Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

Re: Księża

18-11-2020, 11:09

Znamienny jest inny fragment:
Zakonnice w Szczecinie działają od ponad 30 lat. Ich głównym zadaniem jest pomoc potrzebującym. Organizują posiłki, ubrania. Zimą dają schronienie osobom bezdomnym. Dwa razy w tygodniu potrzebujący mogą przyjść prosto z ulicy, by wykąpać się i otrzymać czystą odzież. Prowadzą także schronisko dla osób chorych.

Miasto dawało za darmo budynek a dostawało pomoc bezdomnym. Jak dla mnie dobry deal.

Ilu bezdomny pomogliście ? Hatefire to jeszcze jestem w stanie uwierzyć że cośtam zrobił (prócz majaczeń o sztandarach i rewolucji) choć tak wychwalany przez niego socjalizm poniósł najbardziej spektakularną klęskę w pomocy bezdomnym. A teraz teorie że biskup odbierze zakonnicom ten budynek i sam sprzeda. Ikonowicz powinien Cię zabić.

Drone, zaskocz nas wszystkich. Pochwal się co zrobiłeś prócz manifestowania pogardy i nazywania pomocy patologią ? Vulture cie jednak dobrze podsumował:
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Hatefire

18-11-2020, 11:25

Bloodcult pisze:
Zakonnice w Szczecinie działają od ponad 30 lat. Ich głównym zadaniem jest pomoc potrzebującym. Organizują posiłki, ubrania. Zimą dają schronienie osobom bezdomnym. Dwa razy w tygodniu potrzebujący mogą przyjść prosto z ulicy, by wykąpać się i otrzymać czystą odzież. Prowadzą także schronisko dla osób chorych.

Miasto dawało za darmo budynek a dostawało pomoc bezdomnym. Jak dla mnie dobry deal.

Ilu bezdomny pomogliście ? Hatefire to jeszcze jestem w stanie uwierzyć że cośtam zrobił (prócz majaczeń o sztandarach i rewolucji) choć tak wychwalany przez niego socjalizm poniósł najbardziej spektakularną klęskę w pomocy bezdomnym. A teraz teorie że biskup odbierze zakonnicom ten budynek i sam sprzeda. Ikonowicz powinien Cię zabić.
No spoko doceniam. Niemniej mają budynek za darmo. Więc czym problem? Po co im własność? Zwłaszcza,że nikt nie chciał im odbierać. Niestety ciężko znaleźć w Polsce podobnie skompromitowana instytucję jak KK, to ludzie będą pytać co z tym zrobią. Mają za darmo, działają chwała im za to. Po co im ta własność za bezcen?
Ostatnio zmieniony 18-11-2020, 11:27 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-11-2020, 11:26

Hatefire pisze:
18-11-2020, 10:52
Obrazek

Aha czyli dla par, które w sposób naturalny nie mogą doczekać się dziecka. proponuje się dla odmiany metody naturalne, cokolwiek to znaczy :facepalm:
niepokalane poczęcie?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-11-2020, 11:27

Hatefire pisze:
18-11-2020, 11:25
Bloodcult pisze:

No spoko doceniam. Niemniej mają budynek za darmo. Więc czym problem? Po co im własność? Zwłaszcza,że nikt nie chciał im odbierać. Niestety ciężko znaleźć w Polsce podobnie skompromitowana instytucję jak KK. Mają za darmo, działają chwała im za to . Po co im ta własność za bezcen?
Żeby móc sprzedać i mieć na rozwój firmy.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Bloodcult

18-11-2020, 11:33

@Hatefire
Po to że jak dojdą do władzy ludzie o poglądach Drona to im ten budynek odbiorą (choć lewactwo i prawo własności ma za nic). Drona czy innego Palikota nie będzie obchodzić pomoc bezdomnym tylko kolejny krok niszczenia wszystkiego co katolickie.

Awatar użytkownika
Drone

Bloodcult pisze:
Drone, zaskocz nas wszystkich. Pochwal się co zrobiłeś prócz manifestowania pogardy i nazywania pomocy patologią ? Vulture cie jednak dobrze podsumował:
Mogę nic nie robić i być nikim. Nie ma to nic do rzeczy. Rozmowa toczy się o zachłanności kleru, który wykorzysta każdą okazję, by przejąć jakieś mienie. Łzawe argumenty o bezdomnych mam głęboko gdzieś, zwłaszcza, że Kościół marzy o sytuacji, że wszyscy są głupi, biedni i najlepiej bezdomni. Wtedy w pełni mógłby realizować swą misję.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Hatefire

18-11-2020, 11:36

Bloodcult pisze:
@Hatefire
Po to że jak dojdą do władzy ludzie o poglądach Drona to im ten budynek odbiorą (choć lewactwo i prawo własności ma za nic). Drona czy innego Palikota nie będzie obchodzić pomoc bezdomnym tylko kolejny krok niszczenia wszystkiego co katolickie.
Sorry pierdolenie. Poza tym kościół jest chyba poza państwem największym właścicielem nieruchomości w Polsce. Dadzą sobie radę i zostanie im na działalność charytatywną.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

18-11-2020, 11:39

Bloodcult pisze:

kolejny krok niszczenia wszystkiego co katolickie.
Nie trzeba tego robić,sami sobie szkodzicie. Poczytaj sondaże. 30 lat katechezy, a młodzież nienawidzi kościoła. Jest taka przypowieść o belce w oku :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

18-11-2020, 11:42

Najbliższe lata będą ciekawe. Samorządy są już w totalnej, finansowej dupie do tego stopnia, że muszą oszędzać na podstawowych usługach publicznych takich jak komunikacja miejska czy oświetlenie ulic a kościółek nadal wyciąga swoje tłuste łapki po więcej nieruchomości i funduszy z państwowej kasy. W dodatku inwestycje leżą, chyba, że akurat chodzi o kolejne muzea czy pomniki papaja (który ostatnio ma jakoś nienajlepszą prasę...) :D. To jebnie szybciej niż można było się jeszcze niedawno spodziewać.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Hatefire

18-11-2020, 11:50

Nerwowy pisze:
18-11-2020, 11:42
pomniki papaja (który ostatnio ma jakoś nienajlepszą prasę...)
Najzabawniejsze, że ich główny autorytet, którego kult trzymał to wszystko w kupie w Polsce, właśnie wyjebał ryjem o glebę.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

18-11-2020, 11:54

Jacy wierni tacy święci i autoreytety. Wyznawcy Bestii z Wadowic :D.

KULT ETERNAL
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Drone

18-11-2020, 12:00

Bloodcult poszedł w totalną ekstremę. De Misteriis i Burzum poszło DO ŻYDA, a wziął na tapet BESTIĘ Z WADOWIC, kremówki i "Barkę", hehe.
Awatar użytkownika
Hatefire

18-11-2020, 12:08

Drone pisze:
18-11-2020, 12:00
Bloodcult poszedł w totalną ekstremę.
Przynajmniej wiadomo gdzie był jak go nie było. Chyba na jakiś rekolekcjach, bo wrócił radykalniejszy i bardziej bezkompromisowy niż był.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

18-11-2020, 12:10

Bronił kościołów przed lewactwem.
Awatar użytkownika
Bloodcult

18-11-2020, 12:13

Akurat nie lubię Karola Wojtyły a barki wprost nienawidzę, więc jak zwykle gadasz kompletne bzdury. Co nie zmienia postaci rzeczy że :

Burzum >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Barka > Tajne obrzędy pana szatana

@Hatefire
Po 30 latach :) twoja ulubiona partyjka po jednej kadencji nakradła po 200 tyś. na łebka i tym samym zaprzeczyła swoim równościowy ideałom xD

Awatar użytkownika
Hatefire

18-11-2020, 12:26

Bloodcult pisze:
18-11-2020, 12:13
@Hatefire
Po 30 latach :) twoja ulubiona partyjka po jednej kadencji nakradła po 200 tyś. na łebka i tym samym zaprzeczyła swoim równościowy ideałom xD
No widzisz kolego, to nie jest moja partyjka. Nigdy do żadnej partii nie należałem. ty do kościółka natomiast należysz i rozgłaszasz to publiczne z dumą. Jakby ta partyjka zdechła jutro łzy bym nie uronił, albo pojawiła się lepsza opcja od razu bym się na głosowanie na nią przerzucił. Cała moja historia głosowań, to nienawidzę tych szmaciarzy, ale ci wydają się najrozsądniejsi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

18-11-2020, 12:32

Zacznijmy od tego że niczego nie rozgłaszam. Nigdzie też nie pisałem że Kościół jest cały kryształowy. Ani tym bardziej że jestem sympatykiem JP2.

Niemniej snucie teorii że "lokalny" biskup chce odebrać zakonnicom dom pomocy bezdomnym a następnie sprzedać dla prywatnego zysku jest oznaką zwykłej szajby która kilku osobom tutaj odbiła (są na to może dosadniejsze słowa ale ja kulturalny jestem).

Awatar użytkownika
Hatefire

18-11-2020, 12:46

Bloodcult pisze:
18-11-2020, 12:32
Niemniej snucie teorii że "lokalny" biskup chce odebrać zakonnicom dom pomocy bezdomnym a następnie sprzedać dla prywatnego zysku jest oznaką zwykłej szajby która kilku osobom tutaj odbiła (są na to może dosadniejsze słowa ale ja kulturalny jestem).
Od 30 lat mają za darmo nieruchomość. Władze się zmieniały nikt im nie odebrał. Dlaczego mają dać im na własność? Rozumiem, że Związkowi Wędkarskiemu, który od 50 lat ma wynajmuje jakiś lokal i robi dużo dobrej roboty. Zarybia stawy i rzeki w mieście, pilnuje społecznie czy nikt nie śmieci w okolicy zbiorników wodnych nie wypierdala, sprząta tereny wokoło zbiorników też należy oddać lokal za przysłowiową złotówkę?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

18-11-2020, 12:50

A czemu nie ? Jak robią coś pożytecznego to dlaczego im nie dać ? Twoje to jest ? Stracisz coś na tym ?

Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

18-11-2020, 12:59

Słuchacze pytają: "Dlaczego dać na własność?", radio ZK odpowiada: " A dlaczego nie?" :D

Tak w ramach uprawiania zwykłej szajby: znaleziona w 3 minuty historia o tym, jak arcybiskup sprzedał dom zakonnic pomagających ubogim, by opłacić odszkodowania dla ofiar molestowania przez księży: https://www.independent.com/2008/05/10/ ... ving-town/
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
ODPOWIEDZ