CARCASS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: CARCASS
To jest guano.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Death. Chociaż w sumie BT byłby blisko gdyby nie to, że przez lata ich niedoceniałem.Pacjent pisze: ↑01-11-2020, 13:04BOLT THROWER?est pisze: ↑01-11-2020, 12:23Tak to wygląda. Z dwóch ekip bez słabej dla mnie płyty została już tylko jedna.Rattlehead pisze: ↑31-10-2020, 21:02...a tak zajebiście na Swansong się ukierunkowali. To nie, trzeba było się reaktywować i spierdolić całokształt.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W końcu zebrałem się w sobie i przesłuchałem w całości najnowsze dzieło Brytoli. W końcu mają zagrać w Katowicach, więc trzeba stanąć przed samym sobą i szczerze sobie odpowiedzieć, czy warto ich zobaczyć na żywo. Jeśli będą się skupiać na najnowszym materiale, to raczej nie warto. Ten mini album jest po prostu mdły, nijaki,pozbawiony mocy; nie ma tu nic, co mogłoby przyciągnąć mnie na dłużej. Spojrzałem na listę utworów - pierwszy jest zatytułowany tak samo jak w sumie fajny film z lat 70-tych który opisałem w dziale Horror/ gore. "The Living Dead at the Manchester Morgue " , bo o nim mowa, jako otwieracz nie spisuje się najlepiej. Myślałem, że skoro źródło inspiracji było w miarę fajne, to i kawałek taki będzie. Wiem, płonne nadzieje, ale tonący brzytwy się chwyta. Tutaj nie ma nic, dosłownie nic, co zostałoby w głowie na dłużej. Kolejne minuty mijają, panowie wygrywają kolejne riffy obleczone w nieprzyzwoicie wręcz mizerne brzmienie i naprawdę nic z tego nie wynika. Odbieram te nowe kawałki jako zlepek riffów i perkusji, ozdobionych growlingiem, który też wydaje się płaski. Tak jak kiedyś słuchając muzyki Carcass odczuwało się klimat rozgrzebanych grobów i kostnicy, tak teraz czuje się tylko zimno kostnicy i ubitą, cmentarną ziemię. Tu nie ma życia, nie ma nawet żadnych oznak życia, strasznie męczący materiał. Nie dla mnie.
- ggfh
- w mackach Zła
Kilka lat temu (5-7 lat temu), na Brutal Assault odgrali prawie cala "trojke". Oczywiscie, "Forensic Clinicism / The Sanguine Article" scieli i zagrali tylko koncowke. A potem polecieli hitami z "jedynki / dwojki i heartwork"Nasum pisze: ↑31-10-2020, 13:14Nie wiem czy jak Carcass zdecydowałoby się odegrać na żywo caly trzeci album - bo teraz akurat taka moda na odgrywanie całych płyt, więc może i kiedyś im coś strzeli takiego do głowy - to czy byłby to dobry pomysł. Oglądałem stare koncerty na których te kawałki rozrywały na strzępy, obecnie po prostu zostałyby odegrane. A może jednak się mylę?
-
No i to chyba jest jedyny powód dla którego wybrałbym się na ich koncert. Nowe kawałki kompletnie mnie nie interesują, a jak w secie mam usłyszeć dwa alby trzy stare hity to chyba podziękuję. Wysłuchać w całości trójkę to byłoby coś.....
- Tatuś
- Kontakt:
Czy w przypadku jakiejkolwiek kapeli po wielkim powrocie wyszło coś więcej niż odcinanie kuponów?
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- nicram
Parę by się znalazło. Gorefest, Autopsy, Atheist, Imprecation, Embalmed tak z brzegu.
all the monsters will break your heart
-
Tak.
Np. ASPHYX, GOREFEST, CONVULSE, DEMILICH, FESTERDAY, PURTENANCE, ROTTREVORE, EXODUS, UNCANNY, SORCERY, WOMBBATH, ARMAGEDON, DEAD INFECTION, SUFFOCATION, GORGASM, PUNGENT STENCH, DISHARMONIC ORCHESTRA, BRUTAL TRUTH, ATROCITY (US), NAUSEA, ALICE IN CHAINS, MERCYLESS, LOUDBLAST, NECROPSY, GORGUTS, OBITUARY, AT THE GATES, AUTOPSY, PHLEGETHON, MORGOTH, REINFECTION, BROKEN HOPE, SAPREMIA, ABSOLUTION, EMBALMED (US), DERANGED, STRIGASKÓR NR 42, COSMIC ATROPHY, AFTERBIRTH, ROT, BRUTALITY, DESULTORY, PSYCHONEUROSIS, DEVOURMENT, DYSPHORIA, MASTER'S HAMMER, TENEBRIS, PANDEMONIUM, BLOOD OF CHRIST, BLASPHEMER (UK), SADIST, AMEBIX, AXEGRINDER, ATHEIST, BEHERIT, CADAVER, DARK MILLENNIUM, DEATH ANGEL, DEHUMANIZED, DEPREVED, DETENTE, DIVINE EVE, DR. SHRINKER, EXHUMED, EXUMER, DARKNESS, EYEHATEGOD, SANCTUARY, FORBIDDEN, HEATHEN, FOUL STENCH, FUNERAL NATION, GENERAL SURGERY, CYNIC, GODFLESH, GORELUST, INTERMENT (SWE), INTERMENT (US), HEADROT, HELLWITCH, EXMORTIS, A.R.G., INCUBATOR, INQUISITOR, MINOTAUR, MORGUE (FRA), MULE SKINNER, MYSTICUM, EXCRUXIATION, PESTILENCE, RESURRECTION, SATAN, SEANCE, DREAM DEATH, SKINLESS, SLEEP, SODOMIZED, SOLSTICE (UK), SOLSTICE (US), SORORICIDE, SOUNDGARDEN, SPINA BUFIDA, TERATOMA, TERRORIZER, TON, CELTIC FROST, VENDETTA, VENOM, WARPATH (GER), OPPROBRIUM, NOCTURNUS, ABSOLUTION, CANCER.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Piszesz tak tylko dlatego bo jest prawicowcem tak samo jak i ty. Nienawiść do ludzi o lewicowych poglądach przesłania wam świat... Jesteście po prostu niedobrymi ludźmi.
Raz się zje, raz się nie zje.
-
A może po prostu dlatego, że napisał post dotyczący muzyki bez jakiegokolwiek zacięcia politycznego i w dodatku naprawdę konkretnego?
Kilka nazw się tam powtarza ( autopsy i Cadaver ), z nie wszystkimi się zgodzę (Convulse ) ale lista jak najbardziej ok.
Kilka nazw się tam powtarza ( autopsy i Cadaver ), z nie wszystkimi się zgodzę (Convulse ) ale lista jak najbardziej ok.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Za pierwsze co go poparł to za prawicowość. Czułem to, a ja mam dobre czucie.
- nicram
Oczywiście, że tak Mariuszu. Ten Boston to jakiś pociotek mada. Też mam tekie przeczucia, bo ciągle pisał "POjeby". Jest jeszcze opcja taka, że jak wszyscy prawicowcy obydwaj są kryptogejami i swój swego wyniuchał, a później się tłumaczą, że raz w dupę to nie pedał. Tak jest.
-
Jesteście tak naćpani nienawiścią i brakiem tolerancji, że nie możecie zostawić w spokoju nawet czysto muzycznego tematu. Rozwalacie to forum, a jednocześnie niektórzy z Was domagają się cenzury i usuwania stąd "niepoprawnych" użytkowników. Głupie to jest.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Tak tak, widziałem to i odpoczątku był dla mnie podejrzany.. no jak to się przyciągneli do siebie szybko. Pewnie już się razem spisali na privie. Jak blisko siebie mieszkają to i do kościoła razem pójdą.nicram pisze: ↑02-12-2020, 13:40Oczywiście, że tak Mariuszu. Ten Boston to jakiś pociotek mada. Też mam tekie przeczucia, bo ciągle pisał "POjeby". Jest jeszcze opcja taka, że jak wszyscy prawicowcy obydwaj są kryptogejami i swój swego wyniuchał, a później się tłumaczą, że raz w dupę to nie pedał. Tak jest.
- nicram
Na pewno już umówili się na roraty. Pewnie będą iść razem z zaświeconymi lampionami. Oby tylko w ferworze rozgrzanych do nieprzytomności umysłów czegoś nie spalili. 

- Żułek
jakbym czytał byrdzia

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Tatuś
- Kontakt:
Panie kochany! jak można mówić o wielkim powrocie dla kapeli (np. FOUL STENCH), która wydała przed rozpadem 3 dema?
-
Wrócić po latach świetnym deathmetalowym albumem to naprawdę wielka sprawa.
- Tatuś
- Kontakt:
Tia... wrocić na te wielkie sceny, które okupowali przed rozpadem. 

- Tokarz
- zaczyna szaleć
to co carcass nagrał po reaktywacji jest dla mnie całkowicie niesłuchalne, ale koncert to już inna bajka. Widziałem ich w 2014 w progresji i to był sztos. Także ten teges z miłą chęcią potoczę się na ich koncert do Katowic