nicram pisze: ↑28-11-2020, 18:50
W tym przypadku wystarczył rok. Prototypy szczepionek na SARS-CoV-1 i MERS-CoV opracowywano przez ok. 10 lat. A tych prototypach jadą szczepionki na SARS-COV-2. Szczepionki przeszły wszystkie fazy badań klinicznych. Są bezpieczne i teraz pytanie do szurów: czy firmy zaryzykowałyby wielomiliardowe odszkodowania, które doprowadziłyby je do bankructwa, gdyby wypuściły produkt niebezpieczny?
Zobaczymy. Czas pokaże.
Kurwa srockdown. Już ci to tłumaczyłem dziesiątki razy, ale jak widać nadal są trudności z dotarciem do szurowatego mózgu. Pierdoliłeś już o tych samobójstwach i jakoś ich fala nie nastąpiła. Pierdoliłeś też o grypce i jak na razie w niecały rok zmarło znacznie więcej ludzi na covid19 niż na grypkę.
Tak, tak, mówiłeś, pamiętam. Co do skutków lockdownu, również je zobaczysz, bo nie są tak spektakularne jak widok celebryty Posobkiewicza pod respiratorem. Spokojnie, dożyjesz i tego, a na razie tylko potrafisz wyzywać od szurów, bo brak Ci argumentów, dogmatyku. Co do grypki, może dla Ciebie, medyczny zamordysto (też Cię powyzywam, kto mi zabroni), może nie wiesz, ale to groźna choroba, mająca często naprawdę ciężkie powikłania. Ale dla Ciebie i Tobie podobnych istnieje tylko covid.
Co do służby zdrowia to podziękuj kurwiom z pisu. Przecież ogłaszali koniec pandemii, a jak im eksperci mówili, że będzie druga fala to podobnie jak ty, śmiali się i mówili grypka groźniejsza.
Co do oceny partii rządzącej zgadzam się, ale to chyba nic dziwnego. Tylko osobiście mam wrażenie, że w Polsce każdy by to spierdolił, bo służbę zdrowia miano w dupie przez 30 lat.
Na razie to ja kopię się z kolejnym szurem, który nie ma bladego pojęcia czym jest covid19 i czym są szczepionki.
No, biedaczek. Współczuję Ci, że tak się musisz poświęcać. Ale spoko, więcej na ten temat z Tobą nie gadam, bo nie masz argumentów w sprawach gospodarczych, Widzisz tylko telewizyjno-medyczny obraz rzeczywistości i na nim budujesz swoją narrację. Twoja i Tobie podobnych rada na epidemię to rozpierdolenie wszystkiego, na zasadzie wsadzenia Rozalki do pieca. Chuj z gospodarką, z zadłużeniem, ważne, że odtrąbimy sukces, stwierdzając, że paru seniorów przeżyło. Ale co ja będę Tobie tłumaczył - nie dogadamy się. Za kilka lat sam zobaczysz, w jakiej jesteśmy dupie dzięki bohaterskiej walce z covid-19.