oooo to jest dobry pomysł i chyba tak spróbuje zrobić

+1

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
oooo to jest dobry pomysł i chyba tak spróbuje zrobić
+1
Ascetic pisze: ↑20-11-2020, 18:49u mnie będzie inaczej
polecę po zespołach a nie płytach. właściwie każda z płyt tychże stoi u mnie na ołtarzyku.
1. bezapelacyjnie najważniejszy zespół z niemalże każdym materiałem to Grave Miasma. jestem ich bezkrytycznym fanbojem a nawet lejdibojem.
a później tak na szybko i oszczę∂nie w słowach. 2, 3, 4 , 5 :
Grave Upheaval
Temple Nightside
Eucharist
Dead Congregation
Adversarial
Irkallian Oracle
Encoffination (im późniejsza nagrywka, tym lepiej)
Krypts
Swallowed
Qurixkuor (tu wyjątek tylko "TTD")
Summon (tu tylko demówka "AoD")
Portal (tylko "V")
Malthusian ("BtH")
Teitanblood ("D")
od biedy Abyssal/ Sheol/ Muknal/
a na drugą nóżkę bardzo cenię bardzo ostatnie produkcje: Fetid, Cerebral Rot, Mortiferum, cześć grania od Undergang, Cavurn, Sedimentum. ogromnie się jaram jakie rzeczy się nagrywa w okołoklasycznym def metalu. są to świetne lata. też w zakresie demówek.
a na trzecio nuszkę Vektor.
Oby Cavurn wydał pełniaka i oby to było na miare Swalllowed. Bo to jaki sam potentsjałAscetic pisze: ↑20-11-2020, 22:55Ascetic pisze: ↑20-11-2020, 18:49u mnie będzie inaczej
polecę po zespołach a nie płytach. właściwie każda z płyt tychże stoi u mnie na ołtarzyku.
1. bezapelacyjnie najważniejszy zespół z niemalże każdym materiałem to Grave Miasma. jestem ich bezkrytycznym fanbojem a nawet lejdibojem.
Grave Upheaval
Temple Nightside
Eucharist
Dead Congregation
Adversarial
Irkallian Oracle
Krypts
Swallowed
Portal (tylko "V")
Malthusian ("BtH")
Teitanblood ("D")
a na drugą nóżkę bardzo cenię bardzo ostatnie produkcje: Fetid, Cerebral Rot, Mortiferum, cześć grania od Undergang, Cavurn, Sedimentum. ogromnie się jaram jakie rzeczy się nagrywa w okołoklasycznym def metalu. są to świetne lata. też w zakresie demówek.
a na trzecio nuszkę Vektor.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Wiedziałem, że o czymś zapomniałem.Pelson pisze: ↑20-11-2020, 15:30Nie wiem czy najlepsze, ale najczęściej słuchane. Tak z pamięci, metal. Bez 2020, kolejność przypadkowa. Licząć z 2020- doszłoby Ulcerate i Afterbirth.
Suffering Hour- "Dwell"
Cult of Luna "vertical"
Gorguts "Colored Sands"
Ulcerate "The Destroyers of All"
Mgła "Exercises in Futility"
Aluk Todolo- Voix
CDG- "Henbane"
Dead Congregation "Promulgation of the fall"
Neurosis "honor found..."
Blindead "Absence"
Obliteration "Black death Horizon"
YOB- Clearing the path to ascend
Aosoth- IV
DsO- Furnaces..."
Bolzer- Hero
Swallowed- "Lunarterial"
Execration- Odes of the Occult
Tetragrammacide- Primal Incinerators...
Adversarial- Death...
Mitochondrion- Parasignosis
Spoza metalu- na pewno coś od HTRK, ostatni Carbon Based Lifeforms, ostatni Bowie, The National: high violet i Trouble will find me, Drab majesty- the demonstration, Crippled Black Phoenix- I, vigilante, Wedrowcy- Marynistyka, the soft moon- deeper, Ulterior "Wild in wildfire", Forest swords- Engravings.
pierdole. ile można dopisywać za podszeptem, powiedzmy kolegów ...Ascetic pisze: ↑20-11-2020, 18:49u mnie będzie inaczej
Grave Upheaval
Temple Nightside
Eucharist
Dead Congregation
Adversarial
Irkallian Oracle
Krypts
Swallowed
Black Curse
Portal (tylko "V")
Malthusian ("BtH")
Teitanblood ("D")
a na trzecio nuszkę Vektor & Cryptic Shift – Visitations From Enceladus
Obiecuję, że to już ostatni raz, ale do niemetalowych dopisuję jeszcze Monster Magnet- The Last Patrol.Pelson pisze: ↑21-11-2020, 12:04Wiedziałem, że o czymś zapomniałem.Pelson pisze: ↑20-11-2020, 15:30Nie wiem czy najlepsze, ale najczęściej słuchane. Tak z pamięci, metal. Bez 2020, kolejność przypadkowa. Licząć z 2020- doszłoby Ulcerate i Afterbirth.
Suffering Hour- "Dwell"
Cult of Luna "vertical"
Gorguts "Colored Sands"
Ulcerate "The Destroyers of All"
Mgła "Exercises in Futility"
Aluk Todolo- Voix
CDG- "Henbane"
Dead Congregation "Promulgation of the fall"
Neurosis "honor found..."
Blindead "Absence"
Obliteration "Black death Horizon"
YOB- Clearing the path to ascend
Aosoth- IV
DsO- Furnaces..."
Bolzer- Hero
Swallowed- "Lunarterial"
Execration- Odes of the Occult
Tetragrammacide- Primal Incinerators...
Adversarial- Death...
Mitochondrion- Parasignosis
Spoza metalu- na pewno coś od HTRK, ostatni Carbon Based Lifeforms, ostatni Bowie, The National: high violet i Trouble will find me, Drab majesty- the demonstration, Crippled Black Phoenix- I, vigilante, Wedrowcy- Marynistyka, the soft moon- deeper, Ulterior "Wild in wildfire", Forest swords- Engravings.![]()
Do metalowych dodałbym
Teitanblood "Death"
A do reszty:
Julia Marcell- June
Susanne Sundfør "ten love songs" oraz "Music for people in trouble"
I jesli użyszkodnicy Skaut oraz Streetcleaner tu jeszcze zaglądają, to bardzo chciałbym poznać ich typy, zwłaszcza jesli chodzi o niemetal.