Mam taki obraz, że jedna z pracujących na oddziale pielęgniarek nagle okazuje się dodatnia i potrzebuje respiratora.
- I co wtedy? Będzie się pan zastanawiał: „może trzeba było przyoszczędzić sprzęt? A może…”
- No sam pan rozumie.
https://www.facebook.com/11380474046348 ... 683356956/
„Szkolenie online z obsługi respiratora. 31 października. Godzina 18.00 – 19.00. Tylko dla lekarzy z Okręgowej Izby Lekarskiej w Warszawie”
Na ogłoszenie zwróciła mi uwagę dr M (lekarka SOR), dodając komentarz, mieszczący się w kategorii czarny humor:
- Zobacz, szkolą kadrę na Narodowy!
Ogłoszenie to dobra ilustracja, opowiadająca o skutkach kilkumiesięcznego uśpienia władz między wiosennym, a jesiennym atakiem pandemii. Wtedy był czas na solidne przeszkolenie ludzi, szykowanie miejsca dla chorych, sprzętu, przygotowywanie i konsultowanie potrzebnych zmian w prawie.
A teraz? To można gasić pożar. Przerabiać stadiony na szpitale, pisać ustawę na kolanie oraz uczyć respiratora przez godzinę, w trybie online.
Żeby była jasność – szkolenie organizują żadne władze, ale samorząd lekarski – czyli OIL w Warszawie (za co samorządowi należą się słowa uznania).
- A co innego robić w tej sytuacji? Czekać z założonymi rękami? – skomentował znajomy doktor z władz Izby.
Szkolenie może być tym bardziej „wirtualne”, bo podawał dziś rano Mazowiecki Urząd Wojewódzki - ze 160 respiratorów dla pacjentów Covid 19, zajętych jest 158.
I tu kończy się nawet czarny humor. Wieczorem rozmawiałem z doktorem S., lekarzem pracującym na SOR w szpitalu powiatowym w Małopolsce. Mówił, że na jego terenie sięgnięto już po ostatnie rezerwy:
- Ostatnie skitrane gdzieś na czarną godzinę respiratory zostały uruchomione. Nie ma już żadnych zapasów. I zaczynają się dylematy.
- Czyli?
- Kogo podłączać, a kogo nie. Nie mam procedur, zapisanych gdzieś wskazówek medycznych, czy etycznych, które by mi pomogły. Zostaję z tym sam.
Dr S. do dwóch ostatnich respiratorów podłączył mężczyznę lat 50 plus, znanego w okolicy alkoholika, z wyjątkowo zniszczonym organizmem, a także pacjentkę osłabioną długotrwałą terapią onkologiczną, po przeszczepie nerki:
- Będę brutalny: pierwszy pacjent, jeśli przeżyje covida, pociągnie najwyżej kilka lat, zapije się na śmierć. Pacjentka, zdanie moje i anestezjologa, raczej nie ma szans na to, by z tego wyjść.
- Myśli pan o tym?
- Mam taki obraz, że jedna z pracujących na oddziale pielęgniarek nagle okazuje się dodatnia i potrzebuje respiratora.
- I co wtedy? Będzie się pan zastanawiał: „może trzeba było przyoszczędzić sprzęt? A może…”
- No sam pan rozumie.
https://www.facebook.com/11380474046348 ... 683356956/
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
Nie wiem kurwa nie wiem Maćku, Wróciłem z szpitala było dobrze- parę godzin trup. W tym całym nieszczęściumaciek z klanu pisze: ↑30-10-2020, 16:36Co się dzieje Tomku?tomaszm pisze: ↑30-10-2020, 16:31Przed chwilą wysłałem smsa Sybirowi. Będzie lepiej? Nie wiem kurwa. Tkwię w tym chujowym stanie covidu na maxa. Płaczę do poduszki? Co to da? Stan depresyjny level expert. Zeby ta jebana kurwa wirusowa odpuściła. Żyć sie nie chce. Dlaczego mnie tak napierdala? Chuj wie. Tu płacz....
jak nie zdechnąć bo mysi fatalistyczne level expert
Kurwa jak byłem z chłopakami na łączach z MM to było nieźle. Wróciłem i po człowieku.Szczerze jetem załamany- w nocy Lucio Fulci. Jeste źle i trzymajcie za mna a kciuku:) Dziekjuje za wparcie, Ten mail zajął mi z 20min .
- nagrobek
- zahartowany metalizator
ej ziom, dajesz w gaz czy faktycznie tak cię wykręciło po szpitalu??
-
Tomek kurwa marzę w tej chwil żeby było lepiej. A już nie będzie.
Zresztą masz mój numer. Dzwon. Po człowiek.
Zresztą masz mój numer. Dzwon. Po człowiek.
- maciek z klanu
-
Znajoma informuje o podobnej sytuacji tzn. ostre osłabienie, a potem poprawa i kolejny kryzys. Pocieszam, że teraz powinien nastąpić kolejny przełom i już trwała poprawa. Jak u Ciebie z poziomem cukru i ciśnieniem?tomaszm pisze: ↑30-10-2020, 16:56Nie wiem kurwa nie wiem Maćku, Wróciłem z szpitala było dobrze- parę godzin trup. W tym całym nieszczęściumaciek z klanu pisze: ↑30-10-2020, 16:36Co się dzieje Tomku?tomaszm pisze: ↑30-10-2020, 16:31Przed chwilą wysłałem smsa Sybirowi. Będzie lepiej? Nie wiem kurwa. Tkwię w tym chujowym stanie covidu na maxa. Płaczę do poduszki? Co to da? Stan depresyjny level expert. Zeby ta jebana kurwa wirusowa odpuściła. Żyć sie nie chce. Dlaczego mnie tak napierdala? Chuj wie. Tu płacz....
jak nie zdechnąć bo mysi fatalistyczne level expert
Kurwa jak byłem z chłopakami na łączach z MM to było nieźle. Wróciłem i po człowieku.Szczerze jetem załamany- w nocy Lucio Fulci. Jeste źle i trzymajcie za mna a kciuku:) Dziekjuje za wparcie, Ten mail zajął mi z 20min .
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Cukier nie mam pojęcia. Ciśnienie wysokie. Nawet bardzo. Coś kurwa z tym jest ze to ma takie synusidy zdrowotne. Wczoraj jak wracałem z Rybnika bylo super. Dzisiaj po człowieku- psychiczne nie wspominam:(
-
Z paroma kolegami z forume rozmawiałem. Oni wiedza jak jest - czy to kurwa zależy od grupy krwi, od palenia fajek chuj wie. Zapytajcie się Morbida. Chuj wie dlaczego akurat nas tak rozbiło. Pewnie jest coś o czym nie wiemy.
- SODOMOUSE
aparat do cukru, to powinieneś mieć. Idziesz do apteki, dostajesz gratis aparat a kupujesz tylko paski do badania.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
Z cukrem i ciśnieniem jest tak, że przy anomaliach można tego w ogóle nie czuć. Jeśli ktoś czuje czasami np. napady senności lub ma stany zapalne skóry, a nawet często swędzą go jaja
to niech czym prędzej robi krzywą cukrową.
PS. Przy okazji takich infekcji cukrzyca i nadciśnienie wychodzą bokiem.

PS. Przy okazji takich infekcji cukrzyca i nadciśnienie wychodzą bokiem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Super Pesten. Pierwsze co zrobię to pójdę po jakiś pistolet co mi zmierzy poziom cukru
Jak nie zdechne i sie nie uduszę do rana.
Jak nie zdechne i sie nie uduszę do rana.
- Sybir
Tak jakby, tylko później.vicotnick pisze:Czy w tym roku będzie tradycyjna akcja znicz?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz